عصر کرد - مرکز آمار ایران هر چند مدت یک بار و در گزارشهای ماهانه و فصلی وضعیت تورم و سایر شاخصهای اقتصادی و مالی در سطح کشور را مطرح میکند که در طی یک سال اخیر کردستان در بخشهای مختلف در ردیف استانهای اول کشور قرار گرفته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از کُردتودی، مرکز آمار ایران هر چند مدت یک بار و در گزارشهای ماهانه و فصلی وضعیت تورم و سایر شاخصهای اقتصادی و مالی در سطح کشور را مطرح میکند که در طی یک سال اخیر و بر اساس شاخصهای اعلام شده کردستان در بخشهای مختلف تورم، گرانترین و … در ردیف استانهای اول کشور قرار گرفته است.
طبق تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران بر اساس نرخ تورم دوازده ماهه، استان کردستان با ثبت 42.8 درصد بعد از کرمانشاه دومین استان گران کشور است. همچین بررسی توزیع استانی نرخ تورم با استناد به مرکز آمار ایران حاکی از آن است که استان کردستان با بالاترین نرخ تورم بیشتر آسیب را از موج گرانی ها دیده است. بر اساس این آمارها که از سوی مرکز آمار ایران منتشر شده، نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به فروردین ماه 1400 برای خانوارهای شهری به عدد 38.6 درصد رسید که این نرخ در کردستان به 42.7 درصد رسیه و بیشترین رقم را بعد از استان کرمانشاه به خود اختصاص داده است.
براساس آمارهای موجود درآمد سرانه مردم کردستان نصف میانگین کشوری است و در مقابل از نظر تورم نیز بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد که این مسئله تناقضی آشکار میان میزان درآمد و هزینه های خانوار در این استان را نشان می دهد و متاسفانه طی چند سال گذشته با وجود ادامه داشتن این روند ثابت مسئولان نتوانسته اند برای کاهش تورم استان نسبت به سایر استان های کشور، قدمی هر چند کوچک بردارند.
سه سال است که مردم کردستان با بیشترین گرانی در کشور مواجه هستند و مسئولان استانی با وجود آنکه درآمد شهروندانشان نصف میانگین کشوری است، بی توجه به این مسئله سرشان را زیر برف کرده و بازار را به حال خود رها کرده اند و هر بار کردستان در تورم نقطه به نقطه در سطح کشور اولین استان می شود.
اگرچه کل کشور از گرانی ها بی نصیب نبوده و گرانی های امسال کمرشکن بوده و به گفته معاون اول ریاست جمهوری، سال 99، سخت ترین سال مردم ایران بعد از انقلاب بوده است، اما این گرانی ها برای کردستان بسیار بیشتر از سایر مناطق کشور بوده و برای کردستان بخت برگشته که درآمدش هم از میانگین کشوری پایین تر است بسیار کمر شکن تر شده به طوری که دیگر توان خریدی برای مردم نمانده است.
سوالی که مطرح است این است که چرا دولتیها هیچ واکنشی به نابسامانیهای اوضاع اقتصادی از خود نشان نمیدهند؟ پاسخی ندارند یا در حال یافتن راه چارهاند؟
انتهای پیام/
عضویت در کانال تلگرام خبربان
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/206749/گرانی-هایی-که-در-نقطه-جوش-است--کردستان-دومین-استان-گران-کشور