عصر کرد

آخرين مطالب

موسیقی کلاسیک می‌تواند مغز افسرده را «روبه‌راه» کند علمي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - از موسیقی کلاسیک اغلب برای رسیدن به آرامش استفاده می‌شود و تحقیقات نشان می‌دهند که موسیقی پتانسیلِ شفابخش دارد. دانشمندان چینی به واکاوی مغز پرداختند تا به سازوکار تأثیر امواج صوتیِ موسیقی بر ذهن و خلق‌و‌خوی ما پی ببرند.

تحقیقات قبلی پژوهشگران در سراسر جهان نشان دادند که موسیقی احساسات را در مغز برانگیخته می‌کند. محققان دانشگاه شانگهای جیائو تونگ اخیراً بررسی کردند که گوش دادن به موسیقی- بویژه موسیقی کلاسیک غربی- چگونه می‌تواند روی مدارهای مغز تأثیر بگذارد و باعث کاهش افسردگی شود. یافته‌های آن‌ها برای کسانی که با افسردگی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، نویدبخش است اما افسردگی را درمان نمی‌کند.
دکتر بومین سان، نویسنده ارشد مطالعه و مدیر و استاد مرکز جراحی مغز و اعصاب عملکردی در دانشگاه شانگهای جیائو تونگ، به اپک تایمز گفت: «موسیقی کلاسیک می‌تواند برای جسم و روح آرامش‌بخش باشد که برای تنظیم خلق‌و‌خوی انسان نیز مفید است. مطالعات ما نشان می‌دهند که گوش دادن به موسیقی کلاسیک می‌تواند باعث کاهش اضطراب شود، کیفیت خواب را بهبود بخشد و سطح استرس را پایین بیاورد که همگی با کنترل افسردگی مرتبط هستند.»
سان و همکارانش به دنبال بررسی سازوکارهای عصبی مشخصی هستند که موسیقی کلاسیک از طریق آن‌ها اثرات ضدافسردگی خود را اعمال می‌کند.
در مطالعه‌ای که 9 اوت در مجله سل ریپورتس منتشر شد، محققان اثرات موسیقی کلاسیک بر 13 فرد مبتلا به افسردگی حاد را بررسی کردند. آن‌ها از قبل برای تحریک عمیق مغز داوطلبان الکترودهایی را در مغزشان کار گذاشته بودند.
به گزارش دانشگاه، الکترودها در مداری تعبیه شدند که دو ناحیه را در بخش قدامی مغز به هم متصل می‌کند: هسته بستر نوار انتهایی و هسته آکومبنس. محققان به «پیوند نوسانی هسته بستر نوار انتهایی و هسته آکومبنس»- همگام‌سازی قشر شنوایی و «مدار پاداش» مغز- پی بردند که گفته می‌شود اثرات ضدافسردگی دارد.
دانشگاه در بیانیه‌ای گزارش داد که موسیقی با همگام‌سازی نوسانات عصبی بین قشر شنوایی که مسئول پردازش اطلاعات حسی است و مدار پاداش که مسئول پردازش اطلاعات احساسی است، افسردگی بیماران را تقلیل می‌دهد.
هرچه بیماران از قطعه‌ای که گوش می‌دادند بیشتر لذت می‌بردند، روحیه بهتری پیدا می‌کردند.
سان به اپک تایمز گفت: «میزان تأثیر لذت ذهنیِ ناشی از شنیدن موسیقی بر افسردگی، محرزتر از آن بود که انتظارش را داشتیم.»
پیوند نوسانی بهتر، خلق‌و‌خوی بهتر
بیماران به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول متشکل از 13 نفر که با موسیقی کلاسیک آشنایی نداشتند (گروه ناآشنا) و گروه دوم متشکل از 10 نفر که بیشتر آن‌ها با موسیقی کلاسیک آشنایی داشتند (گروه آشنا).
به گفته محققان، بیماران به سمفونی شماره 6 چایکوفسکی- «نماد غم و اندوه»- و موومان سوم سمفونی شماره 7 بتهوون- «نماد شور و هیجان»- گوش دادند. هم‌زمان با این‌که 13 بیمار گروه ناآشنا به قطعات گوش می‌دادند، محققان از آن‌ها نوار مغزی گرفتند و داده‌های هسته بستر نوار انتهایی و هسته آکومبنس را ثبت کردند.
افسردگی بیماران قبل و بعد از گوش دادن به قطعات با استفاده از مقیاس‌های آنالوگ بصری برای افسردگی، اضطراب و لذت مورد ارزیابی قرار گرفت.
وقتی محققان بیماران گروه آشنا را آزمایش کردند و قطعاتی به آن‌ها دادند تا سه مرتبه در روز به مدت 14 روز به آن گوش کنند، دریافتند که پیوند نوسانی در بیماران بهبود یافته و علائم افسردگی آن‌ها در مقایسه با بیماران گروه ناآشنا خفیف‌تر شده است.
با این‌حال، وقتی محققان امواج صوتی تتا (3.5 تا 7.5 هرتز) را به قطعات اضافه کردند تا پیوند نوسانی هسته بستر نوار انتهایی و هسته آکومبنس را تقویت کنند، بیماران گروه ناآشنا از موسیقی لذت بیشتری بردند. امواج صوتی تتا شبیه امواج مغزی انسان در حین خواب و آرامش عمیق هستند.
به گفته محققان، جالب است بدانید که «حس و حال» قطعاتی که بیماران به آن‌ها گوش می‌دادند (چه غمگین و چه شاد) هیچ تأثیری روی افسردگی، اضطراب یا لذت نداشت که نشان می‌دهد تأثیر درمانی موسیقی «ممکن است جدا از تأثیر احساسی آن باشد.»
چرا موسیقی کلاسیک؟
محققان موسیقی کلاسیک غربی را انتخاب کردند، زیرا داوطلبان آشنایی اندکی با آن داشتند و احتمالاً قبل از این آزمایش خاطرات و احساسات خاصی در رابطه با آن قطعات نداشتند.
سان به اپک تایمز گفت: «موسیقی کلاسیک جواب خودش را پس داده و به دقت مورد مطالعه قرار گرفته است. این موسیقی مجموعه‌ای غنی از قطعات با آهنگ‌ها، ریتم‌ها و ساختارهای احساسی متفاوت ارائه می‌کند که می‌توان آن‌ها را جهت بررسی پاسخ‌های عصبی خاص به دقت انتخاب کرد.» او افزود که داوطلبان آسیایی اغلب با موسیقی کلاسیک آشنایی ندارند. از این‌رو، موسیقی کلاسیک متغیری است که در این داوطلبان به آسانی کنترل می‌شود.
موسیقی کلاسیک در سال‌های اخیر در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرده و بویژه نسل جوان به لذتِ گوش دادن به آن پی برده است. ما با موسیقی کلاسیک «ارتباط» می‌گیریم که شاید به لطف همان «پیوند نوسانی» باشد که در مطالعه جدید از آن صحبت شد.
سان در بیانیه دانشگاه گفت که او و همکارانش خوش‌بین هستند که یافته‌های آن‌ها به درد افراد مبتلا به افسردگی می‌خورند.
او گفت: «درنهایت، امیدواریم که بتوانیم یافته‌های پژوهشی خود را به رویکردهای بالینی و ابزارها و برنامه‌های آسان و کاربردی موسیقی‌درمانی تبدیل کنیم.»
سان به اپک تایمز گفت: «قطعاتی که با اولویت‌های افراد همسو باشند، احتمالاً فایده بیشتری خواهند داشت.»
او گفت: «افراد مبتلا به افسردگی ممکن است از گوش دادن به قطعه‌ای که از آن لذت می‌برند و برای آن‌ها آرامش‌بخش است، سود ببرند و این شامل موسیقی کلاسیک یا سبک‌های دیگر می‌شود.»
«این‌که به‌طور منظم قطعاتی گوش کنید که با آن‌ها ارتباط می‌گیرید، به بهبود خلق‌و‌خو و کاهش علائم افسردگی کمک می‌کند.»
با این‌حال، او گفت که موسیقی‌درمانی می‌بایست به‌عنوان مکمل تراپی و دارودرمانی برای درمان افسردگی در نظر گرفته شود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/873124/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری جلسات هفتگی قرآن کریم در حسینیه صاحب الامر مشهد + فیلم

پاس طارمی، خواب را بر اینزاگی حرام کرد!

وضعیت نامشخص سهرابیان و استقلال؛ فسخ یا وصل!

دیاز: اگر گوندوگان خوش‌شانس بود اینتر را می‌بردیم!

انریکه: ثابت کردیم هرگز تسلیم نمی‌شویم!

گواردیول: مهار مهاجمان اینتر دستاورد بزرگی است!

عیادت فلیک از مارک برنال با هدیه ویژه!

شوخی آچربی با هالند؛ بازم به ما گل نزدی!

نمایش ضعیف ارلینگ؛ هالند مثل همیشه گم شد!

متکبرانه‌ترین شادی گل تاریخ لیگ قهرمانان

گواردیولا: مقابل استادان دفاع عالی بازی کردیم!

شکاری در سپاهان ماندنی شد

بارلا: حیف شد، می‌توانستیم سیتی را ببریم!

پنجره نقل و انتقالات ایران بسته شد

کلوب بروژ 0 - 3‌ دورتموند؛ شروع مطمئن نایب قهرمان!

ضدحال به انریکه؛ آسنسیو باز هم مصدوم شد!

پیش از دیدار حساس پپ دی‌بروینه را از دست داد!

تساوی یاران طارمی مقابل منچسترسیتی در شب فرار پاری‌سن‌ژرمن از شکست

گل دوم دورتموند به کلوب بروژ توسط گیتنز

گل اول دورتموند به کلوب بروژ توسط گیتنز

گل اول پاری سن ژرمن به خیرونا توسط نونو مندز

گل سوم دورتموند به کلوب بروژ توسط گیراسی

سرمربی‌ الوکره: این باخت را در تبریز جبران می‌کنیم!

کمبود فضاهای آموزشی در جوانرود، مسئولان پای کار آیند

همتی: «تغییر»، پاسخگویی به مطالبات جامعه است/ انتصاب‌های جدید در وزارت اقتصاد

توقف بولونیا در لیگ قهرمانان اروپا

محمد محبی هنوز تست نمی‌شود!

آتالانتا توانایی بردن آرسنال را دارد!

گل دیدنی مهدی ترابی به الوکره از نمایی دیگر

لاپورت: گواردیولا دوستم نداشت، اما دلتنگ او هستم!

بازگشت سریع السیر تراکتور از قطر به تبریز

ژابی: می‌دانم که فاینورد چه بازیکن خطرناکی دارد!

عارف در نقش ناجی تراکتور پس از 110 روز!

اولین تصاویر از مربی جدید رقیب استقلال و پرسپولیس

صعود تاریخی ایران به رده دوم

میرابیان: عملیات تروریستی در لبنان اوج استیصال صهیونیست‌ها بود/ یزدان پناه: پشت صحنه تمام جنایات صهیونیست‌ها آمریکایی‌ها هستند

فال انبیا فردا پنج شنبه 29 شهریور 1403

تغییر، پاسخگویی به مطالبات جامعه است/ انتصاب‌های جدید در وزارت اقتصاد

«تغییر»، پاسخگویی به مطالبات جامعه است

مناظره خسرو با فرهاد

من نخواهم ایستاد رو به روی تو!

اتفاق جالب برای طارمی در خانه من‌سیتی

گلزنی حسین‌زاده به سبک مهدی قایدی!

بهترین برد آسیایی تراکتور در خارج از خانه

دانیال و یک روز کامل مقابل عبدالکریم حسن

اسکوچیچ: دوست ندارم تراکتور دفاع کند

مهاجم تراکتور لحظه آخر از لیست بیرون رفت

توافق شمس‌آذر با مدافع سابق سپاهان

ادعای درویش: افزایش سقف بودجه امروز ابلاغ شد!

اشتراکالی: هدف تراکتور در آسیا را نمی‌گویم!