3 توصیه مهم حسین مرعشی به پزشکیان/ با FATF نمیتوان شوخی کرد/ اقتصاد کلید مذاکره است
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاحطلب و دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی ، در خصوص دورنمای مذاکرات ایران و امریکا گفتگویی با روزنامه اعتماد انجام داده است.
* آقای رییسجمهور هم در گفتوگو با شبکه NBC موضع معقولی اتخاذ کردند. ایران هرگز گام نخست برای چالش با امریکا را برنداشته و این امریکاییها بودهاند که از برجام خارج شدهاند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حرف آقای پزشکیان در گفتوگو با شبکه امریکایی این است که ایران مشکلی برای گفتوگو با امریکا ندارد و این امریکاییها هستند که باید نشان بدهند به نتایج گفتوگوها متعهد هستند.
*هنوز رهبری در فضای جدید اظهارنظر روشنی نداشتهاند. برای آگاهی از اینکه سیاست نظام به چه سمت و سویی میرود، باید منتظر اظهارنظر ایشان باشیم.
*من جزو گروهی از سیاستمداران ایرانی هستم که معتقدند گفتوگوهای با واسطه با امریکاییها، مشکلی از ایران حل نمیکند. اگر قرار است گفتوگویی اتفاق بیفتد، بهتر است این گفتوگوها رو در رو و مستقیم باشد.
*در زمان برجام گفته میشد مقامات امریکایی ازجمله اوباما و جان کری، نقش برجستهتری از روسیه و اروپا برای انعقاد و امضای برجام ایفا کردند اما پس از تصویب برجام ایران به جای همکاریهای اقتصادی با شرکتهای امریکایی، با سایر طرفهای مذاکره کننده در برجام مثل اروپا، چین و حتی روسیه همکاریهای اقتصادیاش را سامان داد و سهم چندانی برای شرکتهای امریکایی قائل نشد.
*بهتر است ایران در این دوره، وزن بیشتری به همکاریهای اقتصادی با امریکا بدهد.
*اقتصاد میتواند برای دو طرف ایران و امریکا منفعت داشته باشد. حتی اگر مذاکرات دو طرف منجر به توافق سیاسی نشود، توافقات اقتصادی میتواند دورهای از همکاریها را شکل بدهد.
*به هر حال تندروها حضور دارند و نمیتوان آنها را حذف کرد. در جمهوری اسلامی آنها همواره حرکتهای ایذایی داشتهاند ولی تعیین کننده نبودهاند. وقتی رهبری تصمیمی را بگیرند، آنها نیز ساکت میشوند. امروز مهم این است که هماهنگی و رابطه جناب آقای پزشکیان با رهبری بسیار خوب و نزدیک است. همکاری و همراهی آقای رییسجمهور با سیاستهای کلی نظام و آوردن قدرت رهبری پشت سر دولت، میتواند تحرکات تندروها و مانع تراشیهایشان را خنثی کند.
*پیوستن به گروه مالی FATF یک امر ضروری است. حتی با کشورهایی چون چین، امارات و... که مشکلی با ایران ندارند و دوستان ایران تلقی میشوند، نمیتوان روابط اقتصادی و تجاری برقرار کرد. این کشورها به ایران پیام میدهند که برای توسعه روابط باید حتما به این گروه مالی بپیوندد. از سوی دیگر عدم پیوستن به این گروه، هزینههای بسیاری را بر دوش ایران انداخته است.
*با FATF نمیتوان شوخی کرد و ایران حتما باید به آن بپیوندد. این یک ضرورت اقتصاد بینالملل است و ایران برای ایجاد ارتباط با شرکای سنتی و حتی شرکای جدید مثل اروپا و امریکا باید به آن بپیوندد. طرح دوباره پرونده FATF در مجمع در راستای این واقعیتها عملیاتی شده است.
*ترامپ یک شخصیت متعارف سیاسی نیست. به لحاظ سیاسی رفتارهای قابل پیشبینی ندارد. هرچند ممکن است از منظری خاص کار کردن با افرادی که بر اساس روشهای متعارف و کلیشهای عمل نمیکنند، دشوار باشد اما از زاویه دیگر، گفتوگو و توافق و تحقق منافع ملی با این افراد سادهتر از سیاستمداران کلیشهای است.
*توصیهام به رییسجمهور این است که برای موفقیت در هر پروندهای باید 3 عنصر با هم ترکیب شوند. 1) اولین موضوع، اراده رییسجمهور برای تحقق یک امر است. 2) به کارگیری بهترین کارشناسان و مدیران در پیگیری موضوع 3) جلب رضایت رهبری، مهم است. درباره اولویتها هم باید بگویم که اولویت ایران روابط خارجی است.
*روابط خارجی باعث ثبات امنیت ایران، شکوفایی اقتصاد و افزایش سرمایه اجتماعی دولت میشود. ضمن اینکه نشانه یک پیشرفت مهم در موفقیتهای دولت است.
*هنوز زود است که درباره موضوع آتش بس رژیم صهیونیستی و غزه، بتوان قضاوت قطعی داشت. به نظرم حداقل 6 هفته باید صبر کنیم تا با فرو نشستن غبارها بتوانیم تصویری از احتمالات منطقهای ارائه کنیم.
29218
کد خبر 2013699
-
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷:۵۷
-
۶ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/952037/