عصر کرد

آخرين مطالب

چرا نویسندگان صاحب سبک از چرخه ادبیات خارج شده‌اند؟ علمي

چرا نویسندگان صاحب سبک از چرخه ادبیات خارج شده‌اند؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اکبر صحرایی نویسنده با انتقاد از پرشمار شدن حجم انتشار کتاب‌های فاقد سبک در حوزه رمان گفت:‌ برخی ناشران برای فرار از بدیهیاتی که حق نویسنده است،‌ باند نویسندگی راه انداخته‌ و با نویسندگان نوقلم که پیگیر حق و حقوق خود نیستند،‌ فعالیت را ادامه می‌دهند. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندی پیش مسعود کوثری دبیر علمی هفدهمین جایزه ادبی جلال در گفت‌وگو با تسنیم، از غیرعادی بودن کمیت رمان در ایران سخن گفت،‌ اشاره کوثری به حجم زیاد کتاب‌های منتشر شده در حوزه رمان و کیفیت پایین اغلب این آثار بود،‌ موضوعی که به کرات نویسندگان و کارشناسان حوزه ادبیات داستانی به آن اشاره کرده‌اند.
حتی در دوره‌های مختلف جایزه جلال هیات داوران نیز به این وضعیت انتقاد کرده و خواستار تدبیری برای برون رفت از آن شده‌اند‌، موضعی که تا به امروز نتسجه‌ای نداشته است.
اکبر صحرایی نویسنده‌ای که اغلب او را با داستان‌های طنزش برای نوجوانان می‌شناسند و داوری دوره‌های مختلف جوایز ادبی در ایران را بر عهده داشته است،‌ از جمله نویسندگانی است که در چند سال اخیر بارها نسبت به وضعیت ایجاد شده هشدار داده است،‌ صحرایی از اصطلاخ کارخانه نویسندگی برای وضعیت موجود استفاده کرده است.
صحرایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم‌، دلیل اصلی وضعیت فعلی را که شاهد کاهش فعالیت جرفه‌ای در حوزه رمان و داستان و کاهش انتشار کتاب از سوی نویسندگان حرفه‌ای و پیشکسوت در سال‌‌های اخیر هستیم‌، دغدغه معاش عنوان می‌کند.
وی ادامه می‌دهد‌: متاسفانه در ایران نویسندگی هنوز یک حرفه تلقی نمی‌شود،‌ امروز شمارگان کتاب به 200 نسخه رسیده است،‌ نویسندگانی که در سال‌های دور وزن ادبیات را به دوش می‌کشیدند،‌ کجا هستند؟نویسنده‌ای که برای تالیف یک کتاب یک سال وقت و انرژی می گذارد و بعد یک ماه حقوق یک کارمند را نهایتا برای حق التالیف دریافت می‌کند،‌ چه انگیزه‌ای برای ادامه کار دارد؟
دغدغه معاش در حوزه نویسندگی بسیار مهم است،‌ ما در ایران نتوانستیم،‌ معاش نویسندگی را سازماندهی و حرفه‌ای کنیم. ده سال پیش جایزه‌ای 10 سکه به نفر اول اهدا می‌کرد،‌ آن جایزه همین امروز 10 میلیون تومان اهدا می‌کند، پس انگیزه‌ای وجود ندارد،‌ امروز بسیاری از نویسندگان اصلا علاقه‌مند به شرکت کردن در جوایز ادبی حتی معتبرترین‌ها نیستند.
«عباس خروس» سوژه داستان جدید اکبر صحرایی شد به گفته صحرایی، یک زمانی نویسندگانی چون داوود امیریان، احمد دهقان،‌ محمدرضا بایرامی و ... کار تولید می‌کردند،‌ اما امروز این نویسندگان کجا هستند؟ چرا نمی‌نویسند؟ چرا کاری از آن‌ها منتشر نمی‌شود؟ این مشکلات با تعویض دولت‌ها و مسئولان نیز تغییری نمی‌کند‌، چون ما ساختارمند به حل آن‌ها نپرداختیم.
این نویسنده تصریح کرد: یکی از دلایل اینکه نویسندگان حرفه‌ای از چرخش خارج شده‌اند‌، حضور بسیار زیاد نویسنده‌های متوسط است،‌ برخی ناشران باند نویسندگی راه می‌اندازند،‌ نویسندگان نوقلم،‌ تک کتابه بدون هیچ سبکی،‌ گویی همه کتاب‌ها را یک نفر نوشته است،‌ این نویسندگان بدون سبک چون مطالبه‌ای از ناشر ندارند،‌ پیگیر مسائل حقوقی نمی‌شوند‌، با ناشر بهتر کار می‌کنند تا نویسندگانی که به حق و حقوق خود واقف‌اند،‌ پگیر چاپ کتابشان هستند و ...نتیجه این تحرکات می‌شود،‌ حجم انبوهی از کتاب‌‌های زرد و غیر حرفه‌ای. مشابه اتفاقی که در تولید اثر درباره حاج قاسم سلیمانی رخ داد و نتیجه‌اش شد انتشار چند صد کتاب که آثار شاخص آن انگشت‌شمار بود.
صحرایی در پایان اظهار امیدواری کرد،‌ دولتمردان و فعالان فرهنگی به سراغ نویسندگان حرفه‌ای مهجور بروند تا ادبیات از وضعیت فعلی خارج شود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/940288/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

آیا پنالتی سپاهان مقابل پرسپولیس گرفته نشد؟

غافلگیری ناگهانی بیرانوند در ورزشگاه یادگار امام

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد مشخص شد؟

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

مدیرعامل تراکتور و یک پیام فرهنگی بعد از صدرنشینی!

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

محسن تنابنده از پایتخت می‌گوید | خاطرات محسن تنابنده از نگارش پایتخت +ویدئو

آیا پنالتی سپاهان مقابل پرسپولیس گرفته نشد؟ + کارشناسی داوری صحنه‌های مشکوک بازی

شعر ترکی استاد شهریار

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: ما در بدترین دوران فوتبال استقلال قهرمان جام حذفی شدیم

علیرضا منصوریان: استقلال و پرسپولیس هستند که پیشکسوتان را بزرگ می‌کنند

علیرضا منصوریان: ما باید در این یک و ماه نیم باقی مانده سپاهان را در جام حذفی شکست دهیم

عملکرد عالی حامد لک در لیگ برتر بیست و چهارم فوتبال ایران

علیرضا منصوریان: موسیمانه خیلی خوشحال بود که با این قرارداد وارد فوتبال ما شد

تغییرات پرتعداد و عجیب استقلال از زبان علیرضا منصوریان پیشکسوت باشگاه

ماجرای دیر رسیدن علیرضا منصوریان به جلسه پیشکسوتان استقلال

حمایت علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال از سیدحسین حسینی

شوخی علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی؛ چرا شما چایی می‌خورید ؟ برای من هم بریزید!

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

ارتش، بازوی ولایی نظام و حافظ عزت و امنیت ایران اسلامی است

صحبت بازیکنان با داور سر صحنه VAR نیمه اول

وقتی مغز فریبمان می‌دهد؛ دانشمندان می گویند رنگ بنفش وجود ندارد!

کتاب «فرود در رضوان»؛ کتابی برای پرواز یک قهرمان در کرمانشاه رونمایی شد

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

شهرداری گرگان پیروز جدال دوم مرحله نیمه نهایی برابر کاله

کارترون: پنالتی ما را نگرفتند؛ بازیکن پرسپولیس هم اخراج نشد

فک بازیکن حریف را شکست، فقط کارت زرد گرفت!‏

جدول لیگ برتر؛ ادامه رقابت تراکتور و سپاهان؛پرسپولیس جا ماند

مسی درباره اشک‌های فینال؛ برایم خیلی سخت بود!‏