چالشهای اقتصاد کره جنوبی در بحران سیاسی / چه بر سر کره خواهد آمد؟
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش ، دموکراسی کره جنوبی انعطاف پذیری خود را ثابت کرده و از احکام کوتاه مدت حکومت نظامی در 3 دسامبر 2024 جان سالم به در برده است. با این وجود، آشفتگی سیاسی پس از استیضاح پیاپی رئیس جمهور کره جنوبی در ماه گذشته کماکان ادامه داشته و شخص او نیز به اتهام شورش به دلیل اعلام وضعیت حکومت نظامی در تاریخ 15 ژانویه بازداشت شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
انتخابات ریاست جمهوری باید ظرف دو ماه پس از آن تاریخ برگزار شود.
اندیشکده "انستیتو پترسون برای اقتصاد بین الملل" در گزارشی تحلیلی به تاثیر وضعیت سیاسی پرتلاطم و بی ثبات سیاسی فعلی کره جنوبی بر اقتصاد ان کشور پرداخته و مینویسد:"این بدان معناست که بلاتکلیفی سیاسی کره جنوبی ممکن است چندین ماه به طول بینجامد و آن کشور را بدون رهبری مشخص برای مواجهه با چالشهای اقتصادی پیش رو از جمله بهبود رقابت صنعتی و مقابله با سیاستگذاریهای تجاری ایالات و متحده و چین رها سازد".
چالشهایی که اقتصاد کره جنوبی در سال 2017 با آن مواجه بود این اندیشکده با اشاره به چالشهایی که اقتصاد کره جنوبی در اولین استیضاح رئیس جمهور خود در سال 2017 با آن مواجه بود مینویسد:"اقتصاد کره جنوبی در زمان اولین استیضاح رئیس جمهور خود در اوایل سال 2017 میلادی با چالشهای متعددی مواجه بود از جمله دو سال متوالی کاهش صادرات، اقدامات تلافی جویانه اقتصادی چین در واکنش به تصمیم آمریکا و کره برای استقرار پدافند هوایی مرحله پایانی ارتفاع بالا (تاد) و تهدیدهای دولت ترامپ مبنی بر فسخ قرارداد تجارت آزاد کره و آمریکا. با این وجود، اقتصاد کره جنوبی در پایان با بادهای غیر منتظره چرخید. تقاضای جهانی در سال 2017 به شدت افزایش یافت و صادرات کره جنوبی در حوزه صنایع بزرگی مانند فناوری اطلاعات، ماشینآلات، پتروشیمی، کشتیسازی و به ویژه صادرات نیمه هادیها را به میزان 57.4 درصد افزایش داد. محموع صادرات کره جنوبی در آن زمان به 573.9 میلیارد دلار رسید که بالاترین سطح از زمان شروع ثبت آمارهای تجاری در سال 1956 به این سو محسوب میشد که به رشد قوی 3.16 درصدی تولید ناخالص داخلی در سال 2017 کمک کرد. کره جنوبی اولین کشوری بود که با دولت ترامپ از طریق اعمال اصلاحیه در قرارداد تجارت آزاد کره و آمریکا به توافق رسید. با نگاهی به گذشته، شواهد نشان میدهند که در زمان استیضاح رئیس جمهور کره جنوبی سال 2017 میلادی سیاست و اقتصاد آن کشور عمدتا به دلیل ترکیبی از عوامل از جمله چرخش اقتصاد جهانی و شانس محض، از یکدیگر تفکیک شده بودند".
تاثیر عوامل خارجی بر اقتصاد کره جنوبی این اندیشکده اقتصادی در ادامه با اشاره به این که عوامل خارجی این بار تاثیری نامطلوب بر اقتصاد کره جنوبی دارند مینویسد:"طبق پیش بینی دولت کره جنوبی، صادرات آن کشور ممکن است در سال 2025 میلادی به میزان 1.5 درصد کاهش یابد که نشان دهنده عدم وجود اطمینان میان دو شریک تجاری بزرگ است. سیاستگذاری تجاری ایالات متحده یک عامل خطر بزرگ است. اگر تهدید مطرح شده از سوی ترامپ درباره تعرفههای همه جانبه بر متحدان و شرکای ایالات متحده اعمال شود، زمانی که سایر کشورها اقدام تلافی جویانهای در برابر تعرفههای ترامپ انجام دهند و یا آن که در تلاش برای مذاکره با آمریکا برای توافق بر سر برخورداری از معافیت از تعرفههای دولت ترامپ برآیند، کره جنوبی ممکن است در موقعیت دشواری قرار گیرد به ویژه در شرایط فعلی که فاقد رهبری سیاسی است".
تاثیر عامل چین بر چشم انداز اقتصاد سئول این اندیشکده با اشاره به این که عامل چین تاثیر جدی تری در مقایسه با عامل آمریکا بر اقتصاد کره جنوبی دارد مینویسد:"صنایع بزرگ کره جنوبی مانند فولاد و پتروشیمی آن کشور سالهاست که برای رقابت با ظرفیت مازاد صنعتی چین و صادرات فزاینده ان کشور در حال تلاش هستند و از همین رو در حال تغییر ساختار میباشند. تحقیقات ضد دامپینگ (قیمت شکنی) کره جنوبی علیه که شامل ارزیابی قیمت کالاها، هزینه تولید، شرایط بازار و آسیب به صنایع داخلی بوده از چهار مورد در سال 2023 به هفت مورد در سال 2024 افزایش یافته که رشدی دو برابری را نشان میدهد".
لزوم انجام اصلاحات ساختاری برای تقویت توان رقابت صنعتی کره جنوبی این اندیشکده آمریکایی با اشاره به این که اقتصاد کره جنوبی برای تقویت خود در عرصه رقابت صنعتی نیازمند اصلاحات ساختاری فوری است که نباید به دوره پس از استیضاح رئیس جمهور آن کشور موکول شود مینویسد:"صنعت نیمه هادی که در خط گسل ژئوپولیتیکی قرار دارد نمونهای است که اهمیت لزوم اقدام کره جنوبی برای اصلاحات ساختاری صنعتی را نشان میدهد. در میانه چشمانداز رقابتی و بهسرعت در حال تغییر، این کشور با چالشهای متعددی مواجه شده، زیرا ایالات متحده، اتحادیه اروپا و ژاپن تولید تراشه خود را گسترش دادهاند و چین نیز در این عرصه در حال رقابت است. کره جنوبی برای کاهش شکاف خود در عرصه تراشه با تایوان که فناوری غالب و رهبری آن بازار را در دست دارد در حال تلاش بوده است. گزارش اخیر شبکه خبری "بلومبرگ" نشان میدهد که تایوان دارای اکوسیستم نوپا با فناوری غنیتر و پر جنب و جوشتر است که در بخشهای هوش مصنوعی، نیمه هادیها و فناوری اطلاعات در مقایسه با کره جنوبی شکوفاتر عمل کرده است. تولید ناخالص داخلی تایوان تقریبا نصف تولید ناخالص داخلی کره جنوبی میباشد، اما ارزش بازار آن از کره جنوبی پیشی گرفته است. با این وجود، یک لایحه ویژه جدید درباره نیمه هادیها که در ماه نوامبر گذشته با هدف افزایش رقابت پذیری صنایع کره جنوبی ارائه شد در پارلمان آن کشور بلاتکلیف باقی مانده است. موضوعات مهمی که در آن لایحه مورد بحث قرار گرفتهاند مواردی از جمله مقرراتی برای معافیت کارکنان بخش تحقیق و توسعه از محدودیت 52 ساعته کاری در هفته و اجازه دادن به تخصیص یارانه مستقیم دولت به شرکتهای فعال در عرصه نیمه هادی میباشند. این لایحه باید جدی گرفته شود و در اسرع وقت تصویب شود. این یک حرکت نمادین و بسیار ضروری خواهد بود که سیگنال مثبتی را به بازار ارسال خواهد کرد مبنی بر آن که میتوان سیاستگذاری و اقدامات اقتصادی را از وضعیت فلج شدگی سیاسی فعلی کره جنوبی حتی در طول روند استیضاح رئیس جمهور آن کشور تفکیک کرد".
-
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۸:۲۰
-
۶ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/951233/