ساماندهی متکدیان نیازمند همکاری 15 نهاد است
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - مدیرکل بهزیستی استان کردستان بر ضرورت فعالسازی آییننامه ساماندهی متکدیان و همکاری 15 نهاد متولی در این زمینه تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، رضا طوسی، امروز دوشنبه _یکم اردیبهشت_ در جلسه شورای اداری اجتماعی استان کردستان اظهار کرد: بهرغم تلاشهای صورت گرفته، همچنان شاهد حضور متکدیان در سطح شهر و به ویژه در ورودیهای شهر هستیم.
وی افزود: اعتقاد مردم استان به دادن صدقه، که امر پسندیدهای نیز هست، باعث جذابیت این مناطق برای متکدیان و حضور آنان در معابر و چهارراهها شده است.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان در ادامه پیشنهاد فعالسازی آئیننامه ساماندهی متکدیان را مطرح کرد و گفت: ساماندهی متکدیان تنها وظیفه شهرداری، بهزیستی یا کمیته امداد نیست، بلکه حدود 15 نهاد در این زمینه مسئولیت دارند.
رسولی ادامه داد: به نظر من، لازم است هر از چند گاهی جلسهای با حضور نمایندگان این نهادها برگزار شود تا بتوانیم با همفکری و همافزایی، چالشها و مسائل موجود را مدیریت کنیم.
وی به نحوه گزارشدهی موارد متکدیان به اورژانس اجتماعی و بهزیستی اشاره کرد و افزود: شهرداری یا سایر مراجع، افرادی را به عنوان متکدی گزارش میدهند و همکاران ما در اورژانس اجتماعی بە این موضوع ورود کرده و مواردی را که مربوط به مخاطبان بهزیستی باشد در مراکز نگهداری میکنند.
مدیرکل بهزیستی کردستان در ادامه به یک مورد خاص اشاره کرد و تصریح کرد: برای مثال، قبل از عید فطر گزارشی مبنی بر حضور تیمی از متکدیان از یکی از استانهای همجوار در سنندج برای جمعآوری فطریه دریافت و با همکاری اورژانس اجتماعی، موضوع پیگیری شد.
رسولی بر ضرورت برگزاری جلساتی با استانهای همجوار تأکید و عنوان کرد: وقتی صحبت از ساماندهی میشود، نباید صرفاً به جمعآوری و انتقال افراد به استانهای دیگر فکر کنیم، زیرا این امر میتواند مشکلات را در آن مناطق تشدید کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با استانهای همجوار مانند زنجان، کرمانشاه و همدان که مراجعات زیادی از آنها صورت میگیرد، جلسهای برگزار کنیم و سازوکاری برای شناسایی و اعزام متکدیان غیربومی به استان خودشان ایجاد کنیم، آن استان نیز میتواند نسبت به ساماندهی آنها اقدام کرده و افراد را تحویل بهزیستی یا کمیته امداد استان خود دهد.
مدیرکل بهزیستی کردستان به آمادگی اورژانس اجتماعی برای پذیرش متکدیان به عنوان مخاطب سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: اورژانس اجتماعی این آمادگی را دارد که بر اساس نوع مشکل متکدیان، اعم از معلولیت، بیماری روانی یا کودک بودن، آنها را در مراکز مربوطه نگهداری کند.
بهرهمندی 207 هزار نفر در کردستان از خدمات کمیته امداد رضا طوسی، مدیرکل کمیته امداد کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 207 هزار نفر در استان از خدمات کمیته امداد بهرهمند هستند و این نهاد هیچ محدودیتی برای پوشش نیازمندان دهکهای یک تا سه که فاقد شغل، بیمه و درآمد هستند، ندارد.
وی افزود: در حال حاضر، بیش از 76 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد استان قرار دارند که بالغ بر 160 هزار نفر مستمریبگیر هستند.
مدیرکل کمیته امداد کردستان به وضعیت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش اشاره کرد و گفت: از 76 هزار خانوار تحت پوشش، حدود 36 هزار نفر را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند که به دلایل مختلفی از جمله زندانی بودن سرپرست، فوت سرپرست، متواری بودن، بدسرپرست بودن خانواده و سالمند بودن تحت پوشش امداد قرار گرفتهاند و خدمات ارزشمندی به این خانوادهها ارائه میشود.
طوسی ادامه داد: کمیته امداد در راستای ایجاد اشتغال و درآمد برای خانوادههای تحت پوشش نیز کمکهای لازم را ارائه خواهد داد.
کد خبر 859533
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱:۲۴
-
۹ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/990226/