عصر کرد

آخرين مطالب

ماکان آریا پارسا: برندهای ایرانی لیاقت جهانی‌شدن دارند / فعالیت‌های پارس پندار نهاد به نفع اقتصاد ایران است / تسهیل کاریابی بین‌المللی بیکاری را به‌طور محسوس در کشور کاهش می‌دهد اقتصادی

ماکان آریا پارسا: برندهای ایرانی لیاقت جهانی‌شدن دارند / فعالیت‌های پارس پندار نهاد به نفع اقتصاد ایران است / تسهیل کاریابی بین‌المللی بیکاری را به‌طور محسوس در کشور کاهش می‌دهد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش اقتصاد آنلاین، فارغ از درستی و نادرستی این قبیل نقدها، لازم است پیش از هر پیش‌داوری، ابتدا به بررسی فعالیت‌های شرکت‌هایی پرداخت که در این حوزه‌ها سال‌هاست فعالند و کارنامه‌ای درخشان دارند. برای این بررسی، چه چیز بهتر از اینکه از زبان فعالان این حوزه از نحوهٔ فعالیت، انگیزه‌های آنان و نوع نگرشی که به فعالیت خود دارند آگاه شویم؟
از جمله شرکت‌هایی که در این مسیر فعالند، گروه بین‌المللی پارس پندار نهاد است که با سابقهٔ نزدیک به دو دهه فعالیت، از جمله باسابقه‌ترین، گسترده‌ترین، فعال‌ترین و موفق‌ترین شرکت‌ها در این حوزه است.
از این رو در گپ‌وگفتی با دکتر ماکان آریا پارسا، مدیرعامل این گروه بین‌المللی، به بررسی موارد مزبور پرداختیم. ابتدا این موضوع را با او درمیان گذاشتیم که شرکت شما را به‌عنوان شرکت مهاجرتی می‌شناسند و پرسیدیم به‌واقع خدمات مهاجرتی چه سهمی در فعالیت‌های شما دارد؟ بله، ما خود نیز از این بابت تأسف می‌خوریم که به‌صورت معمول، شرکت ما را به‌عنوان شرکتی می‌شناسند که خدمات مهاجرتی تحصیلی و کاری به افراد ارائه می‌دهد؛ در حالی‌که فعالیت‌های ما بسیار فراتر از آن است و خدمات مهاجرتی تنها بین 20 تا 30 درصد فعالیت‌های ما را در بر می‌گیرد که سهم عمدهٔ آن نیز در واقع به کاریابی خارجی تعلق دارد.
با این حساب بهتر است قدری دربارهٔ سابقه و تنوع فعالیت‌های پارس پندار نهاد توضیح دهید. مجموعهٔ ما در سال 1387 به‌صورت رسمی در اصفهان تأسیس شد. پیش از آن با نام دیگری فعالیت می‌کردیم. در بدو تأسیس رسمی به‌صورت کنونی، مؤسسهٔ ما یک مؤسسهٔ آموزشی بود. من در آلمان تحصیل کرده‌ام و تحصیلاتم نیز در زمینهٔ آموزش الکترونیکی است که در آن برهه تازه باب شده بود. پروژهٔ کارشناسی ارشد من نیز دربارهٔ آموزش مجازی و جهانی‌شدن آن بود. زمانی که به ایران بازگشتم، سعی کردم در ایران در همین رشته فعالیت خودم را آغاز کنم.
ما بسته‌هایی آموزشی تدوین و با مجوز وزارت ارشاد به مخاطبان خود ارائه کردیم. در خصوص دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و دوره‌های آمادگی آزمون وارد شدیم. به‌تدریج مؤسسات آموزشی ما ابتدا در مقطع کارشناسی ارشد و پس از آن دکتری، توسعه یافت. اگر به خاطر آورید، در آن برهه حوالی سال‌های 1387 و 1388 علاقه به آموزش زبان‌های خارجی افزایش یافت. در این حوزه نیز وارد شدیم. پس از مدتی، ما مؤسسه‌ای به مجموعه اضافه کردیم به نام کاوش یا در حقیقت کنسرسیوم ارزیابی شرکت‌ها.
از وزارت صمت نیز مجوز گرفته بودیم و مشاورهٔ مدیریتی ارائه می‌کردیم. کارشناسی من نیز مهندسی صنایع بود و به این حوزه علاقه داشتم. این مجموعهٔ ما همچنان به‌صورت محدود فعال است. طی جلسات آموزشی و مشاوره، وضعیت این شرکت‌ها را ترمیم می‌کردیم و حتی بعضاً قراردادهای تضمینی با آن‌ها می‌بستیم. اما این فعالیت کاری نبود که بتوانیم خیلی تیم‌محورش کنیم چون بعد از مدتی، شرکت مقابل می‌خواست کارمند آن‌ها باشیم. شرکت هواپیمایی ملی جمهوری اسلامی هم مشتری ما بود. خود من هم آموزش خلبانی دیده‌ام. امروز هم این مؤسسه را داریم اما فعالیت آن به دلیلی که گفتم کاهش پیدا کرده است.
بعد از آن ما وارد بخش املاک شدیم. با سرمایهٔ مختصری که اندوخته بودیم، زمینی تهیه می‌کردیم، به وضعیت حقوقی و قانونی آن سر و سامان می‌دادیم، دیوار می‌کشیدیم و می‌فروختیم. بعد آمدیم همین کار را به‌صورت حرفه‌ای دنبال کردیم. سایتی به نام «املاک زمین» تأسیس کردیم.
این بخش یکی از پررونق‌ترین فعالیت‌های امروز ما است که شامل خرید و فروش آنلاین و غیرآنلاین ملک و بازسازی می‌شود.
گفتید در مشاورهٔ مدیریتی به شرکت‌ها نیز فعال بودید. به غیر از آن، آیا فعالیتی در زمینهٔ توسعهٔ کسب‌وکارها نیز دارید؟ چه در داخل و چه در خارج از ایران؟ اصلاً یکی از مهم‌ترین و فعال‌ترین و تخصصی‌ترین بخش‌های ما همین بحث توسعهٔ برندهای ایرانی در خارج از کشور و مباحث مربوط به حق امتیاز و فرانچایز است. حق امتیاز و فرانچایز یک سرفصل صادراتی است. ساده‌ترین نوع صادرات که در ایران بیشتر به آن پرداخته می‌شود، خام‌فروشی یا در بهترین حالت، صادرات محصولات تولیدی است. اما حق امتیاز، عالی‌ترین سطح در میان سرفصل‌های صادراتی است. این خدمات را به جرأت می‌توانم بگویم تنها شرکت ما ارائه می‌دهد. نحوهٔ فعالیت ما به قسمی است که هم اقتصاد ایران از آن بهره‌مند می‌شود و هم شرکت‌ها و برندهای ایرانی با صرف هزینه‌ای به‌مراتب کمتر از زمانی که خود رأساً اقدام به فرانچایز کنند، از قبل آن سود خواهند برد.
برای راه‌اندازی یک فرانچایز بین 200 تا یک میلیون دلار سرمایه نیاز است. برای نمونه، تأسیس یک شعبهٔ پیتزافروشی در خارج از کشور، 200 تا 300 هزار دلار هزینه دارد. اما همین پیتزافروشی ماهانه 40 تا 50 هزار دلار درآمد خواهد داشت. یعنی نه در بلندمدت، که در یک روند میان‌مدت چندماهه، کل سرمایه بازگشته و تجربه نشان داده که بخش عمده‌ای از این درآمدها توسط صاحبان ایرانی کسب‌وکارهایی که شعبهٔ اصلی را در ایران اداره می‌کنند، به‌صورت‌های مختلف مانند پول یا واردات کالا، به کشور بازمی‌گردد.
در شرایطی که کشور در زیر فشار تحریم به سر می‌برد، این سامانهٔ اقتصادی، خود یکی از راه‌های کم‌کردن فشار تحریم بر ایران است. برندهای ایرانی لیاقت جهانی‌شدن دارند و ما این امر را برای آن‌ها تسهیل می‌کنیم. در این حوزهٔ فعالیت می‌توانم به‌جرأت بگویم رقیبی نداریم و تنها شرکتی هستیم که خدمات توسعهٔ شرکت‌ها و برندهای ایرانی داخلی را در خارج از کشور و در چندین شعبه در ایران و کانادا و ... ارائه می‌دهیم و 5 سال متوالی نیز گواهینامه و تندیس ملی رعایت حقوق مصرف‌کننده را کسب کرده‌ایم.
بحث مهمی است، آن هم در شرایط تحریم و مسائل دیگری که وجود دارد. چه مشکلاتی در این مسیر وجود دارد؟ ما در این حوزه با دو مشکل اساسی روبه‌رو هستیم: تحریم و عدم پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف. در شرایط کنونی، این مسئله هزینه‌ها را برای ما و به‌تبع برای شرکت‌هایی که علاقه‌مند به توسعهٔ کسب‌وکارهای خود در خارج از کشورند، افزایش داده و نیز ریسک این قبیل سرمایه‌گذاری‌ها را بالا می‌برد، چراکه هم موجب اتلاف زمان زیادی برای پیش‌بردن امور می‌شود و هم خطر از دست‌دادن سرمایه وجود دارد.
معمولاً شرکت‌های بزرگی چون گروه شما با این سطح گسترده از فعالیت، به موارد دیگری چون اقتصاد هنر و فرهنگ، ورزش و این قبیل موارد نیز علاقه نشان می‌دهند. شما هم فعالیتی در این حوزه‌ها دارید؟ بله، ما تیم فوتبال هم داریم؛ تیم فوتبال پرسنل خودمان است. البته تاکنون افتخار ورزشی خاصی نداشته است! (با خنده)
در اقتصاد فرهنگ و هنر، فعالیت جدی داریم؛ از پشتیبانی کنسرت‌ها گرفته تا همکاری با خواننده‌ها، نوازنده‌ها و آهنگ‌سازان مختلف و تولید سریال «قطب شمال». برای نمونه، برگزاری کنسرت‌های یکی از مشهورترین خوانندگان و آهنگ‌سازان در تهران با ما است. شرکت «ترنم» که زیرمجموعهٔ ماست، در این حوزه فعال است و خواننده‌های بسیار دیگری نیز در دایرهٔ دوستانمان هستند.
جناب دکتر آریا پارسا، انتقاداتی نیز به شما و فعالیت‌های مجموعهٔ شما وارد می‌شود که عمدتاً به بحث مهاجرت و خروج سرمایه مربوط می‌شود؛ مثلاً اینکه فعالیت‌های شما به افزایش فرار سرمایهٔ انسانی می‌انجامد و یا موجب خارج‌شدن گستردهٔ ارز از کشور می‌شود. در این خصوص چه توضیحی وجود دارد؟ بله، جسته‌وگریخته این قبیل مسائل به گوش ما می‌رسد. اما واقعیت این است که طرح چنین مسائلی اگر از روی غرض نباشد، از روی ناآگاهی نسبت به کیفیت فعالیت‌های ماست. در مورد بحث مهاجرت، اولاً اینکه ما هیچ نخبه‌ای را تاکنون صادر نکرده و نمی‌کنیم؛ آن‌ها اصلاً نیازی به خدمات ما ندارند. اگر خودشان به‌دنبال مهاجرت باشند، به‌راحتی آن را پی می‌گیرند و انجام می‌دهند.
عمدهٔ فعالیت ما در تسهیل خروج نیروی کار مازاد و کاریابی بین‌المللی و با مجوز رسمی از وزارت کار و رفاه اجتماعی است. این نیروها نیز در زمینهٔ تکنولوژی‌های خاص و پیشرفته فعال نیستند و بیشتر مهارت‌های عمومی را دربر می‌گیرند که خب همه می‌دانیم در این حوزه‌ها نرخ بیکاری بالاست. مثلاً در ماه ژانویهٔ 2025 بیش از 300 ویزا گرفته شد یا در همین فروردین 1404، بیش از 100 ویزا کسب کردیم.
خروج این افراد از کشور، به صلاحدید خودشان هم به یاری حل معضل بیکاری می‌آید و هم با ارتباطی که با ایران دارند، منجر به ورود ارز و سرمایه به کشور می‌شود. برای خارج‌کردن پول، با دو دسته افراد طرفیم: کسانی که فرانچایز ایجاد می‌کنند و کسانی که به‌عنوان نیروی کار در خارج از کشور مشغول می‌شوند.
دستهٔ دوم اصلاً رقم قابل‌توجهی را خارج نمی‌کنند و همان‌طور که گفتم، پس از مدتی عکس آن اتفاق می‌افتد. فرانچایز شرکت‌ها و کسب‌وکارها را هم توضیح دادم که این‌ها نیز پس از بازگشت اصل سرمایه، از طریق درآمدشان به کشور ارز وارد می‌کنند. اینکه در شرایط خطر جزیره‌ای‌شدن اقتصاد، کسب‌وکارها رونق بگیرند و در دنیا شناخته شوند و حتی از منابع کشور مقصد بهره‌مند شوند، برای اقتصاد ایران نه‌تنها مضر نیست، بلکه مفید است. ضمن اینکه به لحاظ قانونی، ما تمام مجوزهای لازم را در این خصوص از نهادهای ذی‌ربط اخذ کرده‌ایم.
در این مدت شکایت و اعتراضی هم از ناحیهٔ مشتریان داشته‌اید؟ بله، این‌که به‌قولی نمک کار است. حتماً شرکتی به گستردگی ما، گاه ناراضیانی هم در میان مشتریان خود دارد. اما این عده، رقم بسیار کمی (کمتر از 5 درصد) را تشکیل می‌دهند. از طرفی، ما روند خوبی برای رسیدگی به شکایات داریم و با مشتری ناراضی تعامل می‌کنیم و سعی داریم علت نارضایتی را یا برطرف کنیم یا درصورتی‌که خارج از اختیار ما باشد، به‌صورت دقیق و کامل توضیح دهیم.
چیزی که مشتریان ما باید درنظر بگیرند این است که ما حامی آنان در همه‌حال هستیم و پروسهٔ مهاجرت و کاریابی گاهی به دلیل قوانین کشورها و مسائل روزمره زمان‌بر است و ما نمی‌توانیم جلوتر از آن‌ها حرکت کنیم. اگر مشاوره‌ها و توصیه‌های ما نادیده گرفته نشوند، مشکلی به‌وجود نمی‌آید. مثلاً ما بر اساس رزومهٔ ارائه‌شده از طرف خود آنان اقدام می‌کنیم. اگر این رزومه درست نباشد یا ناقص باشد، خب مشکل ایجاد می‌شود.
البته این را هم اضافه کنم که مواردی هم به بحث شانس و قوانین کشورها بستگی دارد. این موارد را شرکت پیگیری می‌کند و گاه قضیه را به دادگاه‌های مهاجرتی می‌کشاند و در صورت فراهم بودن کامل مدارکی که از مشتری خواسته‌ایم، بدون استثنا از این مرحله موفق بیرون آمده و مشکل را حل می‌کنیم.
ما تنها در ماه ژانویهٔ سال میلادی جاری، رکورد بیش از 350 مورد اخذ ویزا داشته‌ایم که این در نوع خود رکوردی بی‌نظیر و یکتا محسوب می‌شود. در واقع، پارسی کانادا موفق‌ترین شرکت در این خصوص در کشور است.
در پایان، انتظارتان از مسئولانی که بر نهادهای متولی حوزهٔ فعالیت شما نظارت دارند، چیست؟ خیلی کوتاه و مختصر می‌گویم: تنها انتظار ما اجرای قانون است، بی‌کم‌وکاست و البته محدود به مرّ قانون و نه فراتر از آن. به‌قولی، می‌خواهیم قانون 100 درصد اجرا شود نه 120 درصد!
و اینکه انتظار می‌رود در این حوزه‌ها – و در واقع در هر حوزه‌ای – حدی از ثبات در خصوص قوانین، مقررات و تغییرات وجود داشته باشد. اینکه شرکت‌ها از آیندهٔ نزدیک خود بی‌خبر باشند و هیچ‌چیز قابل برنامه‌ریزی بلندمدت، میان‌مدت یا حتی کوتاه‌مدت نباشد، نه به نفع ماست و نه به نفع اقتصاد کشور.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/989400/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بوژوویچ امید به فردا دارد

مورینیو: فرهنگ من با ترکیه متفاوت است

ترکیب احتمالی استقلال مقابل هوادار

توضیحات سرپرست اداره کل غله کردستان در مورد کیفیت آرد و نان استان

نوبت اورهال اقتصاد

برنامه تعدیل نیرو در یک‌سوم شرکت‌های آلمانی

وام مسکن یا مهار تورم؟

پخت نان صلواتی در 150 نانوایی استان کرمانشاه در سالروز ولادت کریم اهل بیت (ع)

ایمانِ خوب به استقلال برگشت!

مگوایر لیون را در لیگ ‌1 سوژه کرد!

مالک نساجی، ساکت را تنها نگذاشت

تساوی لورکوزن؛ بایرن نزدیک‌تر به قهرمانی!

اقدامات مدیریت فولاد برای جدال با تراکتور

از هیجان گلزنی به اینتر به خودم آسیب زدم!

مصدومیت هولناک در فرانسه؛ مچ تولیسو خُرد شد

داور بازی رئال برای سوت پایان نیمه اول عجله داشت!

نجات دروازه های هفته بیست و چهارم لیگ برتر

دروازه خالی و ناکامی مهدی طارمی در گلزنی

مصدومیت هولناک در فرانسه: مچ تولیسو خُرد شد (عکس)

اینزاگی: باید عصبانیت را کنار بگذاریم؛ مسیر ما تغییر نخواهد کرد!

کشف و ضبط 8 قطعه کبک و 8 قفس در عملیات مشترک محیط زیست و نیروی انتظامی

پیکر نوازنده پیشکسوت سه‌تار در کرمانشاه به خاک سپرده شد

کشف 97 میلیارد ریال کالای قاچاق در کرمانشاه

تصویب 7 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در اقتصاد کشور

معاون دفتر رییس جمهور: گزینه وزارت اقتصاد به زودی به مجلس معرفی می‌شود/ گزینه اول پزشکیان برای وزارت اقتصاد چه کسی بود؟

مردمی‌سازی اقتصاد در دستور کار وزیر جدید اقتصاد باشد

مذاکرات نباید تعیین‌کننده اقتصاد ایران باشد/ اصلاحات داخلی کلید حل مشکلات است

گزینه وزارت اقتصاد مشخص شد

منافع برخی جریانات خاص با اصلاحات جدید در بنگاه‌های اقتصادی دولتی به خطر افتاده است

معاون جهادکشاورزی: 10 درصد گندم کشور در کردستان تولید می‌شود

اولین بخشش خدا

نگاه دانشمندان و بزرگان جهان به شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی

نکته عجیب کنفرانس؛ خبر مهم کارترون، سکوت سپاهان

اشلوت: زیر سوال بردن تعصب ترنت مسخره است

بوژوویچ به عشق اعتقاد ندارد، ببرید!

اتاق VAR فینال نوجوانان آسیا

ترنت: شادی خاصی نبود، گل مهمی زدم!‏

سرشناس‌های قضاوت لیگ یکی شدند!

رسول‌پناه: با پول بانک شهر قهرمان آسیا می‌شدیم

مصدومیت شدید ستاره دورتموند کواچ را ترساند!

حاتمی: محکوم به کسب پیروزی در گرگان هستیم

بهترین واکنش های هفته بیست و پنجم لیگ برتر

لالیگا اصرار دارد: پنالتی برای بارسا درست اعلام شد

فروش فوق العاده کرمان موتور شروع شد | با اقساط بلند مدت صاحب خودروی لوکس شوید

سازمان توسعه تجارت باید نقش حکمرانی را در بخش تجاری ایفا کند

معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور: گزینه وزارت اقتصاد قطعی شده

فوری / گزینه نهایی وزارت اقتصاد معرفی شد

معاون رییس جمهور به دیدار خانواده شهید امیرعبداللهیان رفت

انتشار رمان‌هایی از رومن گاری و مارگریت دوراس

جنجال تازه خالق «هری پاتر»