عصر کرد

آخرين مطالب

یک روش جدید و غیر تهاجمی برای تشخیص آلزایمر علمي

یک روش جدید و غیر تهاجمی برای تشخیص آلزایمر
  بزرگنمايي:

عصر کرد - پژوهشگران انگلیسی، بررسی غیر تهاجمی جریان خون و فعالیت الکتریکی مغز را با روش‌های جدید تحلیلی ترکیب کرده‌اند و یک روش جدید و غیر تهاجمی را برای تشخیص بیماری آلزایمر ارائه داده‌اند.

بررسی‌های پژوهشگران «دانشگاه لنکستر»(Lancaster University) شواهد آشکاری را نشان داده است مبنی بر این‌که بروز تغییرات در هماهنگی پویایی اکسیژن‌رسانی مغز و عملکرد عصبی در بیماری آلزایمر به تخریب عصبی دامن می‌زند.
به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه لنکستر، یافته‌های این پژوهش از یک روش جدید و غیر تهاجمی برای تشخیص بیماری آلزایمر خبر می‌دهند.
پروفسور «آنتا استفانوفسکا»(Aneta Stefanovska)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: آلزایمر را می‌توان به عنوان نتیجه عدم تغذیه مناسب مغز از طریق عروق خونی در نظر گرفت.
دکتر «برنارد مگلیچ»(Bernard Meglič)، هماهنگ‌کننده بالینی این پژوهش گفت: سیستم عروقی و مغز با هم کار می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که مغز انرژی کافی را به دست می‌آورد. در واقع مغز به رغم این که فقط دو درصد از وزن بدن را تامین می‌کند، به 20 درصد از کل انرژی مصرفی بدن نیاز دارد.
«واحد عصبی عروقی» شامل عروقی است که از طریق سلول‌های مغزی به نام «آستروسیت‌ها» به نورون‌ها متصل می‌شوند و موفقیت این همکاری را تضمین می‌کنند.
پژوهشگران برای ارزیابی عملکرد واحد عصبی عروقی، بررسی‌های غیرتهاجمی جریان خون و فعالیت الکتریکی مغز را با روش‌های تحلیلی جدیدی که توسط گروه فیزیک غیر خطی و زیست‌پزشکی دانشگاه لنکستر توسعه داده شده‌اند، ترکیب کردند. آنها فعالیت الکتریکی مغز و اکسیژن‌رسانی را با استفاده از کاوشگرهای الکتریکی و نوری روی پوست سر مورد بررسی قرار دادند؛ در حالی که نوار قلب به بررسی ضربان قلب می‌پرداخت و یک بند بسته‌شده به دور قفسه سینه شرکت‌کننده، تنفس را بررسی می‌کرد.
بررسی هم‌زمان اکسیژن خون، فعالیت الکتریکی مغز، تنفس و فعالیت الکتریکی قلب به پژوهشگران امکان می‌دهد تا ریتم‌های فیزیولوژیکی و زمان‌بندی ناقص آنها را ثبت کنند. عملکرد کارآمد مغز به این بستگی دارد که همه ریتم‌ها به خوبی هماهنگ شده باشند. برای ارزیابی کارآیی واحد عصبی عروقی، قدرت و هماهنگی این ریتم‌ها با محاسبه توان و انسجام فاز آنها به کمک الگوریتم‌های ریاضی ارزیابی شد.
پژوهشگران دریافتند که میانگین میزان تنفس برای گروه کنترل‌شده، 13 تنفس در دقیقه و برای گروه مبتلا به آلزایمر تقریبا 17 تنفس در دقیقه است.
استفانوفسکا گفت: ما به طور کاملا غیر منتظره تشخیص دادیم که فرکانس تنفس در حالت استراحت در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر به طور قابل توجهی بالاتر است. این یک کشف جالب و به نظر من یک کشف انقلابی است که می‌تواند در را به روی یک دنیای کاملا جدید در مطالعه آلزایمر بگشاید. این کشف به احتمال زیاد منعکس‌کننده یک التهاب در مغز است که پس از تشخیص می‌توان آن را درمان کرد و ممکن است به جلوگیری از حالت‌های شدید آلزایمر در آینده کمک کند.
مگلیچ گفت: با توجه به نتایج ناامیدکننده آزمایش‌های دارویی متمرکز بر پروتئین، واحد عروقی و عصبی-عروقی می‌توانند اهداف امیدوارکننده‌ای برای درمان‌های آینده بیماری آلزایمر باشند.
استفانوفسکا گفت: ما نتایج آشکاری را از رویکرد خود و چگونگی تشخیص ساده، غیر تهاجمی و ارزان آلزایمر نشان می‌دهیم. این روش پتانسیل بالایی دارد و ما در حال بررسی امکان ایجاد یک شرکت یا استارت‌آپ برای ادامه دادن آن هستیم. البته، پژوهش‌های بیشتری باید انجام شود.
این پژوهش در مجله «Brain Communications» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/959640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

20 کتابخانه عمومی در اسکاتلند رو به تعطیلی هستند

باز با گریه به آغوش تو بر می گردم!

تو در چنگ منی!

تیم ملی فوتبال جوانان وارد چین شد

تحلیل بازی پرسپولیس و الهلال از زبان محمود کلهر

ترکیب احتمالی الهلال مقابل پرسپولیس

رضا علیپور: شب المپیک تاندون دستم پاره شد

نگاه سرخابی‌ها به جدال الغرافه و پاختاکور برای حفظ امید به صعود

امضای تفاهم‌نامه میان فدراسیون فوتبال و صداوسیما

مورد عجیب و بی‌سابقه ژوائو فلیکس!

تهامی: فولاد با یحیی می‌تواند سهمیه بگیرد

نیروی کمکی برای نجات رئال آمد

تاج: رای پرسپولیس و تراکتور را خودم هم نمی‌دانم اما رای تنبیهی است

الشرق الاوسط: هدف پرسپولیس پیروزی است

اتحادیه جهانی کشتی: ادامه سلطه ایران در آسیا

بمب رونالدو؛ در برنابئو خداحافظی می‌کنم

ادامه یکه تازی ثروتمند سرمست آمریکایی در کاخ سفید

اجرای نمایش «یوزفکا» در نوفل‌لوشاتو

عکس زیرخاکی از دوران کودکی فاطمه هاشمی بازیگر سینما و تلویزیون در آغوش پدرش + عکس

28 اجرای موسیقی پاپ در «موسیقی فجر» روی صحنه می‌رود

فاز نخست آزادراه تبریز ـ بازرگان افتتاح شد

«اتحاد» پیام انقلاب اسلامی به جهانیان است

داوران حقوقی نگاه قضایی و قضاوتی نداشته باشند

مهاجرانی: امروز بهترین نمایش پرسپولیس را می‌بینم / کارتال مربی بزرگ و صاحب سبکی است

دختر خردسال طعمه سگ های ولگرد شد

افتتاح پروژه ورزشی در مناطق روستایی کردستان

والیبال ایران صاحب یک تیم جدید و جالب می‌شود

هوای کردستان برفی می‌شود

افتتاح ابرپروژه باند و سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه

اعزام 500 کارمند بسیجی در کرمانشاه به اردوی راهیان نور

افزایش غیرمنتظره تورم در منطقه یورو/ چالش‌های جدید برای اقتصاد اروپا

مروارید معادن افریقا

بانک توسعه تعاون نماد ارتقای اقتصاد تعاونی پس از انقلاب است

آتش‌سوزی‌های اخیر در لس آنجلس؛ زنگ خطری برای آینده اقتصادی کالیفرنیا

انتقاد سخنگوی قوه قضائیه از عدم اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی

نگرانی سازمان ملل از تاثیرات تحریم‌های جدید آمریکا بر اقتصاد جهانی

این 50 نفر اگر از اقتصاد ایران کنار بروند، مشکلات حل می شود

حذف یارانه 15 میلیون نفر؟

ارز تک‌نرخی با معیشت چه می‌کند؟

جدول خاموشی برق کرمانشاه چهارشنبه 17 بهمن 1403 | زمان قطعی برق کرمانشاه چهارشنبه هفدهم بهمن 1403

افزایش 2 برابری اکران فیلم‌های جشنواره فیلم فجر در کرمانشاه

بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه افتتاح شد

کرمانشاه بهشت فرصت‌های کشور و نیازمند توجه ویژه دولت است

رنجش اهالی روستای مله کبود از قطعی آب شرب + فیلم

باند اصلی فرودگاه کرمانشاه افتتاح شد

بهسازی فرودگاه کرمانشاه با اعتبار 1200 میلیارد تومان اجرایی شد

بهره‌برداری 4.5 همت پروژه در استان کرمانشاه

صرف اعتبار 1200 میلیارد تومانی برای نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه

کاهش 19 پله‌ای نرخ تورم در کرمانشاه

فرودگاه کرمانشاه پتانسیل توسعه بین المللی پروازها را دارد