عصر کرد

آخرين مطالب

جزئیات برنامهبهبودرشد/رشد8درصدی درگروسرمایه8 هزارهمتی سیاسی

جزئیات برنامهبهبودرشد/رشد8درصدی درگروسرمایه8 هزارهمتی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - کارشناسان و مسئولان سامان برنامه معتقدند، سرمایه مورد نیاز برای تحقق اهداف رشد اقتصادی برای سال 1404 حدود 7984 هزار میلیارد تومان می‌باشد. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سال‌هاست که موضوعات اقتصادی به عنوان شعار سال از طرف مقام معظم رهبری مطرح می‌شود. مقام معظم رهبری تاکید دارند که این شعارها الزاماً برای بازه زمانی یک‌ساله نیست و به معنای یک اولویت‌دهی به مجموعه فعالیت‌های دولت است.
طبق اعلام مسئولان سازمان برنامه و بودجه، پس از بیان شعار سال از طرف مقام معظم رهبری به عنوان "سرمایه‌گذاری برای تولید" دولت فعالیت‌های خود را در این راستا از همان یکم فروردین آغاز کرد و از همان ابتدا دفتر معاون اول ریاست جمهوری یک دستور کار را راجع به این موضوع تهیه کرد.
مسئولان ارشد سازمان برنامه و بودجه معتقدند عواملی از جمله عدم ثبات در اقتصاد کلان، نرخ تورم بالا، نبود نقدینگی مناسب تولید، تحریم‌های خارجی، جذاب بودن بازارهای غیرمولد، ارز دونرخی و عدم ورود سرمایه‌گذار خارجی را ازجمله مهم‌ترین موانع پیش روی تولید یاد کرد.
سرمایه گذاری برای تولید در اولین جلسه هیئت دولت مطرح شد
در همین راستا محمّد قاسمی؛ معاون سیاست‌گذاری و راهبـری توسعه ملّی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجۀ کشور گفت: چهارچوب فعالیت‌های دولت که از طرف سازمان برنامه و بودجه به سازمان‌های مربوطه ابلاغ شد و در همان روزهای ابتدای سال در جلسات مختلف نظرات سازمان‌های مختلف دریافت شد. به واسطه اهمیت این موضوع، در اولین جلسه هیئت دولت موضوع سرمایه‌گذاری برای تولید مورد بحث و بررسی قرار گرفته شد و در آن جلسه پیشنهاد جناب آقای رئیس جمهور این بود که به دستگاه‌ها یک فرصت داده شود تا در مورد محورهای تحقق شعار سال پیشنهادهای خود را ارائه دهند.
همچنین علاءالدین ازوجی؛ رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجۀ کشور ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری به مناسبت فرارسیدن نوروز سال 1404 و انتخاب شعار "سرمایه‌گذاری برای تولید" معتقد است: زمانی که در اقتصاد در شرایط باثباتی باشد فعالان اقتصادی فعالیت واقعی خود را که سرمایه گذاری مولد باشد انجام می دهند و برعکس، اگر بی‌اطمینانی وجود داشته باشد بخشی از فعالان اقتصادی در کنار خانوارها، سرمایه‌های خود را برای سرمایه‌گذاری به سمت منابع غیرمولد می‌برند و اگر می‌خواهیم سرمایه مردم به سمت تولید حرکت کند در ابتدا باید یک اطمینان و فضای ثبات بخش در اقتصاد ایجاد کنیم.
وی افزود: شواهد اقتصاد ایران نشان می‌دهد که در دوره بی‌ثباتی بیشتر و نااطمینانی، بازدهی در دارایی‌ها بیشتر از بازدهی در سرمایه‌گذاری مولد بوده است؛ لذا منابع سرمایه‌ای کمتر به سمت فعالیت‌های مولد سوق پیدا می‌کند.
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجۀ کشور مواردی از قبیل سیاست‌های ارزی، سیاست‌های تجاری، سیاست‌های پولی، سیاست‌های اعتباری، سیاست‌های بودجه‌ای و سیاست‌های سرمایه‌گذاری را از جمله سیاست‌های دولت در سال 1404 یاد کرد که این موارد برای مهار تورم و سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی بسیار دارای اهمیت است.
پیش بینی عدم تحقق 40 درصد منابع سرمایه گذاری برای تحقق رشد8 درصدی
علاءالدین ازوجی در خصوص تأمین مالی مورد نیاز سرمایه‌گذاری برای سال 1404 خاطرنشان کرد: بر اساس تصویب برنامه تأمین مالی مورد نیاز سرمایه‌گذاری و در برنامه هفتم و به‌ویژه سال 1404 در شورای عالی راهبری برنامه هفتم پیشرفت، سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای تحقق اهداف رشد اقتصادی برای سال 1404 حدود 7984 هزار میلیارد تومان می‌باشد که پیش‌بینی می‌شود حداکثر بالغ بر 4715 هزار میلیارد تومان آن از 5 حوزه تأمین مالی شود.
وی ادامه داد: برای تحقق اهداف برنامه هفتم در حوزه سرمایه‌گذاری بالغ بر 3269 هزار میلیارد تومان آن معادل 41 درصد کل سرمایه‌گذاری مورد نیاز از سایر روش‌های تأمین مالی انجام می‌پذیرد که مبلغ 4715 هزار میلیارد تومان به‌صورت خوش‌بینانه و با فرض عدم نشت به سایر بخش‌های غیرمولد توان تجهیز حداکثر نصف نیاز سرمایه‌گذاری 8 درصدی رشد اقتصادی را دارد.
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجۀ کشور تشریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی ایران و برای دستیابی به اهداف مورد نیاز شعار سال، مواردی از جمله تمرکز بر تولید مولد، جلوگیری از مداخله غیرضروری دولت، کاهش ریسک و مخاطرات، شفافیت و ثبات اقتصادی عدالت اقتصادی و توسعه متوازن و ثبات رشد را از جمله اصول حاکم برای تدوین برنامه دولت در جهت رسیدن به اهداف مورد نظر در شعار سال در نظر گرفته شده است.
به گزارش تسنیم، بررسیها نشان میدهد اجرایی‌سازی قانون تأمین مالی تولید و زیر ساخت‌ها بر اساس قانون تأمین مالی تولید و زیر ساخت‌ها مصوب 22/12/1402 مجلس شورای اسلامی و ابلاغی مورخ 17/2/1403 ریاست زیرساخت‌های نهاد ریاست جمهوری، تنظیم و مقررات و تکالیف متعددی بر عهده شورای ملی تأمین مالی قرار داده شده است. در این راستا از زمان ابلاغ قانون، مرکز تسهیل تأمین مالی تولید در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شده است. تکالیف مهمی نیز سازمان برنامه و بودجه کشور از جمله در حوزه توسعه مشارکت عمومی و خصوصی گذاشته شده است و دستورالعمل آن به تصویب شورا رسیده است.
ازوجی همچنین ادامه داد: از بهار سال 1403 تا فروردین سال 1404 تعداد 13 جلسه شورای ملی تأمین مالی در وزارت امور اقتصادی و دارایی (هر ماه بیش از یک جلسه) تشکیل شده است تا پایان سال 1403، 85 درصد از پیش‌نویس‌ها تدوین، تهیه، بررسی و یا تأیید و تصویب شده است 160 مورد از آیین‌نامه‌های مندرج در قانون، معادل 64 درصد از کل آیین‌نامه‌های مورد نظر قانون به تأیید شورای ملی تأمین مالی رسیده و جهت تصویب به هیئت وزیران ارسال شده است که 6 آیین‌نامه از 9 آیین‌نامه باقی‌مانده نیز تدوین شده است که به‌زودی پس از اتمام بررسی در کمیته‌های تخصصی شورا، با تأیید در شورا به هیئت وزیران ارسال خواهد شد.
گفتنی است، محمّد قاسمی؛ معاون سیاست‌گذاری و راهبـری توسعه ملّی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجۀ کشور گفت: اگر از رویکردهای اقتصادی که به صورت توهمی در اقتصاد ایران وجود دارد بگذریم باید به این نتیجه برسیم که جایی سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد که پس‌اندازی وجود داشته باشد و جایی پس‌انداز به وجود می‌آید که یک تولیدی مازاد بر مصرف شکل بگیرد. این موضوع از پیچیده‌ترین موضوعات در حوزه اقتصاد است و اتفاقی که در ایران افتاده بود این بود که ایران، به دلیل درآمد حاصل از نفت از درآمدهای مازاد تولید بالایی برخوردار بود. حال زمانی که نسبت پس‌انداز به تولید افزایش پیدا کند عملاً امکان سرمایه‌گذاری به وجود می‌آید.
وی ادامه داد: پس از دهه 1380 و با ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 و اجرای نامناسب این سیاست‌ها در کشور، موتور سرمایه‌گذاری خاموش شد و با اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشور، موتور دوم سرمایه‌گذاری یعنی سرمایه‌گذاری خارجی نیز خاموش شد. با ادامه‌پیداکردن این موضوعات تا به امروز نتیجه این سیاست‌های نادرست به کمبود برق، کمبود گاز و سایر معضلات منجر شده است.
جزئیات برنامه بهبود رشد/وظایف مثلث اقتصادی دولت چیست؟
بررسیها نشان میدهد اخیرا یک برنامه تحت عنوان "بهبود رشد" تدوین شد که سه دستگاه وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی را درگیر می‌کرد و در این برنامه گفته شد که اگر روند اقتصاد به همین شکل باید رشد اقتصادی در طول برنامه هفتم و به‌شرط عدم تشدید تحریم‌ها، حداکثر سه درصد خواهد بود.
در این زمینه محمد قاسمی معتقد است، نیاز به ایجاد تحول اساسی در حوزه اقتصاد است که منجر به تدوین یک برنامه با پنج بخش اصلی است که موضوع "ثبات اقتصادی" را اولین و مهم ترین موضوع در حوزه اقتصاد ایران می‌داند. اولویت‌های بعدی به ترتیب موضوعات، رشد اقتصادی، رفع ناترازی انرژی، نظام رفاهی کشور و طرح‌های پیشران را در بر می‌گیرد.
تشکیل سه جانبه با حضور قوه قضاییه و اتاق بازرگانی برای تقویت بخش خصوصی در اقتصاد
لازم به ذکر است،‌ به تازگی کارگروهی با همکاری معاون اول قوه قضائیه و ریاست سازمان برنامه و بودجه، وزارت دادگستری و اتاق بازرگانی تشکیل شده است که این اعضا در حال تهیه سیاست‌های تقویت نقش و سهم بخش خصوصی در اقتصاد هستند تا بتوانند برخی از موانع سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اقتصاد را برطرف کرد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/990773/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویژه‌برنامه شهادت امام جعفر صادق (ع) در مسجد مهدیه سنندج

به مناسبت بزرگداشت استاد سخن، سعدی

ای دل غمدیده، حالت بِه شود، دل بَد مکن

سرمربی سرشناس چالش‌های عجیب را دریبل زد!

تراکتوریِ قدیم به سمت لیگ برتر

اخراج آنچلوتی؛ این یک پیام خداحافظی بود

لیست تیم ملی ساحلی برای جام جهانی مشخص شد

فهرست نقل و انتقالاتی پرسپولیس

برنامه ویژه پیکان برای استقلال؛ سکوت و آرامش!

تغییر ساعت دیدار استقلال و پیکان

بیانیه باشگاه مس رفسنجان؛ "از روانخواه شکایت می‌کنیم"

پیشنهاد جدید برزیلی‌ها به آنچلوتی

آینده برای آن‌هاست؛ معرفی سه ستاره جوان در ماه فروردین!

بلعیده شدن کامیون توسط قنات متروکه در رباط‌کریم

کارشناسی داوری مارک کلاتنبرگ در برنامه فردوسی پور: «ناظمی و وار» نتیجه بازی استقلال - هوادار را به ضرر آبی‌ها تغییر دادند!

:::آفتاب نو::: کارشناسی داوری مارک کلاتنبرگ در برنامه فردوسی پور: «ناظمی و وار» نتیجه بازی استقلال

نمایش «خانه دراکولا» با فرزاد حسنی و آرش فلاحت‌پیشه روی صحنه رفت

8 هزار کیلومتر از راه‌های کردستان غیراستاندارد است

8 هزار کیلومتر از راههای کردستان غیراستاندارد است

دیدار سرکنسول ایران با معاون نخست وزیر اقلیم کردستان

مدیرکل جدید راهداری کردستان معرفی شد+سوابق

نشست مهدی تاج با رییس هیات فوتبال تهران؛ ماجدی صاحب اختیار شد

ارائه بیش از 35 هزار ساعت آموزش‌های مهارتی در کردستان

سپاه داوطلبانه وارد میدان عمل می‌شود

راه‌های استان کردستان توسعه یابد/ جوانان شغل می‌خواهند

حمله نماینده پرحاشیه مجلس به محسنی اژه‌ای؛ عدالت را برای همه بخواهید نه برای گروهی خاص!

تنبیه بدنی دانش‌ آموز کرمانشاهی و پاسخ تکراری آموزش و پرورش | چرا تنبیه اکثرا در مدارس پسرانه رخ می دهد؟

واکنش به انتشار فیلم تنبیه دانش آموزان در فضای مجازی + ویدئو

برخورد با معلم خاطی در کرمانشاه/ پرونده به کمیسیون رفت

جاده‌های کردستان نیازمند بهسازی فوری هستند

در جستجوی پاپ فرانسیس در دنیای کتاب

کتابی با قصه دلتنگی‌ها و صبوری‌ها از جنس «به رسم امانت»

زمان ثبت قرارداد اولین تمدیدی پرسپولیس اعلام شد

احضار دو رئیس سابق بارسا در پرونده نگریرا

آتنا لشنی: با همسرم در مورد داوری بحث می‌کنیم

بازگشت مدافع پرسپولیس به تمرینات گروهی

اضافه شدن ماده تیمی میکس گلف به رشته‌های المپیک 2028

تشریح وضعیت مصدومان پرسپولیس؛دوری 3 هفته‌ای ارونوف از میادین

پیکان استقلال را محکوم کرد

دستور وزیر برای حضور دوومیدانی‌کاران ناشنوا در آفتاب انقلاب

حمایت مربی ختافه از آنچلوتی؛ بهتر از او وجود ندارد

گلر ناراضی بارسلونا شورش کرد!

کشف 50 میلیارد اموال سرقتی توسط پلیس

داستان خرس سریال «پایتخت» ادامه دارد | واقعی بود یا تن پوش؟

بیش از 8000 کیلومتر از راه‌های کردستان غیراستاندارد است

برگزاری نخستین کنفرانس ملی مطالعات محیطی دریاچه زریبار به میزبانی دانشگاه کردستان

البرز موتور محرکه اقتصاد ایران می‌شود

ضرورت بکارگیری سرمایه‌های خاموش مردمی در اقتصاد کشور/ اعتماد بخش خصوصی را به امنیت سرمایه‌گذاری جلب کنیم

حفظ و تدوام اشتغال بیش از 19 هزار نفر با ورود دستگاه قضایی در البرز

نگرانی از رکود و تعرفه، قیمت نفت را افزایش داد