عصر کرد
تاکید بر نقش رسانه‌ها در توسعه و حفظ هویت فرهنگی
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 09:02:47
عصر کرد - به گزارش خبرنگار کرمانشاه خبرگزاری موج
، طی نشست هم اندیشی دوساعته صادق مطاعی مشاور رسانه ای استاندار کرمانشاه و فعالان رسانه‌ای شهرستان پاوه به تبادل نظر پرداختند.
فعالان رسانه‌ای در این نشست به بیان دیدگاه‌ها و مشکلات خود پرداختند. برخی از مهم‌ترین مسائل مطرح شده در این نشست عبارت بودند از:
لزوم اطلاع‌رسانی به موقع و شفاف از سوی مدیران و مسئولان: فعالان رسانه‌ای خواستار همکاری بیشتر مسئولان در ارائه اطلاعات دقیق و به‌موقع به رسانه‌ها شدند تا از انتشار اخبار نادرست و شایعات جلوگیری شود.
توجه به رسانه‌های بومی و محلی: با توجه به نفوذ بالای اینترنت و رسانه‌های مجازی، فعالان رسانه‌ای بر ضرورت حمایت از رسانه‌های بومی و محلی تاکید کردند تا بتوانند در حفظ و ترویج فرهنگ و هویت منطقه نقش موثری ایفا کنند.
ضرورت آموزش و توانمندسازی فعالان رسانه‌ای: شرکت کنندگان در این نشست خواستار برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های تخصصی برای ارتقای سطح دانش و مهارت فعالان رسانه‌ای شدند.
حمایت از ایجاد رادیو هورامان: با توجه به اهمیت حفظ و ترویج فرهنگ و زبان کردی، فعالان رسانه‌ای خواستار حمایت مسئولان از ایجاد رادیو هورامان شدند.
حمایت مالی و معنوی از رسانه‌ها وظیفه دستگاه‌های مسئول است مشاور رسانه‌ای استاندار کرمانشاه، صادق مطاعی، در این نشست از سفر رئیس جمهوری به استان به عنوان فرصتی بی‌نظیر برای توسعه کرمانشاه نام برد و بر لزوم آمادگی و همکاری همه دستگاه‌ها در این فرآیند تأکید کرد.
مطاعی با اشاره به دو محور کلیدی نشست، بیان کرد: یکی از موضوعات مهم امروز، سفر آقای دکتر پزشکیان ریاست محترم جمهوری به استان در اواخر اردیبهشت ماه است و دیگر اینکه هدف از این نشست، گوش دادن به مشکلات و دغدغه‌های فعالان رسانه‌ای و روابط عمومی‌هاست.
وی با اشاره به ارتباط نزدیک مدیران استان با رئیس جمهور، گفت: در این سفر، به دلیل روابط صمیمی افرادی چون دکتر قائم پناه با رئیس جمهور، احتمال دستیابی به امتیازات مستمر برای استان وجود دارد و این می‌تواند نقطه عطفی برای کرمانشاه باشد.
مشاور رسانه‌ای استاندار ضمن تأکید بر اهمیت تنظیم اخبار و اطلاعات، گفت: وظیفه ما این است که کیفیت اطلاع‌رسانی را در رأس کار خود قرار دهیم. هیچ مدیری حق شکایت از اهالی رسانه را ندارد و ما باید در تعامل با هم، عملکرد مثبت دستگاه‌ها را به اطلاع مردم برسانیم؛ براساس فرموده مقام معظم رهبری، مشکل ما در کشور تحریم‌ها نیست، بلکه تحریف‌هاست.
وی افزود: اگر تلاش کنیم تا عملکردهای مثبت را به گوش مردم برسانیم، اعتماد و امید در جامعه افزایش خواهد یافت و سرمایه اجتماعی نیز تقویت می‌شود.
مطاعی همچنین خواستار تشکیل کارگروه‌های مربوط به سفر رئیس جمهور شد و گفت: امیدوارم مدیران روابط عمومی و رسانه‌ها در این راستا همکاری کنند؛زیرا احتمالاً در این سفر حداقل یکی از معاونین و یا وزرای رئیس جمهور به شهرستان پاوه سفر خواهد کرد و طرح‌ها و پروژه‌های مهمی در این شهرستان اجرایی می‌شود.
وی تصریح کرد: حمایت مالی و معنوی از رسانه‌ها وظیفه دستگاه‌های مسئول است و باید در این زمینه، موانع همکاری رسانه‌ها با دستگاه‌های اجرایی کاهش یابد.
مشاور رسانه‌ای استاندار در ادامه با تأکید بر اهمیت شفافیت در اطلاع‌رسانی، به تشکیل شورای اطلاع‌رسانی فرمانداری و همکاری میان روابط عمومی مختلف تأکید کرد و گفت: دستگاه‌ها باید با یکدیگر در زمینه توزیع اخبار همکاری کنند تا خدمات دولت به مراکز مختلف درخواست‌ها و نیازمندی‌های مدیران منتقل گردد.
مطاعی در پایان از حاضران خواست تا به جدیت برای سفر رئیس جمهوری تلاش کنند و در راستای خدمت به مردم و حل مشکلات آن‌ها همت نمایند.
رسانه‌ها نقش کلیدی در خنثی سازی توطئه‌ دو قطبی سازی دشمنان داشتند گفتنی است که فرزاد الماسی، فرماندار این شهرستان، پیش از سخنان مشاور رسانه ای استاندار کرمانشاه، ضمن گرامیداشت سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به تشریح برنامه‌ها و رویکردهای خود در راستای توسعه و پیشرفت پاوه پرداخت.
الماسی در ابتدای سخنان خود، با قدردانی از تلاش‌های فعالان رسانه‌ای و فضای مجازی در انعکاس اخبار و رویدادهای شهرستان، گفت: "در طول دو ماهی که افتخار خدمت به مردم شریف اورامانات و پاوه را داشته‌ام، شاهد بوده‌ام که فعالان رسانه‌ای شهرستان، تمام قد پای کار بوده و به نوعی روابط عمومی فرمانداری محسوب می‌شوند.
وی با اشاره به بحران‌های چند سال گذشته و تلاش دشمنان برای ایجاد دوقطبی در جامعه، افزود: خوشبختانه با تلاش و کوشش شما عزیزان در حوزه رسانه و فضای مجازی، بخش عمده‌ای از این توطئه‌ها خنثی شد و همگی نشان دادید که پای کار نظام و انقلاب هستید.
الماسی با تاکید بر اهمیت فضای مجازی و رسانه در دنیای امروز، تصریح کرد: بحث جهاد تبیین که مقام معظم رهبری به آن اشاره داشتند، یک ضرورت است. دشمنان ما در حوزه‌های مختلف به خصوص رسانه، مانور زیادی می‌دهند و هزینه‌های هنگفتی برای پیشبرد برنامه‌های خود در کشور، استان کرمانشاه و شهرستان پاوه صرف می‌کنند.
فرماندار پاوه با بیان اینکه حامی دولت است، اظهار داشت: هر آنچه که نظام مقدس ما داشته و به آن افتخار می‌کنیم، نتیجه کار دولت‌های مختلف بوده است. دولت آقای دکتر پزشکیان نیز با امید به تغییرات مثبت، در حال فعالیت است و ما باید در راستای منافع ملی و پیشرفت کشور، از آن حمایت کنیم.
الماسی با تاکید بر نقدپذیری، گفت: در هر حوزه‌ای نقدی داشته باشید با کمال میل می‌پذیرم و هیچ دستگاهی در شهرستان پاوه حق ندارد از اصحاب رسانه شکایت کند. البته انتظار داریم که رسانه‌ها نیز رعایت انصاف را داشته باشند و از دخیل کردن مسائل شخصی در مطالب خود خودداری کنند.
وی با اشاره به اهمیت حفظ آبروی افراد، از رسانه‌ها خواست: قبل از انتشار هر خبری، صحت و سقم آن را بررسی کنند تا خدای نکرده آبروی کسی خدشه‌دار نشود.
الماسی با بیان اینکه اتاقش به روی همه باز است، تصریح کرد: هر کدام از عزیزان می‌توانند به عنوان کمک حال من در حوزه‌های مختلف، نظر، پیشنهاد و یا گزارشی از مشکلات و ضعف‌های شهرستان ارائه دهند.
وی با معرفی آقای آموزگار به عنوان بازوی خود در بخش نوسود، افزود: ایشان با دغدغه‌مندی، مسائل و مشکلات این بخش را به من انتقال می‌دهند و من از ایشان تشکر می‌کنم.
الماسی ابراز امیدواری کرد که با کمک دولت دکتر پزشکیان، فصل جدیدی در شهرستان رقم بخورد و با همکاری و همدلی، بتوان به نتایج مطلوب دست یافت. وی همچنین از امام جمعه، اعضای شورای تامین و شورای اداری برای همکاری و ایجاد شرایط بهتر در شهرستان پاوه دعوت کرد و از برگزاری جلسات بیشتر با رسانه‌ها در آینده خبر داد.
پاوه الگوی اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ای است فتاح مومنه، رئیس اداره رسانه و مطبوعات استان کرمانشاه، هم در این جلسه هم‌اندیشی رسانه‌ای در پاوه، با اشاره به اهمیت رسانه‌ها در ایجاد آگاهی و امید در جامعه، گفت: شهرستان پاوه و به‌ویژه اهالی رسانه‌های آن، همواره الگوی اخلاق حرفه‌ای رسانه‌ای بوده‌اند.
مومنه در این نشست از زحمات اهالی رسانه تقدیر کرد و افزود: متأسفانه، 200 رسانه معاند در خارج از مرزها درصدد ناامید کردن مردم پاوه هستند و ما باید با همبستگی و همدلی، با این تهدیدات مقابله کنیم.
وی همچنین به لزوم پوشش خبری بیشتر رویدادهای مثبت در پاوه اشاره کرد و گفت: مرز شوشمی اخیراً باز شده است، اما اخبار کمتری در این خصوص منتشر شده و نیاز است رسانه‌ها به این موضوع بیشتر بپردازند. این یکی از برکات نظام بوده و باید به اطلاع مردم برسد.
مومنه با اشاره به تعامل سازنده بین خبرنگاران و نهادهای مختلف، تأکید کرد: دستگاه‌های امنیتی مانند سپاه و نیروی انتظامی همکاری‌های خوبی با رسانه‌ها دارند و این همکاری باید ادامه یابد.
وی در ادامه بیان کرد: ما نیاز به یک مکان مناسب برای فعالیت‌های رسانه‌ای داریم تا بتوانیم به‌راحتی با یکدیگر در ارتباط باشیم و از ظرفیت‌ بالای رسانه‌ای استفاده کنیم.
رئیس اداره رسانه و مطبوعات استان کرمانشاه در پایان، از رسانه‌ها خواست تا به همکاری و عضویت در خانه مطبوعات تشویق شوند و افزود: ما باید با جمع‌آوری نیروهای رسانه‌ای و استفاده از ظرفیت‌ آنان، صدای واحدی را در این حوزه داشته باشیم.
گفتنی است که این نشست به منظور بررسی تبادل نظر و هماهنگی بیشتر میان رسانه‌ها و مسئولان اجرایی در راستای پوشش خبری سفر ریاست جمهوری و تحقق اهداف توسعه‌ای استان برگزار شد.
در بخش دیگری از این نشست، به نتایج یک مطالعه در خصوص میزان اثرگذاری شبکه‌های استانی و ماهواره‌ای کردی بر هویت جمعی ساکنان منطقه اورامان اشاره شد. بر اساس این مطالعه، استفاده از شبکه‌های ملی و استانی باعث تقویت هویت ملی و استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای کردی باعث تقویت هویت قومی می‌شود.
در پایان این نشست، مسئولان حاضر ضمن استماع نظرات و پیشنهادات فعالان رسانه‌ای، بر عزم خود برای حمایت از رسانه‌ها و رفع مشکلات آنها تاکید کردند. همچنین، مقرر شد کارگروهی مشترک از نمایندگان رسانه‌ها و مسئولان تشکیل شود تا پیگیری مسائل مطرح شده را بر عهده گیرد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/991420/تاکید-بر-نقش-رسانه‌ها-در-توسعه-و-حفظ-هویت-فرهنگی
بستن   چاپ