عصر کرد

آخرين مطالب

فرزندآوری کلید حیات جوامع سیاسی

فرزندآوری کلید حیات جوامع
  بزرگنمايي:

عصر کرد - تحولات جمعیتی یکی از عوامل کلیدی در شکل‌دهی به ساختار اقتصادی و اجتماعی کشورها است، به‌ویژه رشد جمعیت و تغییرات آن تأثیرات عمیقی بر توسعه اقتصادی، بازار کار و رفاه اجتماعی دارد که افزایش نیروی کار و تولید، رشد اقتصادی و گسترش اشتغال‌زایی از مهم‌ترین این موارد است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، تحولات جمعیتی یکی از عوامل کلیدی در شکل‌دهی به ساختار اقتصادی و اجتماعی کشورها است، به‌ویژه رشد جمعیت و تغییرات آن تأثیرات عمیقی بر توسعه اقتصادی، بازار کار و رفاه اجتماعی دارد که افزایش نیروی کار و تولید، رشد اقتصادی و گسترش اشتغال‌زایی از مهم‌ترین این موارد است.
رشد جمعیت به‌طور مستقیم به افزایش نیروی کار منجر می‌شود که این افزایش می‌تواند به رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) کمک کند، جوان‌تر شدن جمعیت و ورود نسل‌های جدید به بازار کار می‌تواند به افزایش بهره‌وری و نوآوری در صنعت و خدمات منجر شود، به عنوان مثال کشورهایی که جمعیت جوان‌تری دارند، به طور معمول در زمینه فناوری و کارآفرینی پیشروتر هستند.
شرایط اقتصادی به‌طور مستقیم بر تصمیم‌گیری‌های فرزندآوری تأثیر می‌گذارد، به گونه‌ای که در شرایط اقتصادی مناسب احتمال تمایل خانواده‌ها به افزایش تعداد فرزندان بیشتر می‌شود و در شرایط اقتصادی نامساعد، خانواده‌ها ممکن است تصمیم بگیرند، تعداد فرزندان خود را کاهش دهند، بر این اساس به منظور افزایش فرزندآوری، دولت‌ها و نهادهای اجتماعی باید به اقناع‌سازی خانواده‌ها بپردازند که این امر می‌تواند شامل ارائه اطلاعات دقیق در مورد مزایای فرزندآوری، حمایت‌های مالی و اجتماعی و تسهیلات بهداشتی باشد.
افزایش فرزندآوری می‌تواند به رشد جمعیت و به تبع آن به افزایش نیروی کار و تقاضای داخلی کمک کند، همچنین خانواده‌های بیشتر می‌توانند به افزایش سرمایه‌گذاری در آموزش و بهداشت منجر شوند که به نوبه خود بر توسعه پایدار تأثیر مثبت خواهد داشت و در نهایت این سرمایه‌گذاری‌ها می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و افزایش سطح رضایت اجتماعی کمک کند.

عصر کرد

‏‬ رشد جمعیت تأثیر مثبتی بر اقتصاد کلان کشورها خواهد داشت محمد مطلبی فشارکی، دکترای اقتصاد و استاد حوزه و دانشگاه درباره اهمیت اقتصاد جمعیت و جایگاه جمعیت در اقتصاد به خبرنگار ایمنا می‌گوید: یکی از بحث‌های مطرح در زمینه اقتصاد جمعیت، جایگاه جمعیت در اقتصاد است، باید توجه کنیم در جنبه کلان اقتصاد، خانواده‌ها نقش اساسی در چرخه فعالیت اقتصادی، عرضه نیروی کار و ایجاد پس‌اندازها که موجب رشد اقتصادی می‌شود، خواهند داشت.
وی با بیان اینکه خانواده‌ها به عنوان بازار گسترده مصرف می‌توانند نقش اساسی در رشد اقتصاد کشور داشته باشند، می‌افزاید: هرچه تولیدات کشور افزایش پیدا کند، رشد اقتصادی شکل می‌گیرد و اگر مصرف خانوارها به سمت و سوی تولیدات داخلی سوق پیدا کند، گامی مؤثر در مسیر رشد و پیشرفت اقتصاد کشور برداشته می‌شود.
مسئول آموزش گروه اقتصاد طلاب خارجه با اشاره به اهمیت توجه به ظرفیت نخبگانی کشور ادامه می‌دهد: توجه به ظرفیت‌های موجود در جامعه نخبگان کشور با توجه به نوآوری و خلاقیتی که در تولید کالا و خدمات دارند، موجب ایجاد جهش در فرایندهای اقتصادی می‌شود و این نشان از اهمیت نگاه نخبگانی در اقتصاد جمعیت است، بنابراین اگر بتوانیم از جریان نخبگانی در فرایند اقتصادی استفاده کنیم، می‌توانیم به رشد اقتصادی کمک کنیم.
مطلبی با تاکید بر اینکه خانواده‌ها می‌توانند در رشد اقتصادی کشور تأثیر بسزایی داشته باشند، عنوان می‌کند: امروزه اندیشمندانی معتقد هستند رشد جمعیت از ضرورت‌های پیشرفت و توسعه یک جامعه به ویژه در زمینه اقتصاد است؛ هر چند شخصی به نام مالتوس در قرن هفدهم، نگاه بدبینانه‌ای نسبت به جمعیت داشت و معتقد بود رشد جمعیت موجب فقر می‌شود و باید سیاست‌های کنترل جمعیت اجرایی شود، مگر اینکه خانواده‌ها به رشد اقتصادی دست پیدا کنند تا بتوانند معیشت خود را تأمین و سپس ازدواج کنند.
وی اضافه می‌کند: گروه دیگری از افراد تحت عنوان نئومالتوس‌ها معتقد بودند با افزایش جمعیت مشکلاتی همچون کاهش رشد اقتصادی یا آسیب به محیط‌زیست پدید می‌آید که امروزه ثابت شده است، چنین نظریه‌هایی قابل اثبات نیست و به عنوان مثال تخریب محیط‌زیست به شدت تحت تأثیر سبک زندگی مصرف‌زده حاکم در اقتصاد جهان غرب است یا رشد جمعیت بر رشد اقتصادی تأثیر بسزایی دارد و اینگونه نیست که رشد جمعیت عامل کاهش رشد اقتصادی باشد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه رشد جمعیت اثر مثبتی بر اقتصاد کلان کشورها خواهد داشت، تصریح می‌کند: چالش‌ها و دغدغه‌هایی در حوزه ازدواج و فرزندآوری برای خانواده‌ها وجود دارد که بخشی مربوط به سیاست‌گذاری دولت‌ها و بخشی مربوط به خانواده‌ها است، با این وجود یکی از علل کمبود منابع در جوامع، مصرف‌زدگی و توزیع ناعادلانه منابع میان افراد است و ارتباطی با رشد جمعیت ندارد، بلکه مربوط به جریان‌های مدیریتی است، بنابراین توزیع منابع باید به صورت برابر در اختیار مردم قرار بگیرد و در غیر این صورت منجر به کاهش رشد اقتصادی می‌شود.

عصر کرد

رشد جمعیت نه‌تنها مانع رشد نیست، بلکه عامل تقویت و پیشرفت است ایمان خدری، کارشناس ارشد الهیات و معارف اسلامی، معلم و فعال حوزه جمعیت و خانواده با بررسی آثار تک فرزندی و تأثیر مسئله اقتصاد بر میزان فرزندآوری خانواده‌ها به خبرنگار ایمنا می‌گوید: اگر در خانواده‌ای تنها یک فرزند وجود داشته باشد و به تنهایی تربیت شود و رشد پیدا کند، به احتمال زیاد با چالش‌های متعدد اجتماعی، تربیتی، تحصیلی و حتی عاطفی روبه‌رو خواهد شد.
وی با بیان اینکه تک فرزندان به طور معمول افرادی وابسته به دیگران به ویژه وابسته به والدین خود هستند، می‌افزاید: علاوه بر وجود چنین حس وابستگی، تک فرزندی می‌تواند موجب کاهش میزان تحمل در بحران‌ها، کاهش مسئولیت‌پذیری و استقلال فرزند، افزایش حساسیت در ارتباط با دیگران و مواردی از این قبیل شود، همچنین والدین نیز نسبت به تنها فرزند خود وابستگی پیدا می‌کنند و گاهی بیش از حد او را تحت حمایت و مراقبت خویش قرار می‌دهند.
این فعال حوزه جمعیت و خانواده با تاکید بر اینکه اقتصاد خانواده‌ها و شرایط اقتصادی جامعه در فرزندآوری خانواده‌ها نقش اصلی را ایفا نمی‌کند، ادامه می‌دهد: در زمینه اقتصاد جمعیت، این نکته نیز حائز اهمیت است که با افزایش تعداد فرزندان به اصطلاح یاری‌گران والدین بیشتر می‌شوند، چراکه فرزندان در سنین کهن‌سالی والدین دستگیر و یاری‌دهنده آن‌ها خواهند بود، بنابراین افزایش تعداد فرزندان و رشد جمعیت نه‌تنها مانع رشد اقتصاد نیست، بلکه عامل تقویت و پیشرفت آن در سطوح مختلف خانوادگی و اجتماعی خواهد بود.
خدری با بیان راهکارهایی برای تشویق زوجین به فرزندآوری عنوان می‌کند: باید در راستای اقناع‌سازی خانواده‌ها و زوجین گام برداریم و مسائل مختلف فرزندآوری همچون اقتصاد را برای آن‌ها تبیین کنیم، در این مسیر استفاده از تجربیات افرادی که نگاه سرمایه‌ای نسبت به فرزندآوری نداشتند و آن را مانعی برای زندگی خود می‌پنداشتند، می‌تواند در تشویق زوجین و اقناع‌سازی آن‌ها برای فرزندآوری تأثیر بسزایی داشته باشد، همچنین بیان مشکلات کاهش جمعیت و آثار تربیتی کاهش تعداد فرزندان به‌ویژه تک فرزندی از عوامل مؤثر در راستای تشویق خانواده‌ها به افزایش فرزندآوری است.
بر این اساس، رشد جمعیت و فرزندآوری ارتباط تنگاتنگی با توسعه اقتصادی جامعه دارند، برای بهره‌برداری بهینه از این ارتباط، کشورها باید به‌طور جامع به برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و اجتماعی بپردازند و سیاست‌های حمایتی مناسبی را برای تشویق فرزندآوری و بهبود کیفیت زندگی خانواده‌ها اجرایی کنند.
کد خبر 812179

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/926360/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فشارها زیاد است/ می‌توان کارهای اساسی انجام داد

فرود اضطراری هواپیمای مشهد – نجف

کول پالمر رکورددار گلزنی برای چلسی در یک سال میلادی شد

شیوه سوخت‌گیری چه زمانی تغییر می‌کند؟

انگور قدرت کوانتومی دارد

خروج آرام از بانک مرکزی/آیا فرزین به پایان خط رسیده است؟

کول پالمر: سه فرد مشهور برای قرار شام کریسمس؟

برترین گل‌های سال 2024

خلاصه بازی لیورپول 3 - لسترسیتی 1

تمدید یامال با بارسا؛ قطعی در زمان نامعلوم!

تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده تالاب زریوار مریوان

رد گل سوم لیورپول به لسترسیتی توسط VAR

کشته شدن برادر ناتنی اندریک در یک حمله مسلحانه

ضربه دیدنی صلاح؛ گل سوم لیورپول به لسترسیتی

از گل آزمون تا پاس گل طارمی؛ عملکرد لژیونرها در هفته اخیر

گل دوم لیورپول به لسترسیتی توسط کورتیس جونز در دقیقه 49

عصبانیت هواداران لیورپول؛ مه نگذاشت بازی را ببینیم!

بدون بخش خصوصی، ناترازی حل نمی شود

کد مورس بازی جیمز امروز جمعه 7 دی 1403

دستور ویژه سعدمحمدی به تسریع در راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی کرمانشاه/ برای رفع ناترازی برق اقدام فوری شود

پرواز مشهد ـ نجف مجبور به فرود اضطراری شد

جمهوری اسلامی بر مبنای قرآن و سیره پیامبر اکرم و ائمه اطهار بنا شده است

خلاصه بازی ولورهمپتون 2 - منچستریونایتد 0

گل اول لسترسیتی به لیورپول توسط آیو

جلسه شبانه درویش با کریم باقری

پیراهن‌هایی که برای همیشه ماندگار شدند

مرور بر برترین اتفاقات فوتبال جهان در سال 2024 میلادی

مگوایر: اخراج برونو باعث شد بازی را ببازیم!

بررسی هفته 14 لیگ برتر ایران از زبان سیدصالحی

شوت فنی خاکپو؛ گل اول لیورپول به لسترسیتی

درگیری شدید در بازی کیا - پرسپولیس

تصویر دلگرم‌کننده میلاد محمدی علیه ویروس!

بیش از 51 تن ذرت قاچاق در کنگاور کشف شد

جابه‌جایی در جدول 10 اقتصاد بزرگ جهان| اقتصاد آلمان از ژاپن و هند از بریتانیا سبقت گرفت

بانک جهانی پیش‌بینی رشد اقتصادی چین را افزایش داد

مدارس کردستان و سنندج فردا شنبه هشتم دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس کردستان فردا 8 دی 1403

مدارس اراک و مرکزی فردا شنبه هشتم دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس مرکزی فردا 8 دی 1403

همکاری دانشگاه ملی مهارت و پایگاه دریایی در تحقق اقتصاد دریامحور

تعطیلی مدارس کرمانشاه فردا 8 دی ماه 1403 | مدارس کرمانشاه فردا شنبه 8 دی ماه 1403 تعطیل است؟

فرود اضطراری پرواز مشهد -نجف در فرودگاه کرمانشاه

ورود سامانه بارشی به جو استان کرمانشاه

توزیع گوشت کیلویی 299 هزار تومان در این استان!

پرواز مشهد- نجف در فرودگاه کرمانشاه نشست/ ماجرا چیست؟

فوت 12 نفر بر اثر برق گرفتگی در کرمانشاه طی هشت ماهه سال جاری

پیشرفت پتروشیمی اسلام آبادغرب بسیار کند است

رمان «شهر بانو» برازنده عنوان مادر ادبیات ایران

روایت کتاب « شهربانو » روایت زندگی یک مادر با پسر جوانش است

کتاب « مریم » از مجموعه کتاب‌های زنان تاریخ ساز است

گل آفساید لارسن؛ ولورهمپتون 0-0 منچستریونایتد

گل اول ولورهمپتون توسط متئوس کونیا؛ ولورهمپتون 1-0 منچستریونایتد