عصر کرد

آخرين مطالب

هفتمین نفر در جهان از ایدز رهایی یافت علمي

هفتمین نفر در جهان از ایدز رهایی یافت
  بزرگنمايي:

عصر کرد - دانشمندان می‌گویند که هفتمین فرد مبتلا به ویروس HIV احتمالا پس از پیوند سلول‌های بنیادی برای درمان سرطان خون، درمان شده است.

مردی در آلمان پس از درمان در سال 2015، هیچ اچ‌آی‌وی قابل تشخیصی در بدن خود نشان نداده است. تنها شش مورد دیگر از زمان شروع اپیدمی ایدز به این نقطه عطف دست یافته‌اند.
به نقل از ان‌بی‌سی، یک مرد آلمانی احتمالا از اچ‌آی‌وی رهایی یافته است و این یک نقطه عطف پزشکی است که تنها توسط شش نفر دیگر در بیش از 40 سال از آغاز همه‌گیری ایدز تاکنون به دست آمده است.
این مرد آلمانی که ترجیح می‌دهد نامش فاش نشود، در ماه اکتبر سال 2015 به دلیل سرطان خون حاد تحت درمان پیوند سلول‌های بنیادی قرار گرفت. او در ماه سپتامبر سال 2018 مصرف داروهای ضد رتروویروسی خود را متوقف کرد و همچنان در شرایط بهبودی ویروسی بدون بازگشت باقی ماند. چندین آزمایش فوق حساس که بر روی او انجام شد هیچ اچ‌آی‌وی زنده‌ای را در بدن او تشخیص نداده است.
این مرد در بیانیه‌ای درباره بهبودی خود گفت: یک فرد سالم آرزوهای زیادی دارد، یک فرد بیمار فقط یک آرزو.
انتظار می‌رود که این مورد که به گفته محققین درس‌های حیاتی برای تحقیقات درمان اچ‌آی‌وی است، توسط دکتر کریستین گابلر(Christian Gaebler)، پزشک دانشمند در دانشگاه برلین، در بیست و پنجمین کنفرانس بین‌المللی ایدز در مونیخ ارائه شود.
گابلر می‌گوید: هرچه بیشتر شاهد بهبودی‌های اچ‌آی‌وی بدون درمان اچ‌آی‌وی باشیم، اطمینان بیشتری می‌یابیم که احتمالا شاهد موردی هستیم که در آن واقعا همه اچ‌آی‌وی را ریشه کن کرده‌ایم.
مانند تمام موارد قبلی درمان بالقوه اچ‌آی‌وی، متخصصان مشتاق هستند تا هیجان عمومی را با یک اخطار تعدیل کنند. درمانی که ظاهرا ویروس را در هفت بیمار خنثی کرد، تنها برای تعداد معدودی در دسترس خواهد بود. همه موارد به اچ آی وی مبتلا شدند و سپس به سرطان خون مبتلا شدند که برای درمان نیاز به پیوند سلول‌های بنیادی داشت.
پیوندها در بیشتر موارد از اهداکنندگانی انتخاب شدند که سلول‌های ایمنی آنها یعنی سلول‌هایی که اچ‌آی‌وی را هدف قرار می‌دهند، مقاومت طبیعی و نادری در برابر ویروس داشتند و ظاهرا در ریشه‌کن کردن همه نسخه‌های زنده ویروس از بدن نقش داشتند.
پیوند سلول‌های بنیادی بسیار سمی است و می‌تواند کشنده باشد. بنابراین ارائه آنها به افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی غیراخلاقی است، مگر برای درمان بیماری‌های جداگانه، مانند سرطان خون.
درمان اچ‌آی‌وی بسیار دشوار است زیرا برخی از سلول‌هایی که آن را آلوده می‌کند سلول‌های ایمنی با عمر طولانی هستند که در حالت خفته هستند یا وارد حالت خاموشی می‌شوند. درمان استاندارد ضد رتروویروسی برای اچ‌آی‌وی فقط روی سلول‌های ایمنی که نمونه‌ای از سلول‌های آلوده هستند و به طور فعال نسخه‌های ویروسی جدید تولید می‌کنند، کار می‌کند. در نتیجه، اچ‌آی‌وی در سلول‌های در حال استراحت باقی می‌ماند. در مجموع، چنین سلول‌هایی به عنوان مخزن ویروسی شناخته می‌شوند.
در هر لحظه، یک سلول مخزن می‌تواند شروع به تولید اچ‌آی‌وی کند. به همین دلیل است که اگر افراد مبتلا به این ویروس مصرف داروهای ضد رتروویروسی خود را متوقف کنند، بارهای ویروسی آنها معمولا در عرض چند هفته بازمی‌گردد.
پیوند سلول‌های بنیادی تا حدی پتانسیل درمان اچ‌آی‌وی را دارد زیرا نیازمند تخریب سیستم ایمنی مبتلا به سرطان فرد با شیمی درمانی و گاهی اوقات پرتو درمانی و جایگزینی آن با سیستم ایمنی سالم فرد اهداکننده است.
در پنج مورد از هفت مورد درمان قطعی یا احتمالی اچ‌آی‌وی، پزشکان اهداکنندگانی را یافتند که دارای نقص‌های نادر و طبیعی در هر دو نسخه ژنی بودند که پروتئین خاصی به نام CCR5 را در سطح سلول‌های ایمنی ایجاد می‌کند. اکثر سویه‌های اچ‌آی‌وی به آن پروتئین متصل می‌شوند تا سلول‌ها را آلوده کنند. بدون وجود پروتئین‌های کاربردی CCR5، سلول‌های ایمنی در برابر اچ‌آی‌وی مقاوم هستند.
اهداکننده این مرد آلمانی تنها یک نسخه از ژن CCR5 داشت، به این معنی که سلول‌های ایمنی بدن او به احتمال زیاد حدود نیمی از مقدار طبیعی آن پروتئین را دارند. گابلر گفت، این عامل ژنتیکی ممکن است شانس او ​​را برای درمان افزایش داده باشند.
در حالی که داشتن دو نسخه از ژن معیوب CCR5 نادر است، در حدود یک درصد از افراد با اصل و نسب بومی شمال اروپا رخ می‌دهد و داشتن یک نسخه در حدود 16 درصد از این افراد رخ می‌دهد.
دکتر شارون لوین(Sharon Lewin)، مدیر مؤسسه عفونت و ایمنی پیتر دوهرتی در ملبورن استرالیا، هفته گذشته در یک نشست خبری گفت: این مطالعه نشان می‌دهد که می‌توانیم مجموعه اهداکنندگان را برای این نوع موارد گسترش دهیم.
جالب اینجاست که مردی که در ژنو تحت درمان قرار گرفته بود و درمان احتمالی او در سال گذشته اعلام شد، اهداکننده‌ای با دو نسخه طبیعی از ژن CCR5 داشت. بنابراین سلول‌های ایمنی پیوندی او مقاوم به اچ‌آی‌وی نبودند.
این دو مورد اخیر اروپایی سؤالات مهمی را در مورد عواملی که در واقع به درمان موفق اچ‌آی‌وی کمک می‌کنند، ایجاد می‌کند.
گابلر می‌گوید که وجود سلول‌های ایمنی مقاوم به اچ‌آی‌وی در این ترکیب مطمئنا شانس موفقیت در درمان ویروس با پیوند سلول‌های بنیادی را افزایش می‌دهد.
و با این حال، او گفت، عدم وجود آن شبکه ایمنی، یا داشتن شبکه‌ای با حفره‌هایی در آن، مانع از موفقیت نمی‌شود.
او با بیان اینکه سلول‌های ایمنی پیوندی ممکن است به مخزن ویروس حمله کرده باشند، گفت: سیستم ایمنی ذاتی اهداکننده ممکن است در اینجا نقش مهمی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/860066/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خَمِ ابرویِ توام، هیچ گشایشی نشد

رونمایی از پوستر جایزه جهانی «شهر شعر» / «همای زرین» بر شانه کدام شاعر خواهد نشست؟

گل اول الاهلی به پرسپولیس توسط فرانک کسیه

ستاره آلبانیایی اینتر تا 2028 ماندنی شد!

داور جنجالی؛ علیه بارسا به ناحق پنالتی نگرفتند!‏

محرز ساخت، کسیه زد، تور پرسپولیس لرزید!

اشتباه دروازه بان الغرافه چیزی نمانده بود که به گل دوم استقلالی ها ختم شود

موقعیت خوب برای پرسپولیس که با آفساید همراه شد

خطای خشن بازیکن الغرافه روی رامین رضاییان که استقلالی ها اعتقاد به کارت قرمز داشتند

خلاصه بازی العین امارات 1 - السدقطر 1

دو موقعیت ایده آل برای پرسپولیس که توسط اورونوف از دست رفت

علیپور به راحتی موقعیت را از دست داد

گزارش زنده: الاهلی 1 - 0 پرسپولیس

کشته شدن 3 عنصر پ‌ک‌ک در حمله ترکیه

گاردین مدعی شد؛ روسیه اسرار هسته‌ای خود را در اختیار ایران قرار داده!

سرمربی نفت و گاز گچساران: تیم دست و پا بسته‌ای مقابل بعثت نخواهیم بود

برای بازی با «تیم بعثت» کرمانشاه آماده هستیم

افتخارآفرینی پزشک دهگلانی

بزرگترین دشمن ما چیست؟

شعری زیبا از محمد علی بهمنی

اعلام ترکیب پرسپولیس و الاهلی برای دیدار امشب

ورود تیم الغرافه قطر به ورزشگاه شهدای شهرقدس

حضور تعدادی از هواداران پرسپولیس در ورزشگاه عبدالله الفیصل جده

دو مجموعه چوگان و سوارکاری از فهرست مزایده خارج شدند

برد قاطع ایران، پرتغال و فرانسه در شب پیروزی مراکش

ترکیب استقلال و الغرافه مشخص شد

رفع اشکال لحظه آخری خط کشی چمن استادیوم شهر قدس

تمرین تیم فوتبال سپاهان در امان برگزار شد

معطل نکن پرز، این رئال هالند را کم دارد!‏

الکسیس گوندوز در نقش حامد لک آسیایی پرسپولیس

اصلاح دو شبکه توزیع آب در شهر هرسین

بزرگترین مراسم مولودی‌خوانی کشور در دیار وحدت شیعه و سنی

یک انتصاب جدید در وزارت اقتصاد

اجرایی شدن پروژه کریدور شمال –جنوب مورد تاکید دولت ایران است

روسیه برای شروع مجدد پروژه کریدور شمال – جنوب مصمم است

اقتصاد ما مریض است و دارو می‌خواهد

وزیر اقتصاد: روسیه برای شروع مجدد پروژه کریدور شمال – جنوب مصمم است

افزایش حجم ترددها در روزهای پایانی شهریور/ رانندگان سفرها را مدیریت کنند

عشق شادی است

پیروانی دستیار نویدکیا شد

رونالد کومان دست از تمسخر برخواین برنمی‌دارد!

گزارش خبرنگار آخرین خبر از وضعیت استادیوم شهر قدس

هق‌هق گریه ببر برزیلی در مراسم معرفی رسمی

یامگا در تمرینات نساجی

ستاره الجزایری میلان 4 ماه دیگر برمی‌گردد!

پیام خاص رونالدو برای هواداران عراقی

صف اول با انگیزه‌های استقلال یک مدافع است!

خبری از آتش‌سوزی در ورزشگاه شهرقدس نیست

ورود کاروان استقلال به استادیوم شهدای شهرقدس

گراهام: آمریکا اکنون کشوری ضعیف در عرصه جهانی است