عصر کرد

آخرين مطالب

هدفگذاری حرکت از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان اقتصادي

هدفگذاری حرکت از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش بنیان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - امروز حدود 10 هزار شرکت دانش بنیان با 500 همت درآمد و فروش در کشور وجود دارد و خروجی و هدفگذاری این برنامه مبنی بر این بوده تا از یک اقتصاد نفتی به یک اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
، نشست رونمایی از برنامه توسعه زیست‌بوم فناوری مالی (فینتک) با موضوع اتکا به توانمندی شرکت‌های دانش بنیان با حضور مهدی الیاسی - معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان، روح الله ابوجعفری - عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری، مجید کریمی - رئیس مرکز تسهیل تأمین مالی تولید وزارت اقتصاد و محمد صادق صارمی - مدیر گروه اقتصاد دانش بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست‌جمهوری در پژوهشکده مطالعات فناوری، برگزار شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نقشه راه برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی
در ابتدای این نشست، صارمی مدیر گروه اقتصاد دانش بنیان پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست‌جمهوری در رابطه با برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی گفت: نقشه راه این برنامه در سه بخش تنظیم‌گری، توسعه اکوسیستم و توسعه فناوری مالی تهیه شده است که چهار بازار پول و اعتبار، تامین اطمینان، مالیه عمومی-حکمرانی و بازار سرمایه را شامل می‌شود.
وی افزود در این حوزه بازیگران مختلفی از جمله موسسات مالی در حوزه بازار پول و اعتبار و بازار سرمایه و همچنین موسسات خصوصی حضور دارند و بازیگران جدید طیف وسیعی از بازیگران خصوصی و فناوری را تشکیل می‌دهند
در ادامه ابوجعفری - عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در رابطه با ویژگی‌ها و ماهیت برنامه فینتک گفت: فینتک در حوزه‌های مختلف از جمله بورس بانک بیمه گمرک سرمایه‌گذاری و دیگر حوزه‌ها به کمک توسعه فناوری مالی می‌پردازد. 
وی افزود: امروز حدود 10 هزار شرکت دانش بنیان با 500 همت درآمد و فروش در کشور وجود دارد و خروجی و هدفگذاری این برنامه مبنی بر این بوده تا از یک اقتصاد نفتی به یک اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ادامه داد: یکی از اعضای اصلی تحقق این برنامه خانواده وزارت اقتصاد است که با کمک آن می‌توانیم مشکلات جدی در حوزه‌های مختلف اقتصادی و فناوری را برطرف کنیم.
ابوجعفری افزود: در حال حاضر چالش‌های جدی در حوزه مالیات، کشف تخلف و بیمه وجود دارد به طوری که بر اساس یک گزارش نزدیک به 70 درصد از خسارات بخشی از رشته‌های بیمه‌ای مربوط به خسارات ساختگی است که با توسعه فناوری زیست بوم مالی می‌توانیم بسیاری از این مشکلات را برطرف کنیم. همچنین، ناترازی نظام بانکی امروز بسیار جدی است و مطالبات معوق در شبکه بانکی یکی از عوامل اصلی این ناترازی‌ها است.
وی ادامه داد: زمانی که درگیر سامانه‌های حکمرانی مالی و اقتصادی می‌شویم، عموما با چالش‌هایی جدی برخورد می‌کنیم و این موضوعات باعث شد که در ابتدا به این جمع‌بندی برسیم که یکی از اولویت‌های مهم فرهنگ سازی است؛ چرا که در ابتدا باید بگوییم هدف، ابعاد و ماهیت در این حوزه چگونه است و به دنبال چه اقداماتی هستیم.
این عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری خاطرنشان کرد: بنابراین ما باید در قالب تنظیم‌گری، یک گذار بدون چالش و پیامد‌های منفی را محقق کنیم و از آنجایی که سیستم‌های فناوری ما به شدت فرسوده و قدیمی هستند، امروز نیازمند یک سرمایه‌گذاری کلان در حوزه زیرساخت‌های فناوری هستیم.
ابوجعفری ادامه داد: یک نکته مهم در حوزه زیست بوم فناوری‌های مالی به پایگاه‌های داده و اطلاعات باز می‌گردد که سه اصل آن به دسترسی به اطلاعات در زمینه اشخاص، کسب و کار‌ها و مکان مربوط می‌شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در جهت توسعه زیست بوم فناوری مالی در کشور با کمک همه نهاد‌های تاثیرگذار در کشور بتوانیم یک گذار مناسب و مطلوب را به سمت زیست بوم فناور مالی طی کنیم.
لزوم گذر از نگاه خرد به دید عمیق در حوزه فناوری مالی
در بخش دیگری از این نشست مجید کریمی - رئیس مرکز تسهیل تأمین مالی تولید وزارت اقتصاد ـ با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه تنظیم‌گری در رابطه با زیست بوم فناوری مالی گفت: در حال حاضر چالش‌هایی از جمله نگاه خرد به مسائل بدون عمق دید، رویکرد نامطلوب حفظ وضع موجود و وجود ذینفعان سنتی مربوط به کسب و کار‌های فینتک با نگاه بخشی به این حوزه است که بدون توجه به پیامد‌های برخی اقدامات، فرایند تنظیم‌گری و نظارت را پیچیده ساخته است.
وی ادامه داد: بنابراین باید همه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در حوزه فینتک محیا شود تا از عدم اطمینان در این حوزه و خلق تصمیمات و کنترل‌گری‌های غلط جلوگیری شود.
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد گفت: در مورد دیگر باید دستگاه‌های حاکمیتی تصمیماتی را که با کنترل کسب و کار‌ها به جای پاسخ به مسئله، منجر به رفع مسئله می‌شوند را اصلاح کنند و عدم همکاری با بخش خصوصی یکی از مهم‌ترین این تصمیمات غلط است.
کریمی ادامه داد: قانون تامین مالی زیرساخت فناوری به تسهیل و حمایت از این حوزه کمک شایانی می‌کند؛ بنابراین باید قوانین و مقررات بهتر، آموزش و فرهنگ‌سازی لازم در حوزه فینتک شکل بگیرد. همچنین ما زمانی متوجه می‌شویم که مسیرمان درست بوده است که به داده‌ها و اطلاعات شفاف دسترسی داشته باشیم تا بتوانیم نظارت و تامین مالی جمعی مطلوبی داشته باشیم.
وی در پایان گفته‌های خود افزود: امروز عصر هوش مصنوعی است و اگر در حوزه فناوری تعللی صورت بگیرد، تبعات بسیاری را برای آینده ما به همراه دارد.
پیشران‌های جهانی توسعه فناوری
در ادامه این نشست مهدی الیاسی - معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان - با اشاره به برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی گفت: در هر حوزه‌ای اگر بخواهیم نوآورانه حرکت کنیم به دانش و تجربه‌ای بالاتر از عبارات و کلماتی که آنها را می‌شناسیم نیاز داریم. مشکل اصلی ما امروز تمرکز بالا بر روی برخی ایده‌های شناخته شده و قدیمی و عدم تمرکز بر روی حوزه‌های جدیدی است که دارای ارزش افزوده بالایی در بخش مالی و فناوری مالی هستند.
وی در پایان افزود: امروز ما باید فرصت را در مسئله جستجو کنیم. در سطح جهانی پیشران توسعه فناوری سه حوزه سلامت، امنیت و بخش مالی-پولی بوده است؛ امروز ما دچار بازیگران نوآور کوچک مقیاس هستیم و باید یک تعامل سازنده بین بازیگران بزرگ فناوری و بازیگران کوچک در راستای تنوع بخشیدن به بازیگران صورت بگیرد.
گفتنی است؛ برنامه توسعه زیست بوم فناوری مالی (فینتک) در 10 حوزه در راستای بهبود حکمرانی اقتصادی تدوین شده است که در بخشی‌هایی از آن حوزه‌های مختلف فناوری مالی در سطح جهانی، شناخت زیست بوم اقتصادی ایران و همچنین راهکار‌های تعامل سازنده با ذینفعان نهاد‌های مالی اعم از بخش‌های خصوصی و دولتی مورد بررسی قرار گرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/905934/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کودکانی که زیر بمباران بزرگ می‌شوند و بازی‌شان مبارزه برای بقاست

این کتاب‌ها را برای شناخت خود از دست ندهید

روایتی بی‌طرفانه از مذاکرات و تعهدات هسته‌ای ایران

عابدینی: نه پروین راستش را می‌گوید نه هاشمی‌نسب!

کامران قاسم‌پور با پیروزی استارت زد

دیدار تاج با رئیس فیفا و AFC

دقایقی از کشتی عبدالرشید سعدالله‌یف و دیوید تیلور

اسکوچیچ: استقلال تیمی محکم و مقتدر است

شرایط بغرنج در رفسنجان؛ مدیرعامل استعفا کرد!

پژمان معتمدی دبیر فدراسیون آمادگی جسمانی شد

رافائل دستیاران خود در تیم ملی ایران را معرفی کرد

وزیر ورزش: پیگیر پرونده ویلموتس هستیم

دنیامالی: پروژه ساخت ورزشگاه در تهران فعلاً متوقف است

استارت قهرمان 92 کیلوگرم جهان با شکست حریف ژاپنی

تانک روسی کشتی سال را یک طرفه از تیلور برد؛ دوئل با قاسم‌پور

صحنه ناخوشایند صبحگاه پاییزی تهران ثبت شد/ عکس

بسکتبال NBA | مجرم به صحنه جرم برگشت و کارش را تکرار کرد

موفقیت در فعالیت تبلیغی منوط به تسلط بر صحنه و برنامه های مد نظر است

نمایش «یوتانازی» در تماشاخانه مایان مشهد به روی صحنه می رود

بالا بودن نرخ تورم اقلام اساسی در آذربایجان شرقی

صحنه هولناک تصادف آمبولانس با یک پاکبان! +ویدئو

نمایش «یوتانازی» درتماشاخانه مایان مشهد به روی صحنه می‌رود

جزییات سرقت مسلحانه خونین از بانک ملی زاهدان

فیلم کوتاه «سامپو» در آفریقای جنوبی و اسپانیا

تماشاخانه‌های حوزه هنری میزبان دو نمایش جدید

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد | منع رجیستری گوشی آیفون برداشته شد

افزایش تعداد مقالات دانشگاه علوم پزشکی کردستان

آغاز فعالیت گرمخانه شهرداری سنندج/امکان اسکان شبانه 50 نفر بی‌سرپناه فراهم شد

اتفاق مهم برای سیستان و بلوچستان؛ یک بلوچ استاندار شد + سوابق

استاندار سیستان وبلوچستان منصوب شد

استاندار جدید سیستان وبلوچستان را بهتر بشناسید

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد| تغییرات دهک‌بندی درآمدی یارانه‌ در دولت تصویب نشده

247 میلیارد تومان از محل عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداری و دهیاری ها واریز شد

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان که اهل سنت است را بشناسید

100 هزار نفر از فعالیت های فرهنگی جوانان هلال احمر کردستان بهره‌مند شدند

فعالیت گرمخانه شهرداری سنندج با ظرفیت اسکان 50 نفر آغاز شد

منصور بیجار اولین استاندار بلوچ و اهل سنت سیستان و بلوچستان شد

آغاز مسابقات تنیس‌روی‌میز وزارت نیرو به میزبانی سنندج

منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد

دولت از ساخت مجتمع‌های توانمندسازی آسیب دیدگان اجتماعی حمایت می‌کند

منصور بیجار استاندار اهل سنت سیستان و بلوچستان کیست + سوابق

پرونده متخلفان کاغذ روی میز تعزیرات حکومتی کردستان

انتصاب منصور بیجار به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان

بهره‌مندی بیش از 100 هزار نفر از فعالیت‌های فرهنگی هلال احمر کردستان

نتایج نهایی ششمین دوره انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق اعلام شد

حمایت دولت از ساخت مجتمع‌های توانمندسازی آسیب دیدگان اجتماعی

اسکان 50 بی‌سرپناه در گرمخانه شهرداری سنندج/ 92 متکدی جمع‌آوری شدند

شهید علی اصغر غواصیه؛ جهادگر مجاهدی در راه انقلاب

استاندار جدید سیستان و بلوچستان را بیشتر بشناسیم

فرهنگ و هنر منطقه لیلاخ از حاشیه به متن آورده شود