عصر کرد

آخرين مطالب

تسهیلات 1000 میلیارد تومانی برای توسعه دانش‌بنیان‌های فضایی سیاسی

تسهیلات 1000 میلیارد تومانی برای توسعه دانش‌بنیان‌های فضایی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - معاون علمی رییس‌جمور گفت: در دوره جدید معاونت، صحبت‌هایی با سازمان فضایی داشتیم و به منظور تقویت این بخش، تسهیلاتی معادل یک هزار میلیارد تومان برای حوزه فضایی در نظر گرفته‌ایم - اخبار اجتماعی -
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری عملکرد دو ماهواره کوثر و هدهد که اکنون در مدار قرار دارند را تشریح کرد.
وی بر اهمیت پذیرش شکست‌ها به عنوان پله‌هایی برای رسیدن به موفقیت تأکید و خاطرنشان کرد: موفقیت‌های امروز ما نتیجه شکست‌های دیروز هستند؛ باید از فناوری‌های جدید بیاموزیم که گاهی اوقات از طریق تجربه شکست‌ها به موفقیت دست پیدا می‌کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور افزود: این رویکرد در پروژه‌های فضایی اخیر نیز بسیار مشهود بوده است. دو ماهواره کوثر و هدهد اکنون در مدار قرار دارند و ما از عملکرد آنها بسیار خرسندیم. اهمیت این پروژه‌ها در آن است که هر دو ماهواره هم‌اکنون به طور فعال داده‌ها را دریافت می‌کنند، به طوری که ما دو مرتبه در روز، از مدار داده دریافت می کنیم. صبح امروز و ساعت 9 شب، هر دو ایستگاه دریافتی داده‌ها را به طور موفقیت‌آمیز دریافت کرده‌اند.
جزئیات پرتاب ماهواره‌های ایرانی کوثر و هدهد افشین، پرتاب موفقیت‌آمیز اولین ماهواره دانش‌بنیان بخش خصوصی به فضا را نقطه عطفی در توسعه صنعت فضایی کشور دانست و بیان کرد: این پروژه از سال 1398 در معاونت علمی کلید خورد و در سال 1400 با وزارت ارتباطات قراردادی به امضا رسید که براساس آن، داده‌های حاصل از این ماهواره‌ها خریداری شود. حدود 50 درصد از هزینه‌های این خریدها توسط وزارت ارتباطات و باقی‌مانده آن توسط معاونت علمی تامین شد.
وی با اعلام اینکه این موفقیت نتیجه همکاری و هماهنگی‌های گسترده داخلی و بین‌المللی است، افزود: همکاران ما از معاونت علمی هم‌اکنون در روسیه به‌ سر می‌برند تا جزئیات پرتاب را پیگیری کنند.
افزایش شمار شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری به وضعیت فعلی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فضایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ما حدود 30 شرکت دانش‌بنیان در این حوزه داریم که از این تعداد، 20 شرکت فعال هستند؛ یکی از دلایل عدم افزایش میزان شرکت‌های فعال در این حوزه به چالش‌های اقتصادی مرتبط با صنعت فضایی برمی‌گردد. ما امیدواریم که با این پرتاب‌ موفق و حمایت‌های مجدد، اقتصاد این حوزه رونق بگیرد و بتوانیم در کوتاه مدت تعداد شرکت‌های فعال را به 30، 40 و حتی 60 شرکت افزایش دهیم.
ورود بخش خصوصی، گامی به سوی تجاری‌سازی
وی در ادامه اظهارات خود، به سابقه ساخت ماهواره در دانشگاه‌ها اشاره و بیان کرد: در گذشته، ماهواره‌ها توسط دانشگاه‌ها ساخته می‌شدند، هرچند این امر به رسوخ علمی خوبی در دانشگاه‌ها کمک می‌کرد؛ اما نتایج آن به تجاری‌سازی منجر نمی‌شد.
افشین با تاکید بر اینکه، امروز، ورود بخش خصوصی به این حوزه را به عنوان اولین و مهم‌ترین گام تلقی می‌کنیم؛ ادامه داد: در گام بعد، تصمیم گرفتیم که فرآیند ساخت ماهواره‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
تسهیلات 1000 میلیارد تومانی برای پرواز دانش‌بنیان‌های حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، گفت: در دوره جدید معاونت، صحبت‌هایی با سازمان فضایی داشتیم و به منظور تقویت این بخش، تسهیلاتی معادل یک هزار میلیارد تومان برای حوزه فضایی در نظر گرفته‌ایم؛ این اقدام می‌تواند به تحریک بیشتر بخش خصوصی کمک کند و امیدوارم به زودی خبری خوش مبنی بر افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه از 30 به 60 و حتی 100 را به اطلاع شما برسانم زیرا پتانسیل‌های بسیاری برای رشد و توسعه در صنعت فضایی وجود دارد.
اهمیت داده‌های فضایی و هزینه‌های گزاف خرید آن‌ها
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور در ادامه بررسی تحولات جدید در صنعت فضایی کشور، نقش حیاتی داده‌های فضایی را در پیشرفت سایر علوم مورد تاکید قرار داد.
وی گفت: این یک مقدمه برای سایر علوم است؛ برای مثال، در حوزه‌های هوش مصنوعی، مدیریت انرژی، بحث‌های زیست‌محیطی و... داده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و این داده‌ها عمدتاً نیازمند ماهواره‌ها برای جمع‌آوری و ارسال هستند.
افشین افزود: باید به این نکته توجه کنیم که خرید داده‌های فضایی هزینه‌بر است. به طور تقریبی، عمر عملیاتی یک ماهواره در حدود سه سال است و هزینه خرید داده برای یک سال برابر با هزینه ساخت دو ماهواره است. به عبارتی؛ وقتی یک شرکت برای یک سال داده خریداری می‌کند، به نوعی می‌توان گفت که هزینه‌ای معادل ساخت دو ماهواره را پرداخت کرده است.
ایجاد کانون‌های رشد فناوری فضایی در هفت دانشگاه
وی بر اهمیت توجه به دانشگاه‌ها در توسعه فناوری فضایی و همکاری‌های مشترک تاکید کرد و گفت: ما نباید از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها غافل شویم. به همین منظور، برنامه ویژه‌ای برای هفت دانشگاه برتر کشور در نظر گرفته‌ایم که دارای پتانسیل و زیرساخت‌های فضایی هستند.
افشین با اشاره بر این‌که دانشگاه‌ها به عنوان کانون‌هایی برای رشد تکنولوژی‌های جدید در حوزه فضایی در نظر گرفته شده‌ است؛ خاطرنشان کرد: این همکاری تحت قالب توافق‌نامه‌های سه‌جانبه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، دانشگاه و سازمان فضایی انجام خواهد شد.
توسعه فناوری فضایی، زنجیره‌ای متصل بین علم و صنعت
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور اضافه کرد: توسعه علم در دانشگاه‌ها و تجاری‌سازی آن در بخش خصوصی باید به عنوان یک زنجیره‌ پیوسته دیده شود. ما به دنبال شکل‌دهی این زنجیره هستیم تا بتوانیم با همت و تلاش جوانان سرزمینمان به تحقق این هدف نائل شویم.
افشین درپایان گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود و عزم محکم جوانان، بتوانیم به دستاوردهای ملموس و قابل توجهی در عرصه فناوری فضایی دست یابیم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/910619/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باز آمدم چون ماه نو

چالش هم‌بیت برای گروه ششم سرزمین شعر

تو آدم نشوی جان پدر!

مهاجم تراکتور بهترین بازیکن دیدار با روشن شد

استقبال بازیکنان هیرنفین و رابین فن پرسی از علیرضا جهانبخش

چالش بهترین دروازه‌بان با مهدی امیرآبادی

فورلان: همانند یک بچه مشتاق تنیس بازی کردن هستم!

فرار لحظه آخری یاران سعید و سردار از شکست

خلاصه بازی تراکتور ایران 7 - 0 روشن تاجیکستان

شیکالچی: از صدرنشینی تراکتور و گلزنی‌ام خوشحالم

اونانا: از پیروزی اسپورتینگ مقابل سیتی لذت بردم!

یک ستاره تمام عیار به ترکیب پرسپولیس برمی‌گردد

اسکوچیچ: به رکوردها کاری ندارم، با سخت‌کوشی ادامه می‌دهیم

آذربایجان شرقی به هاب اقتصادی تبدیل می‌شود

حزب الله رسما از ورود موشک فاتح 110 به صحنه نبرد خبر داد

حرکت اکروباتیک و جانانه مینا بعد از دیدن تجاوز همسرش!

راز مخوف شماره تلفن قاتل که باعث مرگ صاحبان خود شد/ عکس

همایش معتمدین، متنفذین و نخبگان بسیج در استان کردستان برگزار شد

استان کردستان، گنجینه‌ای از حماسه‌های ناگفته دفاع مقدس است

وحدت و انسجام در حفظ امنیت و اقتدار انقلاب اسلامی نقش مهمی دارد

خانواده‌های جان‌باختگان گلستانی معدن طبس صاحب خانه شدند

فیلم بلند «ژیوار» در سنندج اکران شد

حدود 60 نفر از نیروهای فراجا امسال به شهادت رسیده‌اند

مبارزه با فساد احتمالی درگمرک، اهمیتی دو چندان می یابد

واردات آیفون صدای اقتصاددان ها را درآورد

اقتصاد هنر با پروژه‌های جدید شبکه‌های شهری پیگیری می‌شود

احمد جباری: حذف مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد الزامی است

برخورد ریشه ای، اساسی و منطقی شهرداری تهران با دستفروشی

اشاره سردار رادان به پاسخ قاطع به اشرار و تروریست‌ها

فرمانده کل انتظامی: هرکس از دیوار امنیت ما عبور کند، از او عبور می‌کنیم/ وقوع سرقت‌ها تا سطح 20 درصد کاهش داشته است

کاهش 18 درصدی سرقت ها در کرمانشاه

آمادگی جزیره کیش برای استقرار دبیرخانه دائمی همایش اقتصاد دریا محور

تغییر زمان ثبت‌نام آزمون سراسری سال 1404

شعری زیبا از دکتر کاکاوند

سعی نکنیم بی درمان رو درمان کنیم!

شانه ات را دیر آوردی سرم را باد برد!

شعر انتخابی مرتضی آخرتی در رقابت شاعران

امشب تمام عاشقان را دست به سر کن

ترکیب روشن مقابل تراکتور مشخص شد

دانشگر تحت درمان قرار گرفت

دبل چیکالشی با چیپ دیدنی؛ گل دوم تراکتور به روشن توسط چیکالشی

پیروزی مقصودلو و طباطبایی در دور دوم شطرنج مسترز هند

چیکاشلی زمان زیادی برای گلزنی نیاز نداشت!

مصدومیت نادری کام تراکتور را تلخ کرد

هت‌تریک چیکالشی روی نقطه پنالتی؛ گل سوم تراکتور به روشن

پوکر چیکالشی با یک والی زیبا؛ گل چهارم تراکتور به روشن

عجیب‌ترین فرصت‌سوزی در لیگ نخبگان آسیا

گزارش زنده؛ تراکتور 4 - 0 روشن تاجیکستان

تصمیم فوری رئال؛ ژانویه چند بازیکن می‌خریم!‏

ارتش شش نفره ترامپ در صحنه انتخاباتی | از ایلان ماسک تا پادکسترهای جنجالی