عصر کرد
شیوع بالای سرطان معده در کردستان
سه شنبه 2 ارديبهشت 1404 - 15:09:25
عصر کرد - - دکتر فرزام بیدارپور، با اشاره به آغاز هفته سلامت، وضعیت شاخص‌های سلامت در استان را نگران‌کننده خواند و گفت: سطح سواد سلامت مردم کردستان پایین‌تر از میانگین کشوری است و عواملی نظیر کم‌تحرکی، مصرف بالای نمک و کمبود سبزیجات، شیوع بیماری‌هایی، چون چاقی و فشار خون را افزایش داده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی شعار هفته سلامت امسال را "سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد" عنوان کرد و با ابراز تاسف از پایین‌تر بودن شاخص بهره‌مندی از سواد سلامت در استان نسبت به میانگین کشوری، این مسئله را مرتبط با سبک زندگی مردم دانست.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، کم‌تحرکی، کمبود سبزیجات در سبد غذایی و مصرف بالای نمک را از جمله عوامل اصلی برشمرد که منجر به شیوع بیشتر برخی بیماری‌ها از جمله چاقی و فشار خون در میان مردم استان در مقایسه با میانگین کشوری شده است.
دکتر بیدارپور با استناد به مطالعات کشوری، به وضعیت نامطلوب تحرک فیزیکی در استان اشاره کرد و گفت: علی‌رغم کوهستانی بودن منطقه و فرصت‌های موجود برای فعالیت بدنی، متاسفانه میزان تحرک فیزیکی مردم ما نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است.
وی در خصوص وضعیت تغذیه در استان نیز اظهار داشت: در بحث تغذیه، مصرف نمک یکی از موارد بسیار مهم است؛ در حالی که استاندارد مصرف نمک روزانه 5 تا 6 گرم است، استان کردستان بالاترین رتبه مصرف نمک در کشور را دارد و میزان مصرف به بیش از 12 گرم در روز می‌رسد.
بیدارپور با ابراز نگرانی از شیوع چاقی در استان گفت: حدود 56 درصد افراد بالای 18 سال در استان از چاقی رنج می‌برند، در حالی که میانگین کشوری در این زمینه 52 درصد است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سرطان معده را از شایع‌ترین بیماری‌ها در استان معرفی و تصریح کرد: شاخص‌هایی همچون سبک زندگی ناسالم و استفاده بی‌رویه از نمک نقش مهمی در افزایش این بیماری در استان ایفا می‌کنند. اگرچه آمار مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در استان تفاوت چندانی با میانگین کشوری ندارد، اما شیوع سرطان معده در کردستان به نسبت سایر استان‌ها بالاتر است.
وی مصرف زیاد نمک، ترشیجات و استفاده از آب چاه‌های خانگی آلوده در برخی مناطق روستایی را از جمله عوامل احتمالی افزایش سرطان معده در استان برشمرد.
بیدارپور در پایان سخنان خود استعمال دخانیات، عدم تحرک، تغذیه ناسالم، مصرف الکل و آلودگی هوا را از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده سلامت مردم دانست و تاکید کرد که با برگزاری همایش‌ها، فرهنگ‌سازی صحیح، اجرای برنامه‌های آگاهی‌بخشی و توجه به ورزش می‌توان به ارتقای سطح سواد سلامت مردم در استان کمک شایانی نمود.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/991073/شیوع-بالای-سرطان-معده-در-کردستان
بستن   چاپ