عصر کرد

آخرين مطالب

کشف کرم های غول پیکر در اعماق تاریک اقیانوس سیاسی

کشف کرم های غول پیکر در اعماق تاریک اقیانوس
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اقیانوس محلی اسرارآمیز بوده و هر بار با پژوهش‌های جدید، دانشمندان را شگفت‌زده می‌کند. این بار کشف کرم های غول پیکر در اقیانوس خبرساز شده است.

اقیانوس برای کسانی که به دنبال پیچیدگی‌های زندگی یا مسائل مربوط به آفرینش هستند، جذابیت خاصی دارد. آب‌هایی سرشار از رازهای مختلف درباره موجودات زنده در سایزهای مختلف که می‌توان در میان آن‌ها به پلانکتون‌های کوچک تا نهنگ‌های غول پیکر اشاره کرد.
هر چند از گاهی شاهد یافته‌هایی جدید از سوی دانشمندان و پژوهشگران در زمینه اقیانوس‌ها و شگفتی‌های آن هستیم که درهای جدید از آفرینش و رازهای آن را به روی ما باز می‌کند؛ این بار همراه ما در گجت نیوز باشید تا پرده از رازی جدید از رمز و رازهای اقیانوس‌ها برداریم.
زندگی در زیر بستر اقیانوس‌ها جریان دارد
در کاوش‌های جدید انجام شده، کرم‌های غول پیکر را درون حفره‌های پنهان زیر آب‌های اقیانوس آرام شرقی پیدا کرده‌اند؛ این منطقه از نظر آتشفشانی میان صفحه‌های پوسته زمین، فعالیت زیادی دارد. در این تونل‌های بسیار درهم‌تنیده و تنگ تصور بر این بود که فقط میکروارگانیسم‌ها وجود دارند، اما شرایط به گونه‌ای دیگر رقم خورده است.
در این ماموریت پژوهشی از یک زیردریایی کنترل از راه دور استفاده شد و در طول فرایند کاوش، تکه‌هایی از پوسته کف اقیانوس را برداشت تا نگاهی به دنیای زیر آن کند. گزارش‌های مربوط به کاوش در سریع‌ترین زمان از سوی دکتر مونیکا برایت و سابین گولنر، رهبران تحقیق انجام شده در مجله Nature Communications منتشر شد. هدف از این تحقیق و انتشار گزارش درباره پژوهش انجام شده نشان دادن چگونگی زندگی کرم ها، حلزون‌ها و باکتری‌های شیمیایی در شرایطی است که هرگونه احتمال وجود حیات در چنین شرایط عجیب و پیچیده‌ای، منتفی به نظر می‌رسد.
کرم‌های غول پیکر و زندگی در مکانی دور از انتظار
در گذشته دانشمندان بر این باور بودند که میکروب‌ها و ویروس‌ها می‌توانند در پوسته کف اقیانوس‌ها و در بخش زیرین دریچه‌های گرمابی زندگی کنند، اما هم اکنون به نظر می‌رسد جاندارانی مانند کرم های غول پیکر هم توانایی زندگی در بخش ذکرشده را دارند. زمین‌شناسان مدت زمان زیادی است فعالیت‌های آتشفشانی و پوسته زمین کف اقیانوس‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند، اما ایده دسته‌بندی حیوانات و جانوران زنده در آن به نوعی تخیلی بود. این کرم‌های لوله‌ای که طول آن‌ها به نیم متر می‌رسد، می‌توانند با مصرف باکتری‌های شیمیایی که مواد شیمیایی معدنی را به مواد مغذی تبدیل می‌کنند، زنده بمانند.
دانشمندان در بررسی‌های خود متوجه شدند که موجودات از این حفره‌های پنهان به عنوان پناهگاه‌های طبیعی استفاده می‌کنند. دمای این بخش و محیط زندگی کرم ها و موجودات در مقایسه با اقیانوس‌ها، بسیار گرم‌تر بوده و برابر با 24 درجه سانتی گراد است؛ این محیط و گرمای آن ناشی از فعالیت‌های زمین‌شناسی است. گولنر به عنوان یکی از نویسندگان نشریه اظهار داشت کشف این که چگونه می‌توان زندگی را در چنین محیط‌های دشواری یافت، شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که وقتی فضا و مواد مغذی در دسترس باشد، زندگی می‌تواند معنا پیدا کند.
بر اساس یافته‌های جدید محققان می‌توان گفت کرم‌های غول پیکر ممکن است از طریق کانال‌های زیرزمینی حرکت کنند که این مسئله نشان‌دهنده احتمال وجود شبکه گسترده از حیات در لایه زیرین بستر دریا است. با حذف کردن لایه‌های رویی بستر اقیانوس، حفره‌هایی پیدا شد که در آن کرم‌های لوله‌ای بزرگ، حلزون‌ها و دیگر موجودات زندگی می‌کردند؛ دانشمندان معتقدند با یک اکوسیستم ناشناخته مواجه هستند.
یکی از اساتید جانورشناسی و زیست‌شناسی دریایی در دانشگاه وین با نام برایت، اظهار داشته است که ما باید از هر آن چیزی که در سطح و در پایین آن زندگی می‌کنند، محافظت کنیم؛ چرا که هر دو برای سلامت اکوسیستم ضروری هستند. کارشناسان در یافته‌های خود متوجه شده‌اند که دریچه‌ها می‌توانند محلی برای میزبانی گروه‌های متراکم باکتریایی باشند که در نوع خود، موجب رشد برخی جانوران خاص می‌شوند. کرم‌های لوله‌ای در این مناطق رشد کرده و به واکنش‌های شیمیایی که موجب تولید مواد مغذی می‌شوند برای ادامه حیات خود، چشم دوخته‌اند.

عصر کرد


چرا کرم های اقیانوس حائز اهمیت هستند؟
یکی از بزرگ‌ترین نکات این پژوهش را باید وجود احتمال حیات، حتی در محیط‌های دشوار دانست. در طول سال‌های گذشته، تحقیق‌های زیادی پیرامون زندگی و وجود حیات در کف اقیانوس‌ها انجام شده و نتایج آن را می‌توان شگفت‌انگیز دانست. بد نیست بدانید برخی از شواهد وجود چنین گونه‌های شگفت‌انگیزی به اواخر 1970 میلادی مربوط است، اما به نظر می‌رسد هر کشف جدیدی دارای پیچیدگی‌های خاص و منحصر به فرد خود است.
اینطور که پیداست، مطالعه جانوران دریچه‌های جدید را بازگشایی کرده تا بتوان به حیات گسترده‌تری در بخش‌های زیرزمینی دست یافت. از طرف دیگر به خوبی نشان داده شده است که حیات در دریا با راه‌های بی‌شماری به منظور گسترش همراه بوده و بدین ترتیب، کنجکاوری کاوشگران را برانگیخته است. این اکتشاف‌های جدید با نگرانی‌های زیادی همراه بوده است. به عنوان مثال، برخی پیشنهادها با هدف استخراج معادن در اعماق اقیانوس‌ها می‌تواند حیات و زندگی را در اکوسیستم‌های آسیب‌پذیر با خطرهای زیادی مواجه کند. با لایروبی، حفاری یا سایر فعالیت‌ها ممکن است زندگی جانوران همانند کرم های غول پیکر در زیر بستر اقیانوس‌ها در معرض نابودی قرار بگیرد.
این مطالعه انجام شده نشان می‌دهد باید بحث و برنامه‌های گسترده‌تری با هدف حفاظت از حیات در اقیانوس‌ها شکل بگیرد. بسیاری از دانشمندان درخواست‌هایی را برای مدیریت دقیق موارد موردنظر ارائه کرده‌اند که می‌تواند باعث جلوگیری از آسیب دیدن موجودات دریایی زنده در بستر اقیانوس‌ها شود. محققان بر این باور هستند که دامنه کامل تنوع زیستی در اقیانوس‌ها بسیار گسترده بوده و هنوز بسیاری از آن‌ها ناشناخته باقی مانده‌اند. تعادق دقیق میان اکتشاف‌های علمی و استخراج منابع موردنیاز باید برقرار شود.
جمع‌بندی
دیگر نمی‌توان گفت تاریکی در اعماق اقیانوس‌ها و فشار در بخش‌های پایین موجب جلوگیری از حیات جانوران می‌شود. اقیانوس‌ها ثابت کرده‌اند که می‌توانند میزبان موجودات زیادی در بخش‌های مختلف یا ناشناخته باشند. تحقیق‌های در حال انجام دریچه‌های جدید را به روی ما بازگشایی خواهند کرد. این پژوهش راه را برای درک عمیق‌تر ظرفیت زندگی و سازگاری با شرایط خاص در بخش‌های زیرین اقیانوس، هموارتر کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/948708/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همتی مطرح کرد؛ ناترازی ها مانع تمرکز دولت روی مسائل راهبردی/ ارائه سبدهای معیشتی به دهک‌های پایین

دعوت کشتی‌گیران کردستانی به اردوی تیم‌های ملی نونهالان

اعلام برگزیدگان جایزه ادبی «نِرو»

حراج نامه‌های کمیاب خالقان شخصیت «پو خرسه»

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

اشعاری که در آن نام مولا علی (ع) استفاده شده است

لاپورتا من و هواداران بارسا را ناامید کرد

رفتار جالب یامال؛ پوشاندن لوگوی رئال!

صفیری: داوران مردودی فعلا در اتاق VAR هم نخواهند بود

تاریخ‌سازی مجدد یوکیچ در NBA

استقلالی‌ها در کلاس درس مجوز حرفه‌ای

یاسین سلمانی و انگیزه درخشش برابر تیم سابق

آرائوخو در بارسلونا ماندنی شد

بازگشت ستاره استقلال به تمرینات

نگرانی هواداران استقلال از لیست خرید موسیمانه

تئو: باورم نمی‌شود از مالدینی جلو زدم!

چهار گزینه سرمربیگری پرسپولیس مشخص شد

ادامه واکنش‌ها از هدیه جنجالی برنامه تلویزیونی به هادی عامل

غیبت 5 بازیکن سپاهان در سوپرجام قطعی شد

غیبت ایرانی‌ها در تیم منتخب سال 2024 آسیا

اعتراف سعودی‌ها به ضرر 400 میلیون یورویی از نیمار

عکس/ ژست عجیب انیس و خسروخان در پشت صحنه سریال سوجان

موعود بنیادی‌فر: رصد می‌شویم!

اعتراف قاتل اجاره ای / مرد 82 ساله مشهدی را کشت

صحنه‌هایی دردناک از محل سقوط هواپیمای فراجا + عکس و فیلم

زنان زندانی در مراکز کوثر صاحب شغل می شوند

تاکید بر گسترش روابط ایران و اقلیم کردستان عراق

آغاز ثبت نام دوره آموزش رایگان کارور ماشین‌آلات معدنی در کردستان

اجرای طرح جمع‌آوری سدمعبر در سنندج از هفته آینده

اجرای طرح جمع‌آوری سد معبر در شهر سنندج

طرح جمع‌آوری سدمعبر در سنندج اجرا می‌شود

عامل قطع درختان بوزین و مرخیل دستگیر شد

کشف الگوی ماهرانه خالکوبی مومیایی 800 ساله پرو را که با تتوهای امروزی رقابت می‌کند/ تصاویر

ترامپ‌ بورس را به کدام سمت می برد؟

همایش نقش رسانه در اقتصاد و اشتغال دوم بهمن ماه در اتاق بازرگانی ایران برگزار می شود

افزایش قیمت نفت در پی تحریم‌های جدید علیه روسیه

دوگانه‌ی «مقاومت یا اقتصاد» دروغ است

FATF، ابزاری برای فشار سیاسی یا بستری برای همکاری بین‌المللی؟

ضرورت رسیدن به ظرفیت 4 میلیون تن پرورش ماهی در قفس

طرح استیضاح وزیر اقتصاد به هیات رئیسه مجلس رفت

اقتصاد دریامحور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی: نه خیلی دور و نه خیلی نزدیک

تاثیر تداوم آلایندگی نصف‌جهان بر اقتصاد کشور/چرا سایه آلودگی از سر اصفهان کم نمی‌شود؟!

حوزه معدن جایگزین مناسبی برای منابع نفتی/ضرورت کاهش تصدی‌گری دولت

اجرای طرح توسعه اقتصاد روستایی در گیلان با کمک فناوری

رسانه مهم‌ترین عرصه هماوردی انقلاب اسلامی با دشمن است

معتکفان کرمانشاه 70 درصد افزایش پیدا کرده است

بهمن پربارشی در انتظار کرمانشاه است

امام جمعه شهرستان کنگاور معارفه شد

فعالیت 726 باشگاه ورزشی دارای مجوز در کردستان

بیش از 3 هزار دستگاه موتورسیکلت متخلف در کردستان توقیف شد