عصر کرد

آخرين مطالب

شتاب در جذب سرمایه‌گذاری نفتی با مصوبه جدید شورای اقتصاد/ افزایش بازدهی پروژه‌ها اقتصادی

شتاب در جذب سرمایه‌گذاری نفتی با مصوبه جدید شورای اقتصاد/ افزایش بازدهی پروژه‌ها
  بزرگنمايي:

عصر کرد - رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در رویداد ملی «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست صنعت نفت و گاز ایران» با تأکید بر ظرفیت‌های ژئوپلیتیکی، تاریخی و انسانی کشور، از افزایش نرخ بازدهی پروژه‌ها تا 23 درصد، بهره‌مندی سرمایه‌گذاران از عایدی مازاد و تسریع فرآیندهای قراردادی به‌عنوان گام‌های کلیدی دولت برای احیای جذابیت سرمایه‌گذاری در این صنعت راهبردی یاد کرد.
به گزارش خبرنگار شانا، سید حمید پورمحمدی امروز (سه‌شنبه، دوم اردیبهشت) در آیین گشایش رویداد ملی «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست صنعت نفت و گاز ایران»، حضور در جمع متخصصان و دست‌اندرکاران صنعت نفت را مایه مباهات و افتخار دانست و گفت: نفت، بدون اغراق ستون فقرات توسعه کشور است و ایران مدیون خدمتگزاران این صنعت عظیم است؛ چه آنانی که در دل دریا و سکوها مشغول هستند و چه نیروهایی که در خشکی، ستادها، اداره‌ها و شرکت‌های بخش خصوصی فعالیت می‌کنند.
وی با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیک و زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور تصریح کرد: ایران با برخورداری از 5800 کیلومتر مرز آبی و قرار گرفتن در کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب، مزیتی راهبردی در تجارت دریایی و انتقال انرژی دارد. همچنین تنوع بنادر و توسعه زیرساخت‌های ریلی، زمینه را برای توسعه سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و سایر حوزه‌ها فراهم کرد.
نفت در تار و پود تاریخ و تمدن ایران
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به منابع انسانی کشور اشاره کرد و گفت: ایران از پیشگامان تربیت نیروی انسانی در حوزه مهندسی است. چه متخصصان داخلی و چه ایرانی‌های تحصیل‌کرده در سراسر جهان، سرمایه‌ای ارزشمند برای توسعه صنعت نفت و گاز کشور به شمار می‌روند. ایران در حوزه منابع طبیعی پنجم، در معادن چهارم و در حوزه نفت و گاز مشترک، مقام نخست جهانی را در اختیار دارد، اما اهمیت نفت برای ایران تنها به ذخایر اثبات‌شده مربوط نمی‌شود، بلکه ریشه‌های آن در تار و پود تاریخ و تمدن این سرزمین تنیده شده است.
پورمحمدی با نگاهی به پیشینه تاریخی نفت در ایران، از مسجدسلیمان و زکریای رازی تا دوران باستان و بهرام چوبین، نقش برجسته ایران در شناخت و بهره‌برداری از نفت را یادآور شد و گفت: واژه نفت از ریشه اوستایی وارد زبان‌های دیگر شده و گواهی بر پیشگامی ایران در این عرصه است. 
وی با تأکید بر اینکه این پیشینه غنی می‌تواند الهام‌بخش نسل جوان برای بازسازی جایگاه شایسته ایران باشد، به مشکلات پیشین سرمایه‌گذاران در حوزه نفت اشاره کرد و گفت: فرآیندهای پیچیده و طولانی و نرخ پایین بازدهی سرمایه در مقایسه با کشورهای منطقه، ازجمله موانع جذب سرمایه‌گذاری بوده است. قراردادهای گذشته معمولاً نرخ بازدهی حدود 14 تا 15 درصد داشتند، در حالی که موازی‌کاری بین دستگاه‌ها موجب سردرگمی سرمایه‌گذاران می‌شد. خوشبختانه امروز با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت، مسیر اصلاح این رویه‌ها آغاز شده است.
اعمال مشوق‌های مالیاتی
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به مصوبه جدید شورای اقتصاد که در آستانه این رویداد به تصویب رسید، اظهار کرد: امسال که به‌عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده است، نرخ بازدهی داخلی پروژه‌ها از 14 تا 15 درصد به 20 تا 23 درصد افزایش یافته تا جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاران ایجاد شود، همچنین در تأمین مالی پروژه‌ها، نرخ تسهیلات صندوق توسعه ملی با افزوده شدن 2 درصد، برای محاسبات هزینه مالی در نظر گرفته شده است.
پورمحمدی یکی از نقاط عطف این مصوبه را امکان بهره‌مندی سرمایه‌گذاران از عایدی مازاد حاصل از ارتقای فناوری و سرعت اجرا در پروژه‌ها دانست و افزود: شرکت ملی نفت ایران اجازه دارد در صورت تحقق عایدی بیشتر نسبت به مفروضات قرارداد، سهمی از این مازاد را به سرمایه‌گذار اختصاص دهد. سازمان حسابرسی نیز مکلف شده است استانداردهای لازم برای شفاف‌سازی درآمدهای آتی را تدوین کند تا سرمایه‌گذاران بتوانند با اتکا به این درآمدها از ابزارهای مالی بهره بگیرند.
وی همچنین از اعمال مشوق‌های مالیاتی در چارچوب ماده 20 قانون برنامه هفتم توسعه در حوزه نفت و گاز خبر داد و گفت: این مشوق‌ها خصوصاً در مناطق کمتر برخوردار، می‌تواند انگیزه سرمایه‌گذاری را افزایش دهد. دولت در تلاش است روند اعطای این معافیت‌ها را تسهیل و به‌صورت مستقیم اعمال کند.
تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری در نفت
رئیس سازمان برنامه و بودجه با انتقاد از طولانی بودن فرآیندهای اجرایی یادآور شد: برخی قراردادهای نفتی در کشور تا سه‌ونیم سال به طول می‌انجامد. بر اساس مصوبه اخیر، شرکت ملی نفت ایران موظف شد کل فرآیند مذاکره تا نهایی‌سازی قرارداد را در حداکثر چهار ماه به پایان برساند. این چهار ماه شامل دو ماه مذاکره مفهومی و دو ماه بررسی فنی و نهایی‌سازی خواهد بود.
پورمحمدی در ادامه با اشاره به اصلاح فرآیندهای اداری به‌منظور تسهیل سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعت نفت گفت: در برخی موارد برای اجرای طرح‌ها، نیاز به ترک تشریفات مناقصه وجود دارد. بر همین اساس سازمان برنامه و بودجه توافق کرد که از زمان دریافت مستندات از شرکت ملی نفت ایران تا صدور مصوبه شورای اقتصاد، کل فرآیند حداکثر در بازه زمانی یک‌ماهه انجام شود.
وی افزود: در این مدت، بررسی‌های کارشناسی در دفتر تخصصی، کمیسیون شورای اقتصاد و نهایتاً خود شورا باید به‌سرعت و به‌صورت فشرده انجام شود، البته در صورت وجود ابهام، فرآیند قابل مستثنا شدن است، اما آن هم باید با قاعده‌مندی مشخصی مدیریت شود.
فرآیند تأیید یا رد امکان تولید داخلی کالا شفاف می‌شود
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای تسریع در اجرای پروژه‌ها، توافق شد که هم‌زمان با ارسال طرح توجیهی به سازمان برنامه، درخواست ترک تشریفات نیز ارائه شود تا هر دو فرآیند به‌صورت هم‌زمان و موازی ظرف همان یک‌ ماه پیگیری و نهایی شوند، گفت: این رویکرد، بخش قابل‌توجهی از مراحل زمان‌بر گذشته را حذف می‌کند.
پورمحمدی به لزوم هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط اشاره کرد و گفت: دستگاه‌هایی نظیر سازمان محیط زیست، گمرک و شورای تأمین مالی نیز موظف شده‌اند در یک بازه حداکثر چهار هفته‌ای نظر نهایی خود را ارائه دهند. در حال تدوین سازوکارهایی برای تسریع این همکاری‌ها هستیم.
وی یکی دیگر از چالش‌های سرمایه‌گذاری را موضوع بررسی امکان تولید داخلی تجهیزات دانست و گفت: در مواردی که درباره تولید داخل ابهام وجود داشت، روند تصمیم‌گیری دچار آشفتگی می‌شد. بر این اساس، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شده است سازوکاری مشخص تدوین کند و به شورای اقتصاد ارائه دهد تا فرآیند تأیید یا رد امکان تولید داخلی کالاها شفاف و قابل پیش‌بینی شود.
تسهیل سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه این اقدام‌ها صرفاً گام نخست در مسیر تسهیل سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز است، گفت: پروژه‌هایی به ارزش بیش از 130 میلیارد دلار در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است، اما نگاه ما فراتر از نفت و گاز است. در حوزه‌های معادن، محیط زیست، حمل‌ونقل، بنادر و حتی ایجاد شهرهای جدید نیز بسته‌های سرمایه‌گذاری تدوین شده‌اند.
پورمحمدی با اشاره به نیاز کشور به توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و محیط زیست افزود: ایران برای توسعه به فرودگاه‌های جدید، ناوگان هوایی، حمل‌ونقل عمومی شهری، خطوط ریلی پرسرعت، بنادر جدید و احیای تالاب‌ها نیاز دارد. ما آماده‌ایم با شرکت‌های داخلی و خارجی علاقه‌مند همکاری کنیم.
وی تأکید کرد: این آمادگی وجود دارد که شرکت‌هایی که در حوزه نفت و گاز سرمایه‌گذاری می‌کنند، بخشی از منافع خود را دوباره در توسعه زیرساخت‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند. این یک فرصت دوسویه برای منافع مشترک است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/991052/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیوست آموزشی برای طرح‌های اشتغالزایی در کردستان اجرایی شود

شامپانزه های وحشی میوه های حاوی الکل را با یکدیگر تقسیم می‌کنند

تقسیم‌بندی کار وزارتخانه‌ها برای توسعه اقتصاد دیجیتال انجام شده است

علی مدنی زاده وزیر اقتصاد پزشکیان می شود؟

دکتر هادی نیل‌فروشان «مشاور نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان» شرکت ملی صنایع مس ایران شد

هشدار صندوق بین‌المللی پول درباره پیامد تعرفه‌های ترامپ/ بیکاری و رکود در انتظار اقتصاد انگلیس

لیگ یک: تساوی پر هیجان با گلزنی ستاره استقلالی

استقبال مردم کرمانشاه از دختر قهرمان پینگ‌پنگ آسیا + فیلم

آغاز ثبت سفارش کتب درسی در دو بخش پایه‌های ورودی و میان‌پایه

گل قیچی برگردان نیروی زمینی به بعثت کرمانشاه

کسب دو مدال جهانی تنیس‌روی‌میز توسط بانوی کرمانشاهی/ مراسم استقبال از «وانیا یاوری» برگزار شد+گزارش تصویری

گزارش تصویری/استقبال از مدال آوران تنیس روی میز و کبدی ملی در کرمانشاه

ویژه‌برنامه شهادت امام جعفر صادق(ع) در مسجد مهدیه سنندج

مدیرکل جدید راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کردستان معرفی شد

برگزاری اردوی تیم ملی گلبال نابینایان وکم بینایان

دو خط کتاب/ روح پراگ

خوشا میانه میدان شهید عشق شدن

کاشته‌ی دیدنی کریم بنزما در دوران جوانی

وقتی آی کیوت از تکنیک فوتبالیت بیشتره!

پرز به آنچلوتی چه گفت: سرت را بالا بگیر مربی پرافتخار

زیرطاق زیبای الیویه ژیرو روی یک ضربه کاشته

بمب نقل‌وانتقالاتی الدترافورد؛ توافق یونایتد با اوسیمن

حمایت از آلومینیوم برای ادامه تیمداری

تکذیب کتک‌کاری در بازی جنجالی!

روزبه را از اینجا تکان ندهید!

لیگ یک؛ بازی سرد و بدون برنده در شیراز

خدمت به مردم، مدال افتخاری بر سینه سپاه است

4 شاخصه زنان کرد در کردستان/ شهیده اسدی و فاتحی نماد شجاعت

تصادفات درون شهری در کردستان 50 درصد کاهش یافت

این اقتصاددان نخبه وزیر اقتصاد می‌شود؟

اثر توافق و رفع تحریم‌ها بر جهش صنعت و بورس/ توافق و رفع بخشی از تحریم‌ها می‌تواند مشکلات فعلی در انتقال کالا و جذب اعتبارات را برای صنایع و شرکت‌های بورسی از بین ببرد

علل پیوستن ایران به FATF از نگاه وزارت اقتصاد

خصوصی‌سازی واقعی کجاست؟ / سهم 20 درصدی مردم در اقتصاد

آتش‌سوزی طبقه همکف ساختمان مسکونی در دولت‌آباد کرمانشاه

رتبه چهارم کرمانشاه در کاهش وقوع سرقت‌ها

واکنش آموزش و پرورش به ویدئو جنجالی تنبیه سخت دانش‌آموزان

واکنش مدیر آموزش‌وپرورش کرمانشاه به ضرب‌وشتم دانش‌آموزان توسط معلم

رتبه نخست کردستان درکشت گندم دیم

برپایی نمایشگاه از آثارنقاشی

«عاشق‌شدن آداب ندارد» روایتی تازه از زیستن در جهان معاصر

یک قدم تا چمپیونشیپ: رکسهام تاریخ‌سازی می‌کند

رقابت جدید برای رونالدو؛ پنجه در پنجه با ایلان ماسک

درویش مانند یک رییس جمهور در پرسپولیس!

جام ریاست فدراسیون جهانی| مشخص شدن حریفان نمایندگان کشورمان

کلوپ به یک شرط برمی‌گردد؛ اگر التماسش کنند!‏

اختر: بازیکنان استقلال برای تیم‌های دیگر خوب هستند

صلاح و رافینیا موثرترین بازیکنان اروپا

بیانیه محمد رهبری پس از اتفاقات اخیر: پاکدامن دوست من است

زیدان همان فرگوسن است، راه نجات منچستریونایتد!‏

تأکید دادستان رباط کریم بر تسریع نوسازی بافت فرسوده در رباط کریم