عصر کرد

آخرين مطالب

تنوع زیستی کوهستان مهم است / بیایید از آینده مان محافظت کنیم سازمان حفاظت محیط زیست

تنوع زیستی کوهستان مهم است / بیایید از آینده مان محافظت کنیم
  بزرگنمايي:

عصر کرد - موضوع روز جهانی کوهستان، امسال با هدف افزایش توجه به تنوع زیستی غنی در کوه ها، تنوع زیستی کوهستان انتخاب شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، شیده عطری کارشناس اکولوژی مناطق کوهستانی: اهمیت تنوع زیستی کوهستان تا حدی است که به عنوان یک اولویت جهانی شناخته شده و هدف 4-15 توسعه پایدار به حفاظت از تنوع زیستی کوه ها اختصاص دارد. علاوه بر این موضوع، سازمان ملل متحد از سال 2021 تا 2030 را دهه ترمیم اکوسیستم اعلام نموده و دولت ها آماده می شوند تا امسال در پانزدهمین نشست کنفرانس متعاهدین کنوانسیون تنوع زیستی در مورد چارچوب جهانی آن پس از سال 2020 مذاکره کنند.
کوه ها بزرگترین منابع تنوع زیستی و پناهگاه تعداد بی شماری از گونه های گیاهی و جانوری هستند. بسیاری از این گونه ها در اثر افزایش فعالیت های انسان در سرزمین های پایین دست محو شده اند و بسیاری دیگر در هیچ محیط دیگری به جز کوهستان وجود ندارند از این رو مناطق کوهستانی مخازن مهم تنوع زیستی به شمار می روند و مجموعه هایی غنی از گونه ها و ژنوتیپ آن ها و اکوسیستم ها را در بر می گیرند.
وجود زیستگاه های مختلف به جهت شرایط متنوع آب و هوایی کوهستان ناشی از اختلاف ارتفاعات، شیب و جهت های شیب، تنوع زیستی غنی را در این اکوسیستم فراهم آورده است. وجود تنوع پوشش گیاهی هم از نظر نوع و دوره رویش و هم از نظر شکل و ترکیب خاص به دلیل نوسانات شدید نور، رطوبت، دما و تغییرات عمق خاک نسبت به ارتفاع ، شیب و جهت شیب از ویژگی های خاص کوهستان است. کوهستان به علت حضور شرایط متنوع محیطی، زیستگاه بسیاری از جانوران هستند.
نقاط دور از دسترس و صعب العبور کوهستان، محلی امن برای جانوران است. جانوران کوهستان با وجود تمامی شرایط سخت و محدودکننده حیات، در ارتفاعات می توانند با عواملی چون باد، سرما، سیل، خشکسالی، یخ و برف و هوایی با اکسیژن کم خود را تطبیق دهند.
تأثیر کوهستان بر کل زنجیره غذایی موجودات به جهت وجود ارتباط بالادست– پایین دست سبب می شود کوچکترین تغییر در بالادست پیامدهای گسترده ای را در نواحی دورتر از کوه ها (دشت ها) بروز دهد. تهدیدات موجود ازجمله بهره برداری غیر اصولی از معادن، چرای بی رویه، گردشگری ناموزون و تغییر اقلیم باعث آسیب پذیری زیستگاه های کوهستانی گردیده و نسل تعدادی از جانوران و گیاهان را تهدید به انقراض می کند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/166067/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

سر صحنه تصادف چه کار کنیم؟

تکرار معروف ترین بوسه مسی در حضور همسرش! +فیلم و عکس

رازهای پیشگیری از تصادف و اقدامات حیاتی در صحنه حادثه

نظر سرمایه گذاران را به سمت صنایع دستی جلب کنیم

قیمت تور نوروزی / تور زمینی کرمانشاه نفری چقدر هزینه دارد؟ + جدول

خبر قتل یک جوان در زندان کرمانشاه تکذیب شد

ورزشکارانی که نقی معمولی بودند!

سیزده بدر حافظ طبیعت باشیم

فعالیت سامانه بارشی تا پایان هفته

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

مس رفسنجان بدون سرمربی تمرین کرد

حسرت چپ استقلال برای گل و پاس گل

رد تماس مومنی با سیروس پورموسوی

خاطره بهترین روز زندگی مسی تکرار شد

ذوب‌آهن رابین‌هودِ تیم‌های مدعی و قدرتمند

جباری راه بردن تراکتور را به استقلال نشان داد

فلیکس در پایان فصل از میلان می‌رود

ولورهمپتون به دنبال دروسی

فلیک: قهرمانی‌های بیشتری می‌خواهیم

قرارداد 2 ساله تیم بسکتبال نیویورک با بازیکن 39 ساله

واژگونی تیبا یک فوتی به همراه داشت

پخش یک صحنه مستهجن از شبکه تماشا+ عکس/ صدا و سیما عذرخواهی کرد

780 هزار مسافر از جاذبه‌های گردشگری کردستان بازدید کردند

قصابی متخلف در قروه به دلیل عرضه گوشت غیربهداشتی پلمب شد

پیش بینی آب و هوای کردستان و سنندج فردا چهارشنبه 13 فروردین 1404

پیش بینی آب و هوای کرمانشاه فردا چهارشنبه 13 فروردین 1404

نگاهی به حال و هوای دوازدهم فروردین ماه در امامزاده ابوالولی باباولی الدین (ع) شهر صحنه + عکس

وقوع 167 مورد حیوان‌گزیدگی در کردستان

تکنیک‌های زندگی بهتر؛ از خواب مفید تا نوشتن‌درمانی

خرید میلیون دلاری تراکتور برای قهرمانی!

پرونده اولمو؛ رای نهایی شورای عالی ورزش نزدیک است

فلیک: رئال فوق‌العاده است اما نباید با ما مقایسه شوند

واکنش محافظ شخصی مسی به محرومیتش

قبل از بارسلونا با اتلتیکو امضا کرده بودم

قدردانی ویژه آتالانتا؛ مجسمه گاسپرینی ساخته می‌شود

اینزاگی: طارمی بدشانسی آورد و مصدوم شد

حال و هوای روستای رباط سرپوشی سبزوار در قاب دوربین شهروندخبرنگار

عذرخواهی شبکه تماشا به خاطر پخش این صحنه مبتذل

عذرخواهی تلویزیون به‌خاطر پخش یک صحنه مستهجن

عید فطر در کردستان از دریچه دوربین تسنیم

بازدید 780 هزار نفر از جاذبه های کردستان

کلارنس سیدورف؛ صاحب یکی از دست‌نیافتنی‌ترین رکوردهای تاریخ فوتبال

مردم نگرانی در خصوص کمبود گوشت مرغ نداشته باشند + قیمت

آموزش‌های امدادی به مسافران نوروزی در کردستان ارائه شد

تکذیب خبر قتل یک جوان در زندان کرمانشاه

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم

سیمئونه: همه مهاجمان باید از لواندوفسکی یاد بگیرند

سوارز: به‌خاطر جدایی کینه‌ای از بارسلونا ندارم