رفع مشکلات حوزه فرش دستباف کردستان نیازمند ایجاد بازار فروش است
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: برای رفع مشکلات حوزه فرش دستباف باید در قدم اول برای آن بازار فروش ایجاد کرد که لازمه این امر حضور بافندگان فرش دستباف در نمایشگاههای بینالمللی است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ادارهکل صمت کردستان، بختیار خلیقی اظهار کرد: با توجه به استعدادی که در استان کردستان در حوزه فرش دستباف وجود دارد، 185 واحد تولیدی به صورت متمرکز و نیمه متمرکز در حال فعالیت هستند و سالانه قریب به 160 تا 180 هزار متر مربع فرش در استان کردستان تولید میشود.
وی افزود: نزدیک به 90 هزار بافنده فرش دستباف در استان کردستان شناسایی شدهاند که از این تعداد 50 هزار نفر ساماندهی و در قالب تعاونیهای مربوط به حوزه تولید فرش فعالیت میکنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 12 هزار بافنده فرش در استان کردستان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، اما این کفایت نمیکند و با توجه به جمعیت نزدیک به 50 هزار نفری بخش تولید فرش دستباف نیاز است که دولت و ادارهکل تأمین اجتماعی کمک کنند تا سهمیه بیمه تأمین اجتماعی حداقل تا 10 هزار نفر دیگر افزایش پیدا کند.
خلیقی ادامه داد: هرچند که اعتباراتی برای مشاغل خانگی برای تولید فرش و خرید مواد اولیه همواره تخصیص داده شده است، اما به دلیل گستردگی محدوده کار و فعالیت نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است.
وی به مشکلات حوزه بازار صادرات فرش دستباف اشاره کرد و افزود: در حال حاضر کارگاههای آموزشی در خصوص بازاریابی در سطح استان در حال انجام است و در همین راستا با نزدیک به 25 رایزن بازرگانی در کشورهای مختلف هماهنگ شده که محصولات تولیدی استان کردستان را معرفی کنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه برای رفع مشکلات حوزه فرش دستباف باید در قدم اول برای آن بازار فروش ایجاد کرد، ادامه داد: لازمه این امر حضور بافندگان فرش دستباف در نمایشگاههای بینالمللی است؛ بنابراین برای دستیابی به این مهم دولت باید هزینه حضور و اجاره غرفهها را پرداخت کند تا بافندگان بتوانند با حضور خود در این نمایشگاهها شرایطی را فراهم کنند تا فرش دستباف به تجار و مصرف کنندگان معرفی و زمینه دوبارهای را برای ایجاد رونق دوباره بازار فرش تدارک ببینند.
خلیقی خاطرنشان کرد: فرش دستباف کردستان همچون گذشته روند تولید خود را دارد، اما به دلیل اینکه به کشورهای مورد هدف همچون کشورهای اروپایی و آسیایی و عربی صادر نمیشود، بازار آن دچار افت شده است.
وی ادامه داد: ما در سطح کشور دو نشان ملی و بینالمللی را برای فرش دستباف سنندج و بیجار دریافت کردهایم که یکی از شاخصهای اولویت دار استان کردستان است.
کد خبر 809348
-
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱:۵۱
-
۳۰ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/912433/