گیاهان دارویی درمان کبدچرب
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - گیاهان دارویی همواره به عنوان یک درمان کمکی در کنار سایر درمانهای کبد چرب مورد توجه بودهاند، یک عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی کرمانشاه یه خارمریم، کنگر فرنگی یا آرتیشوک، ریزوم های زردچوبه، سیر، گل قاصدک و کاسنی به عنوان برخی از گیاهان اشاره کرد.
دکتر محمد باقر مجنونی اظهار داشت: این گیاهان مملو از ترکیبات پلیفنولی و ساپونینی با خاصیت آنتیاکسیدانی قوی بوده لذا در درمان کبدچرب بسیار کمککننده هستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی اظهار داشت: در مطالعه بالینی مشترک محققین دانشکده داروسازی و گروه داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که نتایج آن درمجله معتبر بین المللی "Phytotherapy research" منتشر شده است، نشان داده شد که فرآورده گیاهی حاوی آرتیشوک میتواند در کنار سایر داروها به طور معناداری موجب بهبود علائم بیماران مبتلا به کبدچرب در مقایسه با سایر گروههای مورد مطالعه شود.
به گفته وی این فرآورده گیاهی از داروخانههای سطح استان کرمانشاه قابل تهیه میباشد.
مجنونی همچنین افزود: درمطالعات بالینی متعدد نیز اثرات مفید درمانی کورکومین بعنوان ترکیب اصلی موجود در ریزومهای زردرنگ زردچوبه بر روی کبدچرب غیرالکلی به اثبات رسیده است.
به گفته وی فلاولیگنانهای موجود در گیاه خارمریم با نام سیلیمارین با داشتن اثرات برجسته آنتی اکسیدانی به عنوان یکی از گیاهان دارویی مطرح در سراسر دنیا جهت کنترل کبد چرب مطرح میباشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص استفاده از گیاهان دارویی در درمان کبد چرب توجه به دو نکته را بسیار الزامی الزامی دانست؛ اول آنکه این گیاهان در دوزهای مصرفی آشپزخانهایی خود چندان موثر نمیباشند و بهتر است از فرآوردههای گیاهی استاندارد شده آنها که در داروخانه ها موجود است استفاده گردد و نکته دوم آن است که این گیاهان به عنوان درمان مکمل بوده لذا باید بعد از تشخیص پزشک در کنار سایر داروهای تجویز شده و بعد از مشورت با پزشک معالج و یا دکترداروساز مصرف شوند.
دکتر مجنونی در ادامه با بیان اینکه کبد چرب به دونوع کبدچرب غیرالکلی و کبدچرب الکلی تقسیم بندی میشود گفت: این بیماری که ناشی از تجمع چربی در سلولهای بافت کبد میباشد در صورت عدم درمان میتواند عوارض خطرناکی را برای بیماران مبتلا به آن به همراه داشته باشد.
وی افزود: در تمامی گایدلاینهای پزشکی قبل از هر گونه دارودرمانی برای کبد چرب، تصحیح سبک زندگی شامل رعایت رژیم غذایی و گنجاندن ورزش های منظم هوازی بعنوان اولین راهکار درمانی جهت بیماران مبتلا به آن توصیه شده است.
به گفته وی کبد چرب بعد از انجام تستهای بیوشیمیایی خون به منظور اندازهگیری آنزیمهای کبدی و سایر پارامترها و همچنین بعد از انجام سونوگرافی توسط پزشک معالج تشخیص داده میشود.
انتهای پیام/
-
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۹:۱۴
-
۱۲ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/912492/