مراجعه 1609 بیمار جدید مبتلا به سرطان در بخش آنکولوژی توحید سنندج
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - خبرآنلاین / رئیس بیمارستان توحید سنندج، از مراجعه 1609 بیمار جدید مبتلا به سرطان به این بخش در 9 ماهه سال جاری خبر داد و گفت: این بیماران بر اساس نوع سرطان و تحت نظر پزشک، به صورت هفتگی یا هر دو هفته یک بار برای انجام شیمیدرمانی به این بخش مراجعه کردهاند.
خالد فتحیزاده، رئیس بیمارستان توحید سنندج، اظهار کرد: در 9 ماهه سال جاری، 1609 بیمار جدید بر اساس نوع سرطان و تحت نظر پزشک، به صورت هفتگی یا هر دو هفته یک بار برای انجام شیمیدرمانی به بخش آنکولوژی بیمارستان توحید سنندج مراجعه کردهاند.
وی به فرآیند پذیرش و درمان بیماران مبتلا به سرطان پرداخت و گفت: بیماران مبتلا به سرطان با دستور پزشک در بخش آنکولوژی بیمارستان توحید سنندج بستری میشوند، پذیرش بیماران بر اساس نوع اورژانسی بودن آنها و نوبتی که به آنها داده شده است، انجام میشود. معمولا بیماران مبتلا به سرطان خون به صورت فوری بستری میشوند.
فتحیزاده افزود: همچنین بیماران مبتلا به سرطان سینه، معده، روده بزرگ، پانکراس، ریه و پروستات پس از انجام اکو و سی تی اسکن (و در برخی موارد اسکن استخوان) برای انجام شیمیدرمانی در این بخش بستری میشوند.
رئیس بیمارستان توحید سنندج، با اشاره به روند درمان، تصریح کرد: بیماران مبتلا به سرطان سینه هر دو هفته یک بار در بخش آنکولوژی شیمیدرمانی میشوند و این روند تا پایان دوره درمان ادامه مییابد.
فتحیزاده بیان کرد: در مورد سایر سرطانها، اگر بیماری به نقطه دیگری از بدن گسترش نیافته باشد، پزشک پس از انجام معاینات و آزمایشات لازم، تعداد جلسات شیمیدرمانی را تعیین میکند. پس از اتمام جلسات شیمیدرمانی، بیمار مجددا تحت سونوگرافی و سی تی اسکن قرار میگیرد تا پزشک از میزان پیشرفت بیماری و عدم گسترش آن به سایر نقاط بدن مطلع شود.
مدت زمان بستری
وی در خصوص مدت زمان بستری بیماران گفت: مدت زمان بستری بیماران در بخش آنکولوژی بیمارستان توحید سنندج به نوع سرطان آنها بستگی دارد، بیماران مبتلا به سرطان سینه و ریه به مدت 2 روز، بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش به مدت 4 روز و بیماران مبتلا به سرطان خون به مدت سه ماه در این بخش بستری میشوند.
رئیس بیمارستان توحید سنندج، به توصیههای مهم به بیماران تحت شیمیدرمانی پرداخت و عنوان کرد: بیماران شیمیدرمانی باید تا حد امکان ایزوله باشند و از حضور در دورهمیها و مهمانیها خودداری کنند.
دکتر فتحیزاده افزود: تغذیه بیماران تحت شیمیدرمانی باید شامل غذاهای خانگی و پخته شده باشد. از مصرف فست فود، آجیل، خشکبار، عسل (به دلیل افزایش ریسک عفونت قارچی) و میوههای بدون پوست مانند انگور و همچنین سبزیجات باید پرهیز شود. مصرف میوههای پوستدار مانند پرتقال، سیب و خیار مناسبتر است.
وی اضافه کرد: بیماران بعد از شیمیدرمانی معمولا دچار حالت تهوع و بیاشتهایی میشوند، در این راستا توصیه میشود از غذاهای سبک مانند سوپ استفاده و تا 24 ساعت بعد از شیمیدرمانی از مصرف شیر پرهیز کنند. برای کاهش حالت تهوع، 4 نوع داروی ضد تهوع به بیمار تزریق میشود.
توصیههای پیشگیرانه
دکتر فتحیزاده به زنان توصیه کرد در صورت داشتن سابقه خانوادگی سرطان، از 35 سالگی برای انجام ماموگرافی اقدام کنند و در غیر این صورت، پس از 40 سالگی این کار را انجام دهند.
توصیههای تغذیهای
وی به توصیههای تغذیهای برای بیماران تحت درمان اشاره کرد و یادآور شد: مصرف سبزیجات، میوهجات و غذاهای دریایی توصیه میشود و بهتر است مصرف فرآوردههای سوسیس و کالباس، ترشیجات و نوشابه به حداقل برسد.
مراجعه به پزشک متخصص
دکتر فتحیزاده در پایان تاکید کرد: افراد با مشاهده اولین علائم بیماری، برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کنند و از خوددرمانی به طور جدی پرهیز کنند.
-
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۸:۰۳
-
۵ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/960889/