عصر کرد

آخرين مطالب

لوایح هوشمندسازی باید فوراً به تصویب مجلس و دولت برسند سیاسی

لوایح هوشمندسازی باید فوراً به تصویب مجلس و دولت برسند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران :علی اصغر انصاری در پنجمین نشست تخصصی هوش مصنوعی و اقتصاد که در سالن جلسات معاونت صدا و از سوی رادیو اقتصاد برگزار شد با اشاره به رتبه‌بندی کشور‌ها در شاخص پذیرش هوش مصنوعی گفت: یکی از شاخص‌های این رتبه‌بندی دارای چند زیر شاخص است که یکی از این شاخص‌ها شامل برنامه‌های راهبردی و ساختاری این حوزه است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: چند سالی درگیر ایجاد ساختار هوش مصنوعی بودیم و در دولت سیزدهم از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی سند راهبردی هوش مصنوعی نهایی و به دنبال آن سازمان ملی هوش مصنوعی ذیل نهاد ریاست جمهوری راه اندازی شد.
انصاری یکی از چالش‌های این حوزه را نیروی انسانی عنوان کرد و یادآور شد: کشور در زمینه تولید دانش و علم در رتبه‌های خوبی قرار دارد ولی در زمینه کاربرد و استفاده و بهره‌برداری از این علم و دانش در صنعت جایگاه مناسبی نداریم به گونه‌ای که در سال‌های اخیر تنزل رتبه نیز داشته‌ایم.
معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با ابراز تأسف از اینکه در حوزه نیروی انسانی و استفاده از دانش هوش مصنوعی وضعیت مناسبی نداریم، خاطرنشان کرد: علم سنجی‌های انجام شده نشان می‌دهد که تحقیقات دانشگاهی انجام شده نیاز صنایع را مرتفع نمی‌کند و در این زمینه تامین زیر ساخت‌ها مسأله مهمی است. همچنین در بخش پردازشی این حوزه نیازمندی‌های زیادی داریم که نیاز به تامین مالی داریم.
وی با بیان اینکه برای پذیرش هوش مصنوعی در صنایع نیاز به بهسازی صنایع داریم تاکید کرد که در این زمینه باید کار جدی صورت گیرد.
انصاری با اشاره به تصویب سند راهبردی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: در برنامه بند ب ماده 65 قانون برنامه هفتم توسعه دولت مکلف شده است که برنامه اجرایی و برنامه ملی اکتساب هوش مصنوعی را تهیه کند و به اجرا بگذارد. در این سند قرار است تقسیم کار ملی در این حوزه ایجاد شود و نهاد‌هایی که مکلف در اجرای این برنامه هستند، برنامه کاری آنها مشخص خواهد شد.
وی یکی از محور‌های راهبردی این سند را موضوع حکمرانی نظام داده عنوان کرد و یادآور شد: از چالش‌های موجود در دنیا در این حوزه می‌توان به ابعاد حقوقی دسترسی به داده‌ها، حریم خصوصی، امنیت داده‌های جمع آوری شده و پردازش شده اشاره کرد و اینها نکاتی است که دنیا در حوزه حکمرانی داده‌ها با آنها مواجه است.
وی با بیان اینکه ما در کشور در این حوزه اقداماتی را اجرایی کرده‌ایم، گفت: در این زمینه یک سری لوایح وجود دارد که باید در مجلس و دولت مصوب شود تا بتوانیم این چالش‌ها را از پیش رو برداریم.
انصاری با اشاره به برخی از قوانین حکمرانی داده در کشور، قانون دوام را یکی از قوانین در حوزه حکمرانی داده دانست که در زمینه تبادل داده و در اختیار قرار دادن داده به بهره برداران است و افزود: در زمینه استفاده از داده‌های بخش خصوصی که بخشی از پلتفرم‌هایی که فعال شده، داده‌های مردم جمع‌آوری شده است و در این زمینه ما دچار خلا قانونی هستیم و اگر لایحه در دولت و مجلس مصوب شود، برخی از موانع و چالش‌های این حوزه مرتفع می‌شود.
معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امنیت داده را یکی دیگر از چالش‌های حوزه هوش مصنوعی ذکر کرد و گفت: ما باید به رشد اقتصادی 8 درصد برسیم و همانطور که می‌دانیم اقتصاد ما یک اقتصاد نفتی است و شرکت‌های برتر ما در اقتصاد در رتبه اول نفتی هستند و بعد از آن شرکت‌های معدنی و صنایع فلزی قرار دارند در صورتی که در دنیا شرکت‌های برتر شرکت‌های IT محور هستند.
وی اظهار کرد: یکی از راهکار‌هایی که در برنامه هفتم مقرر شده است که به رشد 8 درصدی برسیم، هوشمندسازی است ضمن آنکه صنایع باید برنامه تحول خود را تهیه و به اجرا بگذارند. از این رو یکی از راهکار‌های برنامه هفتم برای رسیدن به رشد 8 درصدی بحث بهره‌برداری و استفاده از راهکار‌های هوشمند سازی است. این امر در انقلاب صنعتی چهارم نیز تمرکز بر هوشمند سازی و استفاده از هوش مصنوعی است.
انصاری اضافه کرد: ما در برنامه هفتم باید نظام اقتصاد دیجیتال را تهیه کنیم و کلیه بنگاه‌های اقتصادی و دستگاه‌های دولتی باید برنامه تحول دیجیتال را تهیه و به تصویب برسانند. همچنین برنامه ملی مهارت‌های رقومی دیجیتالی نیز باید تهیه شود و دوره‌های مهارتی AI از دوره‌های قالب این مهارت‌ها به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه موضوع نظام سنجش اقتصاد دیجیتال از دیگر برنامه‌های دولت است که اجرای آن بر عهده مرکز آمار واگذار شده است، افزود: در اجرای این برنامه وزارت ارتباطات همکاری دارد و موضوع هوش مصنوعی در بطن این برنامه‌ها گنجانده شده است. کشور در حال حاضر در حوزه هوش مصنوعی برنامه دارد و باید برنامه تقسیم کار ملی نیز تدوین شود که ما با همکاری سازمان ملی هوش مصنوعی و معاونت علمی در حال تهیه آن هستیم.
معاون برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: یکی از تکالیفی که در سند راهبردی آمده و در برنامه هفتم نیز تکلیف شده موضوع نظام حکمرانی داده‌ها است که تدوین استانداردها، لوایح قانونی و موضوع در اختیار قرار دادن داده‌ها برای کسب و کار‌ها تکلیف شده و در صورت تصویب تا حد زیادی راه در این حوزه هموار می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/920608/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دنیا برای رنج‌های ما پشیزی ارزش قائل نیست!

شعر انتخابی رضا ابوذری در مرحله چهاردهم رقابت شاعران

شعر انتخابی حامد فلاحی راد در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

معرفی کتاب اصل گرایی

یار وفادار مهمان ویژه آخرین تمرین ملوان در انزلی!

ترکیب شمس‌آذر و شاهین مشخص شد

ترکیب پیکان مقابل استقلال خوزستان مشخص شد

داوران عمانی و کویتی برای بازی استقلال - پاختاکور

شکست تیم قربانی و سحرخیزان و سقوط به رده 16!

حامدی‌فر: از شجاع خلیل‌زاده عذرخواهی می‌کنم

استقلال خوزستان با تمام قوا مقابل پیکان می‌رود

اشتباه پلیس، اتلتیکو را عصبانی کرد

آنچلوتی از هشت بازیکن جدید دعوت کرد

اعلام ترکیب آلومینیوم در بازی سخت جام حذفی

رونمایی از کیت فصل بعد رئال؛ به یاد رونالدو!

رنکینگ فیفا ایران را شگفت‌زده کرد!

نمایش «نمی شناسی ام ای دوست» در تماشاخانه مهر به روی صحنه می‌رود

«به زور» وارد تئاتر لبخند می‌شود!

لزوم رفع مشکلات زیرساختی شهر جدید سهند

حامدی‌فر دوباره در مرکز خشونت، قربانی: شجاع!

ساعت بازی آث میلان و یوونتوس امروز شنبه 3 آذر 1403 + ترکیب احتمالی

فعالیت‌های تجاری و مسافری در مرز‌های خسروی و سومار از سرگیری شد

ویدئویی جذاب از پارسا پیروزفر و لعیا زنگنه در پشت صحنه «در پناه تو»

نوا نمایش «جیم جون» در برج میلاد روی صحنه می‌رود

انتشار اولین تصاویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار همزمان با پایان تدوین و آغاز ساخت موسیقی «خاتی»

انتشار اولین تصویر سعید آقاخانی و آناهیتا افشار در «خاتی»

بی‌رحم‌ترین استوک‌های فوتبال ایران!

اکران فیلم سینمایی «آذر هفت صبح» از 7 آذر در گروه سینمایی هنر و تجربه

مجتبی محرمی روی صحنه تئاترشهر/ آقا مشتبا هم آکتور شد!

«مارمولکایa+b+c/d» به صحنه می‌آید

نمایش «نمی‌شناسی‌ام ای دوست» از سوم آذر در تماشاخانه مهر شهرکرد روی صحنه اجرا می‌شود

امیر نصیرزاده: جلوه‌های حضور جوانان در صحنه‌های پرخطر فلسطین و لبنان الگوگیری از بسیج است

نسایی: پارگی رباط مانع بازگشتم به فوتبال نمی‌شود!

بیمار مبتلا به ایدز هم می‌تواند ازدواج کند و صاحب فرزند شود

پیش بینی آب و هوای کردستان برای فردا یکشنبه 4 آذر 1403: ابری، بارش باران، گاهی رعد و برق

بلاتکلیفی 6 هزار ‌متقاضی مسکن در کردستان

75 نیروی آتش‌نشانی در سنندج استخدام می‌شوند

2 کشته و یک مصدوم در سانحه تصادف محور بیجار_دیواندره

مسمومیت غذایی عامل بیماری مهمانان عروسی در روستای کول دیواندره

پیکر مطهر 4 شهید گمنام استان کردستان را عطرآگین می‌کند

پیکر 4 شهید گمنام در کردستان تشییع می شود

کردستان میزبان 4 شهید گمنام می‌شود

پایان تعمیرات تنگ‌بیجار؛ تضمین گاز زمستانی غرب کشور

کردستان میزبان چهار شهید گمنام خواهد بود

ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره در جوار بقعه امامزاده هاجر خاتون (س) سنندج

عراق یک طرح تروریستی را خنثی کرد

کردستان میزبان 4 شهید گمنام خواهد بود

تصاویر/یادواره شهدای مجموعه تراکتورسازی کردستان برگزار شد

وجود 1500 نخبه در کردستان/دغدغه‌های نخبگان شنیده شد

◄ بررسی توسعه اقتصاد گردشگری و دریامحور در کمیسیون اقتصادی مجلس