زیستگاههای آبی آذربایجانغربی میزبان 70 هزار بال پرنده شد
سازمان حفاظت محیط زیست
بزرگنمايي:
عصر کرد - رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجانغربی گفت: زیستگاههای آبی استان هماکنون میزبان 70 هزار بال پرنده آبزی و کنارآبزی است.
امید یوسفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به وضعیت مناسب تالابها و منابع آبی آذربایجانغربی، شمار زیادی از پرندگان آبزی و کنارآبزی در زیستگاههای آبی استان حضور دارند که از مجموع آنها 35 تا 40 درصد پرندگان بومی و مابقی پرندگان مهاجر هستند.
وی اضافه کرد: امسال بارشهای مناسب پاییزی باعث افزایش تراز آب زیستگاههای آبی و احیای تالابهای آذربایجانغربی شده و به همین دلیل در مقایسه با سال گذشته حضور پرندگان مهاجر در این زیستگاهها افزایش یافته است.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجانغربی گفت: ورود پرندگان مهاجر به زیستگاههای آبی استان از اواخر شهریور هر سال شروع و تا دیماه که فصل سرما و یخبندان شروع میشود، ادامه دارد.
یوسفی اظهار داشت: وجود بیش از 70 زیستگاه آبی در آذربایجانغربی و واقع شدن زیستگاههای این استان در مسیر مهاجرت پرندگان از مناطق شمالی به مناطق جنوبی باعث میشود هرساله شمار زیادی از پرندگان مهاجر در تالابهای استان به منظور استراحت و تغذیه توقف کنند.
وی با اشاره به وجود امنیت غذایی و جانی پرندگان مهاجر در زیستگاههای آبی آذربایجانغربی افزود: مهاجرت هزاران پرنده زیبا به تالابها و رودخانههای استان اتفاق کمنظیری است که در هنگام مهاجرت در 2 فصل پاییز و بهار روی میدهد که نمونه مشابه آن را کمتر میتوان در سایر استانهای کشور مشاهده کرد.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست آذربایجانغربی اضافه کرد: تالابهای استان به دلیل امنیت و شرایطی زیستی مناسبی که برای پرندگان دارد، استراحتگاه خوبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همهساله در مسیر پرواز خود وارد آنها میشوند.
یوسفی با اشاره به وجود گونههای متنوعی از پرندگان اعم از مهاجر و بومی در استان افزود: فلامینگو، انواع مرغابیها، پلیکان، تنچه، قو، عروس غاز، غاز خاکستری، درنای طناز، درنای خاکستری، کاکائی صورتی، اردک سرسبز، آنقوت، کرکس، قرقی، عقاب طلایی، دلیجه، کبک معمولی، آوست، کاکائی نقرهای، جغد کوچک و کبوتر چاهی از پرندگان زیستگاههای آذربایجان غربی هستند.
وی با اشاره به مشاهده نشدن هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زیستگاههای آبی استان از اهالی روستاهای همجوار تالابها و منابع آبی مانند سدها خواست در صورت مشاهده لاشه پرندگان و یا تغییر رفتار آنها، ضمن خودداری از تماس با لاشه پرندگان موضوع را به ادارات محیط زیست شهرستانها اطلاع دهند.
وی گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بیماری ویروسی است که مختص پرندگان و بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است که در پرندگان وحشی، سویههای جدید ایجاد بیماری نمیکند و فقط این پرندگان به عنوان ناقل محسوب میشوند.
بیش از 70 زیستگاه آبی پرندگان شامل تالابهای دایمی و فصلی، سد و رودخانه در آذربایجانغربی وجود دارد.
همچنین در این استان 302 گونه پرنده ثبت شده که بیش از 200 گونه آن آبزی و کنارآبزی است.
-
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۰:۲۸
-
۴۸ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/160979/