عصر کرد

آخرين مطالب

خام فروشی بلای جان معادن استان کردستان سیاسی

خام فروشی بلای جان معادن استان کردستان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - استان کردستان یکی از مناطق مستعد در زمینه وجود مواد مختلف معدنی است ولی متاسفانه به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب روی این مهم، این ظرفیت و نعمت خدادادی خیلی بهره ای برای مردم این منطقه نداشته است.
وجود معادن مختلف از سنگ آهن گرفته تا طلا، باعث شده است تا این استان به قطب اصلی در کشور تبدیل شود ولی خام فروشی مواد معدنی استخراج شده بلای جان این موهبت الهی برای مردم کردستان شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سالهاست که مسئولان و مدیران استانی و کشوری وعده می دهند که از خام فروشی مواد معدنی کردستان جلوگیری خواهند کرد ولی سالها از پی هم می گذرد و فعلا خبری از این عملی کردن این وعده ها در میان نیست.
خام فروشی مواد معدنی نه تنها برای کردستان به ویژه مردم محلی ساکن در اطراف معادن بهره و عایدی ندارد، که تردد وسائل نقلیه و استفاده از روش های مختلف برای استخراج باعث از بین رفتن زیرساخت های ارتباطی و محیط زیست آنها نیز شده است.
شناسایی ظرفیت های معدنی در کردستان همچنان ادامه دارد
آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان نشان می دهد که ذخیره قطعی معدنی در استان بالغ بر یک میلیارد تن است که البته با توجه به اقدامات اکتشافی، احتمال افزایش این میزان به بالای یک میلیارد تن نیز وجود دارد.
در همین راستا رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان به خبرنگار بازار گفت: در حال حاضر 361 پروانه بهره برداری از معادن استان صادر شده است که 192 مورد از این معادن فعال بوده و بقیه نیز غیرفعال هستند.
بختیار خلیقی بیان کرد: ذخیره قطعی معادن استان بالای یک میلیارد تن است که 25 گونه ماده معدنی طراحی شده در شش گروه که استخراج اسمی این معادن در استان تاکنون 22 میلیون تن است.
وی با اشاره به این مطلب که در کردستان در گروه معدنی 1 و 2 که شامل شن، ماسه، سنگ لاشه و خاک رس است، مجموعاً 279 واحد معدنی داریم، عنوان کرد: در گروه 4 که شامل سنگ‌های تزیئنی است 89 مورد، گروه 3 و 5 که شامل سنگ گچ، نمک، پوکه، بارین، سیلیس و فلدسپات است جمعاً 73 مورد داریم.

عصر کرد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: گروه 6 هم که شامل طلا، آهن و منگنز است 36 واحد داریم که جمعاً فعال، غیر فعال، بلوکه، مزایده و در حال تجهیز 361 مورد است.
سهم بخش معدن از ایجاد فرصت های شغلی کردستان حداقلی است
وی افزود: در مجموع 361 واحد معدنی در استان اشتغالزایی حدود 5 هزار و 100 نفر در واحدهای معدنی وجود دارد.
وجود این میزان توانمندی معدنی در استان کردستان و تنها ایجاد اشتغال برای پنج هزار و 100 نفر نشان می دهد که بخش زیادی از ظرفیت های معدنی استان به ویژه در حوزه صنایع تبدیلی بدون بهره باقیمانده است.
طی چند سال اخیر و به ویژه بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم، وعده راه اندازی زنجیره فولاد کردستان به عنوان یکی از برنامه های اصلی دولت اعلام شد و حال بعد از رسیدن به فعالیت دولت چهاردهم همچنان وعده راه اندازی زنجیره فولاد کردستان برای جلوگیری از خام فروشی معادن استان در دستور کار قرار دارد.
آرش لهونی استاندار دولت چهاردهم در حاشیه بازدید از شرکت صبانور شهرستان قروه، اظهار کرد: به هیچ عنوان اجازه خام فروشی مواد معدنی استان را نخواهیم داد چرا که مشاغل پایدار با ایجاد زنجیره تولید در استان محقق می‌شود.
کردستان در ردیف پنج استان برتر معدنی کشور قرار دارد
وی اظهار داشت: استان کردستان در حوزه معادن استانی بسیار غنی است و خوشبختانه در ردیف پنج استان برتر کشور قرار دارد.
وی گفت: بیش از یک میلیارد و 100 میلیون تُن ذخایر معدنی قطعی در کردستان وجود دارد که طبق گزارش‌های ارائه شده قطعا این میزان افزایش پیدا می‌کند، باید از این سرمایه‌ی ارزشمند برای توسعه استان به بهترین شیوه ممکن استفاده کرد.
زره‌تن لهونی با بیان اینکه ایجاد زنجیره تولید به ویژه در بخش فولاد در استان یکی از مهمترین توقع و مطالبات مدیران اجرایی و مردم استان کردستان از دولت چهاردهم است، گفت: فقط یک محدوده در استان 500 میلیون تُن ذخیره معدنی دارد و نبود زنجیره تولید از مرحله استخراج تا مرحله فرآوری فولاد در استان منطقی نیست.
سیاست دولت چهاردهم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی کردستان است
استاندار کردستان با بیان اینکه سیاست اصلی ما در حوزه معادن جلوگیری از خام فروشی است، اظهار کرد: به هیچ عنوان اجازه خام فروشی مواد معدنی استان را نخواهیم داد و به شدت با این موضوع مخالف هستیم چرا که ایجاد مشاغل پایدار با ایجاد زنجیره تولید در استان محقق می‌شود، لذا همزمان با آغاز عملیات اجرایی پروژه باید به فکر ایجاد زنجیره‌های بعدی در این منطقه و استان بود.

عصر کرد

زره ‌تن لهونی ایجاد واحد کنسانتره آهن گلالی را گوشه‌ ای از خدمات نظام در کردستان عنوان کرد و افزود: سرمایه ‌گذاری پیش‌بینی شده برای اجرای این پروژه 16 میلیارد تومان است که در صورت تعدیل در اجرای آن، با توجه به تورم موجود قطعا به بیشتر از 20 میلیارد تومان اعتبار خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه با بهره ‌برداری این پروژه برای 2 هزار نفر به صورت مستقیم و برای 5 هزار نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد شد، خطاب به مدیران مجموعه گفت: قطعا اقدامات انجام شده در این معدن مشکلاتی را برای مردم محلی ایجاد می‌ کند لذا باید حق و حقوق آنان رعایت شود و خدمات ‌دهی لازم به مردم ارائه گردد، ضمن اینکه از ظرفیت جوانان و نیروهای منطقه در این مجموعه استفاده شود.
سالهاست که مسئولان و مدیران استانی از پایان خام فروشی مواد معدنی کردستان خبر می دهند ولی تا امروز بخش زیادی از این وعده ها بدون هیچ گونه اقدام و عملی باقیمانده است و مردم این دیار همچنان چشم انتظار بهره برداری از ظرفیت ها و نعمت های خدادادی برای تامین نیازهای زندگی خود هستند.
آمار بالای بیکاری در کردستان از یک سو، وجود ظرفیت های مختلف تجارت مرزی به ویژه با اقلیم کردستان عراق از سوی دیگر باعث می شود تا استخراج و فراوری مواد معدنی در این استان به یکی از ظرفیت های مهم در راستای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار این منطقه تبدیل شود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/917572/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعر انتخابی سمانه خلف‌زاده در مرحله نیمه‌نهایی رقابت شاعران

جادوی نوشتن از دید دکتر شکوری

شعر اول آرش پورعلیزاده در مرحله نهایی رقابت شاعران

پرتغال امشب یک کاپیتان جدید دارد

اعلام آمادگی لوکاس ژوائو برای جبران

ستاره چلسی سورپرایز شد؛ شادی گل در مک‌دونالدز

اندونزی برای شگفتی مقابل عربستان برنامه دارد

حمله به عمارت لوکس پیکه؛ از اینجا گم شو!

تغییر لوگوی تاتنهام؛ کاش خروس حذف می‌شد!

جهانبخش به دیدار با قرقیزستان رسید

اوج آمادگی شماره 3 پرسپولیس در بهترین زمان ممکن

حرکت غیرورزشی ستاره‌‌ زنان یونایتد مقابل لستر

سرمربی جدید سپاهان را بهتر بشناسیم

ماجرا هولناک کشتن همسر با کلنگ به دلیل نداشتن 10 روز رابطه عاطفی

مصاحبه با قاتلی که همسرش را به دلیل نداشتن 10 روز رابطه با کلنگ کشت!

نادره رضایی: تلاش کنیم هنرمندان را به صحنه بازگردانیم

سفر پرماجرای شهید رضا رحمتی‌زاده در دفاع از میهن

آدام ر به تماشاخانه دا می‌رود

«سه نمایشنامه از محمد مساوات» به صحنه می‌رود

معین زندی پس از مشکلات ممنوعیت، به صحنه برمی‌گردد

انتظار هفت‌ساله حمیدرضا نعیمی به اجرا می‌رسد

تصاویر جدید نقی و ارسطو در پشت صحنه سریال پایتخت 7

چهارمین نمایشگاه احیای پایگاه‌های مقاومت «اسوه» در سنندج برپا شد

70 درصد جرایم سایبری کردستان جرایم مالی است

سختی کار رسانه‌ در کردستان

جدول برنامه زمانبندی خاموشی سنندج فردا سه شنبه 30 آبان 1403

مریم ایراندوست سرمربی تیم کردستان شد

برنامه مسابقات هفته‌های سوم تا پنجم لیگ دسته اول فوتبال بانوان

مرز کردستان مهمترین مزیت برای توسعه تجارت خارجی است

پیشرانی «ومعادن» در خاک کردستان / صنایع فولاد کردستان الگوی توسعه منطقه

بسیج در سنگر خدمت حامی جامعه است

دانشکده علوم انسانی بیشترین دانشجو را دارد

فرزین: وزیر اقتصاد نیز در حال پیگیری fatf است/کشف نرخ واقعی ارز تا 3 ماه آینده

ضرورت تخصیص شعب ویژه در مراکز قضایی جهت رسیدگی به مشکلات شهرک‌های صنعتی تهران

مهلت دو ماهه به وزارت اقتصاد برای اجرای کامل قانون تسهیل

وضعیت تولید کشور در ماه های آینده بهبود می یابد

برنامه بانک مرکزی برای مقاوم‌سازی اقتصاد مقابل سیاست‌های ترامپ چیست؟

صنعت و اقتصاد زیر چتر  حمایت بانک سینا

آلمان صادرات مجدد گاز روسیه را ممنوع کرد

تاریخ بازی تیم ملی ایران با قرقیزستان اعلام شد

خطبه فدکیه نشانی از اتصال به علم الهی و درگاه حضرت حق است

از همکاری با شهرداری کرمانشاه در توسعه مسائل اقتصادی استقبال می‌کنیم

جشن باشکوه بزرگداشت انار در کرمانشاه!

اجرای 69 برنامه ویژه هفته بسیج در کرمانشاه

آغاز کمپین اطلاع‌رسانی بیماری HIV در کیش

انتشار شانزده روایت از شرح نسبت ایرانی‌ها با غزه

رونمایی از دست‌نوشته‌های نیما یوشیج

کتاب «سیر تاریخ‌نگاری در ایران و اسلام» منتشر شد

با من بی کس تنها شده یارا تو بمان!

شربت هفت گل با خاصیت امیدواری