لزوم توجه به هزینههای توانبخشی مبتلایان اتیسم
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش خبرنگار جامعه دفاعپرس، نشست خبری انجمن اتیسم ایران امروز (دوشنبه) با حضور «سعیده صالح غفاری» مدیرعامل انجمن اتیسم ایران، «حمید صاحب» مدیرکل سلامت شهرداری تهران و «سونیا پوریامین» سفیر اتیسم برگزار شد.
مدیرعامل انجمن اتیسم ایران در این نشست اظهار داشت: خاستگاه تأسیس انجمن اتیسم ایران از وجود این مشکل خانوادهام بود.
انجمن اتیسم ایران از سال ٩١ از بیمارستان صارم شکلگیری خود را با یک تیم قوی از جامعه نیکوکار شروع کرد. وارد دهمین دوره از زیست انجمن شدهایم و دوست داریم حداقل فصلی یکبار دوستداران اتیسم را کنار هم بیاوریم و برای جامعه دوستدار اتیسم تلاش کنیم. وی افزود: از ١٣ فروردین ماه آگاهی بخشی اتیسم آغاز میشود و به ضرورت و اهمیت اتیسم پرداخته میشود. هرکدام از طیفها نیز نیازهای جداگانه خود را دارند. لازم به ذکر است این اختلال که علل و درمان آن نیز ناشناخته است یک جامعه را درگیر میکند.
مدیرعامل انجمن اتیسم ایران گفت: آمار اتیسم در جهان یک در ٣6 است، اما در ایران آمار مشخصی از این اختلال نداریم. بزرگسالان و خانواده اتیسم در ایران رها شدهاند. برخی از خانوادههای مبتلا به اتیسم به دلیل هزینههای سرسامآور توانبخشی مجبور شدند درمان و توانبخشی را رها کنند.
غفاری ادامه داد: در ایران ٢4 سازمان شناسایی شدهاند که هرکدام نقش شأن برای بیماران اتیسم تعریف شده و ما هرسال ویژه برنامهای داریم بنام ٢٠+٣ که دفتر ریاست جمهوری نیز به آن اضافه شد. انجمن اتیسم با همکاری همه سازمانهای مرتبط در کشور تلاش کرد تا راهی تنظیم کند.
راه اندازی یک بوستان افراد مبتلا به اتیسم
در ادامه این نشست «حمید صاحب» مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز گفت: اگر ما به عنوان یک نهاد فرهنگی اجتماعی کمرنگ باشیم قطعاً اثرات این چالش مضاعف خواهد شد و بحرانهای اجتماعی را برای خانوادهها فراهم میکند. هدف ما کاهش بار مشکلات خانواده اتیسم و فرهنگ سازی عمومی نسبت به دانش شهروندان نسبت به این چالش است. همچنین در رویداد برنده شو بخش عمدهای از شرکتکنندگان از طیف اتیسم بودند.
وی ادامه داد: هیچ نهادی نمیتواند بگوید به تنهایی موفق شده ایم، شناسایی گروههای مردمی و نهادهای دولتی مهم است که در خط مقدم موضوع افراد دارای معلولیت، سندروم و اتیسم را پیگیری کنند.
صاحب گفت: شهرداری کارش مناسب سازی است و نباید کالبدی ببینیم این مسأله را، بلکه باید مناسب سازی فرهنگی را دارای اولویت بیشتری بدانیم. در سال گذشته تلاش شد تا فعالیتهای سازمانها و انجمنها را حمایت کنیم، ارائه خدمات به این بزرگواران را ذر دستور کار قرار دادهایم.
وی عنوان کرد: زندگی با افراد دارای معلولیت بسیار مشکل است اما زندگی با طیف اتیسم بسیار مشکل دارتر است و تمام نهادها باید خانوادههای دارای فرزند اوتیسم باید این خانوادهها را تکریم کنند.
صاحب خاطرنشان کرد: هدف ما کاهش بار فرهنگی و اجتماعی است، فرهنگ سازی عمومی نسبت به افزایش دانش شهروندان و پرسنل شهری مهم بوده است و در دستور کار قرار داده ایم و ما تلاش کردیم تا بوستان نهج البلاغه را به خانواده اتیسم را اختصاص دهیم و انشاءالله امسال در بوستان پرنیان منطقه 5 شاهد راهاندازی یک بوستان برای طیف اتیسم باشیم
انتهای پیام/ 261
-
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۳:۲۸
-
۹ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/985723/