عصر کرد

آخرين مطالب

تخصیص 5 میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال سیاسی

تخصیص 5 میلیارد دلار برای توسعه اقتصاد دیجیتال
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، سادینا آبایی امروز در نشست اعضای اتاق بازرگانی ایران با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه هفتم پیشرفت مورد توجه قرار گرفته که برنامه رئیس‌جمهوری و وزارتخانه در چهار سال پیشرو است. در برنامه هفتم توسعه به مواردی از فعالیت بخش خصوصی و فناوری اطلاعات اشاره شده است.
یکی از این مواد ماده 48 است که در آن به جایگاه بخش خصوصی برای تهیه طرح تحول دیجیتال به‌منظور به‌کارگیری فناوری دیجیتال اشاره شده؛ این ماده برای بخش خصوصی مهم است و درباره آن کار خود را شروع کرده است.
او ادامه داد: ماده 65 برنامه هفتم پیشرفت و توسعه شبکه ملی اطلاعات و اقتصادی رقومی و دیجیتال توسعه شبکه ملی اطلاعات مورد توجه است که باید رفاه دیجیتال اجتماعی را پدید آورد. برای عملیاتی شدن این ماده حضور بخش خصوصی بسیار مهم است.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با اشاره به پروژه فیبر نوری، گفت: بخش خصوصی می‌تواند بازوی دولت باشد. سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش خصوصی در این پروژه مهم است. همچنین ایجاد شرکت بین‌المللی برای حمایت از توسعه زیست‌بوم تحول‌آفرین هوش مصنوعی باید با حضور بخش خصوصی انجام شود.
او تصریح کرد: در ماده 66 به تشکیل کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت تأکید شده که اتاق ایران می‌تواند در این حوزه همراه دولت باشد و اتاق ایران در این کارگروه کرسی ثابت داشته باشد نه اینکه مثل قبل به‌عنوان مهمان دعوت شود.
آبایی همچنین با اشاره به اهمیت حکمرانی داده، اظهار کرد: برای اقتصاد پلتفرمی این مسئله مهم است. اتاق ایران در این زمینه به‌صورت مکتوب اعلام کرده که برای تدوین و تصویب این قانون همراه وزارتخانه خواهد بود. مرکز پژوهش‌های اتاق ایران بسیار قوی است و می‌تواند بازوی اصلی کمک به وزارتخانه باشد. از طرفی در برنامه هفتم در اقتصاد دیجیتال نقش زیرساختی با وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات است ولی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی هم در تصمیم‌گیری‌ها دخیل است. باید نتیجه این همراهی به رشد 15 درصدی در سال منجر شود.
آبایی به اهمیت نشان تجاری برای بخش خصوصی اشاره کرد. مسیر برای حضور شرکت‌های فناوری در بورس مهم است. در دنیا این شرکت‌ها جز 10 شرکت اول هستند ولی اینجا چنین نیست. باید به حوزه سرمایه‌گذاری و پوشش خطرات آن توجه شود. از طرفی باید برنامه هفتم باید قابل‌سنجش و رصد باشد.
او به اتصال فیبر نوری 20 میلیون مشترک اشاره کرد که مهم است و دشوار. همچنین آموزش نیروی انسانی یعنی آموزش 500 هزار نیروی ماهر که برای صنعت قابل‌استفاده باشد و اتاق ایران می‌تواند در این مسیر نیازسنجی کند. آموزش باید هدفمند باشد. و روی مهارت آن‌ها تأکید شود.
آبایی به ماده 107 و مشارکت عمومی و خصوصی اشاره کرد که روندان در وزارتخانه تبیین شود. مشارکت عمومی و خصوصی با پیمانکاری متفاوت است. باید از ظرفیت اتاق ایران و بخش خصوصی استفاده شود. همچنین ورود به بورس و تدوین آئین‌نامه اجرایی برنامه هفتم پیشرفت مورد تأکید قرار گیرد.
بودجه تعریف شده برای توسعه اقتصاد دیجیتال در وزارت صمت کافی نیست
حمیدرضا واشقانی فراهانی، نایب‌رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران نیز با بیان اینکه فعالان حوزه فناوری اطلاعات نسل جوان هستند، تأکید کرد: باید تلاش کرد تا از توانمندی‌های این نسل جوان که اغلب آنها بخش خصوصی هستند، استفاده کنیم. در این رابطه به بسترسازی نیاز داریم. در سال جاری در وزارت صمت 5 میلیارد دلار برای این حوزه دیده شده که متناسب با وضعیت امروز کشور، بسیار اندک است.
این فعال اقتصادی با اشاره به جزئیات مسئله و تجهیزاتی که در این بستر باید مورد استفاده قرار گیرد، گفت: با سهمیه‌بندی، توسعه اتفاق نمی‌افتد. علاوه بر این مباحث باید گفت موضوع فیلترینگ حل شود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران از دریافت انواع مجوزها برای فعالیت در حوزه فاوا انتقاد کرد و افزود: ارگان‌ها و نهادهای مختلفی هستند که برای فعالیت در حوزه فاوا باید از آنها مجوز بگیریم. پیشنهاد این است که مجوزهای لازم و سامانه‌های مرتبط را متمرکز در وزارت فناوری اطلاعات داشته باشیم.
به توسعه هوش مصنوعی توجه شود
رضایی، عضو کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران هم گفت: وضعیت سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی در ایران عدد قابل قبولی نیست. در امارات و عربستان سرمایه‌گذاری بسیار بالاست. در ایران در حوزه اقتصاد دیجیتال سهم دولت بالای 10 درصد نیست. بخش خصوصی به همراهی دولت نیاز دارد.
او ادامه داد: هنوز اقتصاد کشور به انرژی وابسته است و از طرفی ناترازی انرژی بالاست. برای بالا بردن جی دی پی، باید در حوزه‌هایی چون هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری شود.
رضایی با بیان اینکه ناترازی با هوش مصنوعی قابل‌حل است، گفت: توسعه هوش مصنوعی به توسعه صنعت انرژی هم کمک خواهد کرد. اگر وزارتخانه در این زمینه برنامه‌ای داشته باشد، اتاق بازرگانی می‌تواند به دولت کمک کند.
به گفته او، ایران 8 برابر میانگین جهانی، کارشناس هوش مصنوعی دارد و باید از این ظرفیت استفاده شود.
دغدغه مشترک مردم در حوزه فاوا، فیلترینگ است
در ادامه این نشست حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، گفت: موضوع مشترک همه مردم، فیلترینگ است؛ 330 هزار کسب‌وکار در اثر فیلترینگ از بین رفته‌اند. بخش بزرگی از فعالیت دیگر اقتصادی هم وابسته به اینترنت است. مثلاً در شیراز، به‌عنوان مرکز گردشگری ایران امکان استفاده از مسیریاب در بسیاری از جاها وجود ندارد.
میرزایی با تأکید بر اینکه فاوا، مسیر و هدف توسعه است و جاماندگی توسعه در حوزه‌های مختلف را با فاوا می‌توان برطرف کرد، ادامه داد: فاوا فرصتی است که با آن می‌توان شکاف تاریخی توسعه را برآورد کرد. بدون بهبود وضعیت اینترنت در مناطق، توسعه ممکن نیست. فناوری اطلاعات فرصتی برای میان برد برای رفع شکاف‌هاست ولی مناطقی که در تله توسعه گیر افتاده‌اند ظرفیت کمتری برای استفاده از فاوا دارند.
او تصریح کرد: اتاق ایران اصلاحیه پیش‌نویس قانون تجارت الکترونیک اصلاحی را تدوین می‌کند و امیدواریم این پیش‌نویس به‌عنوان لایحه از طرف دولت به مجلس ارسال شود. همچنین سند توسعه و استفاده از هوش مصنوعی با همکاری اتاق ایران و دانشگاه صنعتی شریف آماده شده که رونمایی خواهد شد. این طرح می‌تواند برای سنجش و استفاده بنگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
میرزایی تصریح کرد: قانون برنامه هفتم پیشرفت در پیش‌نویس الزام کرده بود که سازمان تأمین اجتماعی همه شاغلان سکویی را بیمه کند، ولی در مجلس این وضعیت تغییر کرد. بخش خصوصی تأکید دارد که تأمین اجتماعی موظف به بیمه شاغلان سکویی باشد. این امکان رصد دائمی این بخش را فراهم می‌کند.
تولید و واردات تجهیزات فاوا به دلیل رفتار وزارت صمت با مشکل روبه‌رو است
فروردین، عضو انجمن واردکنندگان تجهیزات فاوا هم گفت: مشکل اصلی حوزه فناوری به خاطر نحوه پیاده‌سازی افتا (امنیت فضای توسعه و تبادل اطلاعات) و صدور مجوز آن است.
او با بیان اینکه بخشی از صنعت فاوا در حال ورشکستگی است، ادامه داد: اقتصاد و تحول دیجیتال به تجهیزاتی نیاز دارد که بخش بزرگی از آن وارداتی است و ما هم‌زمان با اینکه بخشی از این تجهیزات را هم تولید می‌کنیم، مجبوریم که بخش بزرگ‌تری از این صنایع و تجهیزات را وارد کشور کنیم؛ اما هر دو بخش تولید و واردات به دلیل رفتار وزارت صمت با مشکل جدی روبه‌رو است.
عضو انجمن واردکنندگان تجهیزات فاوا تأکید کرد: این حوزه نیاز به هماهنگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. بدون تجهیزات صحبت از اقتصاد و تحول دیجیتال سرنوشت مشخصی ندارد. فناوری اطلاعات مقدم بر صنعت ارتباطات است و باید به این حوزه توجه ویژه شود.
موازی کاری و برخورد سلیقه‌ای در حوزه فاوا رفع شود
در ادامه نشست، فرهاد زواره‌ای، عضو کمیسیون فاوا اتاق ایران، گفت: ما در حوزه ارتباطات، فناوری، نظارت و امنیت تصویری، با موازی کاری و برخورد سلیقه‌ای مواجه هستیم. ما می‌خواهیم در کارگروهی این موارد را احصا کنیم و به‌صورت یکدست، چالش این صنعت را بررسی و به راه‌حل برسیم.
او تأکید کرد: برای نظارت و پایش تصویری، به کلام و خواسته واحدی نیاز داریم.
خواسته ما اینترنت آزاد و باکیفیت است
در ادامه این نشست، زهرا بختیاری، مشاور فناوری اطلاعات اتاق اصناف، با اشاره به بازنگری و بازسازی ساختار وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات، گفت: بسیاری از مطالبات ما از دولت بلاتکلیف مانده و خواسته بخش خصوصی توجه به این مطالبات است.
او اظهار کرد: باید وزارتخانه مشخص کند که برای آینده فناوری چه برنامه‌ای دارد؟ خواسته اصلی ما این است که زیرساخت‌های فناوری و اینترنت آزاد و باکیفیت داشته باشیم.
بختیاری تصریح کرد: به رشد متوازن اقتصاد سنتی و دیجیتال توجه شود. اگر به این موضوع فکر نکنیم با چالش جدی در آینده مواجه خواهیم شد. نظام تقنینی اقتصاد دیجیتال با همکاری بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد. در قانون تفسیر ایجاد نکنیم. همچنین قانون تجارت الکترونیک که یک دهه است بلاتکلیف مانده، بررسی شود.
صنعت مخابرات باید در پروژه فیبر نوری ورود کند
مهرداد میراسماعیلی، نماینده سندیکای صنعت مخابرات ایران از خصوصی‌سازی شرکت مخابرات و جزئیات آن صحبت کرد و گفت: کل منابعی که مردم ایران بابت اینترنت و تلفن پرداخت می‌کنند تا 1402 به 79 هزار میلیارد تومان رسیده است. متأسفانه ارزش صنعت مخابرات را به‌شدت کاهش دادیم.
اگر مخابرات ایران در حوزه فیبر نوری وارد نشود، صنعت کشور آسیب جدی می‌بیند. از طرفی قیمت اینترنت باید به‌روز شود.
کد خبر 6299288

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/922374/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روزگار غریبیست نازنین!

وافریادا ز عشق!

نگاهت میکنم خاموش!

دیدید کف پای بچه خیلی بوسیدنیه؟

داستانک/ پادشاه گلیم گوش

عشق یک جفت النگوعه

رئیس آکادمی ملی پارالمپیک مشخص شد

20 هزار کامنت برای اخراج گاریدو؛ توفان هواداران پرسپولیس

برترین لحظات جواد نکونام در لالیگا

عالیشاه از ناحیه بینی نیاز به عمل جراحی دارد

از استراتژی‌های گاریدو تا نیمه‌های بد؛ آسیا شوخی‌بردار نیست!

آغاز اردوی تیم ملی تکواندو از 13 آذرماه

فاتحان پاراجودوی قهرمانی کشور مشخص شدند

ماشین‌ بازترین فوتبالیست لیگ انگلیس

یک‌قدمی فاجعه؛ بازی مرگ و زندگی پاریس!

نورمحمدی: ما هم سال اول با برانکو نتیجه نگرفتیم

محکومیت 11 میلیاردی فولاد با شکایت سروش رفیعی به CAS

استقلال بدون پرواز به تهران راهی عربستان می‌شود

اعلام مبلغ قرارداد بازیکنان و مربیان فولاد

طارمی: حضور در اینتر رؤیایی بود که به حقیقت پیوست

آخرین تجویز برای امید عالیشاه اعلام شد

پیروزی نابغه تنیس روی میز ایران در مسابقات قهرمانی جهان

تصادف در جاده گناوه - بوشهر 2 کشته و 5 مصدوم به جا گذاشت

بی خیالی عجیب مدافعان پرسپولیس در گل الریان!

مسمومیت مرموز 100 نفر در گیلانغرب/ علت هنوز نامشخص است

«اسم» روی صحنه تئاتر شهر تبریز

عکس/ بهروز وثوقی و ساموئل خاچیکیان در پشت صحنه فیلم هنگامه؛ سال 1347

صحنه ترسناک لو رفته از اتاق ربات‌ها در شب

انقلاب در فوتبال؛ دوران نقاهت مصدومیت رباط صلیبی نصف می‌شود؟

رابعه اسکویی: نمی‌آمدم جنازه‌ام به ایران می‌رسید!

محورهای مسدود گیلانغرب بازگشایی شد

چهلستون صاحب سند شد!

ورزش باد دیپلماسی ورزشی در فضای فدراسیون بادبانی آسیا؛ ایران صاحب کرسی شد

بازدید قائم مقام خبرگزاری تسنیم از دفتر ایرنا در کردستان

با بودجه 1.5 در تهران صاحب خانه شوید + در آگهی فروش

مساجد بیجار میزبان برنامه‌های عزاداری ایام فاطمیه هستند

انعقاد تفاهم‌نامه تجارت مشترک بین منطقه آزاد اروند و تجار اقلیم کردستان عراق

رئیس حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق: هرگونه تنش با ترکیه و ایران به سود ما نیست

پیش‌بینی بارش‌های سنگین و خطرناک در برخی استان‌ها

تجهیر ناو کردستان به موشک عمودپرتاب صیاد|گفتگوبا امیر ایرانی

پیش‌بینی بارش‌های سنگین و خطرناک در تعدادی از استان‌ها

دستگیری حفاران غیر مجاز آثار تاریخی در قروه

ناکامی حفاران غیرمجاز آثار تاریخی در کردستان/ متهمان دستگیر شدند

دو ریزش در محورهای کرمانشاه در پی بارش‌های اخیر

یک راه حل جدید برای جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت

بغزیان: بحران‌های اقتصادی مثل سال 97 تکرار نمی‌شود

ویراژ خودروسازان زیان‌ده در اقتصاد ایران؛ زیان انباشته 208 همت شد!

سهم اقتصاد دیجیتال در جی دی پی ایران نصف میانگین جهانی است

نروژ بهترین اقتصاد جهان

مدیرعامل جدید بانک اقتصاد نوین انتخاب شد