کردستان ظرفیت تولید بیش از 3 میلیون نهال را دارد
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - بهزاد شریفیپور در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ظرفیت نهالستانهای استان تولید سالانه بیش از 3 میلیون نهال ظرف مدت 4 سال است.
وی گفت: در سال گذشته 2 میلیون و 500 نهال در سطح بالغ بر 7 هزار و 269 هکتار از اراضی استان کاشت و تولید شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اذعان کرد: یک میلیون و 500 نهال آن برای زراعت چوب و از گونه سریع الرشد صنوبر تبریزی است که در اختیار و معیشت بهرهبردار قرار گرفته است.
کاشت یک میلیون و 400 نهال زراعی در نهالستانهای شخصی
شریفیپور عنوان کرد: زراعت چوب در فاصله 4 تا 5 سال قابلیت بهرهبرداری دارد و سال قبل ما یک میلیون و 400 نهال زراعی را با درخواست متقاضیان و بهرهبرداران در نهالستانهای شخصی کاشتیم.
وی اظهار کرد: در سند پشتیبان اجرای این طرح کمیتههای علمی، اجرایی و تخصصی با حضور مراکز دانشگاهی ما از کاشت، تولید و مراقبت بر آن نظارت دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اذعان کرد: در کردستان ما به سمت زراعت چوب که گونه سریع الرشد است، رفتیم و در اراضی و باغی اشخاص قابلیت اجرایی دارد و تأمین منابع آبی برعهده بهرهبردار است که در کردستان صنوبر تبریزی از اقبال عمومی برخوردار است، 70 تا 80 درصد ظرفیت تولید نهالستانهای ما به این سمت رفته است.
شریفیپور خاطرنشان کرد: همچنین در سامانه ساتک موقعیت مکانی در معیت دید مردم و مسئولان قرار دارد و از طرفی چون این نوع نهال در معیشت بهرهبردار بسیار مثمرثمر است و در تأمین صنایع سلولوزی چوب و کاغذ چون گونه چوب ده است و میتواند مثمرثمر باشد.
وی اظهار کرد: چون ما جزو کشورهای وارد کننده چوب هستیم این کاشت میتواند مثمرثمر و کاهش فشار به عرصههای جنگلی که متأسفانه پدیده شوم قاچاق چوب داریم باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اذعان کرد: متأسفانه از سال 97 که طرح تنفس جنگلهای شمال متوقف شد هجمه دلالان و قاچاقچیان چوب به غرب و زاگرس سرازیر شد و هر شب و روز ما گرفتار آن هستیم که این زراعت چوب میتواند اهداف ما را تأمین میکند.
لزوم مشارکت مردم و دستگاهها برای تولید و مراقبت از نهال
شریفیپور بیان کرد: طبق تعهدات بین المللی کشورهای متعهد برای مقابله با تغییرات اقلیمی، کاشت درخت برای تولید اکسیژن و مقابله با تغییرات اقلیمی همه دستگاههای اجرایی و علمی با مشارکت مردمی در کاشت، تولید و مراقبت از نهالها کوشا هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اظهار کرد: تمام نهالهای موجود در سه نهالستان دولتی تحت امر منابع طبیعی گونه بومی و سازگار است که همین زراعت چوب صنوبر تبریزی اقبال عمومی و 70 تا 80 درصد نهالستانها به آن اختصاص یافته است.
شریفیپور عنوان کرد: گونه نهالهای جنگلی شامل بلوط، زالزالک، بنه، گلابی وحشی و در توسعه فضای سبز انواع اقاقیا، افرا، زبان گنجشک، سرو خمرهای و سرو نقرهای که در استان سازگار با ساختار، اقلیم و آب و هوای بومی و اختصاص اقلیم کردستان است.
وی گفت: این گونهها غالباً آببر نیست و و بجز صنوبر تبریزی که منبع آبی پایدار آن باید توسط بهرهبردار تأمین شود وگرنه رایگان تحویل داده نمیشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اظهار کرد: در گونههای فضای سبز شهرداریها، دهیاریها و صنایع معدنی متعهد هستند مکان یابی، تأمین آب، مراقبت و نگهداری آن را انجام دهند.
شریفیپور بیان کرد: 80 درصد از گونههای نهال استان سازگار با اقلیم منطقه و کم آب طلب هستند و استان هم سالانه 400 تا 500 میلیمتر بارندگی دارد که ظرفیت خوبی برای استان است.
کد خبر 6308217
-
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷:۳۱
-
۱۷ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/926855/