عصر کرد

آخرين مطالب

گردشگری روستایی، موتور محرکه اقتصاد محلی سیاسی

گردشگری روستایی، موتور محرکه اقتصاد محلی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - گردشگری روستایی با ایجاد اشتغال، رونق کسب‌وکارهای محلی و معرفی جاذبه‌های بکر طبیعی و فرهنگی، می‌تواند به موتور محرکه اقتصاد مناطق روستایی تبدیل شود؛ اما تحقق این هدف مستلزم برنامه‌ریزی هوشمندانه، بهبود زیرساخت‌ها و حمایت از سرمایه‌گذاری در این بخش است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، با افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها، بسیاری از مناطق روستایی کشور با کاهش جمعیت و رکود اقتصادی روبه‌رو شده‌اند؛ در این میان، گردشگری روستایی می‌تواند با ایجاد فرصت‌های شغلی، افزایش درآمد محلی و معرفی جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی، نقش مهمی در توسعه پایدار این مناطق ایفا کند.
با این حال، توسعه این صنعت نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، تقویت زیرساخت‌ها و حمایت از جوامع محلی است. در گفت‌وگویی با حبیبه می‌سیرتی، خبرنگار و کارشناس گردشگری، به بررسی چالش‌ها، فرصت‌ها و راهکارهای گسترش گردشگری روستایی در ایران پرداخته‌ایم. آگاهی‌رسانی، اولین گام برای جذب گردشگر به روستاها بر این اساس حبیبه نیک سیرتی خبرنگار و کارشناس گردشگری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اگر به روستاها اهمیت بدهیم و آن‌ها را معرفی کنیم، مردم شناخت کافی پیدا می‌کنند؛ برخی فکر می‌کنند که روستا چیز خاصی ندارد، در حالی که بسیاری از آن‌ها هم جاذبه‌های دیدنی دارند و هم ممکن است ارزش تاریخی داشته باشند؛ اولین و مهم‌ترین موضوع در گردشگری، آگاهی دادن است و اگر بتوانیم شناخت و آگاهی ایجاد کنیم و روستاها را به درستی معرفی کنیم، قطعاً تأثیر بسیار مثبتی در تمام ابعاد گردشگری روستایی خواهد داشت.
وی افزود: گردشگری به‌طور کلی یک منبع درآمد محسوب می‌شود، این صنعت می‌تواند به اقتصاد مکانی که مردم برای گردش به آنجا می‌روند، کمک کند؛ در درجه اول، نیاز به تبلیغات و آگاهی‌رسانی داریم.

عصر کرد

کارشناس گردشگری تصریح کرد: همچنین، هزینه‌های سفر باید مدیریت شود، زیرا سفرها گران شده‌اند و مردم ترجیح می‌دهند به جای سفر به روستاها، به شهرهای بزرگ‌تر یا مناطق ساحلی بروند؛ اگر امکانات لازم فراهم شود و مردم بدانند که می‌توانند با هزینه کمتر به روستاها سفر کنند، طبیعتاً این کار برایشان جذاب‌تر خواهد شد.
جوانان روستایی؛ بازیگران اصلی توسعه گردشگری محلی نیک سیرتی خاطرنشان کرد: همچنین، جوانان روستایی می‌توانند از این فرصت استفاده کنند و در حوزه گردشگری فعال شوند، مثلاً از طریق فروش محصولات محلی یا ارائه خدمات گردشگری.
وی بیان کرد: توسعه گردشگری می‌تواند بر تمام ابعاد یک منطقه، به‌ویژه مناطق محروم، تأثیرگذار باشد؛ وقتی گردشگران به این مناطق سفر می‌کنند، هم باعث رونق اقتصادی می‌شوند و هم شناخت مردم از آنجا افزایش می‌یابد اما در عین حال، اگر مدیریت درستی وجود نداشته باشد، ممکن است به منابع طبیعی و محیط‌زیست آسیب وارد شود. بنابراین، باید سیاست‌گذاری‌هایی انجام شود تا هم گردشگری رونق پیدا کند و هم محیط زیست حفظ شود.
کارشناس گردشگری تصریح کرد: بسیاری از مردم خودروی شخصی ندارند و مجبورند از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند، اما این وسایل در بسیاری از روستاها کافی نیست؛ بلیت هواپیما بسیار گران است و بسیاری از مردم توانایی پرداخت هزینه‌های آن را ندارند. حتی کسانی که از خودروهای سواری یا اتوبوس استفاده می‌کنند، با هزینه‌های بالایی روبه‌رو هستند. بنابراین، باید روی توسعه سیستم حمل‌ونقل عمومی کار شود و قیمت‌ها کاهش یابد.
نیک سیرتی افزود: همچنین، افراد دارای معلولیت که نیاز به امکانات خاص دارند، باید بتوانند به‌راحتی به مناطق روستایی سفر کنند. علاوه بر حمل‌ونقل، امکانات اقامتی نیز باید توسعه یابد و زیرساخت‌های اینترنتی تقویت شود تا گردشگران بتوانند به‌راحتی از این مناطق بازدید کنند.
از قلاتویه تا کندوان؛ الگوهای موفق گردشگری روستایی وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مناطق روستایی هنوز به درستی شناخته نشده‌اند. به عنوان مثال، در استان فارس، روستایی به نام قلاتویه وجود دارد که جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیاری دارد، اما کمتر شناخته شده است. من خودم وقتی برای اولین بار تصاویر آن را دیدم، بسیار شگفت‌زده شدم. اگر چنین مناطقی به درستی معرفی شوند، مانند روستای کندوان می‌توانند به توسعه گردشگری و اقتصاد محلی کمک کنند. مردم ما از طریق تبلیغات کنجکاو می‌شوند و تمایل پیدا می‌کنند که به این مناطق سفر کنند.
کارشناس گردشگری در آخر کلام خود افزود: من همیشه تأکید دارم که گردشگری مزایای بسیاری دارد و باید به آن توجه شود؛ توسعه گردشگری نه‌تنها به رشد اقتصادی کمک می‌کند، بلکه باعث افزایش آگاهی مردم از کشورشان نیز می‌شود. همچنین، باید شرایطی فراهم شود که گردشگران خارجی نیز بتوانند به‌راحتی وارد ایران شوند. امیدوارم روزی برسد که همه مردم بتوانند بدون دغدغه مالی و زیرساختی از زیبایی‌های کشورشان دیدن کنند.

عصر کرد

به گزارش خبرگزاری ایمنا، گردشگری روستایی می‌تواند نقشی کلیدی در توسعه پایدار مناطق محروم ایفا کند، اما این امر مستلزم برنامه‌ریزی دقیق، ایجاد زیرساخت‌های لازم و مشارکت فعال جوامع محلی است. تقویت حمل‌ونقل عمومی، بهبود امکانات اقامتی، ارائه تسهیلات مالی برای سرمایه‌گذاران محلی و تبلیغات هدفمند، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به رونق این حوزه کمک کند.
با توسعه گردشگری روستایی، نه‌تنها فرصت‌های شغلی جدید برای ساکنان این مناطق ایجاد می‌شود، بلکه از مهاجرت بی‌رویه به شهرها نیز جلوگیری خواهد شد. علاوه بر این، گردشگران با فرهنگ، سبک زندگی و ظرفیت‌های بومی این مناطق آشنا می‌شوند که خود می‌تواند به حفظ و احیای سنت‌ها و ارزش‌های فرهنگی کمک کند.
در نهایت، اگرچه گردشگری روستایی ظرفیت‌های فراوانی دارد، اما بدون مدیریت صحیح، می‌تواند به تخریب محیط‌زیست و منابع طبیعی منجر شود. بنابراین، ایجاد تعادل میان توسعه گردشگری و حفاظت از محیط‌زیست باید در اولویت سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد. امید است با برنامه‌ریزی صحیح و حمایت مسئولان، گردشگری روستایی در ایران به جایگاه شایسته خود برسد و تأثیر مثبتی بر اقتصاد و فرهنگ مناطق روستایی بگذارد.
کد خبر 854383

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/980563/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«اژدها»؛ علیه توتالیتاریسم در تمام اشکال آن

تأخیر در شروع دیدار تراکتور - استقلال

اعلام ترکیب استقلال برای دیدار با تراکتور

انقلاب در ترکیب گل‌گهر با خروج 5 نفر

سورپرایز گل‌محمدی در 11 نفر در جدال 6 امتیازی

آنچلوتی: بارسا باید به رئال احترام بگذارد

فلیک: باید رؤیاهای بزرگی داشته باشیم

یازده بازیکن تراکتور برای ادامه صدرنشینی

نیمکت عجیب استقلال؛ فقط دو بازیکن بزرگسال!

قطع نوار شکست‌های چادرملو با برتری برابر ذوب‌آهن در اصفهان

گزارش زنده؛ استقلال 1 - 0 تراکتور

دستگیری قاتل فراری در کمتر از 5 ساعت در رزن

جامعه اسلامی با آزمون بزرگی در دفاع از فلسطین روبه‌روست/ جمهوریت و اسلامیت؛ برآمده از معارف ناب قرآن و عترت

ارائه خدمات جهادی گسترده در مناطق مرزی خوزستان / مشارکت 250 جهادگر در اروندکنار

فهرست جالب صادرات ایران به آمریکا در سال گذشته

ملت ایران با رهبری داهیانه آیت الله خامنه‌ای تسلیم یاوه گویی دشمنان نخواهد شد

قدرت بازدارندگی ایران دشمن را از جنگ نظامی منصرف کرده است

ملت ایران هرگونه فتنه را در نطفه خفه می‌کند

برگزاری اولین نشست فصلی معاونین و مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان

دو خط کتاب/ گاهی اوقات بهتر است...

«تنگنا»؛ حکایت یک سرگشتگی روانی

تیزر باشگاه تراکتور برای دیدرا با استقلال

مهدی طارمی، بهترین لژیونر ایران در سال 1403

نشست اضطراری برای اخراج مورینیو

اهدای تندیس بهترین مدافع میانی سال به گولسیانی

سورپرایز ویژه ربیعی برای دومین بازی گاندوها

انریکه: فردا با هواداران جشن قهرمانی می‌گیریم

برنامه ویژه هانسی فلیک برای گاوی؛ ریسک ممنوع

حضور هواداران سپاهان برای حمایت از گاندوها

سهمیه رئال و بارسا در فینال مشخص شد

ظرفیت استادیوم یادگار امام تکمیل شد

ال‌کلاسیکو به ارزش 17 برابر لیگ ایران

اعلام رسمی خبر جدایی‌ دی‌بروینه با یک پیام احساسی

بحران‌های اقتصادی آمریکا نشانه ضعف نظام سلطه است

گردشگری اولویت مهم توسعه سیستان‌وبلوچستان

کنارک؛ کانون مهم هم افزایی برای توسعه پایدار است

مسلمانان پیرو و رهرو دین، شریعت و سنت پیامبر اکرم باشند

باند دوم جاده چابهار _ ریمدان تا پایان شهریور به بهره‌برداری می‌رسد

کلید رضایت الهی در گرو اخلاق نیکو و امانتداری است

امام جمعه قم:ملت ایران تسلیم یاوه‌گویی‌های آمریکا نخواهند شد

ایران متحد روسیه است؛ طرفین خویشتن‌دار باشند

جامعه اسلامی رویاروی یک آزمون بزرگ قرار دارد |‌ روزانه معادل 7/5 میلیون بشکه نفت، انرژی ناعادلانه در کشور توزیع می شود

امام جمعه قم: کسانی که به مذاکره ولع دارند به تاریخ و برجام نگاه کنند / امام جمعه اصفهان:می کوشند تا اسلام را به پوسته‌ای بی‌معنا تبدیل کنند

اقتصاد کشور نیازمند همبستگی ملی است

فرصت‌سازی از بحران تعرفه‌ها؛ چالش آمریکا، نقطه عطف اقتصاد ایران

فناوری هسته‌ای امروز یکی از ارکان مهم پیشرفت و استقلال کشور است

جانباز 70 درصد گلستانی به یاران شهیدش پیوست

همیشه با همه آیات زندگی کردیم؛ چرا که معجزه‌ی بی‌زوال قرآن است

ورود بانوان به ورزشگاه نقش جهان چگونه به نتیجه رسید؟

توضیحات مدیرعامل سپاهان درباره کیفیت فنی چمن نقش‌جهان