سیستم تکنرخی شدن ارز در بلندمدت به نفع اقتصاد کشور است
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - - آرمان خالقی، دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درمورد حذف ارز نیمایی و تکنرخی شدن ارز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از پرسشهایی که مطرح میشود این است که بعد از تکنرخی شدن ارز چه اتفاقی خواهد افتاد؟ باید گفت که در این سالها، ارز نیمایی و بازار آزاد فاصله زیادی با هم داشتهاند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به همین دلیل، نرخ ارز از عدد پایینتر به بالاتر حرکت کرد و بدنبال این افزایش نرخ ارز، کاهش ارزش پول ملی ما اتفاق افتاد.
دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار کرد: همانطور که میدانیم ارز نیمایی به یک سری از متقاضیان ارز برای واردات عرضه میشد و در نتیجه، کالاهایی که با این نوع ارز خریداری شده و وارد کشور میشدند تابع یک سری مقرراتی بودند؛ به طوریکه اگر قرار بود کنترل درستی بر آنها صورت بگیرد باید کالاهایی که بدست مردم میرسیدند و متأثر از نرخ ارز نیمایی بودند پایینتر از محاسبات حاصل از نرخ ارز بازار آزاد تعیین میشدند.
خالقی تصریح کرد: وقتی ارز نیمایی به ارز توافقی تبدیل شده و به نرخ بازار آزاد نزدیک میشود مابهالتفاوت آنها باعث گرانتر شدن کالاها و مایحتاجی خواهد شد که مردم با ارز نیمایی خریداری میکردند و بدنبال آن، گرانی کالاها را در کشور تجربه خواهیم کرد که این موضوع تحت تأثیر تغییر قیمت نرخ ارز است و از آنجایی که روی معیشت و قدرت خرید مردم موثر خواهد بود به همین دلیل، طبیعی است که آثار منفی به همراه داشته باشد.
دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران مطرح کرد: با توجه به این موضوع، پرسش دیگر این است که آیا حذف ارز نیمایی کار درستی است؟ باید گفت موضوعی که در حال حاضر شاهد آن هستیم ماحصل سیاستهای سرکوب قیمتی یا کنترل نرخها به صورت دستوری توسط دولت در طول این سالها بوده است. زیرا دولت همواره در چندین سال گذشته برای چندمین بار اقدام به چنین کاری کرده است؛ به طوریکه همیشه در بازار مداخله کرده است و به این ترتیب میخواهد که سوبسید را در بازار تزریق کند. مثلاً نرخ ارز را به صورت مصنوعی و غیرواقعی پایین نگه میدارد که همین امر باعث تراکم میشود و وقتی نرخ آن آزاد میشود آثار منفی زیادی به همراه دارد.
خالقی ادامه داد: نبودن ارز مورد نیاز بحث اصلی و قیمت آن، مسئله دیگر است. با فرض این که قیمت واقعی شود آیا واقعاً الان ارز کافی وجود دارد که عرضه شود؟ اگر ارز کافی در دسترس است و قبلاً در اختیار تولیدکننده قرار داده نمیشده است تا مواد اولیه و مایحتاج خود را تهیه کند باید دید ارگانی که ارز را در دست داشته است احتکار کرده بود یا اصلاً ارزی وجود نداشته و ارزان عرضه میشده است.
دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: فعلاً دولت برای این که خودش را به بازار آزاد نزدیک کند تلاش میکند ارز خود را گرانتر بفروشد تا درآمدش را افزایش دهد و مثل یک فعال اقتصادی رفتار کرده است. اما امیدوار هستیم که در آینده، دولت به طور مجدد ارز را چندنرخی نکند. چون بالاخره بازار باید تابع عرضه و تقاضا باشد و سیستم تکنرخی شدن ارز میتواند در بلندمدت با یک سری شروط در اقتصاد ما مثبت باشد و در آن، تحرک به وجود آید و صادرات بیشتری اتفاق بیفتد و درآمد سرانه کشور افزایش پیدا کند تا بعداً در بلندمدت، خسارت وارد شده به آحاد مردم جبران شود و درواقع، مردم قدرت خرید بیشتری پیدا کنند.
-
پنجشنبه ۶ دي ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۴:۰۶
-
۶ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/938514/