عصر کرد

آخرين مطالب

پارک‌های فناوری، شریک استراتژیک شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر توسعه هستند اقتصادی

پارک‌های فناوری، شریک استراتژیک شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر توسعه هستند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - معاون ارتباطات و بین الملل درصندوق نو آوری و شکوفایی گفت: بار‌ها پیش آمده که رؤسای پارک‌های فناوری پیگیر کار شرکت‌ها بوده‌اند و من واقعاً احساس می‌کنم که پارک‌ها، در بسیاری موارد البته شاید نه همیشه، شریک و همراه کسب‌وکار شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست روسای پارک های علم و فناوری در صندوق نو آوری و شکوفایی برگزار شد.
در این نشست سیاوش ملکی فر معاون ارتباطات و بین الملل درصندوق نو آوری و شکوفایی گفت: هیچ‌وقت ندیدم رؤسای شهرک‌های صنعتی، که تعدادشان مشخص نیست (سه‌رقمی یا چهاررقمی هستند و شاید الان چهاررقمی شده‌اند)، زنگ بزنند و بگویند فلان شرکت دانش‌بنیان ما مسئله یا مشکلی دارد. اما بار‌ها پیش آمده که رؤسای پارک‌های فناوری حضوری به اینجا آمده‌اند و پیگیر کار شرکت‌ها بوده‌اند. من واقعاً احساس می‌کنم که پارک‌ها، در بسیاری موارد (البته شاید نه همیشه)، شریک و همراه کسب‌وکار شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و خلاقی هستند که در این پارک‌ها مستقرند. آنها خود را واقعاً خادم و کارگزار توسعه این شرکت‌ها می‌دانند.
‌وی افزود: می‌دانید که صندوق فعلاً 10هزار میلیارد تومان منابع دارد و هیچ‌وقت به اندازه امروز، منابعش این‌قدر پایدار نبوده است. منابعی که از قانون جهش علم و فناوری می‌آید، همچنان در حال افزایش است. ما با انقباض مالی مواجه بودیم و محدودیت‌های مالی زیادی داشتیم. پول در دست شرکت‌ها بود و ما پاسخ دقیق و روشنی برای شرکت‌ها نداشتیم. وقتی پاسخ درست و واضحی نداریم، گاهی شرکت‌ها را ناخواسته دچار مشکل می‌کنیم. کمبود منابع مالی باعث می‌شد بهانه‌گیری کنیم. اما امروز که در خدمت شما هستم، خوشبختانه وضعیت بهبود یافته و رو به رشد است، چون منابع قانون جهش، منابع پایداری هستند.
ملکی فر گفت: دانشگاه MIT و دانشگاه کمبریج است. این موارد را با شما به اشتراک می‌گذارم تا بدانیم که دنیا در چه وضعیتی است، به کدام سمت حرکت می‌کند و ما در چه جایگاهی قرار داریم. در گزارش MIT خواندم که آنها سنتی دارند که کمتر در دانشگاه‌های ما مشاهده می‌شود. به‌ویژه در پارک‌های دانشگاهی که به دانشگاه‌ها نزدیک‌تر هستند، پرسیدم آیا این سنت در دانشگاه‌های ما وجود دارد یا نه؟ من چنین چیزی را ندیده‌ام. این سنت به این صورت است که فارغ‌التحصیلان خود را رصد می‌کنند؛ بررسی می‌کنند که آنها کجا هستند و چه می‌کنند. اگر خود دانشگاه این کار را انجام ندهد، انجمن فارغ‌التحصیلان آن را بر عهده می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این گزارش آمده است که دانشگاه MIT رصد کرده و نتیجه گرفته که فارغ‌التحصیلانش 30 هزار شرکت تأسیس کرده‌اند. این شرکت‌ها بیش از 4.6 میلیون نفر را در استخدام خود دارند. اگر تولیدات و فروش این شرکت‌ها را جمع بزنید، می‌بینید که اقتصاد دوازدهم دنیا را تشکیل می‌دهند، یعنی 1.9 تریلیون دلار (1900 میلیارد دلار) درآمد تولید می‌کنند. این یعنی تنها یک دانشگاه توانسته به اندازه اقتصاد دوازدهم جهان فعالیت کند. اگر اشتباه نکنم، اقتصاد کره جنوبی حدود 1700 میلیارد دلار است. البته باید توجه داشت که MIT یک استثنا است و نمی‌توان این وضعیت را برای همه دانشگاه‌ها تعمیم داد. در منطقه ما یا حتی فراتر از آن، چنین اعداد و ارقامی کمتر دیده می‌شود.
ملکی فر افزود: اما نکته جالب‌تر برای من، گزارش دانشگاه کمبریج بود. آنها مفهوم "اثر اقتصادی" (Economic Impact) دانشگاه را اندازه می‌گیرند. بررسی کرده‌اند که دانشگاه چه نقشی در اقتصاد انگلستان دارد. نتیجه این بوده که اثر اقتصادی دانشگاه 30 میلیارد پوند است که 23 میلیارد آن ناشی از تجاری‌سازی تحقیقات دانشگاهی است. نکته حیرت‌انگیز این است که هر یک پوند هزینه در دانشگاه کمبریج، 11.7 پوند اثر اقتصادی ایجاد می‌کند حال، وضعیت دانشگاه‌های ما چگونه است؟ آیا ما اثر اقتصادی دانشگاه‌ها را اندازه می‌گیریم؟ من فکر نمی‌کنم. دانشگاه‌هایی مثل شریف، تهران، خواجه نصیر، و سهند تبریز آیا چنین شاخصی را بررسی کرده‌اند؟ متأسفانه، دانشگاه در کشور ما بیشتر به‌عنوان یک مرکز هزینه تلقی می‌شود و همواره از نظر مالی به دولت وابسته است. اما باید بدانیم که دانشگاه‌ها می‌توانند به یکی از پیش‌ران‌های رشد اقتصادی تبدیل شوند.
وی در ادامه گفت: دانشگاه کمبریج نه‌تنها اثر اقتصادی خود را اندازه‌گیری می‌کند، بلکه آثار اجتماعی (Social Impact) و زیست‌محیطی خود را نیز می‌سنجد و برای آن‌ها اهدافی تعیین می‌کند. مثلاً در افق 2035 هدف‌گذاری کرده است که 60 هزار شغل مستقیم ایجاد کند، 40 شرکت چندملیتی جدید راه‌اندازی کند، و 20 میلیارد پوند سرمایه جسورانه جذب کند. آن‌ها حتی برای هیئت‌علمی، فارغ‌التحصیلان و دانشجویان خود اهدافی تعریف کرده‌اند، مانند دستیابی به رتبه نخست سرانه پتنت فعال، ایجاد 15 شرکت یک میلیارد دلاری (یونیکورن)، و راه‌اندازی 1500 شرکت زایشی جدید.
ملکی فر خاطرنشان کرد: ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم و از نوآوری‌های محلی، که بخشی از اکوسیستم منطقه‌ای است، حمایت کنیم. این نوآوری‌ها نقش مهمی در توسعه پایدار دارند. شهر کمبریج بالاترین سرانه یونیکورن در جهان را دارد و این نشان می‌دهد که می‌توانیم از این الگوها درس بگیریم. در نهایت، پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی و فناوری نشان می‌دهد که فرصت‌های بی‌نظیری پیش روی ماست. امیدوارم بتوانیم در کنار شما به رشد اقتصادی تبدیل شوند.
وی در ادامه گفت: دانشگاه کمبریج نه‌تنها اثر اقتصادی خود را اندازه‌گیری می‌کند، بلکه آثار اجتماعی (Social Impact) و زیست‌محیطی خود را نیز می‌سنجد و برای آنها اهدافی تعیین می‌کند. مثلاً در افق 2035 هدف‌گذاری کرده است که 60 هزار شغل مستقیم ایجاد کند، 40 شرکت چندملیتی جدید راه‌اندازی کند، و 20 میلیارد پوند سرمایه جسورانه جذب کند. آنها حتی برای هیئت‌علمی، فارغ‌التحصیلان و دانشجویان خود اهدافی تعریف کرده‌اند، مانند دستیابی به رتبه نخست سرانه پتنت فعال، ایجاد 15 شرکت یک میلیارد دلاری (یونیکورن)، و راه‌اندازی 1500 شرکت زایشی جدید است.
ملکی فر افزود: ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم و از نوآوری‌های محلی، که بخشی از اکوسیستم منطقه‌ای است، حمایت کنیم. این نوآوری‌ها نقش مهمی در توسعه پایدار دارند. شهر کمبریج بالاترین سرانه یونیکورن در جهان را دارد و این نشان می‌دهد که می‌توانیم از این الگو‌ها درس بگیریم.
وی در پایان گفت: در نهایت، پیشرفت‌های اخیر در حوزه هوش مصنوعی و فناوری نشان می‌دهد که فرصت‌های بی‌نظیری پیش روی ماست. امیدوارم بتوانیم در کنار شما به رشد اقتصاد دانش‌بنیان کمک کنیم و سهم این بخش را در تولید ناخالص داخلی کشور افزایش دهیم. این هدف مشترک همه ماست.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/951312/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیفیت تولید آرد و نان در کردستان مطلوب نیست

شعر خوانی شنیدنی به زبان ترکی توسط خانم شریفی مقدم و آقای رونقی

شعر انتخابی ریحانه وطن‌خواه

در شعرهای حسین منزوی غزل زنده است

توضیحات پیاتزا در مورد انتخاب دستیار: باید با مربیان ایرانی ملاقات کنم

پیاتزا: بازیکنانی در ایران هستند که واقعا سطح بالایی دارند و می‌توانند همین الان در اروپا بازی کنند

واکنش پیاتزا به شایعه جنجالی: هرگز نگفتم هم مربی ایران هم هلندی

خبر بد برای استقلالی ها، ماشاریپوف مصدوم شد

شوت جلالی خطرناک از روی دروازه شمس آذر به بیرون رفت

دو ضربه ایستگاهی زیبای صادقی توسط فروزان دفع شد

حضور اعضای کادر فنی تیم ملی در ورزشگاه آزادی، برای تماشای دیدار استقلال و شمس‌آذر

مصدومیت شدید و عجیب سلیمی از ناحیه چشم

موقعیت های پیاپی و خطرناک استقلال روی دروازه شمس آذر یکی پس از دیگری از دست رفت

گزارش زنده؛ استقلال 0 - 0 شمس آذر

رسانه‌ها در جنگ شناختی افسران صحنه هستند

در آستانه تحلیف ترامپ؛ آمریکا صحنه حملات تروریستی شد

معاینه فنی خودرو یک هفته رایگان شد / به کدام مراکز مراجعه کنیم؟

درآستانه تحلیف‌ترامپ؛آمریکا صحنه حملات‌تروریستی شد

دردسرهای تازه سریال جدید کارگردان شهرزاد | پریناز ایزدیار، تبلیغِ عجیب و غریب و رفتار عجیب بابک حمیدیان | ببینید

امین بی‌خیال صدر نمی‌شود

نمایش «کلوچه‌های خدا» در پردیس شهرزاد

دردسر‌های تازه سریال ازازیل/ پریناز ایزدیار، تبلیغِ عجیب و غریب و رفتار عجیب بابک حمیدیان

انهدام شبکه تکفیری ‌ـ ‌سلفی در سرپل‌ذهاب

95 هزار خودرو در تعویض پلاک کردستان نقل و انتقال یافت

کولاک سنگین برف در محور سقز به بانه + عکس

کارگاه‌های کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در کردستان برگزار می‌شود

حفظ محیط زیست دیار گروس در گرو فرهنگ‌سازی

شهردار: تاخیر در روند عملیات احداث قطار شهری کرمانشاه پذیرفته نیست

همه روستاهای کرمانشاه تا آخر امسال گازدار می‌شوند

پرداخت کرایه اتوبوس در کرمانشاه الکترونیکی می‌شود

خواننده کرمانشاهی به قتل رسید

اعضای شبکه تکفیری ـ سلفی در غرب کرمانشاه دستگیر شدند

افزایش عوارض 5 آزادراه دولتی/درآمد 5 همتی محقق می‌شود؟

افزایش نرخ عوارض پنج آزادراه دولتی کشور

خام فروشی تهدیدی جدی برای اقتصاد خوزستان

برگزاری همایش ملی «فرصت‌ها و چالش‌های اقتصاد وقف»

خام‌فروشی تهدیدی برای اقتصاد استان است

آذر منصوری: نمی توان کشور را با اقتصاد قجری اداره کرد/ پزشکیان برای مهار تندروها با رأس حاکمیت به توافق برسد

علت سفر ظریف به سوییس

خروج بازیگران خارجی از اقتصاد ایران به دلیل حذف ارز‌های رانتی و فشارهای سیاسی

نظرتان در مورد اوضاع اقتصاد و بازارهای مسکن ایران چیست؟

پیش بینی هواشناسی شیراز طی 24 آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوای شیراز فردا سه شنبه 2 بهمن ماه 1403

اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی چیست؟

انتصاب مهم همتی در وزارت اقتصاد/ سعید اربابی کیست؟

تاخیری در روند عملیات احداث قطار شهری کرمانشاه پذیرفته نیست

انتخاب اعضای کمیسیون‌های تخصصی در شورای شهر کرمانشاه

خواننده جوان ایرانی در کرمانشاه به قتل رسید

رفتار صحیح در مصرف انرژی را ترویج دهیم

بازداشت اعضای یک شبکه تکفیری - سلفی در سرپل ذهاب

اعضای یک شبکه تکفیری - سلفی در غرب کرمانشاه دستگیر شدند