عصر کرد

آخرين مطالب

خجسته:تحول عظیم روستاهای کرمانشاه پس از انقلاب گفتگو

خجسته:تحول عظیم روستاهای کرمانشاه پس از انقلاب
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش دفاع‌پرس از کرمانشاه، «محمدجواد خجسته» مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت ایام الله دهه فجر اظهار داشت: دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه یکی از دفاتر زیرمجموعه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری است که در کنار دفتر فنی و دفتر امور شهری و شورا‌ها فعالیت می‌کند.
وی در تشریح وظایف و مسئولیت‌های دفتر امور روستایی و شوراها، بیان کرد: عمده فعالیت‌های ما در حوزه امور روستایی متمرکز بر پیگیری امور عمرانی، توسعه‌ای، زیربنایی و تعامل نزدیک با بخشداری‌ها و دهیاری‌هاست. این دفتر همچنین مسئولیت رسیدگی به امور شورا‌های روستایی را بر عهده دارد تا بتواند نقش مؤثری در ارتقای کیفیت زندگی روستاییان ایفا کند.
ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های روستا‌های استان کرمانشاه
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه ادامه داد: استان کرمانشاه با برخورداری از ظرفیت‌های متنوع اقتصادی، کشاورزی، دامداری، گردشگری و صنعتی در روستا‌های خود، بستر مناسبی برای توسعه دارد.
وی خاطرنشان کرد: در ایام مبارک دهه فجر، یکی از اولویت‌های ما تبیین دستاورد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی در حوزه توسعه روستایی است. علی‌رغم تغییرات تناسب جمعیتی کشور، خدمات ارائه‌شده به روستا‌ها طی چهار دهه گذشته قابل توجه و شایان تقدیر است.
خجسته یادآور شد: معتقدیم که معرفی ظرفیت‌های روستایی می‌تواند بستر مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم کند و نقش مهمی در توسعه پایدار استان داشته باشد.
وی در بیان تقسیمات سیاسی استان کرمانشاه، اضافه کرد: این استان دارای 14 شهرستان، 34 بخش و 87 دهستان است. در مجموع، 3 هزار و 144 آبادی در استان وجود دارد که از این تعداد، 3 هزار و 24 آبادی ماهیت روستایی دارند.
خجسته تصریح کرد: روستا‌های بالای 20 خانوار در استان به یک هزار و 720 روستا و تعداد آبادی‌های دارای سکنه (زیر 20 خانوار) 2 هزار و 590 آبادی می‌رسد و حدود 466 هزار نفر از جمعیت 2 میلیونی استان را ساکنان روستا‌ها تشکیل می‌دهند که معادل 25 درصد جمعیت کل استان است. همچنین، یک هزار و 822 روستای دارای دهیاری و یک هزار و 628 روستا دارای شورا‌های اسلامی فعال هستند.
تنوع محصولات کشاورزی و جایگاه برتر کرمانشاه در کشور
وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده کشاورزی استان، گفت: در حال حاضر استان کرمانشاه از تنوع قابل‌توجهی در تولید محصولات کشاورزی برخوردار است که نتیجه زحمات شبانه‌روزی کشاورزان و روستاییان سخت‌کوش استان است.
خجسته به رتبه اول استان کرمانشاه در زمینه تولید محصولات نخود و جو اشاره و بیان کرد: طی چند سال اخیر، کشت زعفران در استان رونق قابل‌توجهی یافته و از نظر کیفیت در سطح کشور بی‌نظیر است و رتبه پنجم کشوری را داریم.
وی اضافه کرد: استان کرمانشاه رتبه سوم تولید ذرت، جایگاه چهارم تولید گردو، رتبه هفتم تولید زیتون، رتبه هشتم تولید بادام، جایگاه پنجم تولید عسل، جایگاه پنجم تولید گندم و رتبه دوم کشوری را در تولید آفتاب‌گردان آجیلی داریم.
وی از تولید انواع محصول خرما در استان کرمانشاه سخن گفت و افزود: اینها تنها بخشی از محصولات کشاورزی متنوع استان هستند که نشان‌دهنده ظرفیت‌های گسترده در بخش کشاورزی است.

عصر کرد

روستاها، قلب تپنده تولید و اشتغال
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه در ادامه، افزود: جمعیت مولد هر استان عمدتاً در روستا‌ها زندگی می‌کنند و نقش مهمی در اقتصاد ملی دارند. امسال با تأکیدات ویژه استاندار، تمرکز ما بر توسعه اشتغال در روستا‌ها بوده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، بیش از 75 رشته صنایع‌دستی در استان فعال هستند که حدود 25 هزار صنعتگر، عمدتاً ساکن روستاها، در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند.
وی اشاره‌ای به تولید صنایع‌دستی از محلی تا ثبت جهانی داشت و اظهار کرد: شهر دالاهو به‌عنوان شهر ملی تنبور، نودشه به‌عنوان شهر ملی گیوه، هرسین به‌عنوان شهر ملی و بین‌المللی گلیم، «فش کنگاور» دهکده ملی ساز‌های سنتی ایران ثبت شده است.
خجسته با اشاره به دیگر صنایع بومی از ارغوان بافی در منطقه اورامانات، تولید نمد، جاجیم، موج بافی، سفالگری، میناکاری، و دیگر هنر‌های سنتی در روستا‌های استان نام برد و گفت: صنعت تولید چوب درحال‌توسعه بوده و تفاهم‌نامه‌هایی با منابع طبیعی استان برای حمایت از تولیدکنندگان امضا شده است. وی افزود: در سال جاری چندین کارگاه تولیدی در روستا‌ها راه‌اندازی شده که نقش مؤثری در افزایش اشتغال داشته است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: منطقه اورامانات به دلیل ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی خود ثبت جهانی شده و یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری استان است. همچنین، محوطه‌های تاریخی مانند بیستون باستانی و دیگر آثار ارزشمند در روستا‌های استان، ظرفیت‌های گردشگری را افزایش داده است.
وی با اشاره به ثبت 14 روستای هدف گردشگری، گفت: در حال حاضر بیش از 57 اقامتگاه بوم‌گردی در سطح استان فعال هستند که نقش مهمی در جذب گردشگر و توسعه اقتصاد محلی ایفا می‌کنند.
پیشرفت‌های زیرساختی در روستا‌های استان کرمانشاه
خجسته در ادامه با اشاره به پیشرفت‌های زیرساختی در روستا‌های استان کرمانشاه، افزود: یکی از اولویت‌های مهم استانداری کرمانشاه در حوزه توسعه روستایی، ارتقای زیرساخت‌های اساسی مانند راه‌های روستایی، آب‌رسانی، گازرسانی، و توسعه ارتباطات است که تأثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی روستاییان دارد.
وی در خصوص وضعیت راه‌های روستایی، گفت: در حال حاضر بیش از 82 درصد از روستا‌های بالای 20 خانوار در استان کرمانشاه دارای راه‌های مناسب و دسترسی مطلوب آسفالته هستند. از مجموع این روستاها، حدود یک هزار و 520 روستا به راه روستایی مجهز شده‌اند که این موضوع یکی از دغدغه‌های جدی استانداری بوده و همچنان در دستور کار توسعه قرار دارد. اجرای پروژه‌های راه‌سازی روستایی بر عهده اداره‌کل راهداری است و تلاش داریم تا پوشش کامل را در این حوزه محقق کنیم.
خجسته در ادامه، افزود: در حوزه آب‌رسانی روستایی نیز پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم. در حال حاضر یک هزار و 969 روستا تحت پوشش شبکه آب‌رسانی سالم قرار دارند. از این تعداد، 463 روستا جمعیتی کمتر از 20 خانوار دارند و یک هزار و 506 روستا جمعیتی بالای 20 خانوار را شامل می‌شوند. این درحالی است که اوائل انقلاب خیلی از روستا‌ها آب آشامیدنی سالم نداشتند.
وی با اشاره به گازرسانی گسترده در استان، گفت: در حال حاضر تمامی شهر‌های استان کرمانشاه، معادل 100 درصد، تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار دارند. در حوزه روستایی نیز میزان پوشش گازرسانی به 98.5 درصد رسیده است.
خجسته افزود: از مجموع 2 هزار و 404 روستا با قابلیت گازرسانی، 2 هزار و 306 روستا از نعمت گاز برخوردار هستند تنها تعداد محدودی از روستا‌ها باقی مانده‌اند که برنامه‌ریزی لازم برای پوشش کامل آنها نیز در دست اجراست. این میزان از پوشش گازرسانی، کرمانشاه را در رده استان‌های پیشرو در این زمینه قرار داده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری کرمانشاه در خصوص توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در روستاها، تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و 583 روستا از نعمت اینترنت برخوردار هستند. همچنین، 2 هزار و 950 روستا (معادل 95 درصد از روستا‌های استان) به شبکه موبایل متصل هستند.
مقاوم‌سازی 75 درصد از واحد‌های مسکونی روستایی استان
وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی روستایی، گفت: در حال حاضر از مجموع حدود 119 هزار واحد مسکونی روستایی در استان کرمانشاه، بیش از 89 هزار واحد مقاوم‌سازی شده‌اند که این رقم معادل 75 درصد از کل واحد‌های مسکونی روستایی استان است. این دستاورد مهم، استان کرمانشاه را در زمره استان‌های برتر کشور در حوزه مقاوم‌سازی قرار داده است و نتیجه زحمات بی‌وقفه همکاران ما در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان است.
خجسته افزود: در ایام مبارک دهه فجر امسال، بیش از 5 هزار واحد مسکونی جدید که در مناطق روستایی ساخته شده‌اند، به بهره‌برداری خواهند رسید. این پروژه‌ها با اعتباری بالغ بر 12 هزار میلیارد ریال اجرا شده‌اند و نقش بسزایی در بهبود شرایط زندگی روستاییان و تقویت زیرساخت‌های مسکونی ایفا خواهند کرد.»
وی با تأکید بر اهمیت اجرای طرح‌های هادی روستایی به‌منظور ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های روستایی تصریح کرد: از مجموع یک هزار و 720 روستای بالای 20 خانوار که طبق قانون مشمول تهیه طرح هادی هستند، تاکنون برای یک هزار و 87 روستا معادل 64 درصد از روستا‌های استان، طرح هادی تهیه و اجرایی شده است. علاوه بر این، برای بسیاری از این روستا‌ها بازنگری طرح‌های هادی نیز انجام شده تا متناسب با نیاز‌های جدید جمعیتی و توسعه‌ای به‌روزرسانی شوند.
خجسته با اشاره به روستا‌هایی که هنوز طرح هادی برای آنها تهیه نشده، افزود: برای روستا‌هایی که تاکنون طرح هادی در آنها اجرا نشده است، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده و تلاش داریم با توجه به اعتبارات تخصیصی جدید، روند تهیه و اجرای طرح‌های هادی را تسریع کنیم. امیدواریم با حمایت‌های بیشتر و تخصیص منابع مالی، شاهد توسعه همه‌جانبه در تمام روستا‌های استان باشیم.
وی از برنامه‌های افتتاح پروژه‌های عمرانی در ایام دهه فجر خبر داد و گفت: در سال جاری، 226 پروژه عمرانی و توسعه‌ای در حوزه روستایی استان کرمانشاه اجرا شده که در دهه مبارک فجر به بهره‌برداری خواهند رسید.
خجسته در پایان، تأکید کرد: برنامه‌های توسعه‌ای استان کرمانشاه در حوزه روستایی، نشان‌دهنده یک رویکرد جامع در راستای ارتقای سطح زندگی روستاییان است. از بهبود زیرساخت‌های اساسی گرفته تا حمایت از تولید و اشتغال، همه این اقدامات در جهت ایجاد شرایطی است که روستا‌ها نه‌تنها محل زندگی، بلکه محل شکوفایی اقتصادی و فرهنگی باشند. امیدواریم با تداوم این مسیر، شاهد کاهش مهاجرت، افزایش جمعیت مولد در روستاها، و توسعه پایدار در سراسر استان باشیم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/959129/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زندگینامه خودنوشت مارتین بوبر به کتابفروشی‌ها آمد

چه کسی می داند که تو در پیله تنهایی خود تنهایی

چهره زرد مرا بین و مرا هیچ مگو

یامال رکورد تاریخی مسی را شکست

میلان دست‌بردار نیست/ خرید دو مهاجم به جای موراتا!

اینتر یک جدایی بزرگ را اعلام کرد

رسمی و قطعی؛ سلام زنان پرسپولیس به لیگ برتر!

ورود موج گرما به ریاض همزمان با بازی پرسپولیس

رئال پادزهر هالند را از دست داد

اعلام برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال بانوان در تورنمنت کافا 2025

سهمیه خارجی پرسپولیس در آستانه احیا!

مالک خیبر: داوری غیرطبیعی علیه ماست!

ماجرای عجیب فروزان در 2 بازی

امید به سهمیه خارجی اضافه برای پرسپولیس

سرزمین سینما تنها جایی است که با تقلید به جایی نمی‌رسیم

نمایش «مترسک» در تالار هنر روی صحنه می‌رود

صحنه‌ روی داربست را خودم بازی کردم چون ورزشکارم

بازدید مسئولان بنیاد شهید از پشت صحنه یک مجموعه رمضانی

صحنه حیرت انگیز مانور هماهنگ 1000 پهپاد در چین + فیلم

بازدید مسئولان فرهنگی بنیاد شهید از پشت صحنه یک مجموعه رمضانی

کارگاه‌های جهاد تبیین در مساجد کردستان برگزار می‌شود

بهره برداری از پروژه‌های مخابراتی دهه فجر در کردستان

نقش سپاه در تأمین امنیت کشور و دفاع از حقوق مردم قابل تقدیر است

ساخت مدارس به ارتقای زیرساخت‌های آموزشی کردستان کمک می‌کند

حمایت خیرین مدرسه‌ساز منجر به بهبود زیرساخت‌های آموزشی می‌شود

دبستان 12 کلاسه در نایسر سنندج به بهره‌برداری رسید

عملکرد ضعیف دستگاه‌های کردستان در فضاسازی دهه فجر

44 پروژه مخابراتی در کردستان به بهره برداری رسید

سرپرست جدید دانشگاه پیام‌نور کردستان معرفی شد

کشف فرار مالیاتی 260 میلیارد تومانی در کردستان

آمایش سرزمین برای توسعه انرژی خورشیدی در گلستان آغاز شد

نیمی از اشتغال خوزستان متکی بر اصناف است

قشم قطب اقتصاد دریاپایه است/ وجود ظرفیت انواع کسب و کارها در جزیره

حضور 120 شرکت فناور در زمینه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در هفتمین رویداد عصر امید

خروج از اقتصاد تک محصولی بدست فولاد آلیاژی ایران

کشف 2 محموله قاچاق در محور کرمانشاه-ماهیدشت

کشف 120 میلیارد تومان سیب‌زمینی و پیاز احتکار شده در روانسر

افتتاح پروژه بازسازی باند فرودگاه کرمانشاه همزمان با دهه فجر

دستگیری اعضای یک شبکه تکفیری-سلفی در شمال غرب کرمانشاه/ خانواده‌ها با هوشیاری مراقب رفت و آمد فرزندان خود باشند

تقدیر کبیری از کارکنان حفاظت هواپیمایی فرودگاه کیش در گرامیداشت روز پاسدار

راه اندازی سفرهای تفریحی دریایی بین جزایر پیشنهاد عبدالعلی زاده در بازدید از مارینا

بازدید نماینده رییس جمهور از کشتی سازی بوت سرویس کیش

113 برنامه ملی و سراسری در ایام دهه فجر برگزار می‌شود

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد از جانبازان شاغل در این معاونت تجلیل کرد

سیب‌زمینی 30 هزار تومانی به بازار سنندج آمد

اساتید کردستانی در جمع پژوهشگران پراستناد جهان

بخشش جرائم مالیاتی مؤدیان در کردستان

بیش از 500 نوزاد قروه ای در صف تزریق واکسن اطفال مانده‌اند

ورود سامانه بارشی به کردستان؛ دما به 16.2 درجه زیر صفر رسید

خواندن چند بیت از آثار سلمان هراتی