عصر کرد

آخرين مطالب

حال ناخوش مزارع گندم در خشکسالی اقتصادی

حال ناخوش مزارع گندم در خشکسالی
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد


ایسنا/کردستان کاهش بارش و خشکسالی در سال زراعی جاری نوید سالی پردردسر برای کشاورزان و صنعت کشاورزی کشور و کردستان می‌دهد.
معمولا خشکسالی در کردستان از ابتدای اردیبهشت ماه شروع می‌شد اما از انتهای اسفند ماه تاکنون شاهد بارش موثری در سطح استان نبوده‌ایم و این موضوع بر شدت خشک سالی و تاثیر آن بر بخش کشاورزی افزود.
کاهش بارش و خشکسالی در سال زراعی جاری نوید سالی پردردسر برای کشاورزان و صنعت کشاورزی کشور و کردستان می‌دهد. معمولا خشکسالی در کردستان از ابتدای اردیبهشت ماه شروع می‌شد اما از انتهای اسفند ماه تاکنون شاهد بارش موثری در سطح استان نبوده‌ایم و این موضوع بر شدت خشک سالی و تاثیر آن بر بخش کشاورزی افزود.
عدم وجود رطوبت در خاک جدای از تاثیر بر مرحله فیزیولوژیک گیاه که کوتاه‌تر شده و زودتر به مرحله گلدهی می‌رسد موجب می‌شود تا آفات، همان چند هکتار اراضی که از خشکسالی جان سالم به در برده‌اند را دچار مشکل جدی کند.
به دلایل ذکر شده شرایط مساعدی برای طغیان آفت سن غلات در کردستان و بیشتر مناطق کشور فراهم شده است. این آفت به دلیل تغذیه از شیره‌پرورده گیاهان به ویژه گندم، موجبات از بین رفتن محصول را به وجود می‌آورد و این موضوع تاجایی ادامه می‌یابد که گندم آلوده به آفت سن دیگر ارزش آرد شدن را نخواهد داشت.
طغیان سن گندم زودتر پیش‌بینی شد
فریدون حامدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه زمستان معتدل سال زراعی جاری موجب شده آفت سن که در مراتع و کوهپایه‌ها سرمایه زمستان را سپری می‌کنند بتواند در بهار طغیان کند اظهار کرد که پیش از آن که خبری از خشکسالی و کاهش بارش در رسانه‌ها منتشر شود پیش‌بینی سازمان جهاد کشاورزی بر طغیانی بودن آفت سن گندم بوده است.
وی افزود که با حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و اطلاع‌رسانی‌های دقیق، مبارزه با آفت سن مادر گندم در کردستان، در سطح بی‌سابقه ١77 هزار هکتار آغاز شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه سن مادر زمستان گذرانی کرده و در مزارع تغذیه و نزدیک به 200 تا 300 تخم می‌گذارد که در این مرحله کشاورز متوجه حضور آفت در مزرعه نمی‌شود و خسارات نیز قابل رویت نیست که کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی کشاورزان را در جریان تهدیدات آفت قرار می‌دهند.
وی عنوان کرد که با تداوم خشکسالی و بی‌انگیزگی بسیاری از کشاورزان، مبارزه با سن مادر در حدود 70 درصد مزارع کردستان انجام نشد که لازم است مبارزه با سن غلات در زمان پورگی در این مزارع صورت گیرد تا محصول سالجاری کشاورز ارزش آرد شدن و محصول سال زراعی آینده نیز کمتر در خطر طغیان آفت قرار گیرند.
حامدی با اشاره به اطلاع‌رسانی‌های سازمان جهاد کشاورزی بر لزوم مبارزه با آفت سن مادر و پوره‌های آن از طرق فرمانداری، بخشداری، دهیاری‌ها و حضور در روستاها ادامه داد که کارشناسان جهاد با تشویق کشاورزان برای مبارزه با آفت سن غلات با وجود کم بودن عملکرد گندم در سالجاری در تلاشند تا طغیان این آفت را در سال آینده کنترل کنند.

عصر کرد

فرصت کافی برای مبارزه با پوره سن وجود ندارد
وی ادامه داد که مبارزه با آفت پوره سن غلات در بیش از 30 هزار هکتار از مزارع کردستان صورت گرفته و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است این سطح تا 200 هزار هکتار افزایش خواهد یافت که رقم مناسبی برای کنترل جمعیت این آفت مضر در سالجاری و سال آینده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد که بیشتر کشاورزان با در نظر گرفتن صرفه اقتصادی و تاثیرات خشکسالی پس از نمایان شدن پوره‌ها اقدام به مبارزه شیمیایی با آفت سن گندم می‌کنند که می‌تواند جمعیت آفت را کنترل کند.
وی با بیان اینکه ارزش اقتصادی گندم در سالجاری متفاوت خواهد بود، گفت: در سال‌های گذشته سطح مبارزه با سن مادر و پوره سن گندم تنها در حد 30 هزار هکتار بوده که شاهد جهش قابل توجه سطح مبارزه در سالجاری خواهیم بود.
حامدی با اشاره به اینکه مزارع شهرستان‌های بیجار، دیواندره و حومه حسین آباد سنندج با شدت بیشتری مورد حمله آفت سن گندم قرار گرفته‌اند اظهار کرد که به دلیل خشکسالی و کوتاه شدن سیکل زندگی آفت فرصت کمی برای مبارزه با آفت سن گندم در اختیار کشاورزان است و متاسفانه بیشتر مناطق کردستان از آلودگی با این آفت دچار خسارت شده‌اند.

عصر کرد

مبارزه 7000 هکتاری با ملخ بومی
وی افزود که آفت عمده دیگری که مزارع کردستان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد ملخ‌های بومی هستند که در شهرستان‌های سروآباد و مریوان در درجه اول و شهرستان‌های سنندج و کامیاران در درجه دوم از شدت بیشتری برخودار بوده که سالانه به صورت مستمر مبارزه با آن صورت می‌گیرد و در سال جاری نیز در سطح 7 هزار هکتار مبارزه صورت گرفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان یادآور شد که کنترل و مبارزه با آفت سن گندم یکی از مسائل بسیار ضروری است که کشاورزان باید آن را جدی بگیرند تا محصول سالجاری و سال زارعی آینده از گزند آفت سن غلات در امان باشد.
سن گندم زمستان را در دامنه کوه‌ها و زیر بوته‌های گیاهان چند ساله و یا در باغات و جنگل‌ها در زیر پوستک درختان به سر می‌برد. در فصل بهار و به محض گرم شدن هوا سن‌ها شروع به فعالیت می‌کنند و اولین تغذیه خود را به صورت مختصر از گیاهان دامنه کوه شروع می‌کند.

عصر کرد

این حشره پیش از به خوشه رفتن گندم و جو به مزارع کشاورزی پرواز می‌کند و از شیره پرورده گیاهان به شدن تغذیه می‌کند و موجب می‌شود بسیاری گیاهان مزرعه به خوشه نرود که در این صورت کشاورز تنها می‌تواند از آن‌ها به عنوان قصیل استفاده کند و از سوی دیگر پوره‌ها نیز از گیاهان به خوشه رفته تغذیه می‌کنند و آن‌ها را پوک می‌کنند که دیگر ارزش ارائه به نانوایی را ندارند.
توجه کشاورزان به اهمیت مبارزه با این آفت به دلیل اینکه سال دیگر با شروع بهار مجددا مزرعه و باغات را آلوده می‌کنند بسیار ارزشمند است. از سوی دیگر سازمان جهاد کشاورزی و سایر ادارات متولی می‌توانند با قرق منطقی از چرای بی رویه دام در مناطق کوهستانی از شدت حملات این حشرات بکاهد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/214798/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری محفل شعر نوزدهمین جشنواره بین المللی فجر در زاهدان

چرا مولانا و سایر ادبا از شعر برای بیان حکمت استفاده می‌کردند ؟

کتابی جالب که درباره نقص عضو برای کودکان صحبت می‌کند

یاسین سلمانی و یک فرصت طلایی که از دست رفت!

فرجی جدیدترین سه رقمی پرسپولیس

صعود تیم بانوان پرسپولیس به لیگ برتر

گل‌های برتر در لیگ برتر؛ آنهایی که خود را در باشگاه‌شان جاودانه کردند!

حواشی مراسم اولین سالگرد درگذشت غلامرضا بهروان

از پیوستن فلیکس به میلان تا احتمال بازگشت جرارد به رنجرز

تمرین تیم ملی جوانان پیش از تقابل با عربستان

تراکتور از پوستونسکی دفاع کرد

شروع انتقادات از ستاره 70 میلیون یورویی پاریس

بازگشت پرسپولیس به صدر جدول لیگ پایتخت!

بازگشت درویش به انتخابات فدراسیون!

درخواست پرسپولیس از ای‌اف‌سی برای هفته پایانی

رونالدو به ایران نمی‌آید، مگر به دو دلیل!

برترین فیلم‌های هواپیمایی ایرانی و خارجی: پروازی هیجان‌انگیز در دنیای سینما

نوازنده تونسی در جشنواره موسیقی فجر روی صحنه می‌رود

میلاد محمدی، مقهور نام و کیفیت کانسلو

جای خالی ترانه علیدوستی در جشنواره و ماجرای پاره شدن رباط زانو سارا بهرامی

اعتصاب معلمان و فرهنگیان دو استان در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ها

وام بانک مسکن چند نفر را صاحب‌خانه کرد؟

سهمیه بومی گزینی بازبینی می‌شود

توسعه توریسم درمانی در کردستان نیازمند سرمایه‌گذاری است

کردستان نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارد

رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی کردستان معارفه شد

توسعه رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کردستان مورد توجه وزارت بهداشت باشد

«شعله شاه غیبی» به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان معرفی شد

490 پروژه مخابراتی در کردستان به بهره‌برداری رسید

بساط زیرمیزی پزشکان برچیده شود

نیازمند حمایت خیران و توسعه توریسم درمانی هستیم

اجرای طرح ترافیکی ، برخورد با وسائط نقلیه فاقد معاینه فنی

بانک صادرات ایران، یکی از بازوان قدرتمند در حمایت از اقتصاد و تولید کشور است

یادداشت محسن رضایی درباره اقتصاد آمریکا در دوره ترامپ/ برای حفظ نقش دلار شاید یک جنگ جدید ایجاد کند/ علت فروپاشی شوروی یخ زدن روبل در تجارت بود

دستگاه قضایی استان با جدیت و نظارت مستمر به دنبال رفع موانع تولید است

تحقق اقتصاد مقاومتی بدون تامین زنجیره غذایی ممکن نیست

توزیع سیب‌زمینی با قیمت مصوب در کرمانشاه

ضعف بانک‌های کرمانشاه در پرداخت وام ازدواج به جوانان

جوان سال استان کرمانشاه در 8 بخش معرفی می‌شود

بزرگ‌ترین پروژه فرودگاهی کشور افتتاح شد

افتتاح 10 مرکز مشاوره ازدواج جدید در کرمانشاه

8387 زوج کرمانشاهی در انتظار دریافت وام ازدواج

برپایی 50 غرفه فرهنگی در مسیر راهپیمایی 22 بهمن کرمانشاه

کاهش دما و بارش برف و باران در کرمانشاه

علوم پزشکی نیازمند اختصاص بودجه‌های جهشی برای ارتقای شاخص‌های سلامت است

حوزه بهداشت و درمان کردستان نیازمند حمایت ویژه وزارت بهداشت است

حوزه سلامت کردستان نیازمند اعتبارات جهشی است

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: بیمه دی هم راستا با بنیاد در خدمت رسانی به جامعه ایثارگری

عملکرد مسئولان با سنجش رضایت مردمی اصلاح شود

کسب 57 مدال رنگارنگ ورزشی توسط دانش‌آموزان کردستانی