عصر کرد

آخرين مطالب

توزیع عادلانه ایجاد کرسی‌های دانشگاهی یونسکو در کشور ضروری است سیاسی

توزیع عادلانه ایجاد کرسی‌های دانشگاهی یونسکو در کشور ضروری است
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، حسن فرطوسی صبح پنج شنبه در دیدار با رئیس دانشگاه کردستان با یادآوری مأموریت یونسکو در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ و نقش این سازمان از زمان تأسیس در سال 1945 در ترویج صلح و توسعه پایدار، اظهار کرد: کرسی‌های یونسکو در کشورهای عضو، از جمله ایران، می‌توانند از طریق ایجاد هم افزایی علمی و پژوهشی در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین المللی به تحقق اهداف این سازمان کمک کنند.
وی با اشاره به اهداف اصلی یونسکو شامل ارتقای کیفیت آموزش، دسترسی به یادگیری مادام العمر، تحقق عدالت آموزشی در عصر دیجیتال، ایجاد جوامع پایدار، حمایت از تنوع فرهنگی، حفاظت از میراث و ترویج فناوری در خدمت انسان، تأکید کرد: کرسی‌های یونسکو در ایران می‌توانند از طریق هم افزایی در سطوح مختلف به تحقق این اهداف کمک کنند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه هدف ما این است که کرسی‌های ایران در یونسکو نقش پویاتری در شبکه جهانی این کرسی‌ها ایفا کرده و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند، بر تقویت شبکه گسترده‌ای از کرسی‌های یونسکو در دانشگاه‌های سراسر کشور به منظور ارتقای همکاری‌های علمی در سطوح ملی و بین المللی تأکید کرد.
مرسی های یونسکو موجب پرورش تفکر انتقادی و روحیه پژوهشگری می‌شوند
فرطوسی تصریح کرد: کرسی‌های یونسکو نه تنها به ارتقای سطح آموزش و پژوهش کمک می‌کنند، بلکه در پرورش تفکر انتقادی و تقویت روحیه پژوهشگری نیز نقش بسزایی دارند.
وی همچنین بر اهمیت این کرسی‌ها در عرصه دیپلماسی علمی و فرهنگی تأکید کرد و ارتباطات علمی را ابزاری مؤثر در کاهش تنش‌ها و تقویت صلح جهانی دانست. یونسکو همواره بستری مناسب برای تبادل دانش و تجربیات علمی فراهم آورده است.
وی تمرکززدایی و توزیع عادلانه فرصت‌ها برای ایجاد کرسی‌های جدید در مراکز آموزشی و پژوهشی مستعد خارج از تهران و همچنین تأسیس کرسی یونسکو در حوزه فرهنگ را از اولویت‌های این کمیسیون در دوره جدید برشمرد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اضافه کرد: در حال حاضر ایران دارای 18 کرسی یونسکو در زمینه‌های گوناگون آموزشی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و انسانی و ارتباطات و اطلاعات است که در دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور فعال هستند و می‌توانند نقش مهمی در تقویت آموزش، پژوهش و توسعه علمی در سطح کشور و منطقه ایفا کنند.
فرطوسی با اشاره به محدودیت فرصت‌های ایجاد کرسی دانشگاهی برای هر کشور، گفت که هر کشور سالانه دو ظرفیت دارد؛ از این رو باید حساب شده برنامه ریزی و در انتخاب و معرفی اساتید واجد شرایط عمل شود تا این فرصت‌ها به نحو احسن استفاده و از دست نرود.
لزوم تعامل کرسی‌های یونسکو با جامعه علمی و مدنی
وی بر اهمیت تعامل کرسی‌های یونسکو با جامعه علمی و مدنی تأکید کرد و انتظار داشت: این کرسی‌ها علاوه بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و برگزاری نشست‌ها، در فرایند سیاست گذاری علمی و فرهنگی نیز مشارکت فعال داشته باشند و ارتباط خود را با جامعه مدنی تقویت کنند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ترویج مفاهیم یونسکو در سراسر کشور و دوری از تمرکزگرایی را ضروری دانست و افزود: کرسی‌های یونسکو به عنوان ارگان‌های ملی یا منطقه‌ای با تمرکز بر موضوعات خاص علمی می‌توانند به عنوان واحدهای آموزشی یا پژوهشی جدید در دانشگاه‌ها یا نهادهای تحقیقاتی آموزش عالی ایجاد شوند یا از طریق تقویت برنامه‌های آموزشی و پژوهشی موجود در یک حوزه خاص در گروه‌های آموزشی دانشگاهی شکل بگیرند.
فرطوسی با توصیف ایران به عنوان کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی و با عزم توسعه، بر لزوم بهره گیری از ظرفیت شبکه‌های کرسی‌های یونسکو برای ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش‌های علمی در کشور و منطقه تأکید کرد و افزود: علی رغم دستاوردهای بزرگ حضور ایران در این شبکه، هنوز ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد که باید از آنها غافل نباشیم.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های استان کردستان در زمینه‌های مختلف، اظهار کرد: مردم کردستان تشنه معرفت و یادگیری هستند و امیدواریم دانشگاه کردستان بتواند به نقش خود در این حوزه به درستی عمل کند.
وی توسعه ظرفیت‌های دانشگاه‌های توانمند برای جذب دانشجویان خارجی را مورد تأکید قرار داد و گفت: دانشگاه کردستان در این زمینه ظرفیت خوبی دارد و می‌تواند در حوزه جذب دانشجویان خارجی بیشتر و مؤثرتر نقش آفرینی کند.
فرطوسی با اعلام آمادگی کمیسیون ملی یونسکو برای حمایت از ایجاد شبکه دانشگاهی و کرسی‌های یونسکو در کردستان، تصریح کرد: دانشگاه کردستان می‌تواند به عنوان میزبان این کرسی‌ها در حوزه‌هایی که دارای توانایی و ظرفیت نسبی است، تلاش کند.
وی همچنین به نقش دانشگاه‌ها در راستای شهرهای خلاق در حوزه آموزش هم اشاره کرد و با توضیحی در خصوص نحوه پیوستن به شبکه دانشگاهی جهان به عنوان کرسی یونسکو، گفت: استادی که این ظرفیت را داشته باشد، به عنوان مدیر کرسی یونسکو پیشنهاد می‌شود و دانشگاه تعهد می‌دهد که حامی این کرسی باشد.
فرطوسی گفت: این کرسی به شبکه کرسی‌های یونسکو در سراسر جهان متصل شده و از ارتباط و هم افزایی با سایر کرسی‌ها بهره مند می‌شود.
با حمایت کشورهای دیگر کرسی زبان کردی در یونسکو راه‌اندازی می‌شود
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در رابطه با پیشنهاد ایجاد کرسی زبان کردی در یونسکو اظهار کرد: ارزیابی‌های لازم در این خصوص انجام شده و در صورت تحقق شرایط و دریافت حمایت کشورهای دیگر این مهم انجام خواهد شد.
وی با تأکید بر ضرورت پاسداشت زبان‌ها گفت: احتمال پذیرش کرسی حفظ زبان‌های بومی و محلی در معرض خطر توسط یونسکو بیشتر است.
وی اضافه کرد: موضع یونسکو موضع انکاری نیست؛ موضع پذیرش تنوع است و در این راستا هر آن چه در توان داشته باشد را در مسیر حمایت به کار می‌گیرد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: تنوع زیستی و ژنتیکی گیاهی که در کردستان وجود دارد می‌تواند مورد قبول یونسکو باشد.
کد خبر 6445276

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/992096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعری زیبا از سعدی

بخشی از کتاب/ چگونه عشق ورزیدن را بیاموزیم

پیام ویژه مسعود برای مجتبی جباری

بالاتر از خولین آلوارز؛ پدری بازیکن ماه لالیگا

درویش و کارتال جلسه گذاشتند

ایران میزبان رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی BT50

شاگردان کارترون و ترس از خلق شگفتی در انزلی!

دی‌بروینه بهترین بازیکن تاریخ منچسترسیتی است

شکست شاگردان شاهین طبع مقابل یاران حدادی

بازگشت اسطوره بارسا با مربی‌گری تیم دسته چهارمی

رضا غندی‌پور؛ مرسی از استقلال و پرسپولیس

دو دستگی در بایرن؛ مگر می‌شود هری کین را نخواهند!‏

انتخاب وزیر اقتصاد جدید از بین این 6 نفر

پیش بینی نرخ ارز در سال جاری از نگاه یک کارشناس اقتصادی

سفر استاندار کردستان به بیجار

وحدت و اتحاد مایه پیشرفت و آزادی جامعه

برد تیم خانه بسکتبال کردستان در مسابقات لیگ دسته یک بسکتبال

آیا او را تا حد مرگ دوست داری؟

درخواست بامزه از شجاع، ترابی، بیرانوند!

بعد از 18 سال؛ دی‌ماریا آماده بازگشت به باشگاه رویاها

جدایی جیمی واردی از لسترسیتی

عیادت وزیر ورزش و جوانان از اردشیر لارودی

اینتر نگران نیست؛ تورام قطعا به بارسا می‌رسد

اسکوچیچ: از حضور در اهواز هیجان‌زده‌ام

تعویق دیدار سری A به‌دلیل مرگ فیزیوتراپ تیم

جویباری: جباری مسئولیت سنگینی را پذیرفته است

روبرو شدن رئال و بلینگام با واقعیت؛ جراحی لازم است!‏

اولین تصاویر رسمی از هفتمین کادرفنی استقلال!

هرگونه تفرقه‌افکنی در صفوف مسلمانان محکوم می‌شود

مراسم باشکوه یادبود شهید شیرودی در دشت ذهاب برگزار شد

الگوبرداری از اقتصاد مردم محور در سیره اهل بیت

علی جباری مدیرعامل بیمه ایران کیست؟

تاکید بر تدوین سند جامع فرهنگی در نشست معاونان فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد کشور

بیانیه مشترک نماینده ولی فقیه در استان و استاندار کردستان

پرداخت بیش از 6 هزار میلیارد ریال عوارض مالیات بر ارزش افزوده

سمپاشی مزارع گندم با پهپادهای سمپاشی

کتاب «دیدار با دبیرکل»؛ 20 روایت از دیدار چهره‌های فرهنگی منتشر شد

تکذیب شایعات؛ وینی در آستانه تمدید با رئال نیست!‏

ستاره ذوب‌آهن از این تیم کنار گذاشته شد

تبلت و ساعت هوشمند، فناوری‌های جدید لیگ نخبگان

خاطره چک از تمرین کاسیاس؛ اسلو موشن بود!

الهامی:‌ نساجی همچنان به ادامه لیگ برتر و جام حذفی امیدوار است/ برگشتنم به نساجی برای ادای دین به هواداران بود

اندریک از رئال می‌رود؛ اینطوری به جام جهانی نمی‌رسم!

شکایت باشگاه پیکان از سرمربی آریو اسلامشهر

تصمیم مهم جباری قبل از اولین سرمربیگری

سردار فدوی: انقلاب اسلامی سبب قرار گرفتن ما در جبهه حق شد

عزاداری شهادت امام صادق (ع) در کردستان

دو خط کتاب/ جای خالی سلوچ

امیدواری تاج به فوتسال زنان ایران

ستاره محبوب پرز قهرمانی را از رئال می‌گیرد!