امتسازی رکن لاینفک ایجاد حرکت عمومی است
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، بمنظور ایجاد حرکت عمومی در ساحت فکر و اندیشه در سطح کشور با حضور نخبگان استانی و دبیرخانه کشوری نشست هم اندیشی و هم آفرینی اصحاب اندیشه کردستان تحت عنوان نشست مطلع در راستای پاسخ به چیستی و چگونگی ایجاد حرکت عمومی دیروز اول اردیبهشت با میزبانی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی کردستان برگزار شد.
دکتر محمدصادق صادقی دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کردستان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری تقریب، و در پاسخ به سوال حرکت عمومی کلیدواژه بدیعی که جان کلام بیانیه گام دوم انقلاب است، حاوی کدام مفهوم و منطوق ، بنای بر کدام ضرورت و نیاز است و چگونگی ایجاد آن را چطور میتوان متصور بود ؟اظهار داشت: حرکت عمومی را از دو بُعد مصداق و مفهوم میتوان نگریست؛ گاهی مفاهیم خیر و شَر را برای ایجاد حرکت عمومی که مثبت یا منفی است معنا میکنیم و گاهی جنبشها و حرکتهای اجتماعی که قادر شده آحاد مردم را برای تحقق هدفی خاص علاقمند کند و به میدان بیاورد.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کردستان تصریح کرد: در این مبحث، ارکان ایجاد حرکت عمومی را باید در نظر گرفت و شناخت وضع موجود و ترسیم وضعیت مطلوب بمنظور استحصال اهداف و اغراض و تدوین ایدئولوژی ایجاد حرکت عمومی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی در ادامه ابراز داشت: داشتن رهبر بمنظور امامت هدف و جهتدهی در ایجاد حرکت عمومی نیز بسیار مهم و رکن ضروری به شمار میآید.
صادقی عنوان کرد: پای کار آمدن مردم و فرآیند امتسازی در حرکت عمومی برای به سرانجام رساندن اهداف و اتصال امامت و امت هم رکن لاینفک ایجاد حرکت عمومی است.
وی با بیان اینکه با علم به تحقق ارکان، نقش ساختار و کارگزاران هم در حرکت عمومی بسیار قابل توجه است؛ خاطرنشان کرد: با مداقه در تاریخ معاصر و حرکتهای عمومی اعم از مثبت و منفی، می توان نقش این دو مؤلفه (ساختار و کارگزار) را متوجه شد و در نگاههای دینی و غیر دینی هم این نقش متجلی است کما اینکه از نگاه گیدنز حاکمیت، متولی ترسیم ساختار و متعاقب آن چینش مردم در قالب ساختار ترسیمی است و اراده از مردم را سلب نموده است.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کردستان تأکید کرد: اما نگاه امامین انقلاب برگرفته از یک نگاه دینی، ترسیم مبانی و تشکیل ساختار با ابتنای بر آن مبانی و با اراده مردم صورت میگیرد، چنانکه عمر 46 ساله انقلاب مملو از حرکتهای عمومی مثبت با همین مدل است و حرکت عمومی در راستای ریشهکنی بی سوادی تحت عنوان نهضت سوادآموزی، حرکت عمومی که در دفاع مقدس اتفاق افتاد، ریشه کنی فلج اطفال، اربعین و ... مصادیق بارز این نوع حرکت عمومی هستند.
صادقی در پاسخ به این سوال که برای ایجاد حرکت عمومی چه عواملی لازم و ضروریست؟ افزود: اول اینکه جهت دهی منطبق با اهداف اصلی حرکت عمومی باید در رأس مورد توجه قرار گیرد تا شاهد انحراف در خروجی و محصول نشویم؛ ثانیاً در مواجهه با حرکت های عمومی منفی باید با شناخت صحیح صحنه و عوامل امیدبخش، مهندسی لازم صورت پذیرد تا نتیجه مطلوب برای جبهه مقابل حاصل نگردد.
وی اضافه نمود: علیایحال اصحاب اندیشه بعنوان قوه عاقله، رسالت تدبیر و تدوین پیوستهای فرهنگی و اجتماعی بمنظور جهت دهی، شتاب بخشی و اثرگذاری بر حرکت های عمومی را بعهده دارد.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کردستان در پایان بیان داشت: لیکن مداومت و استمرار این دست نشست های هم فکری و هم آفرینی لازم و ضروری است.
انتهای پیام/
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹:۱۱
-
۸ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/991003/