عصر کرد

آخرين مطالب

«خلاصه تاریخ هنر» و «به‌خونسردی» در بازار کتاب مقالات

«خلاصه تاریخ هنر» و «به‌خونسردی» در بازار کتاب
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایسنا /چاپ پنجم «به‌خونسردی» رمانی ژورنالیستی‌جنایی نوشته ترومن کاپوتی با ترجمه باهره راسخ در 364 صفحه به بهای 400 هزار تومان در انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.
در معرفی ناشر از این نویسنده و این رمان آمده است: «ترومن گارسیا کاپوتی» با نامِ اصلی ترومن استرِکفوس پارسِنز در سی‌ام سپتامبر 1924 در نیواُرلئان به دنیا آمد. در نوجوانی تصمیم گرفت قیدِ تحصیلاتِ دانشگاهی را بزند و به دنبال نویسندگی برود. اوایلِ دههٔ 40 میلادی دو سالی را در هفته‌نامهٔ نیویورکر کارِ شاگردی و پادویی کرد و بعد به‌خاطر توهین به رابرت فراستِ شاعر از آن‌جا بیرونش انداختند. بیست و یکی دوساله که شد، چاپِ نخستین داستان‌های کوتاهش در نشریهٔ معتبرِ هارپرز بازار شهرتی در دنیای ادبیات برایش به‌هم زد و همان سال‌ها نخستین رمانش را هم نوشت؛ «گذرگاهِ تابستان»، رمانی که تا سال‌ها بعدِ مرگش منتشر نشد. دو رمانِ نخستی که منتشر کرد، «صداهای دیگر، اتاق‌های دیگر» و «چنگِ علف» بر آوازه‌اش افزودند.
عاشقِ معاشرت و بازیگوشی و سَرک کشیدن به هر سوراخی بود. حالا که بین قصه‌نویس‌ها برای خودش نامی درکرده بود، تصمیم گرفت عرصه‌های دیگر را هم بیازماید. اقتباسی نمایشی از «چنگِ علف» و نمایش‌نامهٔ موزیکالِ «گلخانه» جست‌وخیزهایش در تئاترند. از پی‌اش سری به هالیوود زد و خودش را در فیلم‌نامه‌نویسی محک زد. «شیطان را شکست بده» که جان هیوستن ساختش و یک دهه بعدتر در قتل به دلیلِ مرگ بازیگری را هم تجربه کرد. هم‌هنگامِ این‌ها مقدار زیادی گزارش برای معتبرترین نشریاتِ آمریکا نوشت و به سبکی شخصی و بدیع در روزنامه‌نگاری رسید.
«به‌خونسردی» ترکیبی جذاب و غریب از رمان‌نویسی و روزنامه‌نگاری، تجربهٔ گزارش یک قتلِ واقعی به میانجی فنون و شگردهای داستان‌نویسی است که حاصل، یکی از درخشان‌ترین رمان‌های همهٔ اعصارِ تاریخِ ادبیاتِ آمریکاست. کاپوتی سال‌های آخرِ عمر را به‌شدت گرفتارِ انواع مخدر بود، مجموعهٔ آثارش حجمِ چندان عظیمی نیستند اما غنا و ابداعات‌شان بر داستان‌نویسی و روزنامه‌نگاری نسل‌های بعدی تأثیری قطعی و آشکار گذاشتند. زندگی را به‌غایت خوش گذراند، هر چه خواست کرد، شهرت و موفقیتی افسانه‌ای به کف آوَرد و در بیست و پنجمِ اوتِ 1984 در بستر بیماری از سرطانِ ریه مُرد.
«به‌خونسردی» داستانی واقعی است که به سبک ابداعی نویسنده، رمان غیرداستانی خلق شده است. داستان روایت قتل چهار نفر از افراد خانواده‌ای در دهکده‌ای در کانزاس است. پیش از دستگیری قاتلان نویسنده برای نوشتن ماجرای قتل به کانزاس رفت و پس از صرف شش سال وقت داستان تکوین یافت. موفقیت کتاب به حدی بود که عنوان دومین کتاب پرفروش جنایت واقعی در تاریخ نشر را از آن خود کرد، «به خونسردی» در این ژانر کتابی پیش‌رو به حساب می‌آید.
«به‌خونسردی» ابتدا در قالب سلسله مقاله در مجله نیویورکر و پس از آن در سال 1966 توسط انتشارات راندوم‌هاوس چاپ شد. این کتاب با اقبال خوبی مواجه شد و جزء کتاب‌های پرفروش بین‌المللی قرار گرفت. در این داستان علاوه بر ذکر جزئیات فراوان و دقیق درباره زندگی قربانیان و قاتلان آنها به جامعه روستایی محل وقوع جنایت نیز پرداخته شده است. ذکر جزئیات در این رمان غیرداستانی تفاوت آشکار آن از داستان واقعی است.
خشونت، ترس جمعی، مجازات اعدام، رؤیای آمریکایی، تقابل رؤیا و واقعیت خانواده و البته تبعیض این‌ها ازجمله مضامینی‌اند که در شاهکار ترومن کاپوتی جمع آمده‌اند، رمانی که خودش به آن می‌گفت: nonfiction novel. «اولین رمان با داستان واقعی» به‌عبارتی رمانی مبتنی بر اتفاقات واقعی. 
آدم با خواندن رمان کاپوتی دوباره و دوباره با خودش فکر می‌کند: عدالت چیست؟ تبعیض چیست؟ در یک کلام، خشونت چیست؟ این کتاب را به دوستداران رمان‌های پلیسی و جنایی پیشنهاد می‌کنیم.
چاپ نخست این کتاب در سال 1347 با ترجمه «باهره راسخ»، یکی از برجسته‌ترین و پرخواننده‌ترین ترجمه‌های این اثر در زبان فارسی است. باهره راسخ با دقت و وفاداری به متن اصلی، توانسته است که فضای تاریک و مرموز داستان را به خوانندگان فارسی‌زبان منتقل کند. ترجمه‌اش به دلیل زیبایی و شفافیت زبان، مورد تحسین قرار گرفته است.
او ترجمه‌هایی برای نویسندگان مختلف از جمله ویلیام شکسپیر، وودی آلن، و فریدریش دورنمات انجام داده است، همچنین کتاب «یک زن در دو چهره» از میگل میئورا را ترجمه کرده است. راسخ در زمینه ترجمه کتاب‌های ادبی و فرهنگی فعالیت دارد و ترجمه‌هایش در ایران به خوبی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

عصر کرد


همچنین چاپ سی‌ودوم «خلاصه تاریخ هنر» نوشته پرویز مرزبان با قیمت 500 هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است. چاپ نخست این کتاب در 1365 منتشر شده بود.
در معرفی ناشر از این کتاب هم آمده است: «خلاصه تاریخ هنر» از دوره‌های پیش از تاریخ و خاستگاه‌های تمدن و نخستین آثار هنرهای تجسمی، معماری و پیکره‌سازی و نقاشی سخن می‌گوید و در ادامه به شرح تحولات عمده هنر در جامعه بزرگ باستانی تا آغاز مسیحیت می‌پردازد.
این کتاب با دو هدف نوشته شده است: اول برآوردن نیاز آموزشی هنرجویان و دیگر گرد آوردن واژگان فنی و دانستنی‌های بنیادی برای مترجمان و مشتاقان مباحث هنری. عنوان‌هایی چون هنر پیش از تاریخ، هنر رنسانس، هنر اسلامی و هنر تمدن‌ها مورد توجه قرار گرفته است. در این کتاب به ترتیب سخن از دوره‌های پیش از تاریخ و خاستگاه‌های تمدن، و نخستین آثار هنرهای تجسمی معماری و پیکره‌سازی و نقاشی به میان می‌آید.
سپس به شرح تحولات عمده هنر در جامعه بزرگ باستانی تا آغاز مسیحیت توجه می‌شود. برای حفظ و تعادل و اختصار، تنها دو بخش کوتاه، یکی از پارینه‌سنگی تا ظهور اسلام، دیگری در تکوین و اشاعه هنر اسلامی به گزارش هنر ایران اختصاص یافته است؛ بی آنکه مجالس به شرح تحولات آن هنر در سده‌های هجری تا زمان حاضر داده شود. 
نگاه جست‌وجوگر بر هنر یونان و روم، و به دنبال آن بر سیر هنر اروپا تا آخرین مراحل امروزین که بلندی‌ها را در اشغال خود می‌داشته‌اند موقوف مانده است. آن‌گاه پس از بخشی درباره هنر آمریکای شمالی گفتاری در هنر آفریقا برای پایان بخشیدن به متن در نظر گرفته شده است. این خلاصه تاریخ هنر به دو منظور به نگارش درآمده است؛ یکی برآوردن نیاز آموزشی هنرجویان، و دیگر گردآوردن واژگانی فنی و دانستنی‌هایی بنیادی و برای مترجمان و مشتاقان روزافزون مباحث هنری، و اما بیان کتاب در حدی است که بر «بلندی‌های» هنر روشنی افکند و «همواری‌ها» را در خاموشی باقی گذارد.

عصر کرد


لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/957246/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

و آنچه می‌بری آخر به گور، مردن ماست

دو خط کتاب/ دنیای سوفی

صحنه‌ی مشکوک به پنالتی در محوطه جریمه سپاهان که داور بعد از دیدن VAR اعتقادی به خطای پنالتی نداشت

گل اول ذوب آهن به سپاهان توسط سبحان خاقانی

رونمایی از عصبانی‌ترین چهره دربی اصفهان!

گل دوم سپاهان به ذوب آهن توسط جواد آقایی پور

قلعه‌نویی در جمع دانش‌آموزان کم بضاعت

گل سوم سپاهان توسط رضا اسدی در دقیقه 77

شلیک تماشایی؛ گل اول فولاد توسط علی نعمتی در دقیقه 25

گل چهارم سپاهان به ذوب آهن توسط مهدی لیموچی

صعود سپاهان به صدر با برتری در دربی اصفهان/ملوان سرانجام برد

فولاد با غلبه بر هوادار به رختکن رفت

سند جدید استقلالی‌ها؛ چرا دربی پارسال لغو شد

از دربی مادرید تا تقابل لیورپول - PSG؛ اینتر به فاینورد خورد

عملکرد امیدوارکننده واکسن «mRNA» در درمان سرطان لوزالمعده

سقوط چندین بهمن سنگین در محور سروآباد

قمر در عقرب در شعر و ادب فارسی

پاسور مغضوب تیم ملی و یک رکورد استثنایی

ماموریت ویژه پزشک استقلال برای گلزن تیم

فولاد امروز جای پرسپولیس را در جدول می‌گیرد

انصراف یک نامزد از ریاست هیات فوتبال تهران

دلیل عجیب افت موسیالا؛ سرماخوردگی!

ترکیب متفاوت سپاهان برای دربی اصفهان

ممنوعیت حجاب در رقابت‌های ورزشی فرانسه تصویب شد

داربی مادرید در یک هشتم؛ لیورپول به پاریس خورد

داستانک/ آخرین مشتری

نگاهی به مجموعه رمان نوجوان میراث لورین

سپاهان با چهار غایب بزرگ در شهرآورد اصفهان

برتری تاجیکستان مقابل ایران در ضربات پنالتی

تقدیر از طاها آکگل، رئیس فدراسیون کشتی ترکیه در حاشیه فینال مسابقات کشتی جام باشگاه‌های جهان

مراسم اهدای مدال به اعضای تیم کشتی بانک شهر بعد از قهرمانی در جام باشگاه‌های جهان

طاها آکگل: از رضا یزدانی تشکر ویژه‌ای می‌کنم که من را به ایران دعوت کرد

محسن کاوه: کشتی ما از جام باشگاه‌های جهان سودی نبرد

تیم‌های میکس ریکرو و کامپوند به مدال نرسیدند

علی تاجرنیا: خبرهای خوبی در راه است

میلشویچ: استقلال در آسیا بهتر از ایران نتیجه گرفته است

پیش‌بینی جذاب شیرر: رئال قطعا قهرمان اروپاست

توافق نهایی استقلال با ماتزاری؛ مدیرعامل آبی‌‌پوشان تایید کرد

نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند

پلیس‌ راه کرمانشاه علت واژگونی اتوبوس شب گذشته را اعلام کرد

خیرین مریوانی تجلیل شدند

دو خط کتاب/ باشگاه پنج صبحی ها

فریده شجاعی: ماتزاری مربی بزرگی است و می تواند به استقلال کمک کند

مشکلات بازی دوستانه تیم ملی ایران با آرژانتین از نگاه قلعه‌نویی

واکنش رئیس کمیته داوران به افزایش شکایت تیم‌ها از داوران لیگ برتری

ماتزاری به‌ زودی به ایران می‌آید

پیشنهاد هادی ساعی: نامگذاری یک خیابان در تهران به نام علیرضا دبیر

موشن‌گرافی درباره سرمربی جدید استقلال

نگاه خاطره‌انگیز به دربی 33

به کارگیری بخش خصوصی برای تکمیل پروژه‌های ورزشی