عصر کرد

آخرين مطالب

چرا با افزایش سن فکر می‌کنیم زندگی سریع‌تر می‌گذرد؟ سیاسی

چرا با افزایش سن فکر می‌کنیم زندگی سریع‌تر می‌گذرد؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - بسیاری از انسان‌ها پس از آنکه چند دهه از عمرشان می‌گذرد به این نتیجه می‌رسند که هر چه سن‌شان بیشتر می‌شود گذر زمان سریع‌تر می‌شود.

به عنوان مثال نتیجه تحقیق از 918 نفر در جریان یک مطالعه در آمریکا نشان داده است که 77 درصد شرکت‌کنندگان با این گزاره که «کریسمس هر سال زودتر از سال قبل فرا می‌رسد» موافق بوده‌اند.
این در حالی است که تنها 14 درصد با این گزاره مخالف بودند. از سوی دیگر این امر بسیار عادی است که افراد در دوران کودکی خود گذر زمان را کُند گزارش کنند. اما دلیل تفاوتی که در ادراک ما از گذر زمان وجود دارد چه می‌تواند باشد؟ دانشمندان این امر را به چند صورت توضیح می‌دهند.
تئوری نسبیت (یا تاثیر نسبت)
یکی از رایج‌ترین توضیح‌هایی که برای تفاوت در ادراک ما از زمان با گذر عمر ارائه می‌شود نگاه نسبیتی به آن است. به این معنی که برای یک کودک 10 ساله مدت دو سال از زندگی‌اش برابر با یک پنجم کل زندگی و خاطراتی است که در ذهنش ثبت شده است.
این در حالی است که همین مدت دو ساله برای فردی که 50 سال دارد تبدیل به یک بیست و پنجم کل عمر و خاطراتی می‌شود که در ذهنش ثبت شده است. طبیعی است که مدت دو سال وقتی تنها یک پنجم زندگی است طولانی‌تر به نظر برسد تا وقتی که یک بیست و پنجم زندگی را تشکیل می‌دهد.
به عبارت دیگر هر سالی که به عمر انسان اضافه می‌شود نسبت کمتری از کل عمر او را تشکیل خواهد داد.
فرضیه تضاد بین زندگی روتین و امر نوین در زندگی
یکی دیگر از توضیحاتی که از سوی دانشمندان در مورد ادراک انسان از گذر عمر و نسبت آن با زمان ارائه می‌شود به تضاد بین یک زندگی روتین و روزمره با زندگی پرهیجان یک کودک یا نوجوان بر می‌گردد.
افراد وقتی کودک و جوان هستند همه چیز برایشان تازگی دارد و مغز دائم در حال فراگیری امور تازه و ثبت خاطرات جدید است. ثبت حجم بیشتری از داده و خاطره در مغز می‌تواند باعث شود تا زمان طولانی‌تر به نظر برسد. در مقابل هرچه تجربه‌های جدید و داده‌های تازه برای مغز کمتر باشد زمان کوتاه‌تر به نظر می‌رسد.
زندگی بسیاری از انسان‌ها همزمان با افزایش سن حالت روزمره و روتین پیدا می‌کند. این امر باعث می‌شود خاطرات منحصر به فرد یا خاص کمتری در ذهن ثبت شود.
تغییرات بیولوژیک در ادراک انسان
توضیح برخی از دانشمندان در مورد تفاوت در ادراک انسان از گذر زمان با افزایش سن این است که سطح دوپامین در مغز با افزایش سن کاهش می‌یابد. این در حالی است که دوپامین بر درک انسان از زمان و هیجان لحظه‌ای تاثیر می‌گذارد.
تاثیر کاهش ترشح دوپامین در مغز می‌تواند باعث شود که گذر عمر سریع‌تر به نظر برسد.
تفاوت در سطح توجه و آگاهی
کودکان در مقایسه با بزرگسالان توجه بیشتری به جزئیات روزمره و کوچک نشان می‌دهند. به همین دلیل گذر زمان برای آنها آهسته‌تر از بزرگسالان است.
این در حالی است که افراد بزرگسال اغلب چند کار را با یکدیگر انجام می‌دهند و کارهایشان حالت «خودکار» پیدا می‌کند. به این ترتیب خاطرات کمتری در ذهنشان شکل می‌گیرد و در نتیجه گذر عمر برایشان سریع‌تر به نظر می‌رسد.
کاهش سرعت ساعت درونی بدن؟
برخی از مطالعات انجام شده نیز نشان می‌دهد که «ساعت داخلی» بدن در مغز انسان با گذر عمر سرعت کمتری پیدا می‌کند. این می‌تواند به این معنا باشد که ذهن ما در هر ثانیه تصاویر کمتری را پردازش می‌کند. از آنجایی که ما زمان را براساس میزان پردازش تصاویر در ذهنمان قضاوت می‌کنیم در نتیجه با تصاویر کمتر در بزرگسالی و همراه با گذر عمر احساس می‌کنیم که زمان سریع‌تر می‌گذرد.
در نهایت هم باید در نظر داشت که ادراک انسان از زمان امر ثابتی نیست. عوامل مختلفی از جمله سرعت پردازش تصاویر روزمره در مغز، شکل‌گیری حافظه و خاطرات و میزان توجه به امور بر روی ادراک ما از زمان تاثیر می‌گذارند.
به همین دلیل اگر احساس می‌کنید که این روزها عمرتان خیلی سریع می‌گذرد بهترین راه این است که به دنبال تجربه‌های جدید بروید، در زمان حال زندگی کنید (حسرت گذشته و نگرانی آینده را نداشته باشید) و روزمرگی را کنار بگذارید.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/961235/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«حلقه گسترنده» در کتابفروشی‌ها؛ پاسخ‌های فیلسوف استرالیایی به سوالات فلسفه اخلاق

جیمی ردنپ: سون به درد کاپیتانی تاتنهام هم نمی‌خورد!

حمله موش‌ها به خانه پرطرفدارترین باشگاه انگلیس

بازگشت مدافع استقلال به شهر خاطرات

مصاحبه جالب پدیده والیبال ایران با سایت باشگاه لوبه

رکورد منحصر به فرد کاپیتان استقلال

ترکیب خیبر برای دوری از پایین جدول

شروع بازی‌های آسیایی زمستانی بعد از هشت سال

تارتار: با وجود وی‌ای‌ار داوران ما محروم میشوند!

پاسخ رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به جنجال اخیر رئال مادرید

اعلام ترکیب استقلال برای دیدار مقابل مس رفسنجان

صحنه‌هایی که دل آنچلوتی را لرزاند

جنگ رئال با داور دربی: تو همیشه مقصری!

حضور مردم در صحنه‌ها خنثی کننده توطئه‌های دشمنان است

تهمورس پورناظری کنسرت_پرفورمنسِ «شیرین» را اجرا می‌کند

توسعه متوازن؛ سیاست استانداری آذربایجان‌شرقی در دوره جدید

کوچ اجباری تحمیل شده به فلسطینیان نقض کامل حقوق بشر است

بارش سنگین برف، راه ارتباطی 280 روستای کردستان را بست

امدادرسانی به 597 نفر از حادثه دیدگان در محورهای کردستان

انس و الفت با قرآن کریم آرامش را به زندگی افراد هدیه می‌دهد

اشتغال برای 1413زندانی کردستان/پرداخت 2.5میلیارد دستمزد

نفوذ سرمای شدید در کردستان/دما 10درجه کاهش می‌یابد

اتحاد مردم باعث سرنگونی رژیم پهلوی شد

◄ چالش ها و فرصت های توسعه صنعتی در استان کردستان؛ گامی به سوی پیشرفت پایدار

مدارس بیجار فردا غیر حضوری شد

بارش 19 سانتی متر برف در بیجار / یخبندان در راه کردستان

اصفهان صاحب 100 سالن سینما می‌شود

عزم جدی دولت بر توسعه سیستان و بلوچستان

دنیا مالی: کمک می کنیم بولینگ و بیلیارد در جهان مدال آور شود

کاهش 12 درجه‌ای دمای هوای کردستان از فردا

کدام مدارس کردستان فردا شنبه 20 بهمن تعطیل است؟

دستور جدید در پرونده کودک آزاری در سنندج

راه ارتباطی 280 روستای کردستان مسدود شد

مدارس فردا شنبه 20 بهمن 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس فردا شنبه بیستم بهمن 1403

نقش بندر «لاور ساحلی» در اقتصاد منطقه تقویت شود

دست نوشته مشکوک یاسر جبرائیلی جنجالی شد

آمادگی دهکده المپیک کرمانشاه برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

«برف» مدارس بیجار در روز شنبه را تعطیل کرد

بارش برف محورهای ارتباطی 217 روستای کردستان را بست

دمای هوای کردستان 10 درجه‌ کاهش می‌یابد

بخشی از کتاب/خرده چیزها

چاپ کتاب سیاستمدار بی‌ایمان کانادایی درباره رسیدن به تسلا

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

رضا درویش: بودجه یک تیم عربستانی از کل لیگ ما بیشتر است

ماجرای رزاق‌پور و صحبت‌های جنجالی علیه پرسپولیس

مجتبی حسینی: داستان ایرانی و خارجی فقط در ایران است

مهرداد طهماسبی: روانخواه چالش را دوست دارد و انسان به امید زنده است

مجتبی حسینی: باید بازیکن کیفیت داشته باشد

سرمربی آلومینیوم: این بازی برای هر دو تیم حساس است

وقتی که کارت‌های قرمز اشتباه،‌ باطل شدند