عصر کرد
توزیع عادلانه ایجاد کرسی‌های دانشگاهی یونسکو در کشور ضروری است
پنجشنبه 4 ارديبهشت 1404 - 13:13:35
عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، حسن فرطوسی صبح پنج شنبه در دیدار با رئیس دانشگاه کردستان با یادآوری مأموریت یونسکو در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ و نقش این سازمان از زمان تأسیس در سال 1945 در ترویج صلح و توسعه پایدار، اظهار کرد: کرسی‌های یونسکو در کشورهای عضو، از جمله ایران، می‌توانند از طریق ایجاد هم افزایی علمی و پژوهشی در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین المللی به تحقق اهداف این سازمان کمک کنند.
وی با اشاره به اهداف اصلی یونسکو شامل ارتقای کیفیت آموزش، دسترسی به یادگیری مادام العمر، تحقق عدالت آموزشی در عصر دیجیتال، ایجاد جوامع پایدار، حمایت از تنوع فرهنگی، حفاظت از میراث و ترویج فناوری در خدمت انسان، تأکید کرد: کرسی‌های یونسکو در ایران می‌توانند از طریق هم افزایی در سطوح مختلف به تحقق این اهداف کمک کنند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه هدف ما این است که کرسی‌های ایران در یونسکو نقش پویاتری در شبکه جهانی این کرسی‌ها ایفا کرده و تأثیرگذاری بیشتری داشته باشند، بر تقویت شبکه گسترده‌ای از کرسی‌های یونسکو در دانشگاه‌های سراسر کشور به منظور ارتقای همکاری‌های علمی در سطوح ملی و بین المللی تأکید کرد.
مرسی های یونسکو موجب پرورش تفکر انتقادی و روحیه پژوهشگری می‌شوند
فرطوسی تصریح کرد: کرسی‌های یونسکو نه تنها به ارتقای سطح آموزش و پژوهش کمک می‌کنند، بلکه در پرورش تفکر انتقادی و تقویت روحیه پژوهشگری نیز نقش بسزایی دارند.
وی همچنین بر اهمیت این کرسی‌ها در عرصه دیپلماسی علمی و فرهنگی تأکید کرد و ارتباطات علمی را ابزاری مؤثر در کاهش تنش‌ها و تقویت صلح جهانی دانست. یونسکو همواره بستری مناسب برای تبادل دانش و تجربیات علمی فراهم آورده است.
وی تمرکززدایی و توزیع عادلانه فرصت‌ها برای ایجاد کرسی‌های جدید در مراکز آموزشی و پژوهشی مستعد خارج از تهران و همچنین تأسیس کرسی یونسکو در حوزه فرهنگ را از اولویت‌های این کمیسیون در دوره جدید برشمرد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اضافه کرد: در حال حاضر ایران دارای 18 کرسی یونسکو در زمینه‌های گوناگون آموزشی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی و انسانی و ارتباطات و اطلاعات است که در دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور فعال هستند و می‌توانند نقش مهمی در تقویت آموزش، پژوهش و توسعه علمی در سطح کشور و منطقه ایفا کنند.
فرطوسی با اشاره به محدودیت فرصت‌های ایجاد کرسی دانشگاهی برای هر کشور، گفت که هر کشور سالانه دو ظرفیت دارد؛ از این رو باید حساب شده برنامه ریزی و در انتخاب و معرفی اساتید واجد شرایط عمل شود تا این فرصت‌ها به نحو احسن استفاده و از دست نرود.
لزوم تعامل کرسی‌های یونسکو با جامعه علمی و مدنی
وی بر اهمیت تعامل کرسی‌های یونسکو با جامعه علمی و مدنی تأکید کرد و انتظار داشت: این کرسی‌ها علاوه بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و برگزاری نشست‌ها، در فرایند سیاست گذاری علمی و فرهنگی نیز مشارکت فعال داشته باشند و ارتباط خود را با جامعه مدنی تقویت کنند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ترویج مفاهیم یونسکو در سراسر کشور و دوری از تمرکزگرایی را ضروری دانست و افزود: کرسی‌های یونسکو به عنوان ارگان‌های ملی یا منطقه‌ای با تمرکز بر موضوعات خاص علمی می‌توانند به عنوان واحدهای آموزشی یا پژوهشی جدید در دانشگاه‌ها یا نهادهای تحقیقاتی آموزش عالی ایجاد شوند یا از طریق تقویت برنامه‌های آموزشی و پژوهشی موجود در یک حوزه خاص در گروه‌های آموزشی دانشگاهی شکل بگیرند.
فرطوسی با توصیف ایران به عنوان کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی و با عزم توسعه، بر لزوم بهره گیری از ظرفیت شبکه‌های کرسی‌های یونسکو برای ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش‌های علمی در کشور و منطقه تأکید کرد و افزود: علی رغم دستاوردهای بزرگ حضور ایران در این شبکه، هنوز ظرفیت‌های فراوانی وجود دارد که باید از آنها غافل نباشیم.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های استان کردستان در زمینه‌های مختلف، اظهار کرد: مردم کردستان تشنه معرفت و یادگیری هستند و امیدواریم دانشگاه کردستان بتواند به نقش خود در این حوزه به درستی عمل کند.
وی توسعه ظرفیت‌های دانشگاه‌های توانمند برای جذب دانشجویان خارجی را مورد تأکید قرار داد و گفت: دانشگاه کردستان در این زمینه ظرفیت خوبی دارد و می‌تواند در حوزه جذب دانشجویان خارجی بیشتر و مؤثرتر نقش آفرینی کند.
فرطوسی با اعلام آمادگی کمیسیون ملی یونسکو برای حمایت از ایجاد شبکه دانشگاهی و کرسی‌های یونسکو در کردستان، تصریح کرد: دانشگاه کردستان می‌تواند به عنوان میزبان این کرسی‌ها در حوزه‌هایی که دارای توانایی و ظرفیت نسبی است، تلاش کند.
وی همچنین به نقش دانشگاه‌ها در راستای شهرهای خلاق در حوزه آموزش هم اشاره کرد و با توضیحی در خصوص نحوه پیوستن به شبکه دانشگاهی جهان به عنوان کرسی یونسکو، گفت: استادی که این ظرفیت را داشته باشد، به عنوان مدیر کرسی یونسکو پیشنهاد می‌شود و دانشگاه تعهد می‌دهد که حامی این کرسی باشد.
فرطوسی گفت: این کرسی به شبکه کرسی‌های یونسکو در سراسر جهان متصل شده و از ارتباط و هم افزایی با سایر کرسی‌ها بهره مند می‌شود.
با حمایت کشورهای دیگر کرسی زبان کردی در یونسکو راه‌اندازی می‌شود
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در رابطه با پیشنهاد ایجاد کرسی زبان کردی در یونسکو اظهار کرد: ارزیابی‌های لازم در این خصوص انجام شده و در صورت تحقق شرایط و دریافت حمایت کشورهای دیگر این مهم انجام خواهد شد.
وی با تأکید بر ضرورت پاسداشت زبان‌ها گفت: احتمال پذیرش کرسی حفظ زبان‌های بومی و محلی در معرض خطر توسط یونسکو بیشتر است.
وی اضافه کرد: موضع یونسکو موضع انکاری نیست؛ موضع پذیرش تنوع است و در این راستا هر آن چه در توان داشته باشد را در مسیر حمایت به کار می‌گیرد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: تنوع زیستی و ژنتیکی گیاهی که در کردستان وجود دارد می‌تواند مورد قبول یونسکو باشد.
کد خبر 6445276

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/992096/توزیع-عادلانه-ایجاد-کرسی‌های-دانشگاهی-یونسکو-در-کشور-ضروری-است
بستن   چاپ