عصر کرد

آخرين مطالب

سرمایه‌گذاری بر روی علم در نهایت موجب پیشرفت اقتصاد می‌شود گفتگو

سرمایه‌گذاری بر روی علم در نهایت موجب پیشرفت اقتصاد می‌شود
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرگزاری مهر، نشست علمی «سیاست‌های توسعه فنّاوری‌های راهبردی در ایران» در مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری مزبا حضور عماد احمدوند؛ دبیر ستاد فنّاوری‌های نانو و میکرو ریاست جمهوری به عنوان مدیر علمی نشست، مالک نادری عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مدیر پژوهش بنیاد علم ایران و روح اله ابوجعفری؛ عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فنّاوری برگزار شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
دکتر عماد احمدوند؛ دبیر ستاد فناوری‌های نانو و میکرو ریاست جمهوری دراین نشست با اشاره به موضوع نشست گفت: تقریباً طی دو دهه اخیر موضوع فناوری و نوآوری به صورت جدی در کشور مطرح شده است. در طی دو دهه گذشته فرآیندی را طی کردیم که سرآغاز آن این سؤال بود که آیا دانشگاه باید به علم بپردازد یا به فناوری؟ اندک‌اندک طی سال‌های گذشته موضوع فناوری قوام پیدا کرد و در نهایت به این رسیدیم که در کشور کسب‌وکارهایی مبتنی بر علم و فناوری شکل گرفته و در حال رشد هستند. در دوره‌های اخیر در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موضوع کسب‌وکارهای دانش‌بنیان مورد توجه ویژه قرار گرفت تا جایی که به قانون جهش تولید دانش‌بنیان رسیده‌ایم.
وی ادامه داد: امروزه در کشور ادبیات حوزه دانش‌بنیان‌های فناور و نوآور از سطح کسب‌وکارها وارد مباحث کلان اقتصادی شده است و عمده بازیگران این فضا در صدد استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان نوآور و فناور در حوزه‌های مختلف صنعت کشور هستند.
در ادامه این نشست، دکتر مالک نادری؛ عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مدیر پژوهش بنیاد علم ایران، سخنان خود را با ارائه چند سؤال مهم در حوزه نوآوری و فناوری آغاز کرد و گفت: باید از خودمان بپرسیم که آیا توسعه فناوری که در سطح کشور شکل گرفته را می‌توان به یک جایگاه مناسب در سطح جهان رساند یا خیر؟ سؤال کلیدی این است که با این سرعت تولید فناوری و نوآوری در دنیا آیا با مدل‌های استاتیک قابل‌دستیابی است یا خیر؟ و سوال بعد این است که چه کسانی یا چه نهادهایی با این مدل از تولید فناوری و نوآوری می‌توانند ایفا کننده نقش بهتری باشند؟
باید به افرادی که نیازهای آینده کشور را می‌بینند توجه کنیم
وی ادامه داد: از دیدگاه بنده ما یک کشور پول‌دار با منابع زیاد ثروتی نیستیم، شاید منابع و ذخایر داشته باشیم؛ اما کشور پول‌دار و ثروتمندی نیستیم. با این حال باید به این نکته توجه کنیم که آیا این سیستم توزیع منابع در حوزه فناوری و نوآوری در کشور ما به صورت صحیح صورت می‌پذیرد و می‌تواند ما را به اهداف خود در این حوزه برساند یا خیر؟
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ما باید داشته باشیم که از رشد فناوریهای مطرح جهانی عقب نیفتیم و در این راستا باید به افرادی که نیازهای آینده کشور را می‌بینند توجه کنیم. ما باید بین متخصصان ذیربط یک تقسیم کار کنیم که برخی افراد بر روی مسائل و نیازهای موجود کشور کار کنند و برخی افراد دیگر که به حوزه پژوهش در خصوص آینده ایران علاقه دارند، توسعه و پیشرفت آینده کشور را مورد توجه خود قرار دهند.
در ادامه نشست دکتر روح اله ابوجعفری؛ عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فنّاوری گفت: در سیاست‌گذاری فناوری و نوآوری همواره بین سیاست‌های عرضه و سیاست‌های تقاضا بحث و جدل وجود دارد؛ اما سؤال اصلی این است که چگونه می‌توان بین سیاست‌های عرضه و تقاضای علم و فناوری یک هماهنگی ایجاد کرد؟
وی ادامه داد: بعد از جنگ جهانی دوم، کشورهای پیشرفته جهان که به دنبال توسعه سلامت، امنیت، اقتصاد و... بودند به این نتیجه رسیدند که برای اینکه بتوانند به اهداف خود در سایر حوزه‌ها برسند باید در ابتدا روی موضوع علم سرمایه‌گذاری کنند و به دنبال توسعه علم باشند. اگر روی پیشرفت علم سرمایه‌گذاری کنیم این علم تبدیل به فناوری شده و فناوری موجب پیشرفت صنعت می‌شود که همین موضوع موجب پیشرفت اقتصاد می‌شود.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ادامه داد: ما باید بدانیم که چه رویکردی به توسعه اقتصادی داریم و یا اینکه در تعاملات اقتصاد جهانی چه رویکردی داریم تا بتوانیم به توسعه فناوری‌های راهبردی برسیم. با این حال همه موارد بیان شده به این بستگی دارد که ما چگونه بر روی مسئله علم و توسعه فناوری سرمایه‌گذاری کرده باشیم. این سرمایه‌گذاری نه باید خیلی محدودکننده و سخت‌گیرانه باشد و نه خیلی بدون سیاست و برنامه‌ریزی انجام شود. در این صورت باید تعادلی بین چگونگی سرمایه‌گذاری نهاد علم صورت گیرد.
وی افزود: ما برای توسعه فناوری و توسعه اقتصادی باید در سه لایه موضوعات را مورد بررسی قرار دهیم که این سه لایه شامل تعاملات اقتصادی، سند آمایش سرزمین و سند سیاست صنعتی می‌شود. با مشخص‌ شدن این سه لایه در نهایت مواردی همچون فناوری‌های راهبردی و مکانیزم‌های تأمین مالی نیز مشخص خواهد شد.
کد خبر 6195913

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/872078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام برگزیدگان جایزه ادبی «نِرو»

حراج نامه‌های کمیاب خالقان شخصیت «پو خرسه»

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

اشعاری که در آن نام مولا علی (ع) استفاده شده است

لاپورتا من و هواداران بارسا را ناامید کرد

رفتار جالب یامال؛ پوشاندن لوگوی رئال!

صفیری: داوران مردودی فعلا در اتاق VAR هم نخواهند بود

تاریخ‌سازی مجدد یوکیچ در NBA

استقلالی‌ها در کلاس درس مجوز حرفه‌ای

یاسین سلمانی و انگیزه درخشش برابر تیم سابق

آرائوخو در بارسلونا ماندنی شد

بازگشت ستاره استقلال به تمرینات

نگرانی هواداران استقلال از لیست خرید موسیمانه

تئو: باورم نمی‌شود از مالدینی جلو زدم!

چهار گزینه سرمربیگری پرسپولیس مشخص شد

ادامه واکنش‌ها از هدیه جنجالی برنامه تلویزیونی به هادی عامل

غیبت 5 بازیکن سپاهان در سوپرجام قطعی شد

غیبت ایرانی‌ها در تیم منتخب سال 2024 آسیا

اعتراف سعودی‌ها به ضرر 400 میلیون یورویی از نیمار

عکس/ ژست عجیب انیس و خسروخان در پشت صحنه سریال سوجان

موعود بنیادی‌فر: رصد می‌شویم!

اعتراف قاتل اجاره ای / مرد 82 ساله مشهدی را کشت

صحنه‌هایی دردناک از محل سقوط هواپیمای فراجا + عکس و فیلم

زنان زندانی در مراکز کوثر صاحب شغل می شوند

تاکید بر گسترش روابط ایران و اقلیم کردستان عراق

آغاز ثبت نام دوره آموزش رایگان کارور ماشین‌آلات معدنی در کردستان

اجرای طرح جمع‌آوری سدمعبر در سنندج از هفته آینده

اجرای طرح جمع‌آوری سد معبر در شهر سنندج

طرح جمع‌آوری سدمعبر در سنندج اجرا می‌شود

عامل قطع درختان بوزین و مرخیل دستگیر شد

کشف الگوی ماهرانه خالکوبی مومیایی 800 ساله پرو را که با تتوهای امروزی رقابت می‌کند/ تصاویر

ترامپ‌ بورس را به کدام سمت می برد؟

همایش نقش رسانه در اقتصاد و اشتغال دوم بهمن ماه در اتاق بازرگانی ایران برگزار می شود

افزایش قیمت نفت در پی تحریم‌های جدید علیه روسیه

دوگانه‌ی «مقاومت یا اقتصاد» دروغ است

FATF، ابزاری برای فشار سیاسی یا بستری برای همکاری بین‌المللی؟

ضرورت رسیدن به ظرفیت 4 میلیون تن پرورش ماهی در قفس

طرح استیضاح وزیر اقتصاد به هیات رئیسه مجلس رفت

اقتصاد دریامحور، پیشران توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی: نه خیلی دور و نه خیلی نزدیک

تاثیر تداوم آلایندگی نصف‌جهان بر اقتصاد کشور/چرا سایه آلودگی از سر اصفهان کم نمی‌شود؟!

حوزه معدن جایگزین مناسبی برای منابع نفتی/ضرورت کاهش تصدی‌گری دولت

اجرای طرح توسعه اقتصاد روستایی در گیلان با کمک فناوری

رسانه مهم‌ترین عرصه هماوردی انقلاب اسلامی با دشمن است

معتکفان کرمانشاه 70 درصد افزایش پیدا کرده است

بهمن پربارشی در انتظار کرمانشاه است

امام جمعه شهرستان کنگاور معارفه شد

فعالیت 726 باشگاه ورزشی دارای مجوز در کردستان

بیش از 3 هزار دستگاه موتورسیکلت متخلف در کردستان توقیف شد

رئیس هیات تیراندازی با تفنگ کردستان انتخاب شد

بوکر عربی 2025 نامزدهایش را شناخت