اژهای: باید در مورد تعیین صلاحیت افراد بازنگری کنیم
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش دولت بهار به نقل از باشگاه خبرنگاران، حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه صبح امروز 15 بهمن 1403 در نشست مشترک همدلی سران و معاونین قوای سه گانه اظهار کرد: ما اسناد بالادستی زیادی داریم که در بخشی از آنها توفیقات خوبی داشتیم و در بخشی از آنها نیز توفیق نداشتیم و یا توفیقات کمی داشتیم؛ چرا؟
وی افزود: علاوه بر آموزههای اسلامی قانون اساسی که میثاق اصلی کشور ما است و سند بالادستی ما که آن نیز عمدتاً برگرفته از آموزههای اسلامی است، توفیقات زیادی برای برطرف کردن قصور مختلف قانون اساسی داشتیم؛ اما هنوز باید در مورد بسیاری از قصوری که مربوط به حکومت و ملت است، تلاش بیشتری صورت بگیرد.
حجت الاسلام محسنی اژهای با اشاره به سیاستهای کلی نظام و دیگر اسناد بالادستی خاطرنشان کرد: سیاستهای کلی نظام از سوی مقام معظم و رهبری و با مشورت با مجمع خیص مصلحت نظام تعیین میشود و بر اساس آنها ما برنامههای توسعه را داریم و در حال حاضر در حال انجام هفتمین برنامه توسعه هستیم. آیا در اجرای این اسناد توفیقات زیادی داشتیم؟ در اجرای سیاستهای کلی و برنامههای توسعه چند درصد موفق بودیم؟ باید اذعان کنیم که توفیقات زیادی نداشتیم.
وی در تشریح چرایی عدم توفیق در اجرای سیاستهای کلی و برنامههای توسعه گفت: ما نتوانستیم در مورد واقعیتهای کشور به نقطه مشترک برسیم. این امر امروز اهمیت بیشتری دارد ما باید در این جلسات در خصوص موضوعات کشور از تعارفات بگذریم و موضوعات را در این جلسات مطرح کنیم تا به وحدت نظر برسیم. وحدت نظر به این معنا نیست که تمامی ما به یک نظر برسیم در هر موضوعی اقلیت و اکثریت وجود دارد. زمانی که اکثریت موضوعی را بر اساس موازین اسلامی و عقلی مطرح میکنند اقلیت باید آن را بپذیرند.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: امروز در برخی از موضوعات اختلاف نظر داریم اگر هر چه هم تکرار کنیم وفاق داشته باشیم در عمل اجرا نمیشود. ما باید اشتراک نظری در خصوص موضوعات اصلی کشور پیدا کنیم.
وی افزود: ما باید بدانیم که امروز وظیفه ما در مقابل اسلام، ملت خودمان و همه جهان بسیار سنگین است. امام بزرگوار ما خیلی از مسائلی را که مغفول مانده بود و خیلی از مسائلی که در طول قرنها تحریفاتی برای آن ایجاد شده بود را احیا کرد. ایشان اصلاح ناب را احیا کرد و امروز مقام معظم رهبری همان مسیر را دامه میدهند.
حجتالاسلام محسنی اژهای گفت: ما در مقابل این ملت مسئول هستیم. زمانی که مردم متوجه شدند امام میخواهد به کشور بازگردد، حاضر بودند تمام هستی خود را فدا کنند و بعضیها فدا کردند.
حجت الاسلام محسنی اژهای گفت: مردم حاضر شدند هر نوع فداکاری از نظر جان، آبرو و مال برای امام فدا کنند و تا به امروز چه در ایران و چه در جاهای دیگر شهدای زیادی تقدیم به اسلام و انقلاب شده است.
رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: منشا جریان مقاومت پیام امام راحل و جمهوری اسلامی ایران بوده است از همین رو تکلیف ما بسیار سنگین است. ما امروز چگونه میخواهیم این مسئله سنگین را حل کنیم. آیا میتوان بدون اتکا به خدا، بدون وحدت کلمه و بدون روحیه جهادی، با برنامه و حرکت انقلابی اقدام کرد؟ خیر.
وی افزود: امروز یکی از معیارهای اساسی که امامین انقلاب به ما دادند، حرکت همراه با قانون گرایی است و احترام به قانون است. یکی از معیارهای انقلابیگری بودند احترام به قانون است، اما احترام به همه قانون نه آنجایی که اگر قانون به نفع من بود به آن احترام بگذارم و جایی که قانون با سلیقه من مطابقت نداشت آن را زیر پا بگذارم.
حجتالاسلام محسنی اژهای با تاکید بر احترام به تمام قانون در تمامی شئون گفت: یکی از مسائلی مهمی که امروز با آن روبهرو هستیم که به تعبیر مقام معظم رهبری و به نظر تمامی کارشناسان، مسئله اقتصاد است که این به معنای نادیده گرفتن مسائل فرهنگی و امنیت نیست. بلکه به معنای توجه به مسائل کنونی است که اگر به اقتصاد نرسیم ممکن است بعداً نتوانیم به مسائل فرهنگی و مسائل امنیتی و... برسیم.
وی افزود: اگر به مسئله اقتصاد نرسیدیم و مسائل زندگی مردم را حل نکردیم ممکن است سبب شود که در آینده نتوانیم مشکلات فرهنگی و امنیتی را حل کنیم و بعداً مشکلات امنیت بیشتری برای ما شکل بگیرد. مسئله اقتصاد که مسئله اول کشور ما است را باید چه کار کنیم ما الزام داریم که باید به آن رسیدگی کنیم. نمیتوان مسئله اقتصاد را صرفاً با تصدیگری دولت برطرف کرد از اول انقلاب تا به امروز این امر را تجربه کردهایم. مسئله اقتصاد را نمیتوان بدون مردم حل کرد.
رئیس قوه قضائیه با بیان این پرسش که چگونه میخواهیم مسئله اقتصاد را مردمی کنیم تصریح کرد: برای این امر باید نگاه خود را تغییر دهید طی 46 سال اخیر تولید ثروت که باید برای آن ارزش قائل شویم و جز فرهنگ ارزشی ما است و اسلام برای تولید ثروت ارزش قائل است، از نگاه برخی از ما تولید ثروت منفی شد.
وی در ادامه بیان کرد: برخی از کسانی که کارآفرین بودند و میتوانستند تولید ثروت کنند و کشور را بینیاز کنند و از این باب بتوانند استقلال کامل کشور را به دست بیاورند متاسفانه در برخی از مقاطع و نگاهها از سوی مسئولین این امر به عنوان ضدارزش شناخته شد. کار و تولید که از نظر اسلام ارزش زیادی دارد، بسیاری از اوقات به آن بیتوجهی شد باید نگاه خود را به این مسائل عوض کنیم.
وی افزود: گاهی اوقات برای یک هنرمند که چقدر ارزشمند است چقدر برای او ارزش قائل میشویم؟ اما برای یک فعال اقتصادی که توانست با تولید و هنر اقتصادی خود که توانست قدم بزرگی برای کشور خود بردارد خیلی از مواقع خیلی از مسئولین ما و بنده میترسیم به محل تولید او برویم چرا که این امر به یک ضد ارزش تبدیل شده است. این فرهنگ و نگاه را باید عوض کنیم.
حجت الاسلام محسنی اژهای خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم از توان همه مردم باید استفاده کنیم. اگر میخواهیم اقتصاد را مردمی کنیم از توان همه مردم باید استفاده کنیم. اگر فردی میخواهد مجوزی را از دولت و قوه قضائیه بگیرد، باید ما هم به او کمک کنیم؛ انتظاراتی از او داریم که غلط است. باید در مقابل از کارآفرین خواستهای داشته باشیم. باید این رویهها را حل کنیم.
وی افزود: درمورد تعیین صلاحیت افراد باید بازنگری صورت گیرد. در تعیین صلاحیتها گاهی اوقات بهگونهای است که همه را محروم میکنیم؛ کشور و جامعه را محروم میکنیم.
-
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۶:۲۴
-
۹ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/959360/