عصر کرد

آخرين مطالب

آیا FATF بدون اشکال است؟ / کشورهی متعد در FATF چه اقدامی انجام می دهند؟ سیاسی

آیا FATF بدون اشکال است؟ / کشورهی متعد در FATF چه اقدامی انجام می دهند؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - صفحه اقتصاد - اف‌ ای‌ تی‌ اف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی را طراحی و ترویج می‌کند. این استانداردها، پولشویی، تامین مالی تروریسم و سایر تهدیدهای مربوط به سیستم مالی بین‌المللی را هدف قرار داده است.
تجارت‌نیوز نوشته است، کارگروه اقدام مالی FATF یا Financial Action Task Force، در سال 1989 و به‌دستور گروه هفت (G7) تاسیس شد و مقر آن در پاریس است.
افزایش قابل توجه تجارت بین‌المللی به‌دنبال بزرگ‌تر شدن اقتصاد جهان، جرایم مالی متعددی از جمله پولشویی را به‌ دنبال داشته است. کارگروه اقدام مالی توصیه‌هایی را برای مبارزه با این جرایم ارائه می‌دهد، نظرات اعضایش را مورد برسی قرار می‌دهد و درصدد افزایش پذیرش مقررات برای مقابله با پولشویی از کشورها در سراسر جهان است.
از آنجا که روش‌های پولشویی مدام در حال تغییر هستند، FATF این استانداردها را سالانه به‌روز می‌کند.
در سال 2001، دستورالعمل‌هایی در جهت مبارزه با تامین مالی تروریسم به این توصیه‌نامه افزوده شد. در آخرین به‌روزرسانی در سال 2012، این استانداردها برای هدف قرار دادن تهدیدهای جدید از جمله مقابله با اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی و شفاف‌سازی مالی به‌روز شدند.
FATF چند عضو دارد؟ در حال حاضر، این کارگروه دارای 37 عضو است. بیشتر اعضای FATF را کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی تشکیل می‌دهند. یک کشور برای عضو شدن باید ویژگی‌های مهمی از جمله جمعیت بالا، تولید ناخالص داخلی قابل توجه، بخش بانکی توسعه‌یافته و غیره داشته باشد. اعضا همچنین باید بر اساس استانداردهای مالی پذیرفته‌شده عمل کنند و در سایر سازمان‌های بین‌المللی مهم عضو باشند.
در عین حال، کشورهای عضو متعهد می‎شوند که جدیدترین توصیه‌های FATF را تایید و از آن‌ها حمایت کنند.
تعدادی زیادی از سازمان‌های بین‌المللی به‌عنوان ناظر در FATF شرکت می‌کنند. صندوق بین‌المللی پول (IMF)، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، بانک جهانی و پلیس بین‌الملل از جمله این سازمان‎ها هستند.
کشورهایی که در وضعیت غیرهمکار با این سازمان به‌سر می‌برند، در لیست سیاه قرار می‌گیرند. در حال حاضر به جز ایران، دو کشور کره شمالی و کوبا در این لیست قرار دارند. ایران نیز اولین بار در سال 2009، در این فهرست قرار گرفته بود.
در سال 2015 و پس از امضای توافق هسته‌ی موسوم به برجام، این وضعیت به حالت تعلیق درآمد.
کشورهایی که از آنها‌ به‌عنوان پناهگاه امن برای حمایت از تامین مالی تروریسم و پولشویی یاد می‌شود نیز در لیست خاکستری FATF قرار می‌گیرند. قرار گرفتن این کشورها در این فهرست به‌معنای هشداری برای امکان ورود به لیست سیاه است.
چرا همکاری با FATF مهم است؟ توصیه‌های این کارگروه از سوی بسیاری از کشورها جدی گرفته می‌شود. اگر کشوری در لیست خاکستری و سیاه FATF قرار بگیرد، شانس ادغام در نظام بانکی جهانی را از دست خواهد داد. کاهش مبادلات تجاری بین‌المللی، تحریم‌های اقتصادی از سوی صندوق‌ بین‌المللی پول، بانک جهانی، ADB و البته سایر کشورها از دیگر پیامدهای قرار گرفتن در لیست سیاه و خاکستری است.
معاون وزیر اقتصاد: FATF بدون اشکال نیست معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه توصیه‌ها و استانداردهای FATF بدون اشکال نیست، گفت: ، با توجه به تلاش‌های انجام‌شده در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در کشور، ضروری است که در مدیریت چالش FATF، اقدامات فوری انجام گیرد.
هادی خانی معاون وزیر اقتصاد و رئیس مرکز اطلاعات مالی در گفتگو با تسنیم، در پاسخ به سوالی در مورد موضوعیت وجود گروه اقدام مالی یا همان FATF و نوع همکاری کشورها با آن گفت: FATF نهادی است که در حوزه سیاست‌گذاری مبارزه با جرایم مالی فعالیت می‌کند. این نهاد پس از تدوین توصیه‌ها و سیاست‌های خود و تصویب آن‌ها توسط 39 عضو اصلی‌اش، این توصیه‌ها را به‌عنوان سیاست‌هایی مورد حمایت و تأیید تبدیل کرده است. استانداردهای FATF در کشورهای مختلف جهان در حال اجرا و عملیاتی شدن است. افزون بر این، بسیاری از نهادهای منطقه‌ای و بین‌المللی در حوزه‌های اقتصادی، مبارزه با فساد و مبارزه با جرایم نیز بر اساس چارچوب توصیه‌ها و استانداردهای این نهاد با آن همکاری می‌کنند. بانک جهانی، بانک آسیایی و بسیاری از نهادهای فعال در این حوزه‌ها نیز در تعامل با FATF هستند. این گروه به یک نهاد تأثیرگذار منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده است و نقش آن روزبه‌روز پررنگ‌تر می‌شود، به‌طوری‌که همراهی و همکاری کشورهای مختلف با آن در حال افزایش است.
وی افزود: در کشور ما، اقدامات گسترده‌ای در حوزه مبارزه با تأمین مالی تروریسم انجام شده است و ایران از جمله کشورهایی است که در این زمینه فعالیت‌های قابل‌توجهی دارد. مجموعه‌ای از قوانین متعدد در حوزه مبارزه با جرایم و فساد در کشور وجود دارد و زیرساخت‌های قوی اطلاعاتی، انسانی و تخصصی در این زمینه فراهم شده است. با این حال، در مدیریت تعاملات با این نهاد، به دلایل مختلف در سال‌های گذشته کاستی‌هایی وجود داشته است که اکنون نیازمند توجه و جبران هستند. همان‌طور که اشاره شد، FATF یک چالش دائمی برای تمامی کشورهای جهان از جمله ایران است. همه کشورها در مدیریت توصیه‌ها و استانداردهای این نهاد در حال سازماندهی نیروهای انسانی، اصلاح قوانین و مقررات، و مدیریت فرصت‌ها و تهدیدهای ناشی از آن هستند.
باید توجه داشت که هر ایده‌ای که توسط انسان خلق شود، بی‌تردید دارای نقاط ضعف در کنار نقاط قوت و فرصت‌ها خواهد بود. این موضوع مختص کشور ما نیست و سایر کشورها نیز نگرانی‌ها و چالش‌های مشابه یا متفاوتی دارند. اما نکته مهم این است که کشورها این چالش را به حال خود رها نکرده‌اند، بلکه با ورود به موضوع، آن را مدیریت می‌کنند. آن‌ها جلسات توجیهی و مشورتی برگزار می‌کنند، آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند، قوانین را اصلاح می‌کنند و پذیرفته‌اند که این موضوع بخشی از واقعیت موجود است.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در کشور ما نیز، با توجه به تلاش‌های انجام‌شده در زمینه مبارزه با تأمین مالی تروریسم، ضروری است که در مدیریت این چالش، اقدامات فوری انجام گیرد، گفت: امید است با تصمیماتی که در سطح کلان کشور و در چارچوب اسناد ملی توسط نظام اتخاذ می‌شود، بتوان این موضوع را به بهترین شکل ممکن مدیریت کرد.
همچنین خانی در خصوص چالش‌های کشورها در روابط خود با FATF و همچنین نقاط مثبت و منفی این ارتباط برای ایران نکاتی را ذکر کرد که در ادامه قابل مشاهده است:
مطالعه بیشتر: اف ای تی اف چیست؟/چرا این سازمان برای ایران مهم است؟

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/953036/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتصابات در استانداری کرمانشاه – آفتاب نو | اخبار ورزشی

داستان دو دوست؛ ناصر حجازی و منصور پورحیدری

گل سوم فاینورد به بایرن مونیخ توسط اوئدا

خلاصه بازی اسپارتا پراگ 0 - اینتر 1

خلاصه بازی فاینورد 3 - بایرن مونیخ 0

تیره روزی پپ با بازگشت درخشان پاریس و برد اینتر در حضور طارمی

پایان شب مرموز پرسپولیس بدون امضا!

صحنه جنجالی و البته چندش آوری دیگر از بلاگرهای زن+عکس

معاون وزیر کشور: تمرکز ما در جهت بهبود معیشت مرزنشینان است

راز عجیب قتل علی فرزامی!

گل دوم پاری‌سن‌ژرمن به منچسترسیتی توسط بارکولا

کری خوانی جالب خانم نوروزی ملقب به مادربزرگ استقلالی ها برای محسن کیایی

گل دوم آرسنال به دیناموزاگرب توسط هاورتز

داستان هواداری که پدرش به خاطر اصغر حاجیلو نام او را اصغر گذاشت

گل سوم پاری‌سن‌ژرمن به منچسترسیتی توسط نوس

واکنش دیدنی بایلو رو ضربه سر موسیالا؛ فاینورد 2-0 بایرن مونیخ

گل زیبای خیل مردود شد؛ میلان 1-0 ژیرونا

ورود طارمی به زمین؛ اسپارتا پراگ 0-1 اینتر

مجید نامجومطلق: محمدرضا شکورزاده بداخلاق ترین بازیکنی بود که دیده ام

گل چهارم پاری‌سن‌ژرمن که به دلیل آفساید مردود شد

گل اول سالزبورگ توسط بیدستراپ در دقیقه 85

گل سوم آرسنال توسط اودگارد در دقیقه 90+1

سرپرست فرمانداری اسلام‌آبادغرب منصوب شد

چرا دینار کویت از دلار هم گران‌تر است؟

ظریف در داووس 2025، ترامپ در کاخ سفید؛ چرا مجمع جهانی اقتصاد امسال برای ایران مهم‌تر است؟/ یک جهان فرصت و یک ایران جهش در گرو پیوستن به اقتصاد جهانی!

اولین جشنواره اعطا نشان اقتصاد مقاومتی در چناران

اقتصاد ضعیف دندان‌پزشکی؛ تشدید مشکلات سلامت دهان و دندان

حرکت زیبای کومان؛ فاینورد 1-0 بایرن مونیخ

ضربه زیبای موسی به تیر خورد؛ میلان 0-0 ژیرونا

مهار دیدنی بایلو روی ضربه کین؛ فاینورد 1-0 بایرن مونیخ

کارت زرد وینی به خاطر تمارض؛ رئال مادرید 2-0 سالزبورگ

آفساید میلی‌متری گل حکیمی؛ پاری‌سن‌ژرمن 0-0 منچسترسیتی

بریس خیمنز برابر بایرن مونیخ از روی نقطه پنالتی

واکنش عالی منیان روی ضربه هررا؛ میلان 0-0 ژیرونا

گفت و گو با خانم نوروزی هوادار 65 ساله و متعصب استقلالی که از 8 سالگی طرفدار استقلال شد

گل اول میلان به خیرونا توسط رافائل لیائو

گل سوم رئال مادرید به سالزبورگ توسط امباپه

گل اول منچستر سیتی به پاری‌سن‌ژرمن توسط جک گریلیش

عکس/ ثریا قاسمی و حمیده خیرآبادی در پشت صحنه سریال «در قلب من» با حضور پارسا پیروزفر و لعیا زنگنه

انتصاب فرمانداران هرسین و اسلام آبادغرب + سوابق

صحنه‌ای جالب از برف بازی و غلت خوردن یک پاندا | شکار لحظه های حیات وحش +ویدئو

صدای عضو شورای سیاستگذاری تئاتر فجر درآمد/ اعتراض آقای کارگردان روی صحنه تئاتر شهر

عکس زهرا جهرمی طلای سریال سوجان در پشت صحنه با لباس جذابش

صدای عضو شورای سیاستگذاری تئاتر فجر درآمد/ اعتراض آقای کارگردان روی صحنه تئاتر شهر+ ویدئو

سرپرست فرمانداری هرسین منصوب شد

مرگ زن جوان دراثر سقوط از ساختمان 4 طبقه در سقز

کارگران در خواب هم صاحب خانه نمی شوند!

ترامپ: اقتصاد روسیه دارد شکست می خورد/ رسانه رسمی روس ها پاسخ داد + عکس

تلاش‌ها برای تکمیل مسیر ترانزیتی سومار بکار گرفته شود – آفتاب نو | اخبار ورزشی

استاندار کرمانشاه با عشایر منطقه گیلانغرب دیدار کرد