وزیر اقتصاد: مردم مدیون شرکت بیمه نیستند؛ شرکت بیمه باید مدیون مردم باشد/ شرکتهای بیمه باید سودآور باشند
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش مدار اقتصادی از وزارت اقتصادی، عبدالناصر همتی نقش بیمه ایران در صنعت بیمه کشور را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: باید همکاران و مدیران این بیمه تمام تلاش خود را بازگشتن به اوج بگذارند. من متاسف هستم که هم سهم بیمه ایران از بازار و هم صورتهای مالی این شرکت، در شرایط مطلوبی نیست، گر چه با این وجود، با قدرت در حال ارائه خدمات به مردم است.
او با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور و تحریمهای ظالمانه، صنعت بیمه کشور را نیز متأثر کرده است، گفت: البته بخشی از این تأثیرات را میتوان خنثی کرد و بخشی دیگر هم، به اراده، فکر، تلاش و همیت ما بر میگردد.
وزیر اقتصاد نیروهای شاغل در شرکت سهامی بیمه ایران را شاخص و علاقمند به رشد و اعتلای این شرکت دانست و بیان کرد: حتما مدیرعامل جدید با توجه به سوابق کاری خود در بیمه ایران و تجاربی که در بخشهای دیگر مانند بانک کسب کرده، میتواند با همکاری پرسنل، بیمه ایران را به روزهای اوج خود برگرداند.
او با تأکید براینکه مردم مدیون شرکت بیمه نیستند و شرکت بیمه باید مدیون مردم باشد که این افتخار را به شرکتهای بیمهای دادهاند تا بیمهگذار آنها باشند، عنوان کرد: اگر چنین تصوری بین مردم وجود دارد، به معنی آن است که شرکتهای بیمهای به وظایف خود در قبال بیمهگزاران، به خوبی عمل نکردهاند.
وزیر اقتصاد بر احیای بیمه ایران و افزایش سهم آن در بازار تاکید کرد و افزود: برای این امر، نیازی به نرخ شکنی و ارائه نرخهای غیرفنی نیست بلکه این شرکت باید با ارائه کار فنی و ارائه محصولات نوین و راهبری توسعه صنعت بیمه، جایگاه خود را بالا ببرد و من معتقدم که بیمه ایران میتواند این کار را انجام بدهد، به ویژه چون برخوردار از یک شبکه گسترده و خوشنام است، کارشناسان و مدیران زبدهای دارد و دولت نیز پشتیبان آن است.
او با بیان اینکه نباید طوری به بیمه ایران نگاه شود که تنها مسئول فروش بیمههای خاص زیانده مثل بیمه اتومبیل است، اضافه کرد: چرا باید 80 درصد پرتفوی بیمه ایران شامل اتومبیل و درمان باشد؟ این نوع بیمهها برای شرکتها سودده نیست.
همتی افزود: بنابراین همه اینها میتواند اصلاح شود. چرا بیمه ایران دورههای گذشته در بیمههای عمر همیشه پیشگام بود اما اکنون سهم این بیمه بسیار ضعیف شده است؟
او ادامه داد: حاکمیت تورم بالای 40 درصد طی سه سال اخیر، جذابیت بیمههای عمر را نزد مردم کاهش داده که برای حل این مشکل باید به سمت بیمههای عمرِ متکی بر دارایی برویم.
همتی افزود: میتوانیم بر این اساس، بیمه نامههای عمر جذاب تعریف کنیم تا سهم پرتفوی سودآور برای بیمه و جذاب برای مردم را نیز داشته باشیم.
همتی خطاب به مدیران بیمه مرکزی گفت باید همت کنید تا این تصور که شرکتهای بیمه نباید سود بدهند را از صنعت بیمه دور شود و افزود: شرکتهای بیمه باید سودآور باشند و شما باید با مواردی چون پیگیر نبودن معوقات، ارائه نرخهای غیرفنی و سرمایهگذاریهای بیربط برخورد جدی کنید.
او راه رشد یک شرکت بیمه را سودآوری و توانگری آن دانست و افزود: اگر توانگری ضعیف باشد، دیگر شرکت بیمه نمیتواند رشد کند؛ نظارت بیمه مرکزی باید بر سه موضوع فنی بودن نرخ بیمههای ارائه شده، فساد احتمالی در شرکتهای بیمهای و حوزههایی که بیمه در آن سرمایهگذاری میکند، متمرکز شود.
همتی با بیان اینکه برخی دیگر از شرکتهای بیمه نیز شرایط خوبی ندارند که باید اصلاح شوند، تأکید کرد: بیمه مرکزی باید به طور جدی، بر موضوع فنی بودن نرخهای بیمه شرکتهای بیمهای نظارت کند.
او یادآور شد: اگر سطح توانگری صنعت بیمه، در حد پایینی اعلام شود، آن وقت همه شرکتهای بیمه میتوانند به آن دست پیدا کنند که البته فاقد ارزش است؛ در صورت ارتقای سطح است که معلوم خواهد شد کدام شرکت بیمهای، کار خوب انجام داده است.
وزیر اقتصاد با اشاره به پتانسیل، نیروی انسانی و زیرساخت خوب در صنعت بیمه بیان کرد: شرکتهای بیمه تنها باید مدیران خوب و با انگیزه داشته باشند و با استفاده از نظرات کارشناسی، کار را پیش ببرند و بطور مثال، اگر یک پیشنهاد دارای "ریسک" برای یک مدیر بیمه آوردند، ابتدا باید به فکر آینده و سود دهی شرکت باشد و سپس به فکر بالا رفتن پرتفو فکر کند.
او تصریح کرد: زمانی که سودآوری یک مدیر از بین رفت و نتیجه عملیاتی تصمیمات وی منفی شد، بیمه مرکزی و وزیر اقتصاد میتواند آن را بلافاصله برکنار کند، چراکه نمیتوان در هر شرایطی و از هر مدیری حمایت کرد.
همتی اضافه کرد: بیمه مرکزی باید جدی و به اصطلاح بیرون کشیدن مو از ماست، بر هزینه کرد شرکتهای بیمه، سرمایهگذاریهای شرکت، نرخهای ارائه شده به مشتری نظارت داشته باشد و دنبال دلیل عدم مطالبات معوقات از سوی شرکت بیمه باشد.
او تأکید کرد: من بطور مداوم از همکاران خود در معاونت امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارتخانه، پیگیر چند محور خواهم بود و از بیمه مرکزی میخواهم، بر این امور نظارت کند که شرکتهای بیمه کجا سرمایهگذاری میکنند و مطالبات معوق خودشان را چگونه پیگیری میکنند.
وزیر اقتصاد به علاقمندی خود برای افزایش سهم بیمه ایران در بازار اشاره کرد و افزود: اقتدار یک راهبر بر این است که سهم قابل توجهی در صنعت بیمه داشته باشد، مگر میشود با سهم 15 درصدی از صنعت بیمه، یک شرکت را راهبری کرد؟
او افزود: باید برنامه برای توسعه، استفاده از هوش مصنوعی، پلتفرمهای دیجیتال و بیمهگری الکترونیکی داشته باشیم تا مردم به صورت مستقیم خدمت بیمهای خود را بگیرند.
همتی با تأکید بر افزایش ضریب نفوذ بیمههای عمر، تصریح کرد: اگر بخواهیم سهم بازاری بیمه خوب شود، باید برای توسعه بیمه عمر، تلاش صورت گیرد؛ بیمه ایران بیمه دولتی است که میتواند رفاه بیشتری برای مردم از طریق توسعه بیمههای عمر بخصوص بیمههای مستمری و بازنشستگی بیاورد.
وزیر اقتصاد در پایان گفت: همواره از صنعت بیمه و بویژه بیمه ایران به عنوان تنها بیمه دولتی، حمایت خواهم کرد تا به شرایط همیشگی خود برگردد. بیمههای خصوصی نیز باید در مقابل بیمه ایران خود را نشان بدهند و در عرصه خدمت به مردم، خود را شکوفا کنند.
منبع shada.ir
-
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۵:۲۱
-
۹ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/907232/