عصر کرد
اقتصاد خانوار به بحران رسید؛ تورم افسار پاره کرد
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 12:43:07
عصر کرد - بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه خانوارها برای فروردین ماه 1404 به 33.2 درصد رسید که نشان‌دهنده تأثیر منفی بیشتری بر اقتصاد خانوارها است. شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارها در این ماه به عدد 328.1 رسید، که این رقم نسبت به ماه قبل با افزایشی معادل 3.9 درصد همراه بوده است.
همچنین، این شاخص نسبت به فروردین ماه سال گذشته 38.9 درصد افزایش یافته و در دوازده ماه گذشته به طور میانگین بر اساس این دوره، 33.2 درصد رشد قابل مشاهده است. تورم نقطه‌ای؛ ارزیابی فشار اقتصادی بر خانواده‌ها
تورم نقطه‌ای، که به معنای درصد تغییر شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال گذشته است، در فروردین 1404 به عدد 38.9 درصد رسید. این بدان معناست که خانوارها به طور میانگین 38.9 درصد بیشتر از فروردین 1403 برای خرید کالاها و خدمات مشابه هزینه کرده‌اند. این افزایش، با 1.8 واحد درصد نسبت به ماه قبل، نشان‌دهنده شدت یافتن فشار اقتصادی است که بر دوش خانوارها قرار دارد.
تورم ماهانه؛ نظارتی بر تغییرات و تاثیرات آن
تورم ماهانه که بیانگر درصد تغییر شاخص قیمت نسبت به ماه قبلی است، به رقم 3.9 درصد در فروردین 1404 رسیده است. برای گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، این تورم به 4.2 درصد و برای کالاهای غیرخوراکی و خدمات، به 3.8 درصد می‌رسد. جزئیات تغییرات ماهانه در بخش‌های مختلف مصرف نشان‌دهنده تحولاتی قابل توجه در روش‌های خرید و الگوهای مصرفی خانوارها است.
نرخ بالای تورم سالانه؛ نگاهی به تغییرات بلندمدت
نرخ تورم سالانه که بازتاب‌دهنده درصد تغییر میانگین شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری است، در فروردین 1404، 33.2 درصد گزارش شده که نسبت به ماه قبل 0.7 واحد درصد افزایش یافته است. این وضعیت نگرانی‌ها در مورد تاثیرات منفی آن بر زندگی خانوارها را بیش از پیش افزایش داده است.
تفاوت‌های تورمی در دهک‌های هزینه‌ای
بررسی نرخ تورم سالانه در فروردین ماه 1404 نشان می‌دهد که دامنه تغییرات در دهک‌های مختلف هزینه‌ای بین 32.1 درصد برای دهک دوم تا 33.5 درصد برای دهک نهم پراکنده است. در این ماه، فاصله تورمی میان دهک‌ها به 1.4 واحد درصد کاهش یافت که نسبت به ماه گذشته، 0.3 واحد درصد بهبود را نشان می‌دهد.
در مجموع، افزایش قابل توجه نرخ تورم و فشارهای ناشی از آن، ضرورت توجه به شرایط معیشتی خانوارها را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/991582/اقتصاد-خانوار-به-بحران-رسید؛-تورم-افسار-پاره-کرد
بستن   چاپ