کسری بودجه ریشه اصلی تورم و چاپ پول در کشور است
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - وزیر امور اقتصاد و دارایی با تأکید بر اینکه کسری بودجه ریشه اصلی تورم و چاپ پول در کشور است، گفت: سال گذشته که نرخ ارز نیمایی سرکوب میشد نرخ تورم 52 درصد بود امسال با کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی و ارز بازار آزاد نرخ تورم 32 درصد است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از شادا، عبدالناصر همتی در سی و یکمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه اظهار کرد: مشکل اصلی اقتصاد کشور ناترازیهاست و دنبال این هستیم که ناترازی و ریشه تورم را از بین ببریم.
وی افزود: چندنرخی بودن ارز، توزیع بدون هدف یارانهها از دلایل بروز ناترازی است اما وقتی میخواهیم ریشه ناترازی را حل کنیم عدهای سریع میگویند قرار است گرانی راه بیفتد؛ اما اینجا میگویم: مردم! ما نمیخواهیم چیزی را گران کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: سال گذشته از محل چند نرخی بودن ارز و اختلاف نرخها 1700 همت رانت برای عدهای ایجاد شد و کسری بودجه عملیاتی کشور به 1000 همت رسید.
همتی با تأکید بر اینکه کسری بودجه ریشه اصلی تورم و چاپ پول در کشور است گفت: سال گذشته که نرخ ارز نیمایی سرکوب میشد نرخ تورم 52 درصد بود امسال با کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی و ارز بازار آزاد نرخ تورم 32 درصد است و امروز به دلیل همین ناترازیها به سمت صنعت بیمه دست دراز میکنند تا از این صنعت هم پول بردارند.
وی با بیان اینکه دهکهای کمدرآمد تحتتأثیر تورم قرار میگیرند، عنوان کرد: اگر دولت پولی دارد باید آن را به دهکهای کمدرآمد بدهد، اما به دلیل توزیع رانت دست دولت تنگ شده و نمیتواند یارانه دهکهای کمدرآمد را بپردازد و ما میخواهیم در دولت چهاردهم جلوی رانت را بگیریم.
باید ریشه اصلی تورم را حل کنیم وزیر اقتصاد با بیان اینکه تا درباره اصلاح ناترازی بنزین حرف میزنیم میگویند که میخواهند بنزین را گران کنند، تأکید کرد: امروز قاچاق بنزین وحشتناک است و از سوی دیگر مجبور به واردات بنزین هستیم و هیچ منطقی این را قبول نمیکند و تا زمانی که وزیر دولت چهاردهم هستم تلاش میکنم جلوی قاچاق و رانت را بگیرم.
همتی ادامه داد: بهطور قطع مُسکن کوتاهمدت را ترجیح نمیدهم و اصطلاحات بلندمدت در اولویت است؛ 40 سال است که در این کشور درباره اقتصاد درس میدهم و در سمتهای مختلف حضور دارم و معتقدم باید ریشه اصلی تورم را حل کنیم و جلوی رانت را بگیریم، همچنین در شرایط تورمی پولدار، پولدارتر و فقیر فقیرتر میشود و تورم بر قشر کمدرآمد متمرکز خواهد شد و امروز دهک متوسط هم در حال فقیر شدن هستند و ما اجازه نمیدهیم دهکهای متوسط هم فقیر شوند.
وی با بیان اینکه 30 سال گذشته که در چنین روزی برگزاری این همایش را پایهگذاری کردم انگار همین دیروز بود و فکر نمیکردم بعد از 30 سال در مقام وزیر اقتصاد در این همایش حضور داشته باشم، بیان کرد: بیمه فعالترین صنعت مالی کشور است که بدون منت به مردم خدمت میکند و قرار است در دولت چهاردهم باقدرت بیشتری خدمت صادقانه به مردم ارائه دهد.
وزیر اقتصاد با اشاره بهعنوان این همایش «جلب رضایت و اعتماد مردم» گفت: شرکتهای بیمه تنها با پرداخت درست و بهموقع میتوانند اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند و در غیر این صورت اگر پرداخت خسارت بهموقع نباشد یعنی آن شرکت توانگری لازم را ندارد، همچنین موضوع مهم در شرکتهای بیمهای پوشش ریسک و ارائه نرخ فنی است البته بهغیراز موضوع شخص ثالث که البته اجازه هم نمیدهیم که از بحث بیمه شخص ثالث زیانی به صنعت وارد شود، اما سایر بخشها و خدمات در برعهده مدیریت شرکت بیمه است و توانگری شرکتها باید افزایش پیدا کند در غیر این صورت بهتدریج قدرت تحلیل مالی شرکت افت میکند.
احیا جایگاه راهبردی صنعت بیمه با نظارت بیمه مرکزی همتی خاطرنشان کرد: امروز 250 هزار نفر در صنعت بیمه مشغول به کار هستند و با پرداخت حجم بالایی از خسارت نقش قابلتوجهی در اقتصاد و جامعه دارند و چارهای جز این نداریم که بیمههای زندگی را در دستور کار قرار دهیم و هر کاری کنیم هم بدون بیمههای زندگی ضریب نفوذ بیمه از 2 تا 3 درصد بالاتر نمیرود و در سایر کشورها هم آن چیزی که باعث شده ضریب نفوذ بیمه دو تا سه برابر افزایش پیدا کند، رشد بیمههای زندگی است.
وی تصریح کرد: بیمههای زندگی پساندازی با گرایش مستمری است که بتواند بازنشستگی تکمیلی را به مردم ارائه دهد چرا که صندوقهای بازنشستگی خدمات خوبی به مردم ارائه نمیدهند و بیمههای زندگی برای تأمین مستمری تکمیلی برای بازنشستگی است و نظارت خوب بیمه مرکزی و شرکتهای بیمهای و سرمایهگذاری در زمینه بیمه زندگی میتوان جایگاه راهبردی صنعت بیمه را احیا کرد.
کد خبر 816065
-
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۲:۲۳
-
۱۷ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/925964/