عصر کرد

آخرين مطالب

پس از 50 سال پژوهش

دانشمندان یک گروه خونی جدید کشف کرده‌اند علمي

دانشمندان یک گروه خونی جدید کشف کرده‌اند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - پس از 50 سال رمز و راز دانشمندان بلاخره یک گروه خونی جدید را شناسایی کردند.

کشف یک گروه خونی جدید و پاسخ دادن به رازی که دهه‌ها دانشمندان را درگیر خود کرده بود یک دستاورد مهم است که جان انسان‌های زیادی را نجات خواهدد داد.
به گزارش ساینس الرت، هنگامی که در سال 1972 از یک زن باردار نمونه خون گرفته شد، پزشکان دریافتند که به طور مرموزی یک مولکول سطحی موجود در سایر گلبول‌های قرمز شناخته شده در آن زمان، در این زن وجود ندارد! غیبت عجیب این مولکول باعث شد محققان پس از 50 سال یک سیستم گروه خونی جدیدی برای انسان توصیف کنند. لوئیز تیلی، هماتولوژیست سرویس بهداشت ملی بریتانیا، گفت: «این کشف نشان دهنده یک دستاورد بزرگ و اوج تلاش تیمی طولانی است تا در نهایت این سیستم گروه خونی جدید را ایجاد کنیم و بتوانیم بهترین مراقبت‌ها را به بیماران نادر، اما مهمی که این گروه خونی را دارند، ارائه کنیم.»
در حالی که همه ما بیشتر با سیستم گروه خونی آ ب او و فاکتور رزوس آشنا هستیم (قسمت مثبت یا منفی)، انسان‌ها در واقع سیستم‌های گروه خونی مختلفی دارند که بر اساس طیف گسترده‌ای از پروتئین‌ها و قند‌های سطح سلولی که خون ما را می‌پوشانند، دسته بندی می‌شوند. بدن ما از این مولکول‌های آنتی ژن، در میان اهداف دیگرشان، به عنوان نشانگر‌های شناسایی برای جداسازی «خود» از «غیر خود» بالقوه مضر استفاده می‌کند. اگر این نشانگر‌ها هنگام دریافت خون با هم مطابقت نداشته باشند، این روش نجات دهنده می‌تواند واکنش‌های شدیدی ایجاد کند یا حتی منجر به مرگ شود. اکثر گروه‌های خونی اصلی در اوایل قرن بیستم شناسایی شدند مانند سیستم خونی‌ای آر که برای اولین بار توسط محققان در سال 2022 توصیف شد و تنها بر تعداد کمی از افراد تأثیر می‌گذارد. این موضوع در مورد گروه خونی جدید نیز صادق است.

عصر کرد


تیلی توضیح داد: «کار دشوار بود، زیرا موارد ژنتیکی بسیار نادر هستند. تحقیقات قبلی نشان داد که بیش از 99.9 درصد از مردم آنتی ژن AnWj را دارند که در خون بیمار 1972 وجود نداشت. این آنتی ژن روی پروتئین میلین و لنفوسیت زندگی می‌کند و به همیت دلیل محققان سیستم جدید توصیف شده را گروه خونی MAL نام گذاری کردند. هنگامی که فردی نسخه جهش یافته از هر دو نسخه ژن MAL خود را داشته باشد، در نهایت مانند بیمار باردار دارای گروه خونی AnWj منفی می‌شود. این گروه تحقیقاتی سه بیمار با گروه خونی نادر را که این جهش را نداشتند شناسایی کردند، که نشان می‌دهد گاهی اوقات اختلالات خونی نیز می‌تواند باعث سرکوب آنتی ژن شود.
تیم ساچوِل، زیست شناس سلولی دانشگاه غرب انگلستان، توضیح داد: "MAL یک پروتئین بسیار کوچک با برخی از خواص جالب است که شناسایی آن را دشوار می‌کند و به این معنی است که ما باید چندین خط تحقیقاتی را برای جمع آوری مدارک مورد نیاز برای ایجاد این سیستم گروه خونی دنبال کنیم.» برای تعیین اینکه آنها ژن صحیحی در دست دارند، پس از دهه‌ها تحقیق، این تیم ژن طبیعی MAL را در سلول‌های خونی که AnWj منفی بودند وارد کردند. اینکار به طور مؤثر آنتی ژن AnWj را به آن سلول‌ها رساند.
پروتئین MAL نقش حیاتی در پایدار نگه داشتن غشای سلولی و کمک به انتقال سلول دارد. علاوه بر این، تحقیقات قبلی نشان داد که AnWj در واقع در نوزادان تازه متولد شده وجود ندارد، اما بلافاصله پس از تولد ظاهر می‌شود. جالب اینجاست که تمام بیماران AnWj منفی که در این مطالعه شرکت کردند، جهش مشابهی داشتند. با این حال، هیچ ناهنجاری یا بیماری سلولی دیگری با این جهش مرتبط نبود. اکنون که محققان نشانگر‌های ژنتیکی پشت جهش MAL را شناسایی کرده‌اند، می‌توان بیماران را بررسی کرد که آیا گروه خونی MAL منفی آنها ارثی است یا به دلیل سرکوب است که می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل پزشکی زمینه‌ای دیگر باشد. ان تغییرات خونی نادر می‌تواند تأثیرات مخربی بر بیماران داشته باشد، بنابراین هرچه بیشتر آنها را درک کنیم، می‌توان جان‌های بیشتری را نجات داد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/946168/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

آیا پنالتی سپاهان مقابل پرسپولیس گرفته نشد؟

غافلگیری ناگهانی بیرانوند در ورزشگاه یادگار امام

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد مشخص شد؟

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

مدیرعامل تراکتور و یک پیام فرهنگی بعد از صدرنشینی!

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

محسن تنابنده از پایتخت می‌گوید | خاطرات محسن تنابنده از نگارش پایتخت +ویدئو

آیا پنالتی سپاهان مقابل پرسپولیس گرفته نشد؟ + کارشناسی داوری صحنه‌های مشکوک بازی

شعر ترکی استاد شهریار

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: ما در بدترین دوران فوتبال استقلال قهرمان جام حذفی شدیم

علیرضا منصوریان: استقلال و پرسپولیس هستند که پیشکسوتان را بزرگ می‌کنند

علیرضا منصوریان: ما باید در این یک و ماه نیم باقی مانده سپاهان را در جام حذفی شکست دهیم

عملکرد عالی حامد لک در لیگ برتر بیست و چهارم فوتبال ایران

علیرضا منصوریان: موسیمانه خیلی خوشحال بود که با این قرارداد وارد فوتبال ما شد

تغییرات پرتعداد و عجیب استقلال از زبان علیرضا منصوریان پیشکسوت باشگاه

ماجرای دیر رسیدن علیرضا منصوریان به جلسه پیشکسوتان استقلال

حمایت علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال از سیدحسین حسینی

شوخی علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی؛ چرا شما چایی می‌خورید ؟ برای من هم بریزید!

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

ارتش، بازوی ولایی نظام و حافظ عزت و امنیت ایران اسلامی است

صحبت بازیکنان با داور سر صحنه VAR نیمه اول

وقتی مغز فریبمان می‌دهد؛ دانشمندان می گویند رنگ بنفش وجود ندارد!

کتاب «فرود در رضوان»؛ کتابی برای پرواز یک قهرمان در کرمانشاه رونمایی شد

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

شهرداری گرگان پیروز جدال دوم مرحله نیمه نهایی برابر کاله

کارترون: پنالتی ما را نگرفتند؛ بازیکن پرسپولیس هم اخراج نشد

فک بازیکن حریف را شکست، فقط کارت زرد گرفت!‏

جدول لیگ برتر؛ ادامه رقابت تراکتور و سپاهان؛پرسپولیس جا ماند

مسی درباره اشک‌های فینال؛ برایم خیلی سخت بود!‏