عصر کرد

آخرين مطالب

از استیضاح وزیر اقتصاد و کارت زرد به وزیر کار تا ابلاغ نشدن قانون عفاف و حجاب سیاسی

از استیضاح وزیر اقتصاد و کارت زرد به وزیر کار تا ابلاغ نشدن قانون عفاف و حجاب
  بزرگنمايي:

عصر کرد - - مجلس دوازدهم از 7 خرداد 1403 کار خود را در حالی آغاز کرد که هشت روز قبل از آغاز آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان به‌دلیل سقوط بالگرد به شهادت رسیده بود.
شهادت رئیس‌جمهور باعث شد تا آغازبه‌کار مجلس هم تحت تاثیر آن قرار بگیرد چراکه طبق اصل 131 قانون اساسی در صورت فوت، عزل، استعفاء، غیبت یا بیماری باید حداکثر ظرف مدت پنجاه روز رئیس‌جمهور جدید انتخاب شود لذا در 8 تیر دور اول انتخابات و در 15 تیر دور دوم انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پس از آن هم مراسم رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت برگزار شد و پس از آن بررسی بودجه 1404 در دستورکار مجلس قرار گرفت. اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، طرح ساماندهی وضعیت حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بررسی طرح تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی در مدارس کشور موضوع اصل (15) پانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از موضوعات مهمی بود که در مجلس دوازدهم به آنها پرداخته شد که طرح تدریس ادبیات زبان‌های محلی و قومی در مدارس با رای مخالف نمایندگان تصویب نشد و قرار است طرح پس از اصلاح بار دیگر در دستورکار مجلس قرار گیرد.
مخالفت قاطع نمایندگان مجلس با یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس هم یکی دیگر از تصمیمات مجلس دوازدهم بود که دست آخر منجر به استعفای محمدجواد ظریف از معاونت راهبردی رئیس‌جمهور به‌دلیل دوتابعیتی بودن فرزندانش شد همچنین مخالفت با کلیات طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی هم یکی دیگر از تصمیمات نمایندگان مجلس بود.
تصویب قانون عفاف و حجاب بحث برانگیزترین قانون مجلس دوازدهم بود. قانونی که در شهریور تصویب شد و محمدباقر قالیباف در نشست خبری خود در 7 آذر اعلام کرد که این قانون در 23 آذر ابلاغ می‌شود، اما ابلاغ نشد که این امر باعث اعتراضات مکرر نمایندگان حامی این قانون در مجلس بود.
دلیل تعویق ابلاغ قانون عفاف و حجاب
رئیس مجلس در برنامه گفتگوی ویژه خبری مورخ 27 اسفند درباره قانون عفاف و حجاب گفت: بنده به عنوان رئیس مجلس مکلف هستم که وقتی قانونی تصویب شد و از شورای نگهبان آمد آن را ابلاغ کنم، اما به دلیل بحث‌های پیش آمده، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با توجه به اختیارات خود احساس کرد که ممکن است در جامعه تنش ایجاد کند چرا که درست همزمان با مسائل سال 1401 بود لذا اینطور تدبیر کرد که ابلاغ این قانون به تعویق بیفتد.
دانلود فیلم اصلی کد ویدیو وی افزود: بنابراین دبیرخانه شعام این پیشنهاد خود که در حوزه اختیاراتش بود را به صحن شورای عالی امنیت ملی آورد و در آنجا با حضور تمامی اعضا مطرح کرد و شورای امنیت ملی هم بر اختیار دبیرخانه صحه گذاشت و این تصمیم را گرفت و دبیرخانه نیز این موضوع را به صورت کتبی به بنده ابلاغ کرد و وقتی به صورت کتبی ابلاغ شده، وظیفه قانونی دارم تا آن را رعایت کنم لذا سپس تعویق ابلاغ قانون را تمدید کرد تا اصلاحات انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: صحبت‌هایی که مطرح شده مبنی بر اینکه قالیباف یا دیگری جلوی ابلاغ قانون عفاف و حجاب را گرفته و مباحثی از این دست، حاشیه بحث است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: حضرت آقا وقتی بحث حجاب را مطرح کردند، در کنار آن فرمودند که جوانب آن رعایت شود، بنابراین باید جوانب آن رعایت شود؛ اگر می‌خواهد این قانون اجرا شود نیاز است تا بسترسازی آن هم انجام شود و انصافا دولت برای این قانون در حال بسترسازی است. در حال حاضر دولت و مجلس به جد این موضوع را پیگیری می‌کنند که بستر این قانون از قبیل تجهیزات، امکانات و آیین‌نامه‌های اجرایی آن فراهم شود، یعنی وقت را هم از دست نمی‌دهند بنابراین نیازی به این بحث‌ها نیست.
استیضاح، وفاق را برهم نمی‌زند
استیضاح عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی و کارت زرد به احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم دو اقدام دیگر مهم مجلس بود.
قالیباف در مورد ارزیابی خود از وفاق میان دولت و مجلس و اینکه برخی معتقدند استیضاح وزیر اقتصاد برخلاف این سیاست بود، گفت: به هیچ وجه این چنین نیست، زیرا مجلس وظیفه‌ای دارد و باید وظیفه ذاتی خود را انجام دهد البته بعضا اختلافی در نگاه دوستان و همکارانمان بود و برخی می‌گفتند باید فرصت داد و برخی می‌گفتند نباید فرصت داد، اما اینکه استیضاح بخواهد وفاق را برهم بزند، این گونه نیست.

عصر کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد علت رای بالای مجلس به استیضاح وزیر اقتصاد، گفت: ایشان به خوبی از عملکرد خود دفاع نکرد و در حالی که 30 دقیقه برای دفاع از خود وقت داشت، 9 دقیقه آن را استفاده و 20 دقیقه آن را استفاده نکرد و نمایندگان استیضاح کنندگان شاهد دفاع محکمی از جانب ایشان نبودند؛ به هرحال صحن را قانع نکردند و با 182 رای استیضاح انجام شد و به نظر من موضوع سیاسی نبود.
مجلس دوازدهم به خوبی شکل نگرفت
مجتبی یوسفی عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره مهمترین اقدامات مجلس دوازدهم در سال 1403 گفت: سال 1403 سال خاصی بود و با هر فراز و نشیبی که بود به اتمام رسید.

عصر کرد

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس اظهار کرد: کار مجلس با شرایط خاصی شروع شد، چون مصادف شد با شهادت رئیس‌جمهور و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به همین جهت مجلس دیر کارش را شروع کرد و کمیسیون‌ها هم دیر تشکیل شدند به همین جهت تا چند ماه اول به شخصه از مجلس راضی نبودم و نسبت به مجلس یازدهم با اینکه در این مجلس هم نمایندگان توانمند بسیار خوبی وجود دارد، اما این مجلس به خوب شکل نگرفت.
عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: بعد از تشکیل مجلس و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت برگزار شد که من به برخی از وزرا به‌دلیل نگرانی از توانمندی و سوابق مبهمشان را ندادم، اما بالاخره مجلس به این تدبیر رسید که به همه وزرای پیشنهادی رای داد البته یک وزیر هم استیضاح شد.
یوسفی بیان کرد: بعد از مرحله رای اعتماد وارد لایحه بودجه 1404 شدیم. یکی از کار‌های خوب اولین قانون جامع بود که بعد از حدود بیش از یک دهه از توصیه مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی ابلاغی تصویب شد. این قانون شامل بخش‌های مختلف مثل صنعت، سلامت، اقتصاد و ... است و قوانینی که بیش از صد سال است که برخی متناقض یکدیگر هستند برخی از آنها تجمیع و برخی منسوخ می‌شود و با همین تنقیحی که صورت گرفت 11200 قانونی که از مجلس یازدهم تا مجلس دوازدهم وجود داشت به هفت هزار و خرده‌ای قانون کاهش پیدا کرد. جالب اینکه فرانسه که فکر کنم دو یا سه برابر ما مدت قانون‌گذاری دارد کمتر از چهار هزار قانون دارند و ما که بیش از 100 سال قانون گذاری داریم 11 هزار و خرده‌ای قانون داشتیم.
این نماینده مجلس اظهار کرد: در حوزه توجه به معیشت کارمندان و کارگران و افزایش سقف معافیت مالیاتی به 24 میلیون در ماه برای کارمند و کارگر از اتفاقات خوبی بود که افتاد، اما قانون سامان‌دهی که ما از مجلس قبل دنبال کردیم انتظارمان این بود که دولت آقای پزشکیان و مجمع تشخیص مصلحت نظام به این دغدغه بپردازند. 
نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس با بیان اینکه قانون رتبه‌بندی حقوق معلمان و همسان‌سازی باید درست اجرا شود، تصریح کرد: عنایت رهبر معظم انقلاب در اختصاص یک میلیارد دلار برای سبد معیشتی برای دهک‌های متوسط و پایین یکی از اقدامات خوب بود و ان‌شالله در سال آینده با جدیت بیشتر به سراغ قوانینی که بر معیشت و اشتغال تاثیرگذار است برویم البته من انتظارم از مجلس بیشتر بود، اما بالاخره کار‌های خوبی شده و موتور مجلس روشن شده است.
یوسفی گفت: در بعد نظارتی، مجلس علی‌رغم اینکه تلاش کرد با دولت همراهی صورت بگیرد به نیابت از مردم یک وزیر هم استیضاح شد و یک کارت زرد هم به وزیر کار دادیم البته آماده‌ایم که به دولت کمک کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/974815/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسپانیا بیمارستان شد؛ ستاره بارسا جدیدترین مصدوم

مهدی قائدی: بازیکنان دعوت شده در امارات هم جوان هستند و هم کیفیت خوبی دارند

امیر قلعه نویی: من و همکارانمان لیگ را رصد می کنیم اما لیگ ما هنوز جوان سازی نمی کند

امیر قلعه نویی: آنهایی که من را می شناسند می دانند دنبال چه نگرشی هستم

امیر قلعه نویی: پیشاپیش عید بزرگ نوروز را به همه مردم ایران تبریک می گویم

امیر قلعه نویی: دولت ها در آسیا روی فوتبال سرمایه گذاری کردند

امیر قلعه نویی: این تیم ملی از نظر هماهنگی و اخلاقی شاید بهترین تیم تاریخ است

امیر قلعه نویی: متاسفانه فکر می کنم فقط دیروز یک جلسه تاکتیکی انجام دادیم

قلعه‌نویی: تمام فکرمان بازی با امارات است و دنبال آمار نیستیم

پرسپولیس برای شروع منتظر سال تحویل نماند

یک بوقچی، مداح‌وار، صاحب منصب شد!

نماینده مردم کرمانشاه: به دنبال افزایش اختیارات استانداران و مدیران استانی هستیم

وضعیتی که فشار خون را افزایش می‌دهد

تقویت ناوگان امدادی کرمانشاه با رونمایی از 18 خودروی عملیاتی هلال احمر

خوش آمدگویی خادمان امامزاده باباولی (ع) کرمانشاه از مسافران نوروزی

نظارت مستمر بر توزیع میوه تنظیم بازار شب عید در استان کرمانشاه

پلیس کرمانشاه در شب های قدر کنار مردم است

چهارشنبه آخر سال در کرمانشاه با همکاری مردم و پلیس به آرامی سپری شد

تعداد مصدومان حوادث شب آخر سال در کردستان به 21 نفر رسید

سبد بدهم نارنج می چینی؟

داستانک/ درویش و خواجه

کومان: امیدوارم یامال به دستاوردهای مسی برسد

صحبت های پائولو بنتو سرمربی و آتومو بازیکن امارات در کنفرانس خبری پیش از دیدار با ایران

سون: بازیکنان در تیم ملی انرژی زیادی می‌گیرند

بازدید کادرفنی تیم ملی امارات از چمن ورزشگاه آزادی

نمایی از سکوهای ضلع شرقی آزادی که تخریب شده و برای بازسازی به این شکل در آمده است

لحظاتی از آخرین تمرین ملی پوشان پیش از دیدار با تیم ملی امارات

آتومو بازیکن تیم ملی امارات: یک بازی حیاتی و سخت مقابل ایران داریم و سعی می‌کنیم بهترین نتیجه را کسب کنیم

عکاسی تورام از طارمی؛ ویدئوی جالب صفحه رسمی اینتر در اینستاگرام

اسپالتی: گواردیولا باعث پیشرفت تیم ملی آلمان شد

سرمربی سابق ایران؛ کارتال کارنامه‌دار است

اعمال شب قدر و دعای جوشن کبیر + متن دعای شب قدر

متن کامل دعای جوشن کبیر

آغاز فعالیت موج بارشی در کردستان

این تیتر یک جنجالی همشهری خیلی زود غلط در غلط شد | عکس

خبر مهم وزارت اقتصاد درباره حقوق کارمندان و بازنشستگان

هشدارهای باورناپذیر نسبت به اقتصاد حبابی طلا!

افزودن 18 خودرو عملیاتی به ناوگان هلال احمر کرمانشاه

احیاء شب‌های قدر در کرمانشاه هیئت کجا برویم؟ – آفتاب نو | اخبار ورزشی

بارش، وزش باد شدید و کاهش محسوس دما در روزهای آینده برای کرمانشاه

بیش از 40 چادر عشایری در کرمانشاه پذیرای میهمانان نوروزی خواهند بود

یک کتاب خوب/ تغییر ممکن است سخت باشد

بحران در آرژانتین؛ لائوتارو به بازی اروگوئه نرسید

اعلام رسمی پایان همکاری استقلال با نوازی

حضور تاج در تمرین تیم ملی

پیشنهاد نجومی عربستان برای یکی از مدافعان رئال

چشمی: با بردن امارات، صعود می‌کنیم

مادرید میزبان فینال لیگ قهرمانان

1403؛ سال سخت اقتصاد ایران

وصول بدهی بزرگترین بدهکار بانک صادرات ایران