عصر کرد

آخرين مطالب

هیجان جهانی صنعت «های‏‏‏‌تک» سیاسی

هیجان جهانی صنعت «های‏‏‏‌تک»
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد

به گزارش می‌متالز، این گزارش نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه تولید صنعتی در سطح جهانی است و از ضربه بی ثباتی سیاسی، نوسانات قیمت انرژی و بلایای طبیعی بر بخش تولید خبر می‌دهد، ضمن اینکه وضعیت صنعتی آمریکا را روبه افول توصیف می‌کند.
بر اساس گزارش یونیدو، تولید صنعتی جهان در فصل چهارم 2024 با رشدی یک‌ درصدی نسبت به سه ماهه قبل از آن مواجه شده‌است.
این افزایش، ادامه دهنده روند مثبت رشد بیش از 0.5 درصدی در دو سه ماهه قبلی و نشان‌دهنده انعطاف پذیری اقتصاد جهانی در‌برابر چالش‌هایی همچون تهدید جنگ‌های تجاری، تورم ناپایدار ناشی از قیمت‌های انرژی، اختلالات زنجیره تامین و کمبود نیروی کار ماهر در برخی صنایع است. از طرفی تاثیر فزاینده بلایای طبیعی و تنش‌های منطقه‌ای نیز بر تولید جهانی حاکم و تاثیرگذار است. آسیا و اقیانوسیه پیشتاز هستند و اروپا و آمریکای‌شمالی در منطقه روندی نزولی را طی می‌کنند. منطقه آسیا و اقیانوسیه با رشدی بیش از یک درصد، موتور محرکه تولید جهانی بوده‌است. این منطقه که 50.8 درصد از ارزش‌افزوده تولید جهانی را در سال‌2015 به خود اختصاص‌داده بود، در سه ماهه چهارم 2024 عملکردی چشم‌گیر از خود نشان‌داد. چین با رشد 1.9 درصدی، بالاترین نرخ رشد خود از اواخر سال‌2022 را ثبت کرد و همراه با کره‌جنوبی (رشد 2.7 درصد)، ژاپن (1.1‌ درصد) و هند (1.1 درصد)، نقش کلیدی در این موفقیت ایفا کرد.

عصر کرد

در مقابل، اروپا و آمریکای‌شمالی با کاهش تولید مواجه شدند. اروپا با کاهش 0.2 درصدی و آمریکای‌شمالی با کاهش 0.4 درصدی برای دومین سه ماهه متوالی افت تولید را تجربه کردند. در اروپا، کشور‌هایی مانند آلمان (با 1.3-‌ درصد)، فرانسه (با 0.6-‌ درصد) و ایتالیا (با 1.2-‌ درصد) با کاهش قابل‌توجهی روبه‌رو شدند، درحالی‌که ایرلند، لهستان و اسپانیا رشد محدودی داشتند. در آمریکای‌شمالی، ایالات‌متحده با 0.4-‌ درصد و کانادا با 0.3-‌ درصد از عوامل اصلی این کاهش بودند.
آمریکای‌لاتین و کارائیب با رشد ناچیز 0.1 درصدی تقریبا راکد ماند. مکزیک، بزرگ‌ترین تولیدکننده منطقه، با کاهش 1.2 درصدی مواجه شد، درحالی‌که آرژانتین، کلمبیا و پرو رشد قابل‌توجهی داشتند. آفریقا نیز با داده‌های محدود، رشدی متوسط به میزان 0.5 درصد را نشان‌داد، اما تفاوت‌های قابل‌توجهی در عملکرد کشور‌ها دیده شد. به‌عنوان مثال، مصر و روآندا رشد داشتند، اما آفریقای‌جنوبی و سنگال افت تولید را تجربه کردند.
در زمینه عملکرد صنعتی، کره‌جنوبی با 2.7 درصد و چین با 1.9 درصد رشد در صدر کشور‌ها قرار دارند. ایالات‌متحده (0.4-‌ درصد)، ژاپن (1.1 درصد) و آلمان (1.3-‌ درصد)، هند (1.1‌ درصد)، بریتانیا (0.8-‌ درصد)، ایتالیا (1.2-‌ درصد)، فرانسه (0.6-‌ درصد) و مکزیک (1.2-‌ درصد) رشد داشته‌اند. این داده‌ها بیانگر قطبی‌شدن عملکرد صنعتی درمیان قدرت‌های بزرگ است.
در گروه اقتصاد‌های صنعتی، کشور‌هایی مانند سوئد، تایوان و ترکیه رشد بالای 3‌ درصد را ثبت کردند، درحالی‌که استرالیا، اتریش و مالزی کاهش تولید داشتند. در اقتصاد‌های نوظهور صنعتی، روآندا با 4.4 درصد رشد پیشتاز بود و چین و هند نیز عملکردخوبی داشتند، اما مالزی با کاهش 3.4 درصدی روبه‌رو شد.

عصر کرد

یکی از روند‌های کلیدی که یونیدو بر آن تاکید کرده، عملکرد قوی‌تر صنایع با فناوری پیشرفته در مقایسه با صنایع با فناوری پایین‌تر و صنایع با فناوری متوسط است. در سه ماهه چهارم 2024، صنایع با فناوری متوسط و بالا رشدی یک‌ درصدی را تجربه کردند که پس از بازگشت قدرتمند از کندی در سه ماه اول سال، ادامه یافت. تولید کامپیوتر و الکترونیک با رشد 2.7 درصدی و تجهیزات الکتریکی با 2.2 درصد، پیشتاز این بخش بودند. در مقابل، داروسازی ضعیف‌ترین عملکرد را داشت، اما همچنان رشد سالانه مثبتی را حفظ کرد. پنج تولیدکننده برتر کامپیوتر و الکترونیک نیز به ترتیب شامل چین (با 2.3 درصد رشد)، ایالات‌متحده (0.8 درصد)، کره‌جنوبی (9.3 درصد)، ژاپن (3.6-‌ درصد) و تایوان (5.3 درصد) هستند. این داده‌ها نشان‌دهنده تمرکز فزاینده بر فناوری‌های پیشرفته به‌عنوان محرک رشد صنعتی در کشور‌های مختلف است.
گزارش یونیدو کشور‌ها را به سه دسته اصلی تقسیم کرده‌است: اقتصاد‌های صنعتی، کشور‌های در حال صنعتی شدن و اقتصاد‌های نوظهور صنعتی. اقتصاد‌های صنعتی که 87.7 درصد از ارزش‌افزوده تولید جهانی را تشکیل می‌دهند، رشد 0.9 درصدی داشتند. در این گروه، اقتصاد‌های با درآمد بالا 0.3‌ درصد رشد کردند و چین به‌تنهایی 1.9‌ درصد رشد کرد، اما اقتصاد‌های با درآمد متوسط (به‌جز چین) کاهش اندکی را تجربه کردند.
کشور‌های در حال صنعتی شدن، با وجود سهم 12.3 درصدی از تولید جهانی، رشد 0.8 درصدی داشتند. در این گروه، اقتصاد‌های با درآمد متوسط یک‌ درصد رشد کردند، اما اقتصاد‌های با درآمد بالا (0.4-‌ درصد) کاهش‌یافتند.
اقتصاد‌های نوظهور صنعتی، شامل کشور‌هایی مانند روآندا، چین و هند، با رشد 1.7 درصدی، عملکردی بالاتر از میانگین جهانی داشتند که نشان‌دهنده پتانسیل بالای این گروه در تحول صنعتی و بیانگر این موضوع است که این کشور‌ها در حال طی‌کردن مسیری به‌سوی رشد و پیشرفت هستند.
یونیدو چندین عامل کلیدی را به‌عنوان عوامل تاثیرگذار بر تولید جهانی شناسایی کرده‌است. نخست، تمرکز بر فناوری پیشرفته به‌عنوان محرک رشد، به‌ویژه در آسیا و اقیانوسیه، برجسته است. دوم، چالش‌های جهانی مانند تغییرات اقلیمی و بلایای طبیعی، نیاز به تاب آوری بیشتر در زنجیره‌های تولید را نشان می‌دهد. سوم، نابرابری در دسترسی به نیروی کار ماهر و منابع، به‌ویژه در اروپا و آمریکای‌شمالی، به کاهش تولید در این مناطق دامن زده است. در نهایت، تنش‌های ژئوپلیتیک و تهدید تعرفه‌های تجاری، به‌ویژه در اروپا، مسیر تولید را ناپایدار کرده و راهی نامطمئن برای رشد و تلقی به‌وجود آورده است.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/982352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شوت خطرناک چالهان‌اوغلو؛ اینتر 0-0 بایرن مونیخ

موقعیت عالی برای باواریایی‌ها؛ اینتر 0-0 بایرن مونیخ

کورتوا رئال رو در بازی نگه میداره! رئال مادرید 0-0 آرسنال

درگیری کارواخال و ساکا در ورودی تونل بین دو نیمه

گل اول بایرن مونیخ توسط هری کین در دقیقه 52

صحنه جالب؛ درگیری زوج خط میانی تیم ملی انگلیس در جریان دیدار رئال و آرسنال

گل اول اینتر توسط لائوتارو مارتینز در دقیقه 58

گل دوم اینتر توسط پاوارد در دقیقه 61

گل اول آرسنال توسط ساکا در دقیقه 71

صحنه مشکوک پنالتی برای رئال مادرید توسط var رد شد

خادمان و مروجان کتاب الهی در کامیاران تجلیل شدند

بیش از 46 هزار مادر باردار و کودک شیرخوار کردستانی زیر چتر حمایتی وزارت کار قرار گرفتند

آب منطقه‌ای کردستان فرصت‌های سرمایه گذاری در محدوده منابع آبی را احصاء کند

تصاویر؛ برف بهاری در کردستان

رشد 21.8 درصدی ترانزیت ورودی به مرزهای کرمانشاه

ضرورت عبور از نظریات پولی نئوکلاسیک‌ها با نظریات پولی مدرن

70 درصد اقتصاد استان وابسته به کشاورزی است

اقتصاد چین، آمریکا را غافلگیر کرد

استقبال معاون استاندار از ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در کردستان

در اشعار قدیم پهلوانی چگونه تعریف شده است؟

آواز خوانی چند بیت از اشعار حافظ توسط صادق شیخ زاده

برای آخرین بازی‌ها برای لیورپول؛ آرنولد برگشت!

پزشکیان: مراسم ورزشی امروز خیلی قابل قدردانی بود

مومنی: اخلاق سرلوحه زندگی من است

پوستکوگلو: اهمیتی نمی‌دهم اگر اخراج شوم!

اشتباه آسنسیو؛ اعلام پنالتی برای آرسنال در دقیقه 10

زنده ماندن امید در مادرید؛ تیبو کورتوا ضربه پنالتی ساکا را در دقیقه 13 مهار کرد

بنر غول‌پیکر هواداران رئال‌مادرید در ورزشگاه

گلایه مهروز ساعی، مربی تیم ملی تکواندوی بانوان از انتخاب مهدی طارمی به عنوان مرد سال ورزش ایران

مرتضی پورعلی گنجی: امیدوارم با حمایت بانوان هوادار پرسپولیس در بازی مقابل سپاهان پیروز شویم

پرونده کامل قتل فجیع زن جوان در بندرعباس و خودکشی همسرش

حضور در صحنه، حداقل کاری است که در حمایت از مردم مظلوم غزه می‌توان انجام داد

نقد و تحلیل "پادیاو "

صحنه‌های مشکوک دیدار گل‌گهر و استقلال

تارتار: استقلال با این‌همه بودجه هیچ حرفی برای گفتن نداشت!

عالمی: ان‌شاءالله مدیران با رامین صحبت خواهند کرد

علیزاده: استقلال از این یک امتیاز خوشحال بود!

آیین تقدیر از برترین‌های دبیرستان خدیجه‌الکبری دهگلان برگزار شد

محققان: استفاده بیش از حد از سی تی اسکن می‌تواند نرخ ابتلا به سرطان را افزایش دهد

رشد 8 درصدی اقتصاد با سرمایه‌گذاری بیشتر و جلب اعتماد بخش خصوصی

اقتصاد آرژانتین از ثروت تا بحران/ اجرای سیاست اصلاحات ارزی

تحول در مدیریت شهری کرمانشاه با تصویب پروژه‌های بزرگ و رویکرد عقلانی در رسانه

اکران فیلم «پیش‌مرگ» و معرفی چهره سال هنر انقلاب در کرمانشاه

پیروزی با ضدحمله‌های طلایی؛ بعثت کرمانشاه با 2گل آستارا را در هم کوبید

رشد چشمگیر ترانزیت مرزی کرمانشاه

تداوم هوای سرد در کرمانشاه تا پایان هفته

شاعرانه/ هر‌جا که روی زود پشیمان به درآیی

بوژوویچ: نمی‌دانم چرا VAR همیشه به سمت حریفان استقلال است!

جلالی: بیماری مادربزرگم کیفیت بازی‌ام را پایین آورده بود

فخرالدینی: حردانی چون بازیکن استقلال بود اخراج نشد