عصر کرد

آخرين مطالب

اردیبهشت 88 آغازی نو برای کردستان مقالات

اردیبهشت 88 آغازی نو برای کردستان
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد


خبرگزاری فارس کردستان/ محمد هادیفر؛ اردیبهشت با طراوت‌ترین ماه پهندشت کردستان با طبیعتی زیبا و کوه های سرشار از نعمت روئیدن و دشت‌هایی مملو از پروریدن با مردمانی از جنس مهربانی در سال 1388 شاهد آغازی نو در حیات سیاسی خود بود این رویش نو، ظرفیت تبدیل شدن به مبداء تاریخی برای جامعه قومی و مذهبی نه تنها کردستان بلکه برای دیگر اقوام و مذاهب کشوررا دارا است.
پیام این سفر و حضور هشت روزه رهبر معظم انقلاب در بین مردم خونگرم و قدرشناس کردستان زمینه ساز طرح دیدگاهی نو در سپهر سیاسی اصیل‌ترین مردم سرزمین ایران زمین بود. استقبال بی‌سابقه مردم از رهبری و اقبال رهبری به جامعه کردستانی در میدان اقبال رویکردی نو را در تاریخ معاصر کردستان گشود که جا دارد این میدان به یاد آن دیدار و آن اقبال دوسویه، به نام میدان اقبال ابقا و در وجه تسمیه آن تجدید حیات گردد. 
طرح دیدگاه‌های راهبردی در خصوص اقوام و مذاهب یکی از جلوه‌های ماندگار این سفر بود که مع‌الاسف نه دولت خیال‌پرور سابق و نه دولت اشرافی‌پرور؛ لاحق آن را درک نکردند و این جفایی بود که از سوی دولت‌ها در حق این ندای همبستگی ملی در عرصه سیاسی کردستان صورت گرفت. 
با مروری برچند محور راهبردی و اساسی آن می توان به کنه این تحول بنیادین تاریخی پی برد." ایران سرزمین همه کردها "، "کردستان سرزمین فرهنگی "، "کرد برای ایران درمنطقه فرصت" و "زبان کردی سرمایه ملی" از راهبردهای قومی بود بطوری که می‌توان گفت دربند سوم این راهبرد هرگونه زیست سیاسی کردها در منطقه خاورمیانه را برای ایران یک فرصت قلمداد نمودند. همچنین در حوزه سیاسی و امنیتی معظم‌له در نگاهی متفاوت زنگاره.های سه دهه قبل را از چهره پاک کردستان زدودند و با طرح دلجوئی از آسیب دیدگان ناآرامی‌های اوایل انقلاب در کردستان زمینه انفعال و بازگشت بسیاری از بیراهه رفتگان را به محفل پرمحبت خانه پدری فراهم آوردند.
همچنین "اهانت به مقدسات اهل سنت حرمت شرعی و حرمت ابدی دارد" ازجمله راهبردهای دوراندیشانه رهبرمعظم انقلاب در حوزه مذهبی در این روز تاریخی بود. فریاد حرمت ابدی مقدسات اهل سنت به گوش همه مسلمانان رسید واین ندای وحدت آفرین مکمل ندای وحدت بخش مرحوم شیخ محمود شلتوت از علمای تراز اول مصر و رئیس جامعه الازهر بود که در هفتاد سال پیش، پیروی از مذهب جعفری را نه تنها رد نکرد بلکه آن را نیزدرکنار مذاهب چهارگانه اهل سنت جایز شمرد واینک یک عالم شیعی و از جایگاه حاکم کشوری اسلامی، درجمع مخاطبین اهل سنت با صدای رسا اهانت به مقدسات اهل سنت را حرام شرعی برشمرد و بدین گونه ندای تقریب و تعایش عملی ازایران تا مصربگوش جهانیان رسید و بدینسان قوص ارتباط معنوی در دوسوی جهان اسلام برقرار گردید.
هر چند این سفر دست آوردهای مادی گسترده‌ای داشت که پس از 12سال همچنان جاری وساری می‌باشد اما در مقایسه با عمق تولید گفتمانی سفرقابل قیاس نمیباشد. چون جامعه کردستانی پس از سه دهه مهجوریت و مظلومیت نیازمند عظمت و جایگاه بازیافته خود در عرصه ملی بود که با این سفر بدرستی بدان دست یافت. لذا این سفر و دستاورهای معنوی ان برای جامعه کردستانی به مراتب والاتر و بالاتر از دست آوردهای مادی آن بود چون کردستان یکی ازمناطق غنی ایران بلحاظ منابع طبیعی و موقعیت اقلیمی و نیروی کارآمد می‌باشد و تنها کمبود آن جایگاه ملی بود که می‌توان گفت با این سفرزمینه تحققش فراهم گردید اگرچه پیام این سفر از سوی کسانی که باید دریافت می‌شد دریافت نشد و تنها نشانی که از آن عظمت گفتمانی دریافت کردند، شعارگونه هایی مانند؛" کردستان سرزمین فرهنگی" و "زبان کردی سرمایه ملی" بود که تکراری و ملال‌آور بوده چونکه با نگاهی تشریفاتی بدان نگریسته وآنرا زینت بخش محافل فرهنگی و هنری و ژست‌های سیاسی برخی مدیران گردیده است علت بی‌مهری به این راهبردها بیشتر ناشی از عدم فهم عمیق از ضرورت‌ها و بایستگی‌های همبستگی ملی مدیران از حوزه منافع ملی درمناطق قومی و مذهبی می‌باشد.
شوربختانه کسی به عمق این نگاه گفتمانی نپرداخت در حالی که این دیدگاه می‌توانست راهگشای بسیاری از مشکلات مدیریتی و از همه مهمتر موجب سرزندگی و نشاط اجتماعی جامعه کردستانی می‌گردید.
این رویکرد حکیمانه نه تنها از منظر شهروندان کرد ایرانی بلکه کردهای ساکن دیگر کشورها از این وسعت نگرش یک رهبر منطقه‌ای به کردها خرسند و خوشنود گشتند.این عظمت بازیافته می‌توانست گشابش جدی و پایداری را در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و حتی در توسعه همه جانبه در بر داشته باشد روح این گشایش بدرستی احصا نشد و گرنه نیازی به کلاهبرداری برخی جریانات سیاسی نبود که با هدف رای آوری به طرح مسائل جنجالی بی محتوا و عوامفریبانه‌ای دست بزنند در حالیکه جامع‌ترین دیدگاه در خصوص اقوام و مذاهب دراین راهبردهای سفر نهفته بود.
بهرحال با این گشایش دیدگاهی جایگاه واقعی کردها درپیکره ایران تثبیت گردید و با این منشور برابری، مراتب فرضی شهروندی بصورت واقعی حذف گردید و خطوط جغرافیایی جایگزین خطوط قومی و مذهبی گردید ولی در پیاده کردن آن قصوری کردند که جا دارد مفاد این سفر تکرار ناشدنی در سالگرد آن بصورت مطالبه‌ای بجا مطرح گردد و مطالبه‌ای بجاست اگر گفته شود فضای کردستان بعد از سفر با کردستان قبل از سفر یکسان نخواهد بود. 
انتهای پیام/2330/70

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/211328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلد پنجم مجموعه فانتزی نوجوانان «میراث لورین» منتشر شد

ستاره سیتی: باید برنده می‌شدیم!

حمله شجاع به رکورد جالب سیدجلال

کاپیتان چلسی: حسرت این بازی‌ را می‌خورید!

مأموریت مجیدی در ادنوک لیگ؛ نجات خفاش‌ها

رئیس جمهور تونس مانع از عقد قرارداد با کی‌روش!

رکوردشکنی جوکوویچ در اولین گرنداسلم فصل

تارتار وینگر پرسپولیس را می‌خواهد

ناظریان: آدم بیکاری نیستم که فقط بخواهم یک جا باشم

حقوق نجومی رونالدو در النصر؛ هفته‌ای3 میلیون پوند

گرانترین‌ فوتبالیست حال حاضر جهان چه کسی است؟

عذرخواهی محسن مسلمان از الکسیس گندوز

ضرورت شناسایی استعدادهای برتر بانوان آذربایجان شرقی

منصوری: کیمیایی دارای روحیه هنرمندانه همراه با طنز انسانی است

اتفاق تاریخی در لیگ برتر: مخالفت داور با VAR!

زمان قطعی برق سنندج امروز چهارشنبه 26 دی (خاموشی برق)

ارسال استیضاح همتی با 80 امضا به هیأت رئیسه مجلس + اسامی

خبر خوش همتی درباره توزیع سبد‌های معیشتی برای این دهک‌ها

صفحه نخست روزنامه های امروز چهارشنبه 26 دی ماه/ ببینید

ترامپ چگونه بر سیاست و اقتصاد اروپا اثرگذار است؟

جزئیات توزیع سبد‌های معیشتی از زبان وزیر اقتصاد

قدردانی معاون رییس جمهور از بانک ملت به دلیل حمایت از شرکت های دانش بنیان

گیلان دروازه ورود صنعت به ایران است

80 نماینده استیضاح وزیر اقتصاد را امضا کردند+ اسامی

کدام نماینده مجلس نامه استیضاح همتی را امضا کرد؟

جدول خاموشی برق کرمانشاه چهارشنبه 26 دی 1403

اینفوگرافی/ 6 فایده باورنکردنی غذاهای تند

دید افقی در کردستان پایین است

726 باشگاه ورزشی دارای مجوز در کردستان فعالیت دارند

چاپ کتاب ایرج پارسی‌نژاد درباره «نیما یوشیج در یادداشت‌هایش»

داستانک/ آخر فروردین

ریخت‌ و پاش دیوانه‌وار عربستان برای جذب مرد سال فیفا

در انتظار رونمایی رسمی از سومین بازیکن جدید ذوب‌آهن

هیچ تیمی انقدر جوان ندارد!

اعتماد کارلتو به کاماوینگا؛ در فینال بعدی هم فیکسی!

دو مصدوم جدید روی دست موسیمانه و استقلال

عنوان دومی تیم ملی یخنوردی ایران در آسیا

تصمیم نهایی لخ‌پوزنان برای علی قلی‌زاده

پاداش‌های ناچیز مسابقات تنیس ایران

اسلوت: بدشانس بودیم

فناوری ارتباطات، عمده ترین محور توسعه هزاره سوم مطرح شده است

صبری مادرانه به قامت 37 سال / زنی که کوه‌ها گواه مظلومیتش بودند

توزیع روزانه بالغ بر 437 تن کالای اساسی در کردستان

اعتکاف بهترین شیوه برای ترمیم گسست‌های بین نسلی و شکاف‌های معنوی

قاچاقچیان موتورسیکلت در کردستان 58 میلیارد ریال جریمه شدند

حواشی تمام‌نشدنی هیئت فوتبال کردستان؛ قانونی یا غیرقانونی؟

اقتصاد دایره‌ای؛ نگرشی نو به تخریب ساختمان

پرداخت 650 میلیون دلار وام به پروژه‌های آب و فاضلاب ایران

استیضاح کنندگان به نتیجه نخواهند رسید

قانون الزام به ثبت رسمی معاملات؛ سنگ بنای تضمین حقوق مالکیت در اقتصاد نوین