فقط 11 درصد واگذاریها واقعی بوده است
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، ذبیح الله خداییان روز پنجشنبه در نشست با فعالان بخش خصوصی لرستان افزود: اقتصاد ما از یک بیماری مزمن رنج می برد که دولتی بودن اقتصاد است.
وی اظهار داشت،: از سال 52 کم کم سیطره دولت بر اقتصاد گسترش و بعد از پیروزی انقلاب هم نه تنها کاهش نیافت، بلکه با افکار مختلف از جمله کمک به محرومان و مستضعفان، دولت ها تلاش کرد دامنه خدمات را گسترش دهند، اما بعد از مدتی که این مهم نتیجه ای نداشت و مشخص شد نمی توان تنها با اقتصاد دولتی کشور را اداره کرد، بنابراین مصوب کردند کارخانه ها و شرکت های دولتی باید به بخش خصوص واگذار شود که قانون اصل 44 نیز در این خصوص بود.
خصوصی سازی به کام خصولتیها شد؟
روز گذشته خبری مبنی بر سرمایهگذاری «همراهاول» در «دیجیکالا» منتشر شد که در ادامه واکنش رئیس هیاتمدیره دیجیکالا را در پی داشت.
رییس سازمان بازرسی با طرح این پرسش که آیا واگذاری های صورت گرفته به مفهوم واقعی به بخش خصوصی بوده یا شبه دولتی؟ ادامه داد: شبه دولتی ها هم بخش خصوصی را نحیف تر کردند، درحالیکه بیش از 80 درصد غالب شرکت های شبه دولتی زیان ده است
خداییان گفت: بر اساس ماده 16 و 17 قانون رفع موانع تولید مقرر شده بانک ها بنگاه داری را کنار بگذارند، اما با گذشت سال ها علاوه بر عدم تحقق این قانون، با تملک واحدهای تولیدی بر میزان بنگاه داری هم می افزایند و برای واگذاری هم به نحوی قیمت گذاری می کنند که کسی حاضر به خرید نشود، چون اینها حیات خلوت خیلی از مدیران هستند.
وی افزود: بخش اعظم بودجه سالانه نیز در نتیجه به شرکت های دولتی رسیده و حاصل آن کاهش اعتبارات عمرانی و اشتغال است، بنابراین با تسلط دولت بر اقتصاد و بزرگ شدن نهادهای شبه دولتی ، بخش خصوصی چطور می تواند با آنها رقابت کند؟
منبع خبر
-
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۱:۱۷
-
۵ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/960778/