عصر کرد

آخرين مطالب

مرگ دردناک 18 هموطن توسط سگهای هار صاحب دار سیاسی

مرگ دردناک 18 هموطن توسط سگهای هار صاحب دار
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، در سال‌های اخیر، یکی از مشکلات اجتماعی و بهداشتی مهم به‌ویژه در کلان‌شهر‌های کشور نبود قوانین خاص برای کنترل و محدود کردن سگ‌گردانی در اماکن عمومی بوده است، این موضوع علاوه بر اینکه باعث ترس والدین از حضور کودکان‌شان در بوستان‌ها و خطر حیوان‌گزیدگی شده است، آثار زیان‌باری نیز بر سلامتی افراد جامعه دارد، زیرا بسیاری از موارد حیوان‌گزیدگی و انتقال هاری در کشور، عمدتاً از طریق سگ‌های صاحب‌دار رخ می‌دهد که بدون نظارت و محدودیت خاصی در حال گشت‌وگذار هستند.
سگ‌گردانی بدون نظارت قانونی
در حالی که سگ‌ها در بسیاری از کشور‌ها با قوانین مشخصی در فضا‌های عمومی حضور دارند و صاحبان آنها مسئولیت‌هایی در قبال رفتار و نگهداری از حیوانات خود دارند، در ایران این موضوع هنوز تحت پوشش قانون قرار نگرفته است. حضور آزادانه سگ‌ها در معابر عمومی باعث بروز مشکلات زیادی از جمله نگران‌کننده‌ترین آنها، حیوان‌گزیدگی، می‌شود که می‌تواند پیامد‌های جبران‌ناپذیری برای سلامت افراد جامعه داشته باشد.
آمار قابل‌تأمل حیوان‌گزیدگی در ایران
محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت گفت: «مهم‌ترین بیماری که از سگ‌ها و گربه‌ها به انسان منتقل می‌شود هاری است؛ هاری یک عفونت ویروسی است که به‌دنبال گزش سگ‌ها اتفاق می‌افتد.»
شیرزادی ادامه داد: «سال گذشته بیش از 380 هزار نفر در کشور دچار حیوان‌گزیدگی شدند که به مراکز بهداشت مراجعه و واکسن و سرم ضدهاری دریافت کردند. در کل کشور بالغ بر 770 مرکز وجود دارد که به‌صورت شبانه‌روزی اقدامات شست‌وشوی محل حیوان‌گزیدگی و واکسیناسیون هاری را برای افراد انجام می‌دهند و این خدمات برای مردم رایگان است، اما برای دولت هزینه‌های بسیاری دارد، زیرا واکسن هاری یکی از گران‌ترین واکسن‌هاست، با وجود این، به‌علت اهمیت موضوع، دولت این واکسن‌ها را خریداری می‌کند و در اختیار این مراکز قرار می‌دهد.»
آمار 380 هزار موردی حیوان‌گزیدگی در سال گذشته در حالی است که به‌اذعان شیرزادی، در سال 1401 تعداد موارد حیوان‌گزیدگی 320 هزار مورد بوده که اختلاف 60 هزار موردی با آمار سال گذشته دارد و نشانگر رشد شتابان و نگران‌کننده این آمار در کشور است.
18 مرگ ناشی از هاری در سال جاری
رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت همچنین به مرگ‌های ناشی از بیماری هاری اشاره کرد و افزود: «در سال جاری 18 مورد فوتی ناشی از هاری داشتیم. بیماری هاری به‌گونه‌ای است که اگر علائم بیماری در فردی ظاهر شود، مرگ او قطعی خواهد بود. متأسفانه بیشترین موارد حیوان‌گزیدگی انسان‌ها توسط سگ‌ها رخ می‌دهد و همچنین موارد قابل‌توجهی از ابتلا به هاری در کشور ما در پی گزش سگ‌های صاحب‌دار رخ می‌دهد.»
این اظهارات هشداردهنده‌ای است که نشان می‌دهد نبود قوانین کافی برای کنترل سگ‌گردانی و نظارت بر رفتار صاحبان سگ‌ها در محیط‌های عمومی می‌تواند به‌قیمت جان افراد تمام شود.
تنها بند قانونی که می‌توان آن را به موضوع سگ‌گردانی اندکی مرتبط دانست، ماده 501 قانون مجازات اسلامی است که بر اساس آن "هرگاه کسی به‌روی شخصی سلاح بکشد یا حیوانی مانند سگ را به‌سوی او برانگیزد یا هر کار دیگری که موجب هراس او می‌گردد مانند فریاد کشیدن یا انفجار صوتی انجام دهد و بر اثر این ارعاب، شخص بمیرد یا مصدوم گردد حسب مورد بر اساس تعاریف انواع جنایات به قصاص یا دیه محکوم می‌شود. "
به‌جز این ماده قانونی، تقریباً هیچ قانون دیگری مستقیماً در رابطه با سگ‌گردانی و مقابله با این معضل اجتماعی وضع نشده است و این در حالی است که سال به سال بر آمار حیوان‌گزیدگی و ابتلا به هاری در کشور افزوده می‌شود.
نمودار زیر روند رو به صعود موارد حیوان‌گزیدگی در ایران از سال 68 تا 98 را نشان می‌دهد.

عصر کرد

افزایش روند موارد حیوان‌گزیدگی انسانی در کشور سالانه مبالغ زیادی بابت خرید سرم و واکسن ضدهاری جهت درمان و پیشگیری به سیستم بهداشتی و درمانی کشور تحمیل می‌کند در حالی که با آموزش اصول ساده بهداشتی به صاحبان سگ‌ها و وضع قوانین کافی برای وضعیت لجام‌گسیخته سگ‌گردانی به‌ویژه در معابر و اماکن عمومی، می‌توان از بسیاری از این هزینه‌ها جلوگیری کرد، معضلی که دولت و مجلس، هرچه زودتر باید فکری به حال آن کنند تا در آینده به بحرانی در حوزه اجتماعی و بهداشتی تبدیل نشود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/959165/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زندگینامه خودنوشت مارتین بوبر به کتابفروشی‌ها آمد

چه کسی می داند که تو در پیله تنهایی خود تنهایی

چهره زرد مرا بین و مرا هیچ مگو

یامال رکورد تاریخی مسی را شکست

میلان دست‌بردار نیست/ خرید دو مهاجم به جای موراتا!

اینتر یک جدایی بزرگ را اعلام کرد

رسمی و قطعی؛ سلام زنان پرسپولیس به لیگ برتر!

ورود موج گرما به ریاض همزمان با بازی پرسپولیس

رئال پادزهر هالند را از دست داد

اعلام برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال بانوان در تورنمنت کافا 2025

سهمیه خارجی پرسپولیس در آستانه احیا!

مالک خیبر: داوری غیرطبیعی علیه ماست!

ماجرای عجیب فروزان در 2 بازی

امید به سهمیه خارجی اضافه برای پرسپولیس

سرزمین سینما تنها جایی است که با تقلید به جایی نمی‌رسیم

نمایش «مترسک» در تالار هنر روی صحنه می‌رود

صحنه‌ روی داربست را خودم بازی کردم چون ورزشکارم

بازدید مسئولان بنیاد شهید از پشت صحنه یک مجموعه رمضانی

بازدید مسئولان فرهنگی بنیاد شهید از پشت صحنه یک مجموعه رمضانی

کارگاه‌های جهاد تبیین در مساجد کردستان برگزار می‌شود

بهره برداری از پروژه‌های مخابراتی دهه فجر در کردستان

نقش سپاه در تأمین امنیت کشور و دفاع از حقوق مردم قابل تقدیر است

ساخت مدارس به ارتقای زیرساخت‌های آموزشی کردستان کمک می‌کند

حمایت خیرین مدرسه‌ساز منجر به بهبود زیرساخت‌های آموزشی می‌شود

دبستان 12 کلاسه در نایسر سنندج به بهره‌برداری رسید

عملکرد ضعیف دستگاه‌های کردستان در فضاسازی دهه فجر

44 پروژه مخابراتی در کردستان به بهره برداری رسید

سرپرست جدید دانشگاه پیام‌نور کردستان معرفی شد

کشف فرار مالیاتی 260 میلیارد تومانی در کردستان

آمایش سرزمین برای توسعه انرژی خورشیدی در گلستان آغاز شد

نیمی از اشتغال خوزستان متکی بر اصناف است

قشم قطب اقتصاد دریاپایه است/ وجود ظرفیت انواع کسب و کارها در جزیره

حضور 120 شرکت فناور در زمینه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در هفتمین رویداد عصر امید

خروج از اقتصاد تک محصولی بدست فولاد آلیاژی ایران

کشف 2 محموله قاچاق در محور کرمانشاه-ماهیدشت

کشف 120 میلیارد تومان سیب‌زمینی و پیاز احتکار شده در روانسر

افتتاح پروژه بازسازی باند فرودگاه کرمانشاه همزمان با دهه فجر

دستگیری اعضای یک شبکه تکفیری-سلفی در شمال غرب کرمانشاه/ خانواده‌ها با هوشیاری مراقب رفت و آمد فرزندان خود باشند

تقدیر کبیری از کارکنان حفاظت هواپیمایی فرودگاه کیش در گرامیداشت روز پاسدار

راه اندازی سفرهای تفریحی دریایی بین جزایر پیشنهاد عبدالعلی زاده در بازدید از مارینا

بازدید نماینده رییس جمهور از کشتی سازی بوت سرویس کیش

113 برنامه ملی و سراسری در ایام دهه فجر برگزار می‌شود

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد از جانبازان شاغل در این معاونت تجلیل کرد

سیب‌زمینی 30 هزار تومانی به بازار سنندج آمد

اساتید کردستانی در جمع پژوهشگران پراستناد جهان

بخشش جرائم مالیاتی مؤدیان در کردستان

بیش از 500 نوزاد قروه ای در صف تزریق واکسن اطفال مانده‌اند

ورود سامانه بارشی به کردستان؛ دما به 16.2 درجه زیر صفر رسید

خواندن چند بیت از آثار سلمان هراتی

بخشی از کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری