9 هزار زلزله در کرمانشاه در 7 سال
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش نبض بازار، فرهاد فروزی روز یکشنبه در آستانه هفتمین سالگرد زلزله غرب استان بیان اینکه از سال 1396 و بعد از وقوع زلزله 7.3 ریشتری غرب استان تا به امروز 9 هزار و 164 زلزله در استان کرمانشاه رخ داده است گفت: 192 زلزله در این مدت، بیش از چهار ریشتر بوده است.
وی زلزله 7.3 ریشتری ازگله را بزرگترین زلزله تاریخ در منطقه زاگرس عنوان کرد و در خصوص گسل های موجود در استان هم افزود: تعداد گسل های موجود در استان زیاد است اما 2 گسل دینور و ازگله از همه آنها خطرناک تر است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته رییس شبکه لرزهنگاری استان کرمانشاه گسل دینور اکنون غیرفعال است و لرزه های بعد از سال 96 در استان مربوط به گسل ازگله است.
وی با اشاره به اینکه گسل دینور یک رشته گسل است که از گردنه مروارید کامیاران در استان کردستان شروع شده و از کنگاور در استان کرمانشاه خارج می شود، گفت: این گسل خطرناکترین گسل استان است که به گسل "عهد حاضر زاگرس " معروف است و ریسک زلزله این گسل هم در منطقه بالا است.
رییس شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه در خصوص شاخص های مورد نظر برای ریسک بالای گسل ها هم گفت: شاخص زلزله خیز بودن و ریسک پذیر بودن گسل ها، یکی توان لرزه زایی و دیگری سابقه تاریخی گسل ها است.
فروزی با بیان اینکه گسل دینور سابقه تاریخی بدی دارد به نحوی که در حدود یک هزار سال پیش زلزله آن موجب نابودی کامل شهر دینور شده است افزود: رشته گسل موجود در سرپل ذهاب، قصرشیرین و ازگله هم در حدود 900 سال پیش زلزله شدیدی داشته است که منجر به نابودی شهر حلوان (سرپل ذهاب امروز) شده است.
راههای پیشگیری از خسارت های زلزله در استان کرمانشاه
وی توان لرزهزایی هر 2 گسل موجود در استان را حدود هفت ریشتر عنوان کرد و در خصوص راههای پیشگیری از خسارت های زلزله در استان هم گفت: سازمان نظام مهندسی آیین نامه هایی دارد که هر ساله آن را بروزرسانی می کند و این سازمان در مورد سازه ها آیین نامه 2800 را دارد که بسیار هم روی آن حساس است.
رییس شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه براساس آیین نامه های سازمان نظام مهندسی، تمام ساخت و سازها باید تحمیل حداقل هشت ریشتر زلزله را داشته باشند افزود: اگر پیمانکاران تمام استانداردهای موردنظر سازمان نظام مهندسی را رعایت کنند، در صورت وقوع زلزله کمترین خسارت را خواهیم داشت.
فروزی با بیان اینکه زلزله به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست گفت: کرمانشاه یک استان زلزله خیز است اما مردم باید در وهله اول و بعد از احساس زلزله، خونسردی خود را حفظ کنند و با عجله قصد خروج از ساختمان را نداشته باشند چراکه بیشتر آسیب ها به دلیل اضطراب و نگرانی در دقایق اولیه احساس زلزله است.
زمین لرزه 7.4 ریشتری 21 آبان سال 96 در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 932 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، 103 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
-
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹:۲۳
-
۱۱ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/912409/